Коментари - Ремонтът на iPhone 8 е абсурдно скъп | IT.dir.bg
назад

Ремонтът на iPhone 8 е абсурдно скъп

Замяната на задното стъкло на iPhone 8 струва колкото нов iPhone SE.

Обратно в новината

Коментари - Ремонтът на iPhone 8 е абсурдно скъп | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В тубата има тестове - няма нищо здраво в това задно стъкло и опредено е по-крехко от дисплея. Поредният боклук на безбожна цена.

БРЦК

Политиката на Епъл винаги е била : "по-добре си купи нов, вместо да ти ремонтираме стария". Пример - при смяна на хоум бутона целия телефон става неизползваем след ъпдеит на софтуера. И всичко това е НАРОЧНО. Защо да улесняваме потребителите като може да ги накараме насила да си купят новия модел? Ми то като има балъци, що не?

Много малко коментари Капацитетите сега ще ни разкажат за себестойността на телефона и себестойността на задния панел А всъщност каква е себестойността на живота ви и какво търсите в тема за епъл при положение че това е най мразената за вас марка

е така се става мулти-милиардер - от тикви

Това е положението, но това не значи , че всеки ден притежателя на 8-ЦС ще чупи панел. Навремето имах 4 без кейс го носех и нямаше ядове

мдам

Абе Гогов, В нормалния свят повечето мобилни оператори ти дават телефона в комплект със застраховка, която ти е включена в тарифния план. И подмяната на стъклото не ти струва нищо... просто 2 дни без телефон, докато е в сервиза. За какви глупости говориш изобщо?!

Два дни без телефон може и да се случи някъде по света, в Япония примерно, но в БеГе реалността под 20 дни не са ми връщали iPhone от гаранционен ремонт... Сега гледам някакъв Apple Express service се е пръкнал, но той официално няма много общо с гореспоменатите... Даже на Lenovo сервиза е по-бърз от този на Apple, а за Samsung изобщо да не отваряме дума, там ремонта е 3-10 дни в зависимост от това колко си поломил телефона. 10 дни отиват за смяна на дисплей + основна платка, защото платката се доставя за 5 дни от Корея... За 7 дни ми докараха нова писалка за Note-а, пак от Корея...

Никой, никъде не пише и не ми отговаря: Iphone 8 има ли българско меню?

Няма

Пробвай с dpkg-reconfigure locales :) ама в термианал. Кво, неможе ли?!? Това е "истински" телефон, не може да не може ;)

Аз пък преди години си взех котлони със стъклена плоча. Тя се счупи при монтажа от изтърване на иструмент отгоре. Котлона струваше 340, а само стъклото отгоре 250 лева и то без труда за смяна. Така че си купих нов ама от друга марка. Та мисля, че много хора така биха направили и с айфона си.

Днес си изпуснах 5s-ката от третия етаж на офиса и падна върху тротоара и то по време на разговор. Верно със силиконов калъф е ама ако някой ми бе казал, че ще работи немаше да му повярвам! Дори не се бе изключил. А сега пиша от него. Данке Епъл!!!!!

Нищо не е твоето. Аз моя си го изпуснах от Еверест, а после си го взех без драскотина от Далай Лама, чак там се беше търколил, но сега пиша от него. Данке, на санитарите, че ме изпуснаха и пиша !

Абе и аз ползвах до 2013-а година една Nokia 3310 през която беше паднала в локва и отгоре после мина автобус, ама това за хвалене ли е. Гарантирам ти, че ако го сложиш на релсите и мине влака отгоре, няма да работи, пробвай, ако не ми вярваш...

Да, за хвалене е. Айфон 5s е много приличен телефон и познавам хора, които не се интересуват от техника и си ползват 5 или 5s до ден днешен. Други по-запалени като мен си купуват купуват всяка година последен модел. Свят шарен, хора всякакви. Всеки с интересите си.

Или след направените тестове са установили че задното се чупи по-често от предното...

На всички палячовци коментиращи високите цени на задния панел и неговата себестойност предлагам: след като сте такива специалисти и знаете повече от добре цените, взимайте кредит срещу ипотека на жилището ви и започвайте да произвеждате резервни задни панели, които да продавае по 50-60 долара. Мисля че ще избиете рибата. някакъв льольо написал че това било по -скъпо от предното сръкло ма таурег. В автоморга цените може и такива да са, отиди при вносителя и питай за бракуваната ти фолксваген колко струва стъклото. А всъщност смешници замисляли ли сте се колко струва качествен ремонт на покрив на жилището ви.Може би за стойността на ремонта ще си купите барака в някое село. А помислихте ли колко струва примерно ремонта на километър магистрала и какво може да се купи с толкова пари. Абе всъщност като не харесвате айфон, и съответно като неползвате такива устройства какво правите в тази тема. Хайде бегом марш към кувей, ксоми, и подобия!

Би сравнявал айфон с истински супер качествени телефони като хуавей и шаоми.Шао ми въведоха първия безрисков телефон_ сега всички ги копират и айфон с айфон 10 .,и всички прайм телефони ще бъдат безрамкови.Хювей въведоха двете камери и всички топ телефони ще са с по две камери,факт.Чудно и айфон 10.Живея на място където мога до си купя всеки телефон,и всички около мен са с айфон.Направен за глупаци.Грозен ,с орязани функции дъщеря ми се отказа от 5ес като беше на 10 и мина на андроид.На а пък им признавам само международния сървис.Като ми се развали чисто новият ай пад купен от чужбина ми го смениха за нов в Бг без никакви документи.Да ама това е година а колкото строшени айфон съм виждал имам чувството че го правят от яйчени черупки

Човек, безсмислено е, няма да ти повярват... И аз им обяснявах поне 10-ина пъти до сега, че последния ми iPhone го разбих в пода след третото ходене на ремонт в рамките на първата му година. Не вярват... Освен че са орязани, на мен ми дребнеят, понеже съм с големи ръце. Само Note серията на Samsung ми пасва горе-долу добре в ръката. Последно бях с Note 4, сега взех Note 8, тия взели та го направили по-тесен... Що псувни отнасят за това смаляване, идея нямаш. Все средната фаланга на показалеца ми попада върху сензора за пръстови отпечатъци там, където са го сложили...

Най после доживяхме откровенията на един "съвременен I-гуру". Благодарим ти че ни светна колко струват нещата от живота, като например километър магистрала. Следващият път като ти се развали нещо и започнеш да псуваш че е "менте" вземи кредит / ама ти нямаш нужда от кредити / и си построй завод. Например за суджук. Що се касае за стъклото на туарега, отнесено към площа наистина е по-евтино и то много, та ако ще да го купиш от официалният вносител за Марс. А качествен ремонт на покрив струва колкото материалите за него + труда от където ще има известна разлика. Да те и чалгаджията видял се с малко пари. И последно- в темата сме да видим акъла на жалки парвенюта като теб, чиято значимост се измерва с цената на притежаваните от тях вещи.

Какви първенюта бе човече. Какви пет лева. По какво реши че съм първеню - че мисля обективно и се чудя що все за айфон се възмущавате на цените. Как пък един път не обсъдихте цената на скъпите обувки, костюми, произведения на изкуство, часовници. Все айфона ви устите. И хем не ви харесва хем статиите за епъл пълни с разбирачи, които ни вменяват колко са умни като не го ползват.Еми освен да ви радва това че сте по-умни от такива като мен друго не виждам. Ама вас и това не ви радва. А това че на оня дъщерята сменила айфона с андроид и то момиче на 10 год. - какво да тикажа - на нея й е позволено, тя е малка, не съзряла и няма откъде да знае кое е по-добро, особено като се знае таткото що за капацитет е, интересно детенцето дали е капацитет. Хайахаахахай смешни жалки палячовци.

Ей, я успокой топката. Лично съм произвеждал части за автомобили. Имам 100% информация за себестойност на база всички пера (BOM + производствени разходи + софтуер + склад и транспорт и т.н.). И като ни пращаш при производителите / вносителите, знаеш ли как се изменя реалната цена? Ще ти хвръкне шапката! При BOM от 35$ + 60$ за останалите разходи, т.е. между $95 и 100$ крайна цена в зависимост в коя част на света се доставя, при партида от 400000 броя единичната цена на въпросната автомобилна част при официалния вносител е 2500лв без ДДС, без монтаж (още 100лв), без настройка (още 30лв). Същата е историята и при хАпъл, и те правят нещо чупливо и са наточили секирката от сега да стрижат овчиците...

Поредната ПР статия за тази фирма. Покрай новият им телефон много се активираха нещо. :-) Отдавна обаче на никой не му пука за умните телефони. :-) Всички са от еднакви по-еднакви. :-)

е какъв ПР?? дир пускат само негативни неща за апъл! толкова е очевидно че чак дразни!

да, определено от дира шортят акциите на епъл и се надяват с подобни тенденциозни статии да увеличат печалбата, нали? Може ли да си толкова прост наистина, за да вярваш глупостта която си написал? Или когато напишат статия за някой андроид телефон, която ти и подобните ти комплексари използвате, за да изходите камарата комплекси натрупани с години, статията е обективна? Всичко написано в статията е вярно!

Е как пък да не е PR, лоша реклама няма...

FuckTheEU

Всъщност апъл може да лъже колкото си иска и да иска повече от 300 долара за нещу струващо 15 - нали искахте пазарна икономика, явно това просто е още един от начините на фирмата да издоява верните си зомбита освен с кабелчета и слушалчици. Не е възможно едно такова стъкълце пък макар и закалено (на краш тестовете не личи много) да струва повече от предното стъкло на VW Tuareg примерно. Ами честито на печелившите дето се вика ;)

Да е здраво - колко да е здраво? Колкото стъкло най-много. Да бяха сложили поликарбонат нямаше никога да мръдне.

FuckTheEU

Каква здравина, какви метални частици, какви сложни химически съединения?!?!?! В тубата има една камара краштестове на които и двете стъкла отзад и отпред се чупят при обикновенно падане от около метър височина...

високата цена на задното стъкло се обяснява единствено с желанието на аппле да максимизират печалбата си...

Bиcoĸaтa цeнa нa пoдмянaтa нa зaднитe cтъĸлeни пaнeли мoжe дa ce oбяcни c тexния cлoжeн xимичeн cъcтaв, ĸoйтo им ocигypявa нeoбxoдимaтa нeвepoятнa здpaвинa. E ако е толкова неверочтно здраво... то няма да се чупи де.

В грешка сте :) искахте безжично зарядно? Сега ще си патите. Задното стъкло не струва повече от 5$, проблема е, че е така залепено, че трябва да се смени целия корпус за да се каже, че телефона е отремонтиран с характеристиките на нов такъв. Просто такава му е конструкцията. От друга страна: всеки един бутон (центове), захранваща букса... пак ще ви струват 350$ защото им е по лесно да си платите за нов (а и не искат) да ги отремонтират