Коментари - Идват нови Core i9 процесори от Intel | IT.dir.bg
назад

Идват нови Core i9 процесори от Intel

Скоро линията процесори Intel Core може да се сдобие с нови флагмански модели - i9.

Обратно в новината

Коментари - Идват нови Core i9 процесори от Intel | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кога шъ додът тез Пруфесури ?

Зимъс ,баби. Зимъс. Че много топлят собата. Лятос на къра требе са се носят ,че да не се подпали къщата.

Мисля, че един Ризен ми е напълно достатъчен в момента. :) Иначе, нека изкарват, така и АМД ще трябва да вадят нови. :))

... повече ядра едва ли ще доведат до увеличаване на производителността. Да, те могат да работят паралелно но имат обща шина към паметта. Те също имат и общ кеш от трето ниво. То точно там е слабото място и там се ограничава бързодействието. Собствените им кешове са достатъчни само за частния случай в който се обработват неголеми цикли без обръщения към паметта . В противен случай ще се изчаква или кеша за данни или кеша за изпълним код

Господа руфобии, руснаците правят тези свои процесори изключително за специалните си ведомства - военни, полияиц, държавна администрация и т.н. лошото е, че хардовете са бъкани с АНС технологии, но русите работят. Догодина ще измислят някоя РОМ памет и ще изоставят бъканите с вируси хард-дискове. М-да-а, китайците също се пробват със Свои чипове. За индийците -не знам.

да си проЗт зомбиран комуноид не е толкова лесно,"трбе" и да си от селски произход.......селски,я вземи и провери какво прави паметта ROM и тогава пак си храчи глупостите или водещия ти отговорник не го е написал добре а ти само преписваш и храчиш.......много е забавно тия памперси които до вчера въртяха шайбата на телефона да пишат по такива теми.....като тия глупаци от комиците сте:))))))))))))

Еми доста време се задържа i7 и беше време да искарат нов. Дали ще е много по-добър и надежден е друга тема. Ще го видим. Проблемът в момента обаче е на друго място. В ОС е. Не ви ли прави впечатление, че все по-нови процесори, дъна, памети, видеокарти и какво ли не, а компютрите не стават по-бързи или поне не толкова, колкото тряба в съотношение на по-добрата техника. Само пгледнете колко процеси и процешчета непрекъснато работят в ОС без да можете да ги изключите. Работят и предават където трябва. А с интернета същата работа. Пущаш си супер бърз интернет, а той се оказва, че изобщо не е толкова бърз. Непрекъснато нещо се ъпдейтва или прави нщо, което не е зададено. Явно нета е бърз само за службите, за да мгат скоростно да черпят каквото им трябва...

Има нещо вярно,че софтуера напоследък изостава от хардуера но нещата както си ги описал изобщо не са така.......за да ти се бави ПС-то има много причини и това може съвсем да не е от бавен интернет или ОС.......но си иска чете за да ти е ясно

Тия платени анти-руски тролове са на всякъде ве. За 100лева на месец не се спират да бълват помия по тия сайтове. Кефи ме как се намесват в тема за intel процесорите. Спуквам се от смях.

mi1en@

След почти спрялата еволюция в десктоп сегмента беше време да пуснат и някой стар сървърен процесор на скопен еднопроцесорен сокет. За да е пълна идилията и оверклокнат за работа с по-малко популярните охладители на TDP 140. На мен лично ми изглежда на опит за разпродажба на залежала стока с безумна цена на фона на очакваните нови сървърни процесори от АМД по новата 14 nm технология.

Кой стар сървърен процесор визираш? И недей намесва АМД при сървърите. Сървър с АМД процесор е като сървър с WINDOWS. Работи, ама не както трябва.

mi1en@

Избери си който поискаш от списъци като - ark.intel.com/products/family/78582/Intel-Xeon-Processor-E5-v2-Family , като нали се сещаш, че разлики в самите чипове почти няма, а само има заключени ядра, множители и всякакви други еквилибристики за постигане на маркетингови цели.

mi1en@

Ето за какво точно става дума - arstechnica.com/information-technology/2017/03/amd-naples-server-processor-more-cores-bandwidth-memory-than-intel/

Супер това означава че Core i7 ще поевтинеят...

Ох и аз това чакам. Близо 400€ за процесор само е безумие :(

Отиде ми каруцата втора употреба. Дъно, проц, радиатор и памет = 10 г. курник за 6-7 бона... пуста краста, но какво да правиш, кеф цена няма!

Добре ча са АМД да раздвижат малко пазара! И разбира се всеки нов процесор на нов сокет :)

140w tdp ясно малко овърклокнат и7 с повечко ядра. време е да пускат нова техология, че тея и7-и9 започват да смучат пауър като пентиум4.

Prescott грее много

Империята отвръща на удара Райзен, може би?

ами доста добри показатели има райзен..имах възможността да видя наживо как се представя. Ама и цената си му е добра към 500 евро за топ моделите.

А едно време какви процесори имаше - по 2-3 мегахерца ...

Нали, не е както сега по 4000 мандахеца!

Ми да, сега не можеш да си броиш херцовете докато смята нулите и единиците.

А как смятаха...., особено с копроцесор

ехее.. едно време и какви пе*ераси имаше - вълшебници !

Правец8 беше на 1МХц Правец16 беше на 4.77 После пуснаха един Правец 16 с НЕК на 12МХц.

Аз съм виждал с Нокиа (ако не бъркам фирмата) процесор 17 Мхц, и можеше да се клокне на 18 софтуерно:) имаше и софтуер за директна мрежа с друг комп през модел и бтк:)

Интел и10 ше пуснат направо не се преха тия