Коментари - iPhone минава на OLED екрани от 2018 г. | IT.dir.bg
назад

iPhone минава на OLED екрани от 2018 г.

OLED панелите имат предимства, но от продуктите на Apple само Watch използва подобни панели. След 3 години обаче това ще се промени.

Обратно в новината

Коментари - iPhone минава на OLED екрани от 2018 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Само не разбрах като е толкова проблемен Амоледа защо Епъл ще минават на него бе, айразбирачи? Нещо ви куца айлогиката май?

'щото не ти стига акъла да схванеш, че технологиите се развиват. Когато други компании минаха на OLED, ситуацията беше повече от трагична. На втората година екранът вече е загубил между 15-40% яркост и контраст (непропорционално за R, G и B субпикселите). Но, оттогава мина доста време, технологията се подобри. Както виждаш, не пише, че Apple ще минат от 2016г, а от 2018. Т.е. очакват въвеждането на по-нови технологии и производствени процеси при OLED, за които масовото производство най-вероятно очакват да започне края на 2017г. През това време остават на IPS матрици, които спокойно изкарват по 4+ години запазвайки образа почти непроменен.

Стига лъга бе смешник. Притежавам Галакси С2, С4 и С6, познати имат Ноут2 и Ноут3. При нито един от тези телефони няма проблем с цветовете или с изгорели пиксели. Проблемите са в главите на айовцете. Аре бегай да пасеш.

А някой да е обърнал внимание, че ителефона е с една година гаранция? Що нарушават европейските правила?

Да не си препил с лакочистител? 2 години е гаранцията в Европа. Международната е 1 година.

От 5 Години ползвам Галаксита. Да кажеш, че бърн ин проблема съществува, трябва да си солидно кухо парче. Та това е характеристика на технологията. Именно затова вчера си поръчах LG G4.

Да бе - не е проблем, а функция. Голям си разбирач и ти Аз имах S3 и S4 които се скапаха така.

Изпуснал съм едно не. Естествено, че е проблем, затова сменям марката.

Гледаям всички си ползват телефона за "работа". Явно на висянето ъв фацебук му викате работа, както и на праввенето на селфита. За работа се ползва телефон слушалка. А смамртфони ползват за "работа" разни имитатори на работа, които не са наясно с това, което работят. Виж ако се занимаваш с трейдинг има некъв смисъл от смартфон, ама тогава ти трябва виндосфон. Де да можеше всички да "работят' като вас или по-точно - БГ е в това състояние, щото на висянето във фацебука му викате "работа" и 90% от работното ви време е висяне в интернета и то не за служебна информация, а за да видите какво селфи си е постнал някой. Амин за държава с такива "работници". Смартфон за мързеливци, колкото по-мързелив, толкова по-скъп телефон, който му трябвал за "раота".

Пич много си прав. Аз за това казвам - ако най-използваните ти приложения са за социална медия а твоята работа няма нищо общо със социални медии - просто не си прави труда да обясняваш кое става и не става за работа. Ти просто си дал един куп пари за играчка

Тъй като модератора смля да ме трие по-долу - пиша тука: Понеже няма грижи с AMOLED burn-in за това има един куп програми в Play Store дето се опитват да решат тоя проблем дето уж го няма. За справки: - AMOLED Burn in Fixer (10,000 - 50,000 сваляния) - Screen Burn in Tool (100,000 - 500,000 сваляния) - Screen Test and Fix (50,000, - 100,000 сваляния) - Burn Fix - (10,000 - 50,000 сваляния) и т.н. Нексуса обаче сега ще напише как това е пропаганда и няма нищо общо с истината и всичко е в смартността и т.н. ще увърта, но няма да напише едно логично обяснение

LSD има сщите проблеми. Дори има такива технологии да местят картинката с няколко пиксела, че да не се отпечатва. Дори там е по- зле от AMOLED.

Последното което каза просто не е фактически вярно. Ако Apple имаше подобни проблеми с IPS матрицата като Samsung и другите подобни с AMOLED - това просто щеше да е навсякъде по новините. Да не говорим пък тука колко трола щяха да скочат моментално ако Apple бяха решили преди години да сложат AMOLED и да почнат айфоните да се развалят като самсунзите. То това е направо като вица: "Зайо ти що си със/без шапка".

Гледам, че сега опитва да пробутат новите Айфони по 1700-2000 лева ( и в интерес на истината успяват). Тогава какво, 3 бона ли ще им искат ? Така наречение ''китайски боклуци'', а именно смартфоните на нормални цени, предполагат същото, каквото apple i samsung.

Това е някакво безумие в БГ (както винаги). В Apple Store цените са съвсем други. Rose Gold 6S 64 GB - $749 Rose Gold 6S Plus 64 GB - $849

Какви са тия нови OLED екрани? Като на снимката да се показва екрана и отстрани ли!? Това ли е?

Олед не е някаква новост. Преди година имаше проблеми с тях, че поради органичния им характер се изхабяваха бързо и им изчезваше цветовата наситеност след време. Не знам как са нещата в момента, може и да са преодоляли някои от проблемите.

Още си е така. И най-често се случва на тия дето пишат софтуер защото опцията да стои екрана включен докато кабела е свързан е отметната по подразбиране с цел удобство. Няколко дена по тоя път и часовника и статус бар-а остават татуирани на екрана. Така се получава когато компании бързат да пускат уж "най-новото" за да лапат кинти без да са правили тестове за издръжливост и т.н.

Никой обикновен потребител не си държи екрана постоянно включен. OLED-а е с надеждността на CRT-то, заради самата технология няма как да е по-различно. Ползвам телефони с OLED от поне 4 години, мога да ти кажа, че проблем до сега не съм имал, а най-стария телефон е на 2.5 години.

Аз предлагам след 5-6 години Апълъ да мине направо на ОС Андроид :))) Чалга зомбайовците пак ще си го купуват и ще рупат ли рупат тревица и ще ни УБЕЖДАВАТ, че ИОС вече не е това което беше и че Андроида е номер ино, ръйш ;)

Това се случи вече. 2004г. смениха собствената си OS9 с BSD Unix базираната OSX. А хардуера - PowerPC с Intel.Pentium. За тези е важно само да е лъскаво и да се продава скъпо.

иОС е в пъти по-добра от андроид :) прекалявате много

силата на Apple е в дизайна на процесора и скъпото GPU.

Аргументирай се.

Винаги съм притежавал последните модели и на Самсунг и на Епъл. Не защото искам, ами са ми необходими за работата ми. Айфона е класа отгоре. ТОЧКА. Няма да споря с никой...

Зависи за какво го използваш. Аз работя с клиенти на мобилен оператор. Много си заменят iPhonit-e за Android изтъквайки като основна причина че не става за бизнес.

maksraffy@gmail.com

Хахаха. Понеже не става за бизнес, IBM подменят служебните компютри и телефони с продукти на Епъл. Тъжно е, че мобилните оператори наемат хора, които си нямат понятие от електроника и софтуер. Разбира се възможно е и да лъжеш.

Като са класа отгоре защо ще си сменят дисплея с такъв от Самсунг бе, псевдо експерте? Айовцете пасат айтрева а Епъл пълни айгушка. Айидилия.

Те и сега ползват... раздразнен ли си нещо? или си такъв по природа?

Огромната разлика е в качеството. Преди години когато Galaxy получи AMOLED имаше (и май все още има) само проблеми. Всеки който си мисли че това са празни приказки най-добре да се обърне към най-близкия сервиз и да види колко телефона имат за ремонт поради burn-in. Аз лично съм сменил няколко. IPS екраните на Apple може да са по-стара технология която да дърпа повече ток, но за сметка на това има по-добро представяне на цветовете (най-вече бяло) и определено няма burn-in проблеми. Това което ми е най-интересно е как може Самсунг-феновете да са първи когато става дума за Apple, ама си траят когато стане дума, че Galaxy трябва да идва с инструкции да не се ползва много дълго време на един и същи екран за да няма burn-in

Без аргументи мнението ти струва колкото едно ла*но на улицата. ТОЧКА.

Аз имам галакси xcover 2,а от днес и 3.Като го изцапам го мия на чешмата,като го изтърва го вдигам и слагам в джоба.Мога да пращам и получавам mp3,видео,картинки,софтуер документи през блутут и wifi директ и струваше 190е 2ката и 145е сега тройката.Пълни са с приложения за електроника и изчисления. Тук приятел си взе iPhone 6на скромната цена от 760е.Дизайна,скороста на отваряне на програми и камерата са наистина добри. Но нищо от останалото важно за мен и изброено по-горе не го може (ислючвам приложенията,подобни има) Тоест,за къв чеп ми е тая огризка? Така,че какво се разбира под работа? А олед дисплеите се вижда кой ще ги прави така че е ясно кой е по-добър в техничессо отношение :)

90% от потребителите могат да ползват и едното и другото за работа. (Аз лично ползвам и двете). По лично впечатление По-добре на Android: - Google Voice или който и да е друг dialer. Ползвам го през цялото време за международни разговори заради намалените тарифи и интеграцията е супер. - Google Maps - има доста повече функции които са полезни в големите градове - транспорт и т.н. По-добре на iPhone: Всичко останало

Вероятността да са фалирали до 2018 е доста по-голяма.

Едва ли. Прекалено много комплексирани балъци има.

Продажбите растат, защото квото и да си приказваме Айфоните са много добри телефони, но лично аз не бих си купил ....

Айде да не прекаляваме... Чак пък телефони не са. Смартфони, да, с кофти функция за телефон...

Доста иновативно решение. От всички производители на iPhone първи се сетиха Apple.

Кои всички? Само Apple произвеждатiPhone.

Именно! Не схващал леката ирония на колегата...

Честито панелни комбайнери. Самсуняк вече не е любимия ви тИлИфон. Любимия ви тИлИфонЪ е ксиомитУ. Направен от 100 крадени патента и сглобен в китайски колхоз от умиращи от глад роби. На цена 5 лева за 2 броя. Естествено само сега с 0 години гаранция купен от али баба и 40те разбойника.

трябва да си залепил релето много яко за да мразиш телефон при това хубав!

Апъл и ЦСКА - нумеро уно!

Отлично сравнение. Някога са били нещо. Имат фенове но са във Г група :) И не си струват.

Забелязвам, че зомбираните тук нищо не пишат. Изпокрили са се от срам, че главният им конкурент Самсунг ще им произвежда иновативните чаркове :))) Накрая повод за гордост ще им остане само ИОС-а, ха-ха-ха...

Не бе, просто хората с продукти на Епъл се кефят на добре направените продукти, останалите като теб избиват комплекси с хейтърски коментари по форумчета като този ;)

Няма такова шоу като Apple и феновете му. Първо Apple обяснява как LCD-панелите са най-доброто възможно решение на тоя свят и говорят неща, за които фактите свидетелстват точно обратното. Феновете на Apple блеят същата мантра, щото щом Apple са казали така, значи е така (е що пък да си ползват мозъците?). Сега Apple изведнъж обръща палачинката и OLED екраните ще станат върха на технологията, измислена от Apple. Никой не е правил толкова иновативен OLED панел, колкото Apple. И забележете кой ще им ги произвежда - същите, дето Apple зомбитата плюят непрекъснато.

а ти отчиташ ли факта че технологията се развива? или олед от преди 5 години си е същия олед както сега?

Пише си го ясно: ОЛЕД са прекалено скъпи за Епъл и за да не им се намали печалбата се монтират ЛЦДта :) Никой не оспорва фактите, които се виждат с просто око.

Технологията се развива, но изявленията на Епъл са комични: - Никой няма нужда от телефон с над 4 инча екран (следващият обявен телефон е с над 4 инча екран) - Никой няма нужда от таблет по-малък от айпад (пускат айпад мини) - Никой няма нужда от таблет, по-голям от айпад (пускат голям айпад про) - никой няма нужда от резолюция, по-голяма от ретина (пускат по-голяма резолюция) - никой няма нужда от плосък интерфейс (пускат плосък интерфейс със следващия иОс). - никой няма нужда от NFC (айфон 6 има NFC) И така... Ако Епък оплюят какво прави конкуренцията просто още не са смогнали да го произведат.

Cheeseus

Sharp произвеждат и непрекъснато подобряват един тип дисплеи, наречени IGZO, които все още малко други производители на мобилни устройства ползват. Apple не ги използват просто защото LG не правят такива дисплеи, а Sharp не смогват с производството, като за тях вътрешният им пазар е приоритетен. Моят телефон (Sharp Aquos Zeta SH-01G) изкарва средно между 4 и 6 (да, четири и шест) дни с едно зареждане, благодарение на тази технология. Препоръчвам на интересуващите се от нови технологии да попрочетат малко и да поразгледат сайта за мобилни телефони на Sharp Japan: sharp.co.jp/k-tai/ -- гарантирам ви, че ще останете впечатлени.

Точно този телефон исках да си купя, както и други модели на Sharp. Но живея в Германия, а тук просто не се продават, дори в немския Амазон ги няма. Всичките телефони на Sharp се продават само в Япония. Как да го купя?

иди в токио

Cheeseus

Продават се онлайн - в Ebay.com, едни руснаци - Jphone.ru (там май са най-скъпи), както и директно от Япония от Kyoex.

Телефончето изглежда супер и е яко как екранът покрива почти 100% от предната част на корпуса. Само един въпрос - защо по дяволите е с Андроид 4?

Защото ще го произвежда Самсунг.

Cheeseus

Вече излезе ъпгрейдът до 5.0. Но това е характерно за японските телефони - никога не получават повече от един ъпгрейд до следваща версия. Просто има твърде много собствен код на Шарп във фърмуера. Но мен лично, а и хилядите други фенове, които си ги купуваме, това не ни притеснява :)

ехаа, супер, мега, гиага якия ретина дисплей отече. :-) Иначе големи хвалби бяха колко е по-добър с по-качествени цветове и прочее подобни глупотевици. А папагалите от сектата ги повтаряха убедено. хахах :-)

Е, те и за размера така казваха...

изглежда си нямаш на представа какво означава термина "ретина дисплей"..

Това е търговското наименование на дисплей с резолюция, по-висока от необходимото... "Retina Display (marketed by Apple with a lowercase 'D' as Retina display) is a brand name used by Apple for screens that have a higher pixel density than their previous models."

Много ясно, че знам какво значи....едно голямо нищо. :-) Ябълките обучат да наричат обикновените неща с имена и да ги изкарват голяма работа. :-) Сектантите им се връзват, останалите се смеем на сектантите, а епъл си прибират парсата от същите сектанти. Така са нещата около куул сектата от край време. :-)

А самсуня от 4 г е с AMOLED. Да очакваме AMOLED в ифоня през 2050. Аппле, вземете направете един телефон с прилични параметри, щото друго освен огромна цена за смотан и евтин хардуер, китайско производство, друго нямате. Ифоня е евтинджос за много пари. Нищо смислено като хардуер. До 5 бяха на прилично ниво, ама откакто умря гуруто произвеждат модели изостанали с 3 г от новостите.

О, свещена простота.. Резултати от AnTuTu (обща оценка по n-на брой параметри): Apple iPhone 6s 59075 Samsung Galaxy S6 58382 Другия път вземи пипни iPhone първо (това го пиша при все, че съм с Android телефон, но аман от хейтъри)

Гледам на сайта им и Галакси 6 е Score:68830

Нима искаш да кажеш, че по-нов модел на iphone е едвам едвам по-добър от по-стария модел на Samsung? Защото 6S излезна по-скоро от S6.

Аз имам телефон с фенерче. Много е полезно.

Ухааа, през 2018 Епъл ще изобрети телефони с OLED дисплеи. Нямам търпение да слушам колко са иновативни! :D

Е, нали трябва да рекламираме стоката, иначе ще спадне търсенето, цената, печалбата. Събирайте пари за новия модел! Ще е на неочаквана цена с характеристики, за които няма да повярвате, че са все още възможни и през 2018г.

Имам телефон със Super AMOLED дисплей. Наистина е супер.

ама колко много ме вълнуваше този въпрос

Остави живота на батерията. Основната причина, че не се ползва олед не е цената, а в пъти по-късия живот на дисплея.

И отвратително пресилените нереалистични цветове на дисплея.

Ти си отвратителен, че и далтонист....

neXus

Ne съм забелязвал животът да е по- къс, това е мит, измислен от злобарите

Живота на OLED е по-къс, като електронен инженер ти го казвам. Tова не е причина обаче Apple да се откажат от тях, защото така или иначе техните поклонници си сменят телефона всеки път с новия модел, което се случва средно на 6-8 месеца, един OLED, какъвто и да е, дори на LG все ще изкара толкова. Напоследък OLED технологията много се подобри, първите OLED-и трудно изкарваха 5 години (всеки, който е имал Mitsubishi Grandis, модела около 2002-2003-a година знае, че е така, там радиото е с OLED и той за няколко години умира до толкова, че някои пиксели не светят), сега не е проблем да работят и повече. Проблемите са други, примерно неравномерност на светенето след известно време, което може да види всеки, който има телефон с OLED, работил поне 200-300 часа. Пускате един бял екран и гледате. Екрана няма да е с еднаква яркост и цвят навсякъде. Не е задължително да е много забележимо, но е сигурно, че е така. На моя Galaxy Note сега е така, а в началото (преди 2.5 години) не беше. Другия голям проблем е консумацията на енергия. Третия голям проблем е изкривяването на цветовете, което производителите на телефони опитват да оправят с подходящи профили в графичните чипове но не винаги им се получава.

Е, нали единствената цел на iPhone е да е скъп? Така били отговаряли на очакванията на своите клиенти, така се грижели за самочувствието им т.н. Поне така разправяше ония, дето после каза, че господ му бил дал дарбата да бъде гей, та трябваше от срам да си продаваме телефоните. Сега друга песен - да не е обърнал гайката?

Това не съм чел Кук да го е казвал някога. Нито ме е срам, че някой е гей, че да си продам телефона. Виж, че около мен е пълно с аграри като теб, си е за срам отвсякъде.

Чети в Уйкипедията бе човек - пусни си интернет: On October 30, 2014, Cook came out as gay in an editorial for Bloomberg Business, stating "I'm proud to be gay, and I consider being gay among the greatest gifts God has given me." Ама щом и ти си горд - ви пожелавам дълго щастие с партньора, да се омъжите ви пожелавам, като Азис както вдигна гей-сватба.

Тоя се направи на панделка само за да успее да заририби и другите педелюбита да си купят китайското му телефонче. Сто процента е успял да спечели милиони и от обратните гайки. Не го мисли него. Ном дисплей - нов модел, нова резолюция изобретил - нов модел, нов цвят - нов модел, нова жичка за слушалките - нов модел. Китайците през това време правят телефончета за Америка.

Леле, съвсем ще го загазят с живота на батерията...

Що бе? Нали изкарва от сутринта до вечерта без презареждане (през първата година)? Какво повече ти трябва? Ти да не ходиш по планините с телефона и там да не можеш да му намериш контакт?