Коментари - Червеният iPhone 7 е огнеустойчив (видео) | IT.dir.bg
назад

Червеният iPhone 7 е огнеустойчив (видео)

В САЩ се появиха слухове, че червеният iPhone 7, дебютирал преди седмица, всъщност е огнеустойчив. В тези твърдения обаче може да има доста истина.

Обратно в новината

Коментари - Червеният iPhone 7 е огнеустойчив (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо трябва да го палят, при положение, че той сам ще си се подпали?

Яко. Апъл и ЦСКА -нумеро уно!

Това заради батерията ли?

ох мъка да беше учил малко щеше да разбере защо.

Както и да го погледнем, това си е едно намигване към Самгунг ;)

тоя експеримент не доказва нищо. бензина не гори там където е в течно състояние. а парите. така че температурата на корпусът на телефона надали да е дигнала кой знае колко.за да има поражения - корпусът трябва да е дигнал темепература която да позволява запалването... спомням си един експеримент в училище - взимаме пластмасова чашка(става и с хартиена), пълним в с вода и я поставяме върху огън. водата завира, а по чашата няма поражения. защото водата ври при 100градуса, а харитята и пластмаста се палят при повече. разбира се не са ни давали да правим експеримент какво ще стане с концентриран огън от оксижен....

Евтин трик! Човек може да си потопи пръста в спирт и да го подпали без да се изгори - просто температурата в основата на пламъка е ниска. Нека запалят огън и да поставят телефона над пламъка. Бас ловя, че процесорът и екрана ще се скапят. Кутията лесно могат да я направят огнеупорна.

На процесора и паметта нищо няма да им стане, просто достъпът до тях няма да е възможен. Виж екран, батерия, платка, камери са аут само след 1-2 минути на открит огън, пък било то и от запален вестник.

Я да го свари 5 мин в тенджерата с яйцата или да го обръща 3-4 мин върху скарата с надениците, както го правят с XP-то и после да го видим дали ще тръгне :))

Едно е да излееш запалима течност (в съответните пропорции) върху телефон и да я запалиш, друго е да сложиш телефона върху самите пламъци. По същия начин правят и триковете с горящите банкноти. Може и върху кожата си да го излееш и да го запалиш.

Не насърчавай толкова, че някой ще пробва върху кожата и фокусът да завърши в Пирогов.

ама тенджерата като я поставят поне олио да има в нея та да си сготви човек,поне някаква файда от тоя айфон да има като гори

А устойчив ли е на смях и гърбаджийско управление?

лично ТОЙ (да се свети името му) е бил консултанат нали е "доктор" по пожарникарство и разпъване на маркучи ....а от два дни и по трицмфираща простотия на подходяща почва

Това ще е новия телефон на ББ, ще му звънят по червения телефон..

Безмислена статия за глупави хора

Това е разработка на северна корея като ходят на мисии по слънцето да имат връзка с диктатора си но всъщност путин великия вожд създаде в домашни условия по добър но той не е човек а желязо и е умен! А епъл само крадът и хакерстват и нищо не разбират от телефони.

умните го знаят а тъпанарите си ги купуват))))) а със здрав еи да го извадиш в кръчмата на подгумер да поцъкат там "гражданите" колко си "фиешън"...хи хи

Защо си мислиш, че след като на теб цялата ти мисъл стига до там, да си извадиш скъпия телефон в Подгумер и на другите е така? Ти си тъп, това я ясно, но не мисли, че всички са тъпи. Някои си взимат скъпи телефони по съвсем други причини.

Всъщност да, даже Стив Джобс си признава това за вземането на чужди идеи.

ухаааа невероятно ... вече имам червен огнеупорен, начи сега че ида да зема бормашината да отворя аудиожак, после ке сваля ъпдейта за водонепропускваемост ... пп. не виждам причина 5-10 сек огън да направят нещо на гърба на кой да е телефон с метален корпус. дори на пласмасов щетите ще са само повърхностни.

научихте как се пише: "В тези твърдения обаче може да има доста истина. " това важи за всички статии

Гнусен неграмотен "редактор", както по български език, така и технически - цитат: "Факт е, че след около 7 секунди TechRax загася огънят, като поставя тенджера върху смартфона. Факт е обаче, че по корпусът на червения iPhone 7 няма никакви следи, а устройството работи напълно нормално. "