Коментари - IT гигантите осветляват повече данни за шпионажа | IT.dir.bg
назад

IT гигантите осветляват повече данни за шпионажа

Правителството на САЩ обяви, че ще разреши на интернет гигантите да огласяват повече сведения за клиентите си, които са наблюдавани от американските служби.

Обратно в новината

Коментари - IT гигантите осветляват повече данни за шпионажа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те и тези компании са си за съдене. Например защо Google ми искаше за GMail телефон? Как така ICANN раздава лични данни, на всякакви WHOIS, за собствениците на домейни (имена на сайтове). Събират данни, които нямат връзка с предлаганата услуга. Запазваш си именце от няколко символа и вече света трябва да те знае. Да не говорим, че за елементарната услуга плащаш. Да не говорим за SSL и как браузерите показват ужасяващи екрани, ако си генерираш сам сертификат, нищо че сигурноста е точно същата, но в единия случай си си платил. Разни като Facebook освиниха сайтовете, с разни лайкчета, твитчета, плюсчета и коментари. От Google вместо да ги баннат като ферми за линкове (друг вид спам), се включиха в това. Пък и за да си намираем, калкото повече оспамиш, толкова по-добре. Много бих ги подхванал ако бях в Европейският Парламент. Взема да се кандидатирам! ;) Щегувам се.

"Google ми искаше за GMail телефон" На мен не ми е искал, а ми го има. А даже формално не се води на мое име.

Като ГО вдигна, ТОЙ служа на смартфона ми като антена и от подобреното качество на сигнала в ЦРУ веднага разбират какво е станало. А като се свие да спинка, в ушите им се появява шум и те разбират, че ми е спаднал

Линкдин....браво, има огромна връзка с борбата с тероризма...смех.

big brother