Коментари - Москва планира контрол на рускоезичния интернет | IT.dir.bg
назад

Москва планира контрол на рускоезичния интернет

Министерството на съобщенията в Москва разработи поправки в закона за комуникациите, според които поема изцяло контрола върху руския сектор от интернет.

Обратно в новината

Коментари - Москва планира контрол на рускоезичния интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тролерите копнеят за копейчици и тролкат глупости след глупости, но живеят в България, а не в Русия където уж им харесвало. Необяснимо.

Русия реши да направи това ,което Всички Запдани "демокрации" правят от самото създаване на Интернет : -Следят Всеки и Всико което минава през Интернет пространството ...не само на техните държави ...НО и на Всяка друга държава по света !!! Русия закъсня в това !

Колкото пъти изплескате тая тъпотия от тролефермата толкова пъти ще ви посоча с пръст като лъжци правещи се на невежи (че сте невежи сте, но не чак такива). Всички подслушват, да. С въпросната промяна това ще си остане както е. Но ще могат да изолират достъпа на СВОИТЕ граждани извън одобрените от Кремъл сайтова, ТОВА правят.

Да владееш комуникациите - значи да владееш територията си. Основна черта на суверенната държава. И както виждаме - не става въпрос за одържавяване, а за русифициране.

Браво на руснаците, за да има ред трябва здрав контрол.

Запиши се в ТКЗС-то за вол, ще те контролират здраво, успех.

Само в Русия повече държавен контрол върху хората, някак си се изхитря да увеличава личната свобода... :)) Невероятно, но факт, дето се вика. :))

Да бе да, и едни крилати мишлета поливат цветя с жълти лейчици, каква идилия.

Добре е всяка държава да си контролира критичната инфраструктура с цел сигурност, но това в съвременен прочит се използва единственно като тотално следене с цел тотален контрол. Всяка от държавите с развит интернет го контролираше и досега, но вече това не им стига и искат почети 100%-ов контрол над всичко. Които позволи да бъде прочетена книга и няма истински глобални хакерски навици за да си прави всичко в интернет и извън по инкогнито е обречен да бъде роб на системата. А системата е фашистка диктатура!

В случая става въпрос просто да изолират руснаците от външно влияние, както го правеха по времето на радиото със заглушителите. Режими като техният не могат да оцелеят в свободна информационна среда. Илюзия е, че можеш да бъдеш анонимен в мрежата от къщи. Нали кабелът по който ти текат данните отива някъде и това някъде е достатъчно централизирано. Ако искаш да вършиш тайни неща просто не ползваш кабел който не контролираш ти.

Добре е всяка държава да си контролира критичната инфраструктура с цел сигурност, но това в съвременен прочит се използва единственно като тотално следене с цел тотален контрол. Всяка от държавите с развит интернет го контролираше и досега, но вече това не им стига и искат почети 100%-ов контрол над всичко. Които позволи да бъде прочетена книга и няма истински глобални хакерски навици за да си прави всичко в интернет и извън по инкогнито е обречен да бъде роб на системата. А системата е фашистка диктатура!

Един и същи умник два пъти е постнал мъдростта за фашистката диктатура (поне да знаехте какво значи половината от това) или се е развалил синхронът в тролефермата нещо.

Въпреки високите технологий, светът в човешки план се връща назад!?!

А неграмотността процъфтява!

Може пък да има някой много висок технологий на ум и да е сбъркал "високия" с "високите".... Един такъв много лош висок технологий ще да е бил та да го разплаче толкова.

Муджиците какви разбират от компютри?

Не ги знам, ама вероятно повече от твоя правопис.

Не само интернет, трябва да спрат руснаците да излизат извън азиатската им кочина. Да си живеят изолирани до пълно оскотяване.

Гледам статискитата на плюсовете и минусите в техническата част на сайта рязко се отличава от тази в политическите теми за Путин и Украйна. Това значи само едно може би... плюс-минюсджиите са платени, технически неграмотни агентнатурници... :)

Просто съветската тролеферма я засилват с приоритет към политическите новини. Навярно повече хора ги четат и съответно блъскат там да излъжат когото могат.

Имаш резон!

Логично. Те нямат капацитет да коментират технологии

Те и политика имат толкова капацитет, ама това не ги спира. Русия - добрааа, ФАЩ - лооош! Руски робот - голяяям, европейски робот - гееей!

жужи пак жужи в жужия. :)))

контрол му е майката, иначе диктатурата на "пролетариата" в кремъл е застрашена

Ми така де! Виж в България, каква е анархия! Псуваме Парламента, псуваме Правителството, Псуваме негово преосвещенство Бойко, даже емигрираме, как си искаме!

Контрола върху руския сектор от интернет си е руски,и ще си правят,каквото си поискат в собствената държава. Не мен пък вчера ми пратиха служебен мейл от домейна,в който ползвам поща.В него се споменава за промяна в общите условия за ползване.Ето,какво гласи една от промените,а вие преценете,за какво става дума: "с Реш. от 15.08.2016г./ Контекстен и поведенчески анализ - подходи, основаващи се на автоматизиран анализ, непозволяващ персонализирането на потребители на (i) съдържанието на Интернет страници, заредени (текущо или в предходен момент) от Регистрирания потребител; и/или (ii) информация за домейните на трети лица, изпратили електронно съобщение (e-mail) до Регистриран потребител, получено в Потребителския му профил; и/или (iii) мета-данни от Потребителския профил на Регистрирания потребител, предмет и текст на съобщението". Big Brother,нали ?

Проблемът е, че руснаците не правят каквото си искат а това, което поиска феодалът от Кремъл.

Ми честито и от Ким Чен.

То пък кога Москва е планирала нещо друго освен повече контрол.

FuckTheEU

Това лошо ли е? Западът сам си е виновен с неговите заплахи да им спре интернета.

Ще стане същото както и с "carte VISA". Просто ще си изградят собствена системаи другите ще пият студена вода.

Аман от гласовити полуграмотни агит слуги. Западът нито е заплашвал, нито МОЖЕ да им спре интернета. Може (на теория) да им спре достъпа извън Русия докъдето има контрол - и това може да го направи акквито и вътрешни промени да си правят руснаците.

Дали е лошо държавата да ти контролира Интернета? Ами в САЩ "само" го подслушват и тука оревахте орталъка, пък в Русия дори и да го следят, може и трябва още по-строго, така ли? Добре, че нямате двойни стандарти.

За втори път Фейсбук ми спря правата за една и съща дума "жид". В рускоговорящи страници. Без лична адресация. При всяко влизане в акаунта на фейса ми се предлага да харесам Марк Цукерман с партизанско име Зукербърг. Засега тези социални мрежи са Б-ета версия. Съвсем скоро те ще станат акаунт през който се пазарува, банкира, обучава, медии, социална дейност, работа. Те ще определят кредитния и криминален рекърд на простосмъртните чрез тяхната социална активност. Големите играчи от сега чертаят контурите на баницата. Наш Росзко и мой платен факултетен комсомолски секретар и член на БКП със статус инжинер....хал хабер си няма от тези комуникационни технологии като политически инструменти за управление.

Мен пък нито един път не ми е предлагало да го харесам, но пък не употребявам жид. Овен това не е задължително да ползваш фейсбук. Ползвай си вконтакте. Там може да пишеш жид колкото си искаш, стига да имаш Неговата снимка на стената си. ;)

Евреите се налагат все повече и повече. Защото белите са станали мърша! Затова и черни и рязани са надигнали глава. не е думата за насилие, но всяка жаба , трябва да си знае гьола. А не по жидовски да се навира в чуждия и да командва, че и да иска да го превземе. Това е юдейско!

Последното и предпоследното изречение в статията си противоречат

Ай да им е честито на х..руснаците. Няма и да се усетят как ще ги закрепостят. Ще си пеят ей ухнем и ще си теглят тежкия държавен апарат, който ще ги контролира. :)

те са си крепостни откак жужО дойде на власт

Доказано е че интернет е създаден от ЦРУ и се контролира о хамериканците. Русия прави най-правилното относното хамериканските и еврогейските хитринки - контрол и тотална забрана. Само ако използваме славянски православни технологии можем да сме истински свободни и успешни.

Чисто по балкански - веднага сме готови да честваме "спасителите" и да вдигнем една манифестация в чест на смяната на един поробител с нов душманин. Обама няма да ти прати едни момчета да се разберете. По-добре ли е ББ и мутрагените да те следят? В Турция вкарват в затвора ако си отвориш устата срещу диктатора, скоро ще го видим и в Русия (или по-скоро няма да го видим, защото тези новини не се публикуват от платените медии).

Отде ви изравят бе, "славянска гордост", всеки ден все по-посрани сте. Интернет кой и как го е разработил е повече от добре документирано - за не толкова гордо посрани неспособни да четат. Що не се изнасяте по гордите си територии ами стоите тук в ЕС да ви пита човек, на мене като не ми отърваше съветският ви режим емигрирах на запад, вас какво ви спира. Аааа ма добре си ви е тук, хем ви хрантутят хем нищо не правите.

"Славянски православни технологии". Боже колко глупост има на този свят, боже...

Не е просто глупост, а "безаналогова" глупост! Типично по русняшки.

Когато властта я е страх - контролира :) Путине, нали имаше 99% одобрение, оти така, майка?

И ние обичахме Тошо от душа и сърце, ама вкарваха в затвора за вицове за него.

Обичахте Тошо, ама в поредица интервюта и речи ви плю в сурата и ви се подигра на всички: "Ше грабнел байрака на митинговата демокрация, ако бил по-млад, че социализъмъ бил едно недоносче... това е самата истина."

В Русия все още се продават свободно симкарти за телефони без регистрация. В САЩ от 10 години е въведена системата на вградените симкарти дори и при регистриран акаунт. Дори да си смениш 1000 акаунта в пощенските кутии, социални мрежи и т.н. за провайдера ти си един и същ и видим. Дори със спрян сървис и wifi режим. Имам спрян сървис на Sprint и ползвам Note като таблет. Всички акаунти ми са видими от Гугъл. Незнам дали влизат в тях, но че аз съм притежател на акаунтите им е пределно ясно и сигурно някъде се съхранява. Това ще направят и руснаците. Китайците са много напред в технологиите и законите. Ние сме на газени лампи още.

Прав си! В Россия е най-голяма свободата! Като се скриеш в Сибирската тайга - 80 години никой няма да те намери! Няма камери, няма интернет, няма сателити - не като в Хамериха!

Добре дошли в новият световен вавилонски ред. И едните са наши, и другите са наши. А вие няма да имате нищо за да сте тотално зависими от системата на богохулен вавилон с духовен вавилонската блудница център - папството, която черпи с виното на своето разпалено блудстване царе и народи.

Айдееее....

Като свършат хапчетата и корабът-майка отново проговаря. Когато и братушките инсталират един файъруол като китайския такива индивиди ще ги събират и ще ги пращат да чукат камъни в Сибир.

"Свободолюбивия" Сноудън ако каже нещо срещу Вовка и са му спрели безплатните купони за столовата на кгб! А Асандж си е ясен! Тоя си е типично шведско комунде!

Сноудън вече се изказа срещу Путин за някакъв закон всъщност. Не бъди като тролефермата. Проверявай информациите.

Целта е не толкова да се контролира интернет катоцяло а руската част от мрежата за да не могат от вън да спрат интернет в Русия, руската част трябва да е независима, те си имат търсачки и са незавими.

И безаналогови! Най-вече безаналогови!

Целта е рускововорящите да са филтрирани от "вредно" влияние от чужбина. По статистика 90% от населението на Русия владее само руски език.

Чети статии стил: Агенцията за национална сигурност (АНС) на САЩ има възможност да проследява около 75 процента от американския интернет трафик при дейността си за събиране на чуждестранни разузнавателни данни, съобщава в. "Уолстрийт джърнъл". Филтрират ги на западния и източния бряг за външен трафик.

кви 'търсачки' имали бе? ))) Те сами не намират себе си тия руски "търсачки" ама иначе се писали търсачки. Те и "коли" имаха едно време по същия начин.

Yandex е руска търсачка и вероятно най-разпространена там. Както китайците си имат Baidu. Колкото и много да изостават от Гугъл, са си търсачки. То имаше и опити за български, но никой не ги ползваше.

Имат си Яндекс, тя се използва в повечето им портали. Истината е обаче, че и в Русия масово се използва Гугъл от руснаците, особено по-образованите. На обикновените хора хич не им харесва, че от Кремъл се опитват да им стъпят на вратовете,

Тато, ако обичаш първо научи български. Посъветвай и колегите си на Савушкина 55.

Сноудън и Асандж нещо ще се изкажат ли ? Или ще продължат да си мълчат за положението с интернет и подслушванията в Китай и Русия. Просто няма как да риташ срещу работодателя си.

трябва да се контролират нещата не може всеки да пише, чете и говори, каквото му скимне

Това показва,че НСР не случайно се Нов СВЕТОВЕН ред. А не "Нов Американски ред" или "нов китайски ред".

Победа на държавите над корпорациите

Глупости. Това е пореден етап към СССР 2.0 (Северна Корея II)

Поредна стъпка е разбира се но е обречена, колкото по-бързо се затворят тотално по съветски толкова по-скоро ще рухнат пак. Да не им пречим.