Коментари - Елън Мъск с нов амбициозен интернет проект | IT.dir.bg
назад

Елън Мъск с нов амбициозен интернет проект

Aмериканският бизнесмен Елън Мъск, основал компанията за производство на електромобили Tesla и космическата корпорация SpaceX, подготвя нов амбициозен проект.

Обратно в новината

Коментари - Елън Мъск с нов амбициозен интернет проект | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Парите си ги е натрупал от това, че е създал, развил и после продал link система за онлайн плащания.

Абе то и мобилните операторив България "имат" достъп покритие "навсякъде", ама на 90% от покритието скоростта е с 1КБ/с, ако изобщо я има, че то и разговори почти няма.

Сателитен интернет достъп и в момента има навсякъде в света, но не всеки може да си го позволи. Например, на Виваком оборудването за сателитен интернет достъп е над 1000 лева, достъпа е ограничен с трафик и месечната цена е солидна. Около 2-2.5 млрд. са потребителите на интернет в света, а цялото население е около 7.5 млрд. 80-85% от населението живее с до 10 долара на ден, а доста голям процент от тази цифра с до 1 долар на ден. Та, както сами разбирате, приказванията на господина са нищо повече от амбициозни идеи за набиране на публични средства от фондове, тоест парите на хората.

Ще има Интернет на корем !

...или поне ще направят 700 яки фишека, като последния старт на SpaceX, което пак си е голям купон!...

Не е изключено и този човек да е един от многото аватари на хората с много пари. Така ефективйно се създава монопол в много области.

Ше ви кажа какво го различава този "Визионер" от другите. Тоя пич а много практичен...САМО работи по проекти където бюджета е гарантиран и печалбата доказана. Повечето Визионери не правят така...те имат идея, хвърлят всичко в нея и после се оказва че не си е струвало...това е разликата между тоя и другите за които не чуваме нищо!

Що да споря с тебе, като мога да кажа само една дума "Тесла"

Какво стана с онзи проект - безплатен лаптоп за всяко африканско дете? А преди милениума много широко се дискутираше това интернетът навсякъде да стане абсолютно безплатен, какво стана с това? След милениума пък бил гейтс май се изръси, че след 10-ина години хардуерът щял да стане безплатен, какво стана с това? На практика сега, в момента имаме технологии позволяващи изхранването и задоволяването на всички елементарни нужди на цялото човечество, защо не го правим? Отговорът е един - капитализъм. Новото робство никога няма да позволи това. Избивал е, избива в момента и ще избиха още много години милиони хора в името на печалбата на една шепа кърлежи впили зъби в човечеството.

Както винаги не си наясно изобщо нито какво е било нито какво е, типично за умствено изостаналите. Никога не е имало проект "безплатен лаптон за всяко дете". Проекта е Лаптоп за всяко дете (One Laptop Per Child), като целта е такива учебни лаптопи да са до 100 долара. Обаче не успяха навремето да достигнат такава ниска цена и заковаха на 200 долара с лиценза за Уиндоус ХР от 3 долара. Бил Гейтс едва ли е токова тъп, че да твърди, че хардуера щял да е безплатен, освен ако не е имал телефонната практика за безплатен телефон към скъпа услуга. Колкото до изхранването то зависи от много фактори - например няма как да се нахранят руснаците, когато Путин забранява вноса на храни. Отговора е един: комуно-кагебизъм. Те са шепата олигарси избиващи в момента хиляди в Украйна в името на печелбата на кърлежите около Путлер впили зъби в човечеството ;)))

kumalissa73@

Да бе, Путин започна да обстрелва Донецк, путин скачаше на майданя, и Путин запали хората в Одеса. Аман от малоумни плитки демагози като теб! А по темаха с храната, погледни Русия на кое място по износ на зърно е и тогава говори кой кого изхранва.

Нали трябва да се плаща за този внос с нещо. С какво ще плащаш, когато имаш само внос и никакво производство и износ? България е на това дередже и затова ще има да тегли още много заеми от МВФ и СБ, все братски структури.

Ами да ти кажа дали ще е етикета "капитализъм", дали ще е друг - л*йната са си същите. Дефакто робовладелски строй. И само не тръгвай да ми рекламираш цоциалистическата идея - видя се що за робовладелци има и там!

kumalissa73@

Да бе, по соца масово се ровеше по кофите с боклук и пенсиите не стигаха за по едно кисело мляко на ден, нали? И соца има трески за дялане, но системата е много по-човеколюбива от т.нар. демокрация!

ПЪРВО ДА ИЗПРАТИ СЕБЕ СИ!

Къде? Да приема и предава интернет вместо спътниците ли?

И ще го направи.

Човекът има идеи и пари и възможност да ги осъществи - браво!

А ти що нямаш пари, а само брависваш?