Коментари - Бързият интернет правел хората по-умни | IT.dir.bg
назад

Бързият интернет правел хората по-умни

Скорошно проучване показва, че бързата интернет връзка е предпоставка за наличието на по-умни хора.

Обратно в новината

Коментари - Бързият интернет правел хората по-умни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ZIM

дали скоростта на интернет не е свързан със скоростта на преписване...?

За мен тази статия е абсолютна тъпня.

Значи абонатите на БТК (вива) ще си останат мега Тъпи!

Да не мислиш че скоростта която ползваш на смартфона е по бърза от АДСЛ ?

Прави ни по-бързи с игрите, не по-умни, ооо виии малоумници такивЪ

Колко трябва да си глупав, че да си въобразиш, че по-бързият интернет те прави по-умен?!

Поставят каруцата пред коня, чини ми се ...

По умен или по-информиран? Зависи как тестовете мерят интелекта.

Мда.. а новият 4К OLED телевизор ги правел по-виждащи!!!

А микроскопа и бинокъла какво правят да не ти казвам...

Наблюденията ми върху стотиците младежи, цъкащи по всяко време и на всякакво място, показват точно обратното...

плащаш като за космическа вразка на марс и естествено ти казват, че си УМЕН! Да не би случайно да се светнеш, че тая скорост ти е излишна и да спреш да плащаш.... даже ше пишат, че са станали УМНИ И ПОТЕНТНИ. На двойна цена.

Когато имаш възможност да намериш отговор на въпроса, който те интересува - нормално да станеш по-начетен. Въпроса е, колко са хората, задавщи си въпроси и търсещи отговори.

В България скоростта на интернет е много бърза. За сметка на това целия живот тече мнооого бавно, може би като следствие от липсата на перспективи, което кара хората да работят на бавни обороти. Например, двама австрийци сглобяват средно голяма кухня за 3 часа, а 2 българи за 3 дни. Канадец лепи плочки на баня за 7 часа, а българин за 7 дни. На немска бензиностанция за 30 мин се зареждат от 7-10 коли на колонка, а в България от 3-5. За бързината на обслужването на касите в българските хранителни вериги могат да се напишат романи. Абе всичко в тази държава тече бавно и мудно. Щото българина го мързи яко, това е.

бавно, но некачествено.

Така е разбира се, липсата на перспективи е типична за затворническо общество като българското - ако и вратите на затвора да са отворени от 25 години насам, обществената конструкция си е все такава.

Не си прав. В англия например, като се наредят пред тебе пет закачулени ханъми, натоварили количката до горе, защото вкъщи ги чакат 8 деца и просто забрави да минеш бързо. Затова пък има self-chekout, т.е. скенер на самообслужване.

Се нарича скорост на "вибрацията" на индивида. народа, расата. Това което имаш предвид в българина е леност, а не мързел. Западният човек е по-мързелив от българина, но е поставен при такива условия на саществуванеч че ако не се съобразява с тях, духа студената супа и отива на опашката за помощи. Иди в арабските страни и ще станеш свидетел на "вибрация", клоняща към нула. В същото време ще изпиташ особеното чувство, че времето е спряло преди много години и нищо не се случва и променя. Ще усетиш вечността в един свят на ставане и отмиране, какъвто е светът на човека...

точно казано, като арабите сме, само дето нямаме нефт.

А дали в щатите с по-висок интелект няма по-голямо търсене? И това да обуславя доставчиците да предоставят по-добри услуги там? Т.е. причинно-следствената връзка да е обратна.

Не, женените мъже живеят по-дълго, а тези, които живеят по-дълго ги избират по-често за женене. ;)

Май бе точно обратно. Омъжените жени живееха повече, а оженените мъже по-малко. Средно жените живеят 7 години повече. Но сигурно ако сравняваш неомъжените/неоженените, ще живеят по равно. ;)

Не помага. В България скоростта на интернет е много бърза, но хората са тъпи като галоши. Гледайте ги само какъв цървул ще си изберат да ги управлява. :)

Всъщност няма да изберат никого, макар че ще има обявен "избраник". По дефиниция за да има избиране трябва да е наличен избор.

Бих коригирал леко заглавието: "Бързият интернет правел хората да изглеждат по-умни".

Не е ясно, може и да има истина. Става дума очевидно за децата (т.е. под 20), лесният достъп до интересуваща информация сигурно ускорява търсенето на следващата и т.н. За тези които търсят информация де, но те в щатите нетърсещи дървета много много не се записват студенти.

Има и други изследвания, които показват, че наличието на бърз интернет прави обработването/осмислянето на данни от човек по-широко и по-всеобхватно, но за сметка на това по-повърхностно. Затова "умността" е спорен параметър.

А като е "очевидно",че е за децата, защо не са го написали в "новината"?

за бързия не знам но бавният със сигурност затъпява

УахаХаахахахфахах

поредната тъпотия, навсякъде хората са еднакви - 90% идиоти и 10% дето чуват петлите.

За съжаление 10% не са равномерно разпределени. Генетика, а и при тестови изпитвания има доза шанс.