Коментари - Над 3 милиарда души ползват интернет | IT.dir.bg
назад

Над 3 милиарда души ползват интернет

Броят на интернет потребителите в световен мащаб превиши 3 милиарда, по последни данни на Международния съюз по далекосъобщения (ITU).

Обратно в новината

Коментари - Над 3 милиарда души ползват интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До преди десетина години, фейсбук още го нямаше (или тъкмо беше реализиран). Тогава все още човек можеше да намери информация в Интернет. А сега Интернет се е превърнал в едно рекламно/спам табло. По всички възможни канали ни заливат само с реклами или се опитват да откраднат всякакви наши лични данни, но не и да успеем да намерим информация, за това, което търсим. Затова мога само да кажа: жалко за хората, които сега откриват Интернет, понеже са изтървали истинския продукт.

ПУТИН ДА ЗАБРАНИ ИНТЕРНЕТА, НЕ НИ ТРЯБВА ТОВА ХАМЕРИКАНСКО НЕЩО.

Поредния ДЕБИЛ дето не прави разлика между Интернет и Мрежа :) Тъпчо, това дето го ползваш да си отваряш порно сайтовете е измислено в Швейцария :) Иначе много щях да ти се чудя кво щеше да правиш само с американската технология за свързване на компютрите в мрежа.

КОйто успя да направи нещо смислено във времената, когато интернет беше за образованите, успя. Сега, когато всичко се сговняса, е много по-трудно. От 6-7 след фейсбук, нищо голямо и значимо не се случи в интернет. Преди това ежегодно почти ставаха големи събития - имейлите, форумите, чатовете, месинджърите, торентите, онлайн търговията, онлайн търговете, първите социални мрежи, видео споделянето.... Сега всичко е сковано максимално, а добрите идеи се задушават, изкупуват. Отврат и царство малоумнаго. Не съм доволен.

Имаш много пари и монопол - изкупуваш конкуренцията, докато е още зелена. Който беше евреин и успя да направи нещо смислено. Повечето са евреи. Сега е твой ред да измислиш нещо, но няма да се продаваш, а ще унищожиш монопола на давидовата звезда.

Спокойно, идва времето на Децентрализирания интернет. Сега е затишие пред буря. Един от най-обещаващите проекти с огромна подкрепа е MaidSafe. Ако успее да се наложи ще видим... интересни времена.

Какво е МаидСафе?