Коментари - Няколко съвета за по-бърз интернет | IT.dir.bg
назад

Няколко съвета за по-бърз интернет

Днес животът без интернет е почти немислим, а скоростта, с която сърфираме играя ключова роля. Знаем ли обаче всичко за начините, с които да ускорим своя нет.

Обратно в новината

Коментари - Няколко съвета за по-бърз интернет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Съвет номер едно - "сменете доставчика" - гледам, че изобщо го няма. Тоест оправяме последствията, не причината.....

Тази статия е най-сериозния конкурент на статията с вицове. Толкова не съм се смял от доста време. Най-важното обаче е че четейки коментарите става ясно, че няма нито един човек, който да се е хванал на тия глупости с изключение на редактора на статията разбира се, което още веднъж доказва, че българите са напред с материала. Все пак не мога да се сдържа да осветля преводача на тази глупост за някой работи. В повечето държави с 'Развит' интернет последния се пуска не по UTP или оптика а по електроразпределителната мрежа. Тогава наистина има значение да не включваш т.н. 'рутер' в разклонители още повече с такива, които са с електродвигатели. Такъв интернет в БГ никой не предлага затова си запазете съветите.

ето ви малко съвети: 1 свалете си някой програма която сканира на кой канал работят рутерите около вас. просто напишете wifi scaner и си харесайте някоя. изберете канал на който са най малко рутерите около вас. ако имате нещастието да сте в някой голям блок вероятно около вас има по трийсетина рутера които замърсяват ефира. 2 рутера не стои върху компа. трябва да го разположите горедолу в центъра на жилището ви. ако конструктивно няма как да е там - използвайте wifi extender/repeater. това са устройства които се връзват към вашия рутер и създават нова точка към която да се закачите. помнете - колкото интернет получи - толкова ще предадат. така че трябва да ги монтирате някъде където вашия рутер все още има нормален обхват. 3. устройствата които ползвате е хубаво да им отделяте поне веднъж годишно няколко часа за поддръжка - чистене, ъпдейт, реинсалиране... 4. проверете за нов firmware на рутера си. пести много нерви с бъговете... ако имате късмет ще забравите за рестартите на рутера. 5. проверявайте от време на време дали нямате някой вирус който да срува нета ви... например в момента в който се включи лаптопа и интернета отива по дяволите... има и програми които крадат скорост

това тук са абсолютни глупости. по кабел интернета е по бърз. защо? ми по кабел капацитета е 1G. дори да имате 300 Mb рутер няма как да получите над 100 мегабита през WIFI. причините за бавен интернет обикновено са в собствения ви комп. кога за последно сте си преинсталирали операционната система? драйверите на повече от година ли са? когато чакаш по десет минути да зареди Windows защо реши че имаш бавен нет, а не че компа е за оправяне? в България и по специално София интернета е в пъти по добър от евопейския. секи който някога е напускал границите може да го потвърди.

Не и извън България, където масово се ползва DSL. Там интертнетът е на порядъци по-бавен, отколкото у нас, а освен това го смятат за нормално.

Братленце, моят рутер прави 5 Gbit/sec (802.11ac 5300), дали не се конкурира с китайския 1 Gbit боклук на Интернет провайдъра ми.

еи това ме уби - "Включете рутера директно в контакта, а не с удължител и особено ако на този удължител са включени телевизор, мобилен или прахосмукачка."

Баце, английските прахосмукачки сигурно изсмукват всичко радиочестотно.... Предполагам, че имат и статия как да си включиш айфона на отделен контакт, а не заедно с прахосмукачката......

Откакто заповядаха на българските медии да копират статии от английската преса нивото е oligofren...

"Какво да правите обаче,ако все още сте с кабел?" Нищо не е необходимо да правите, просто още не сте wireless зомби!

Опа аз имам един много добър съвет за по бърз интернет: 'СМЕНЕТЕ СИ ДОСТАВЧИКА НА ИНТЕРНЕТ С ПО БЪРЗ

Или си платете за по-високата скорост.

А за най-бърз интернет забравете рутера и си включете кабела.

Само не разбрах, това с кайсиите как става.....

Ако в стаята, където е рутера имате микровълнова фурна и чувствате, че сигналът в жилището не е достатъчно силен, то поставете рутера в фурната и включете на максимална мощност! По този начин микровълните от фурната ще усилят сигнала от рутера хиляди пъти и ще може да хващате мрежата даже пред блока!

Никога не правете гореописаното - човекът просто се е пошегувал, но не всички могат да го разберат!

3евзек

Късно е. Авторът на статията вече го опита.

Аз имам един единствен съвет за увеличаване на скоростта - преместете се в компания или на план с по-висока скорост. Всичко останало е бошлаФ работа.

умен човек го е писал този пасквил

този които е писал статията, едвали някога е сядал пред клавиaтурно устроиство.

Откак firefox имат отдолу "chrome engine" - мерна ми се нещо такова преди време, смисълът е, че само опаковката отгоре е различна - яде памет пъти (много пъти) повече от нужното, блокира user-ското I/O без нужда (преди не го правеше), въобще че е най-"доброто" може би е вярно, главно него ползвам и аз, но е много по-зле от това, което беше до преди няколко години.

Извинявай, ама ти за специалист в областта ли ше имаш? 1. Firefox никоа не е използвала и не използва енджин различен от Геко. Това важи за всички продукти на Мозила. 2. Файърфокс използва много по-малко памет от Хром. Направи си сам тест и виж колко памет използват двете приложения с аналогичен брой отворен табове. 3. Ти как определяш нужното количество памет, след като и понятие си нямаш от темата, на око ли или една жена ти каза? Колко браузера имаш зад гърба си, които да имат 0.1% от популярността на Лисицата?

Мерна ми се някъде, както казах. Специалист съм в много по-сложни неща от един браузър, навярно каквото ми се е мернало е и вярно а ти нещо не си доразбрал но не е изключено и аз да греша за това кой какво откъде купува. Зад гърба си имам много повече написано отколкото кой да е браузър, затова знам какво говоря когато става дума за нужна памет. Това, че съм го написал на място на което и лаиците можете да пишете не ме прави един от вас, толкова ли е трудно за разбиране. Дали хром или куц или сакат яде повече памет от нещо друго не знам, просто не ги ползвам - виждам само как firefox за недълго време алокира гигабайти и не ги деалокира ако и да остане само един прозорец с един ред текст в него, трябва да го quite-не човек за целта - неграмотна работа.

Пак си се изказал неподготвен :)

А още по-добре да не пишем когато не знаем за какво и/или кого става дума.

Pesh0

Все пак от опит , трябва да споделя , че големината на хардуера , в голяма степен зависи от конкретната потребителка .

Ако искате да си уголемите монитора, тогава се приближете.

За да увеличите размера на хард диска си, изтрийте някои файлове. Колкото по-големи, толкова по-голям диск. Също така специалистите препоръчват да го свързвате към компютри, които поддържат повече от 32 ГБ, така ще стане най-голям.

Вирусите смятат да атакуват някои от мерките пред хакерски съд. Орязването на интернета им е жива дискриминация и се наказва с намаляване на диска.

Pesh0

А поущрения , за тези като мен , които не си слагат антивирусни и доброволно си качват всички вируси , ще има ли ? Е като вземе да бъгва , го давам на сина за преинсталация , че вече ме мързи и с това да се занимавам :)

Pesh0

По тъпа и невярна статия , не бях чел . 2. Включете рутера директно в контакта, а не с удължител и особено ако на този удължител са включени телевизор, мобилен или прахосмукачка. ТОВА Е ПЪЛНА БЕЗСМИСЛИЦА . единственото вярно в статията е , че рутера на комшията може да ви влияе на връзката , за това си има канали и се настройва , на кой канал да ви работи .

Ако ти перна един шамар и той мине през левия ти ушен канал, а след това те измлатя по десния това ПЪЛНА БЕЗМИСЛИЦА ли е или НЕ ?!

Pesh0

С тази статия , автора , които е пълен аматьор , се е качил на ринга и пере шамари на Кубрат Пулев примерно . Тока които ти тръгва , от АЕЦ козлодуй , примерно , какво влияние му оказва , още 1 метър кабел , на разклонителя ? Ако изобщо някой уреди влияят на реактивната енергия , това не са изброените а са хладилници и климатици . Но и те не влияят , когато тока мине през адаптер .

Бая трябва да са ти продухвали ушните канали в тоя живот та да правиш такива асоциации, имаш съчувствието ми. Не се опитвай да включваш рутера директно в контакта, не само са пълна безсмислица подобни стремежи но от ръчкане току виж освен продухани уши и токови удари те споходили.

Добрата скорост се постига: - с добър доставчик - с качествен хардуер - с интелигентно задклавишно устройство - усер

Тъпа статия и платена. Ни един от трите изброени бораузъри не е по-бърз и по-сигурен от който и да е измежду 3-тр браузъра на Комодо. и все пак Айсдрагон е най-бързия от всичкото дето се върти из нета. И най-сигурен. Кеф ти блокажи на тракери и реклами, кеф ти виртуални модове и файъруоли.

Писал си колкото да не заспиш. IceDragon е базиран на Firefox. Т.е. реплика, която претендира да е по-добра от оригинала. Класика в жанра.

на съждението "Tor Browser Bundle гарантира вашата онлайн анонимност, но на цената на по-ниска ..." ще отговоря, че ако искате да предизвикате интереса на службите зад океана, ползвайте именно този броузер!

Най-добрия браузер!

А чували ли сте за Maxthon. Опитайте.

Всяко забавяне идва от проверка (на това или онова). Логиката казва: НАМАЛЯВАШ ПРОВЕРКИТЕ (ИЛИ ГИ МАХАШ) И КОМП-А ТИ ХВЪРЧИ. От тук нататък, всичко е индивидуално. И зависи от: 1.компютъра - хардуер/софтуер. 2.Рутера 3.Връзка компютър-рутер , без значение дали е с тел (кабел) или е по въздуха. Всякакви изказвания за ВСИЧКИ устройства е един вид реклама или лъжа. То е все едно - ония хапчета дето по ТВ ги рекламират: Пиеш ги и ВОАЛА! Вече не те боли главата, не кашляш, не кихаш и т.н.

Не разбирам, какви цигани и какво общо има кой какво е казал за това къде и защо се е случила първата мрежа.

не бил Русия, ту бил

С това сравнение на браузери се сещам за едно време, как Операта се хвалели, че са по бързи от ИЕ. Разликата била, че имало нулева поправка на грешки в код на страница. Че в Операта изобщо нямали проверка. И така един недостатък го представяли за предимство. Освен това за отваряне на страница зависи колко файла ще се теглят едновременно. Това може би е управляемо от сетинги. След определена бройка се чака изтеглянето им, преда да пусне следващите. От Фирефокс правят странно, че ако има указана следваща страница, те я теглят накрая, за да се подготвят предварително. Скоростта на началното зареждане е важно. Теглят всичко намерено, дори преди да изградят страницата. Така например могат да теглят картинка, която е текст в JavaScript и не е още част от страницата, разпознавайки ги като таг от кода. Страницата може да се бави от много неща, дори стилове на нея. Имат и издънки някои, като старите поне ИЕ със слепване на стрин в JavaScript, което може да бави със секунди. Самият процес на теглене, най-вероятно изобщо не е част от браузерите, така че сигурно е еднакъв като скорост. Въпроса е кой пръв ще тръгне да го изпълнява и процеса на рендване - получаване на крайната страница. Скороста е коренно променяема от тези които разработват сайта, но не и от тези които го гледат.

Кой дебил е написал тази статия, а кой е този дето я е одобрил - ". Включете рутера директно в контакта, а не с удължител и особено ако на този удължител са включени телевизор, мобилен или прахосмукачка." много сте глупави

До host, Да, статията е дебилна, но хората имат право, особено за прахосмукачката. По възможност рутер, телевизор, компютър .. на UPS. А прахосмукачка и UPS не са съвместими ...

1. Блокирайте всички реклами и тракери (адблок, ghostery и т.н.) 2. ... 3. Печелиш в пъти по-бърз интернет 4. Не се занимавай с глупости да мериш колко ти е дълъг ел. кабела на рутера и в кой ъгъл на стаята е поставен.

1. Купете си безжичен рутер с поне 3 антенки; 2. Няма значение в кой контакт сте включили адаптера на рутера (освен ако той не работи и по стандарт PowerLAN -такива рутери са 1 на милион); 3. Преместете рутера из стаята и пробвайте от най-далечната точка в апартамента силата на сигнала; има и 4, 5,6

До ъхъ, И какво ви дава рутера с три антенки? По-добро покритие може би, по-добро CCQ ( само за просветени ;) ), по-добра скорост - евентуално, ако отсрещното безжично устройство поддържа същия стандарт. Масово хората смятат, че повечето антени имат по-голямо покритие. ГОЛЯМА ЗАБЛУДА.

една или 1000 антени все тая - има стандарт колко да е мощноста на рутера. 5 dbm. иначе нощем ще светите в тъмното...

Някои хора ползват рутера по кабел - по лан. То е ясно, че по въздуха, ще е по бавно отколкото по кабела. Дали ще е на рафта или на пода няма значение. Точно на пода облъчва по малко отколкото на по високо. Днес всички използват удължител, защото в контакта не може да включиш и домашния компютър и монитора и толколонките и рутера. Трябва четири букси, а тя е само една или две. Така че удължител с разклонител е нужен. Там не се включва прахосмукачка и нещо друго, там си е само едно и също - компютъра, монитора, тонколоните и рутера. За постоянно. По лан на рутера, не е нужно голяма Рам и мощен процесор. Все пак няма да играем игри. Колкото за сърфиране е достатъчен. Може да се спрат ненужните сървиси в уиндоус, без антивирусна и компа ще лети дори и да е на 5 до 10 години.

А колкото до браузърите, аз чета че гоогле чроме е малко по бърз от мозилата. Аз играя в един сайт за онлайн игри където трябва бързина в една игра и с гоогле чроме ми е мааалко по бързо. Разбира се сравнявам без инсталирани приставки и добавки и на двата браузъра, за да мога да гледам на чисто как са да е по обективно сравняването.

пп. Макар че сега новата версия на мозила 42.0 сякаш е доста по бърза от предишните й. Наистина се усеща видимо и вече може да е по бърза от гоогле чроме.

На мен пък Edge ми фърка... Тази статия звучи все едно е извадена от 2013 година...

1. Минавате на по висока тарифа.

Кой "гений" я написа тази напълно ненужна статия ?

Тази статия подценява умствените ми способности.

На Вас може, но на End user-ите, които казват "Интернета в третата стая е бавен" си е точно по-мярка. Отиваш, вдигаш сапунерката, наречена рутер малко по-високо и о ЧУДО - Интернета и таб е бърз :)

май почваме да копираме американците, слагайки грандиозни заглавия на статии без никакво смислено съдържание, както и журналистите да се правят на ИТ специалисти / инженери.

1/ Уреда не е включен в контакта

Браво другарю, много добре ги нарекохте кравари. Но ако не бяха краварите да го създадът тоя интернет (и не само), щяхме да си живеем в средните векове.

Чак в средните векове не, но щеше да трака доноси на пишеща машина.

Това дето го ползваш е създадено в Швейцария :)

Лебед, краварите нямат нищо общо с интернет. Пристрастията ти са плод на емоции, не на знания.

иди ги питай кой е Джон Атанасов, тъкмо можеш и да полижеш....

Явно свинарите не могат да четат краварските упътвания,в школата са ги учили само на руско-чеченски.....те резняците ще ви "упътят":))))))