Intel ще произвежда чипове за Пентагона

Поръчките ще се изпълняват в американските заводи на компанията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Четете момчета, четете, пък после пишете. 1. Епъл и AMD поръчват свои чипове в Азия - най вече на Тайванската фирма TSMC, която произвежда над 50% от чиповете по технологии 7 и 5 nm. Американските фирми нямат собствена технология и производства за чипове на пластини ( wafwres). След това от пластините се монтират в корпуси кристалите и се опроводяват и херметизират до това което наричате ЧИПОВЕ. Това не е толкова трудно технологично. Правят го най-вече китайците - изисква много труд, а те го могат. 2. Интел може до 14 nm, за 10 nm се напъва от доста време, но за сега неуспешно. Но Интел / с една от неговите фирми/ е по-напред в технологиите със SiN (силициев нитрид), което не е за подценяване. 3. Преди 1-2 седмици TSMC продаде в аванс до 2024 бъдещата си продукция по технология 3 nm - 50% плати Епъл, а останалите 50% АМD, Qualcom и други. 4. Към момента около половината потребности от чипове в света по технологии 7 и 5 нм нямат производствени мощности и Samsung и TSMC ще строят нови мощности за да ги покрият. 5. До 2024 година срещу 12 милиарда TSMC обеща на САЩ да им построй завод за технологията 5 нм в тъй наречената Силициева долина, по известна на цицоманите като Силиконовата долина. 6. Тръмп успя да отреже Китай от доставките на TSMC септември 2020 година за това най-вече беше кавгата САЩ -Китай. Това са фактите. Изводите си ги направете сами - кой, кой е и колко може.

_stankow

A досега се дърпаше ? Хич не му е произвел на Пентагона и един чип ? От морални съображения !? :D :D

AMD правят чипове по 7 nm технология

So what? Епъл пък си произвеждат техните по 5нм технология!

да се чуди човек що военните нещат от световно известните процесори на Интел, а вземат от световно неизвестните.

Защото , според последната презентация на интел ,, Най - новите ни процесори 11-то поколение са 30% по -бързи ( ... от тези 7-мо поколение ) " . А света е в 5-нм .

И колко % от света е в 5nm? Какъв е делът на новите устройства с 5nm чипове? Все още е доста скъпичко.

Американският чипмейкър... СТоенчо недей така баби. Нидей. Не е хубава тази работа. Вземи напиши как е положено и си хортуваме туканкана. Американският производител на...

па и е трябвало да го членува.. щото други на практика няма в САЩ.

То от тези 69 пола - членове не останахме .

Брях... Apple, Broadcom, IBM, Marvell, Nvidia, Qualcomm, Texas Instruments. Всичките тези са американски компании и всичките произвеждат процесори по техен дизайн.