Иновация: Карго корабите на бъдещето ще се задвижват от платна

Платната WindWings са проектирани да намалят разхода на гориво и следователно въглеродния отпечатък на корабоплаването

Обратно в новината

Коментари - Иновация: Карго корабите на бъдещето ще се задвижват от платна | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Що за тъпизъм? 60 000 тона само товар, колкото са масово ще го бута вятъра ама друг път. По добре ядрен реактор за пара по принципа на старите турбинни двигатели от ВСВ

"Смята се, че индустрията е отговорна за около 2,1% от глобалните емисии на въглероден диоксид (CO2)". Бъзикате се, нали?

ㅤ

Когато видя МакАрон и Лайнен на магарета, ще го повярвам.

хехехе ......отвори широко уста поеми тез руски,украински и американски ........г8wHA.....после в коментара напиш кое от тях ти се ослади.....

От 1980 насам една англоамериканска фирма произвежда хидрогенни агрегати за моторни яхти в които са с система за обезсоляване и дестилация на морска вода....ПАРАДОКСАЛНО НО ФАКТ...КЛИЕНТИТЕ ПРЕДИМНО СА ЗАМОЖНИ АРАБИ ОТ ОАЕ,САУДИТСКА КАТАР,ДУБАЙ,КУВЕЙТ,ОМАН,БРУНЕЙ...

Отдавна българската подводница използва тази технология. Толкова енергийно ефективна стана, че вече 30 години я чакаме да се върне да презареди.

2 минути им даваш почивка от тегленето на лодки по Волге и веднага изказват професионално мнение за корабоплаването.

така е като се заяждате с руснаците, няма гориво, а сетих се имат напечатани пари в изобилие

Великобритания точно е солиден производител и дори изнася горива (предимно във Франция и Белгия), но и преди да започнат сондажите и добива в Северно море никога не е внасяла горива от СССР (Русия нямаше още по това време). В крайна сметка няма нищо лошо в това да се разработват по-икономични задвижващи системи, особено за комерсиалните транспортни средства.

и попада кораба в бурно море и цялата декарбонизация отива по дяволите тъй като дизеловите двигатели ще изгорят гориво за следващите 3 седмици....сигурно ще има някакъв ефект но минимален....дано да не са забравили и да ги направят свиващи се тъй като при насрещен вятър ще се увеличава разхода на гирово

Следващото поколение ще са с гребци, по сто от всяка страна. Еволюцията продължава към миналото.

Айде по-скоро та цялата пасмина врякалници да ви се намери някакво смислено занимание.

Винаги съм се радвал, че живея в държава, пълна със специалисти. Визирам коментаторите под статиите (не само тази). Учил съм корабостроене (само да вметна).

учил си оная ми работа...от кога пък на заварчиците им викат корабостроители...

В ТУ Варна. Катедра корабостроене звучи ли ти познато? Или ти познаваш само зсварчици? Специалисти по всичко с лопата да ги ринеш.

Вентилатори и слънчеви батерии, конвертори и гигантска батерия на дъното. Така като се запали кораба ще гори с години. Месец чакаха пожара да изгасне на корабчето с електричките. Батериите сто процента са изградени от чисти материали, въобще не замърсяват.:) Олигофрените от Давос се пробват в името на печалбите си да ни докарат до средновековие. Епа няма стане.

Страшна иновация! И де ще ги дяват при буря и огромните вълни в океаните?

Да сложат един вентилатор в края на кораба да духа в платната. Физичката едно време ме убеждаваше, че нямало да върши работа, но ввсе пак да пробват. хахах :-)

правилно те е убеждавала физичката ... смятай щом даже една проста физичка от даскалото и е било ясно, дали на корабостроители влагащи милиони и милиарди в кораби не им е ясно същото?

Това защо не е при вицовете? :)

Значи, кафевият отпечатък на корабоплаването в Черно море ша намалее, когато руските истребители спрат да прехвърчат ниско над американските кораби.

Бах тез руски пилоти бе чак толкова ли се насират като видят амирикански кораб?

ㅤ

Май не помниш Доналд Кук?..

Тъпотия на квадрат ;-) като зелената енергия - затова пак строят атомни централи из целия свят .

атомните централи са част от зелената енергия - нека не се заблуждаваме в това, а и е определено най-ефективното до момента съоръжение за производство на електричество.

А колите на бъдещето ще се задвижват от мулета!

пак недалновидно - трябваше да сложат и соларни панели и вятърни турбини за да произвеждат ток докато се движат и като стигнат до дестинацията да го продават на местния пазар (в крипто разбира се- няма да стимулират индустрията на развитите държави) и с парите от продажбата да закупуват въглища, които по пътя на обратно да изиспват в дълбините на океана. Е това ще е истински екоборец.

Хахаха, това съм го виждал като малък в енциклопедиите. Това е толкова стара идея но сега се представя за иновация, хахахаха! И ако това беше рентабилно досега отдавна да е навлязло за масова употреба.

Беше доста навлязло преди около двадесет години. Но тогава петролното лоби спря процеса. Сега политиката е на "декарбонизация" в опит за дерусификация на света и у нас.

Дрън дрън ярина. Едно време са ползвали платна ама корабите са били по 2-3000 тона. Сега 10 - 15 000 нонен кораб ще има нужда от доста по-големи платна а те съответно също ще добавят тежест.

то като се замислиш и платната на едно времешните кораби са добавяли тежест ... в крайна сметка в случая става въпрос не за ветроходи, които се движат само и единствено заради вятъра, а за кораб с двигател с вътрешно горене. той няма необходимост платната му да могат да го движат, достатъчно е повече да помагат от колкото да пречат, а двигателя ще свърши основната работа.

добавяли са на най...корабите са били от дърво...и корабите са пътували успешно само при попътен вятър..попаднат ли в безветрие са си стояли като прани гащи

в грешка си.....средностатичстически cargo кораб тежи около 100 -150 хиляди тона с товара......а големите тежат около 300-350 000 тона... маките тежат 10-15 хиляди тона...това е толкова тъпа идея че не мое да бъде.....същата тъпотия като безвитловите самолетчета със соларни панели които видиш можели да летят толкова много....ама без товар.

ааа, скоро и на гребла ще се върнем. За наше добро разбира се.

Страхотна иновация! На 5500 години...