Коментари - Тарифите на Тръмп ще оскъпят iPhone | IT.dir.bg
назад

Тарифите на Тръмп ще оскъпят iPhone

Тарифите на Тръмп за китайския внос могат да оскъпят доста iPhone.

Обратно в новината

Коментари - Тарифите на Тръмп ще оскъпят iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Или просто мога да си намалят печалбата от 500% на 400%. Вместо да го взимат от клиентите.

Ще минем на нокия. Още пазя 2 стари телефона .

Много е забавно като кажат, че сега Епъл почвали тестово да правят айфони в САЩ, да връщали работните места в САЩ. Щото не било хубаво да се произвежда в Китай и да се ощетяват американските работници. Само дето всички компании от цял свят отидоха в Китай, за да правят печалби. Щото заплатите в Китай правят възможно всички тия джаджи от всякакъв калибър да са толкова евтини. Ако ги правят айфоните в САЩ (ама сериозно, не там някакви тестови производства), то цените им ще скочат толкова много, че Епъл всъщност ще е на загуба. А те реално трябва всяка година да УВЕЛИЧАВАТ печалбите. Не просто да ги държат на високи нива. Появят ли се признаци, че не си увеличават печалбите, и даже има леки спадове (вс епак американските работници вземат доста повече от китайските) инвеститорите ще се панират и ще стане мазало на борсите. Та всички глупости на Тръмп как щял да връща работните места в САЩ и изнасяните от него глупости как едва ли не вече имало милиони нови места откакто е президент, са си точно глупости. Те щото им се увеличават работещите и техните доходи, САЩ оня ден приеха нов огромен бюджет, че да спасят пак с няколко месеца поредния фалит. След няколко месеца пак спешно едни милиарди ще се появят от нищото. И така, докато НЯКОЙ ден, се пукне балона. И понеже всички сме се вързали с американците, ще го отнесем.

Средната работна заплата в Китай през 2018 госдина е била около 3,6 долара на час. През тази година вече гонят нивата в Европа. Причината за изнасянето на бизнеса там е дисциплината на азиатските работници.

3,6 долара през 2016 *

Идва време да не се купува нищо що е американско !!!

Би трябвало митото да е само за стомана и алуминий. Мобифоните не са само такива, че да се слага автоматично на цената им. Може да кажат, че алуминият в Ябълката е 3 цента, а стоманата 4 цента. ;) Казус си е, но те си го създават.

Абе те и тонер касетите с мастило струват центове за производството, ама ги продават по 50 долара :)

И на кой му пука за това? И без това айфонът е само за баровци дори по американските стандарти.

Не "тарифите", а "митата", бе, неграмотник!

след като се преместят в китай е следно да им сложат и 100% мито :)))

На тез не им е проблем увеличението на цената, а проблема им е в главите!

Тия тъпите аборигени и без това се изпотрепват на премиерите за ДжиЕсЕми на вратите на магазините или когато направят малко намаления! Сега ще спят пред магазините от предната година преди пускането на нов, за да успеят да си купят една от 100-те бройки!

Голям праз! А скоро ще изкарам и доматите.

"нe e изĸлючeнo дa имa нeгaтивни пocлeдици зa щaтcĸaтa иĸoнoмиĸa. " Печатницата за зелени хартийки не е икономика в истинския смисъл. Като няма пари, правят ги от въздуха (печатат). Тая търговска война за тях ще е началото на края!

Гогов, преди няколко дена под една друга статия бях написал, че не е добре да пускаш статии след петъчен запой.

Пълни неграмотници!!! как е възможно да се излагате по този начин пред аудитория... и после защо младежта е неграмотна...

Ускъпяването е същото като Угамотяването, особено в заглавие. За 20 години така и не успяхте да намерите и един грамотен журналиС. Не съм срещала друг сайт с толкова коментари за правописа, колкото тук. И все пак никой ваш "редактор" не е надминал досега легендарната Райна Деницова. Тя бе обичана от всички ваши читатели и е генерирала много повече кликвания и коментари, отколкото който и да е друг ДИР-ски автор. Знаем по какви причини. Тъй че поканете я за годишнината си. И си купете речник - правописен и пунктуационен. Крайно време е вече.

"тъpгoвcĸитe вepиги щe тpябвa дa peшaвaт дaли дa пpexвъpлят цялoтo ocĸъпявaнe нa ĸpaйнитe ĸлиeнти" и откога цялото оскъпяване се е прехвърляло на някой друг освен на крайните клиенти :)))

За втори път днес, в две различни статии : Оправете си правописната грешка в заглавието!

Неграмотници...

от някой гагаузин,който не знае български.......УСКЪПЯТ!!!!!

ТЪКМО ЩЯХ ДА ГО НАЧУКАМ НА НЕОБРАЗОВАНАТА СГАН В ДИР-БГ И ТИ МЕ ИЗПРЕВАРИ :)) ... ЧАКАМ НА ОПАШКА:))

Не, той е ГОГОузин и наистина не знае български!

Не е виновен Гогов! Гугъл преводача е бъгав. А Гогов е само един кликер - зомби, дето кликва без да мисли.

Какво ти пречат на теб гагаузите?