Коментари - Джаджа отключва всеки iPhone | IT.dir.bg
назад

Джаджа отключва всеки iPhone

Произведената в САЩ джаджа GreyKey е способна да отключи всеки един iPhone.

Обратно в новината

Коментари - Джаджа отключва всеки iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стоян не е ли циганско име? Нормалнмо е "редкаторът" да не знае български ;)

я кажи как е твоето име .... ?

Всички фирми са задължени да оставят вратички в софтуера включително Майкрософт и гугъл без Линукс понеже там всичко е опън сорс. Въпреки това едва ли въпросната джаджа ще стигне до масовия потребител скоро.

В Линукс не са задължени, но службите отдавна работят като "приносители" на отворен код и оставят завоалирани вратички. Ето няколко конктретни примера: Около 2005-та установиха брутална грешка при генерирането на SSH ключове, заради която общият брой уникални ключове беше само 32000 (вместо трилиони). Като знаеш всичките 32000 публично-частни ключа, не е много трудно да хакнеш всякаква комуникация. Около 2009 се оказа, че някой е успял да вгради в SSH daemon-а няколко ключа, които автоматично получават root привилегии. Над 2 години не е хванат този проблем. В момента АНС разбиват 1024-битов RSA за под 3 минути, според изтекли документи. Справка - WikiLeaks / Сноудън. Случаеност? Не мисла! Генераторите на всякакви частни ключове, RSA и ECC са базирани на математически модели на NIST, които преди няколко години бяха хванати, че взимат пари от АНС (NSA). Смята се, че в момента псевдо-генераторите на произволни числа са целенасочено компрометирани с внимателно разработен математически модел. Целта е да изглежда, че генерират произволни числа, а реално дават достатъчно предсказуеми такива, т.е. намаляват сериозно пространството на търсене. Дали е вярно, не се знае. Но, ако е вярно, излиза че ние си мислим, че 384-битовите ECC ключове са 2^384 (или 10^155, т.е. 10 със 115 нули), но благодарение на АНС най-вероятно възможните ключове са далеч-далеч по-малко.

А, защо пропуснахте да напишете, че продуктът GreyKey е създаден от бивш инженер в Apple?! Cellebrite също най-вероятно са наели инженери от Anobit, PrimeSense или LinX (израелски компании купени от Apple) и така са получили вътрешна информация за слабости. В днешно време е практически невъзможно да се създаде софтуер или хардуер без грешки, а с детайлни инженерни познания за продуктите става доста по-лесно.

Абе това ми се струва много нечистоплътно... Все едно някой да пусне наръчник за изнасилване.

Да им да се пробват на моя да го отключат ? хаххахаха прах в очите на хората .

Se taia

Значи просто прави брутфорс на паролата и инсталира rootkit. Със сигурност това може да се сложи на всеки телефон тогава.

"WTF" нова българска дума?!?

"Джаджа" си е доста изискано, в духа на журналистите от Дир. "Устройство", "прибор", "апарат" не са приемливи за хора, които не само си служат професионално с езика, но и моделират езиковата култура на цяло едно, че и повече поколения.

Това малко като кастфони, мастфони :-)

"...след това се ДОСТЪПВА..."?!? WTF? Нова българска/гогова граматика?

Дебулефф, когато имаш претенции за граматика използвай български. Капийш? A WTFaкaneto можеш да си го правиш у дома със страпона.