Коментари - 38% от купувачите на Galaxy S5 имали iPhone | IT.dir.bg
назад

38% от купувачите на Galaxy S5 имали iPhone

Данните от ново проучване показват интересна тенденция - 38% от потребителите на iPhone заменят устройството си с последния модел смартфон на Samsung.

Обратно в новината

Коментари - 38% от купувачите на Galaxy S5 имали iPhone | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

мен

WTF! ... Terrible failure! ... WTF! ..... странно чувство за хумор имат инженерите от google :) ... 77 systemprocess ERROR AndroidRuntime at com.android.internal.os.RuntimeInit.wtf(RuntimeInit.java:345) 77 systemprocess ERROR AndroidRuntime at android.util.Log$1.onTerribleFailure(Log.java:103) 77 system_process ERROR AndroidRuntime at android.util.Log.wtf(Log.java:278) ...

Значи 38% от i-зомбитата са прогледнали ! Обещаващо, днес 38 %, утре повече ... Но винаги ще останат неизлечимо болни епъл зомбита, които бихо си купили и тухла, ако е с емблемата на ябълката !

Същото се отнася и за зимби като теб.Или по-скоро хейтър...Самсунг та Самсунг. Да, имат добри ТВ и.....прахосмукачки

Прахосмукачките - защото окрадоха Dyson :D

Ето факти за два S4 моя и на съпругата които имаме от около година Брой забивания - 0 Брой рестартирания поради проблем - 0 Среден брой разговори на ден на тел - >70 Отделно и двата са свързани към Exchnge и работят здраво Брой на ползваните софтуери - 30 Брой проблеми с тях 0

Няма как да убедиш селяците, че скъпите андроид устройства са доста по-добри от боклуците на Епъл. Те знаят, че в селската чалготека най-богатия кравар и брат му имат iPhone. От това следва, че това е най-доброто.

Ама да, разбира се. Те всички ползватели на iPhone по света слушат чалга. Това, че Епъл създадоха смартфонът, който всички и досега се опитват да догонят няма нищо общо с популярността му. Това, че Епъл са компания, станала нарицателна за перфектния и изчистен дизайн - също. Ако ти си селянин, не съди за другитe по себе си.

Краварят си даде мнението! Ало комплексаря, я си носи алкателчето и си трай!

Ако си отвориш "ябълката", що да видиш - процесор "Samsung"! А, не може да бъде - хем конкуренти, пък процесорите си ползват, на други стъклата, а Вие си изплювайте плюнките във форумите и им купувайте продуктите - всяка година или две минаващите на новия продукт, а ако не искате, ъпгрейдите ще ви задръстят телефончето и пак ще си купите... Честито на съфорумците.

Отваряш произволен Galaxy и що да видиш - процесорчето TSMC. Всъщност, е на Qualcomm, произведено от TSMC. Но, по логиката на масата идиоти, трябва да е процесор TSMC. Защото вие, идиоти неземни, все още не можете да разберете фундаменталната разлика между проектиране и произвеждане на процесори. Samsung произвеждат процесорите, които Apple сами си проектират от няколко години насам. Преди това ползваха стандартния ARM дизайн. С други думи, Apple никога не са ползвали процесори проектирани от Samsung. Всъщност, самите Samsung никога не са ползвали Exynos процесорите си в най-добрите си модели за международния пазар, само за S4 се пробваха леко, но за вътрешния си пазар. А, по логиката за частите вътре излиза, че няма никакъв смисъл човек да кара европейски и японски автомобили. Всички да се радваме на Great Wall, и т'ва е ...

Аз правя следния извод от тази статистика: младежите с много голяма необходимост от показност и достатъчно ( даже излишни) пари преминават от едно устройство на друго. След като тази група потребители беше съсредоточена изключително върху Епъл като най-скъп е нормално да имаме преливане точно от Епъл. Постепенно с вдигането на цените, Самсунг става достатъчно показен. А иначе това са просто телефони-все по-сложни като компютри и все по-неудобни като телефони.

Вземи си нокия с фенерче, не е до цената, но ти нямаш толкова мозък за да го разбереш.

Имал съм и нокиа с фенерче от която съм правил над 50 разговора дневно. Ползвах и андроид за около месец и се върнах на стария и удобен симбиан. Дали имам акъл да го разбера е спорно, но най обичам да скъсвам трътката на някой недорасъл посерко , когато го хвана да си играе на телефона през работно време. Освен това не мога да си позволя да внимавам дали телефона ми ще издържи до вечерта. Може би защото аз го ползвам основно по работа, а не за играчка. Както и да е, ще пораснеш, ще видиш.

Това с меренето на патки ,телефони , показност мина . и след iphone ако минеш на android нема да е за дълго не заради друго ами заради качеството . не е редно телефон на 2 месеца да се къса от рестарти и бъркане на програми/ става въпрос за android

То най-важното е че не е редно който и да е "мобилен" телефон да не може да издържи понякога и 24 часа работа (батерията). За каква друга надежност говорим изобщо?

да, голям процент от потребителите на iPhone го купуват от модни или снобиски желания или демострация на престиж. винаги съм препоръчвал този телефон на хора които има малко технически познания и искат телефона им да е безотказен. просто е железен. днес телефона като телефон е на изчезване и мобилните оператори трябва да разберат че те продават вече данни а не минути за раговор. Samsung - единственната причина да не си купиш Samsung е че Google краде информация като змеи. Galaxy е киллер машина. Note 2 и 3 просто не сравними.

Да съгласен съм, че има тенденция за увеличаване на трансфера на данни, но още е много рано да се отписва телефона в основното му предназначение, най-малкото защото никой не може да се лиши от него като слушалка. Освен това много големи групи от обществото все още не се интересуват от смарт функциите на един телефон. Това са групи оформени по възрастов, интелектуален, социален и др.признаци. Само групата 10-30год. се "нуждае" категорично от смартфункциите. Разбира се има отребители и в другите групи но те не са мнозинство. Трябва да мине известно време за да заеме тази група основно място. Както и да е, не отричам смартфоните( самият аз ползвам), но смятам че значението им не е толкова голямо, че да се получават яростни спорове и да се формират групи от фенове. Все пак това са джобни вещи.

Сменят със самсунги тези, които още ползват тройките на iphone, никой, който има 5s iphone няма да го замени за боклук на самсунг.

Точно! Вчера имаше тестове в Wall Street Journal, които завършиха с думите, че на практика няма конкуренция между iPhone 5s и Galaxy 5S - по всички показатели iphone бие Галаксито, а е телефон на 7 месеца. За ОС и приложения да не говорим - Андроид има много да учи и едва ли някога 6те достигне безпроблемността на iOS.

Много точно, да си дойдем на думата. Място за сравнение няма. 5s на iphone e като ,, цунами". Казал го е един от директорите в самсунг. :)

Много си умен, приляга ти дървото самсунг. Ползвай го със здраве. За инфо-в нета вече има статистика за бързината на 5 s и по-новото дърво s 5:))))

Tи за какво си вземаш телефон?Да държи цена или да го позваш?

Ми държи цена защото е по-читав, умнико.

В нашия офис 3ма колеги минаха от 4с на HTC One и Galaxy S4.Приятел в чужбина направи същото, той и жена му !Това са големи и интелигентни хора.Такъв от андроид на айфон нямаме.Изводите са си за Вас !

То извода е ясен. Офиса ви е пълен със бедни, глупави и задръстени служители. И фирмата ви е измислена. И софтуера по компютрите пиратски. Хич не ми се показвайте за пример. Действайте там с маймуняците и много, много не парадирайте

Стига си лъгал, ябълките нямат модел 4c, а ако става въпрос за 5c, той не е толкова разпространен, че да го имат 3-ма твои колеги ;)

Stefan

Здравей, От 2 години ползвам iPhone 4S и не мога да кажа че не съществува. А и това човек да има iPhone не е е голяма философия. Всеки втори може да си го вземе на изплащане. Така че не е никак, чудно че много хора се намират с този тип телефони. Аз лично се дразня че много хора имат вече същия телефон като моя затова и съм му сложил кейс с който да не личи коя е марката. Поради факта че се мисли че телефона (смартфона) може да се ползва само за ФБ, игри и развлечение. Аз лично го ползвам като терминал за сървърите които ползвам, тествам приложения пиша документи. Правя всичко което правя ако съм пред служебния, личния или някой от сървърите. Ограниченото мислене не е въпрос на марки телефони или каквито марким то си е просто мислене. Не се заяждайте с конкретна марка а гледайте картинката по-отвисоко. Благодаря на всички,

Защо ма великите самсумги им падат цените за отрицателно време,а ябълките си държат цена и втора употреба ???

Ами ти сам си отговаряш - за потребителите на марката, важна е марката, нищо друго! Нормалните хора си купуват смартфон, феновете - марков продукт

За разлика от теб телефома освен за ало го използвам за работа, затова не купувам дървета:)))

Ама какво работиш бе златен? Може би кибик в тузарско кафе? То таблета не става за работа, ти работиш на телефон. Това да си провериш пощата не се нарича работа. Извинявай за тона ама звучиш прекалено претенциозно.

Не знам кой от кого копира ама Самсунг до преди 14 години си правеза прахосмуци и фурни. И то копирани от Хитачи, Техникс и Бош. А Бош 908 за времето си бе страшен телефон със син екран. Та Самсунг освен да си наблягат на екраните и ТВ по-добре. Там поне са нумеро уно. Та снабдяват и Епъл даже. А за мен Нокиа си е нумеро уно. От 2002 продавам тутурутки и съм ползвал какви ли не телефончета и твърдя, че по-здраво физически и надежно фирмуерно парче от Нокиа НЕМА!

И аз бях голям фен на нокия 18 години, но вярвай от как взех 5s на iphone, почнах да ставам техен фен.

Що не си гледат производството на хладилиници , че само за това ги бива ? Септември ще има същата статия ама ще обърнат имената....хахаххахах . Аааааа да питам .......защо на дървото самсунг му падна цената с 100 ДОЛАРА ЗА ЕДИН ДЕН ??????

а ти що купуваш айфони с процесори и други части от тези които правят хладилници? Значи си дървар така ли?

гуд бай купертино нуд бай....балъците са на привърване а? айдде сега нещо така нов капак това онова да изакате че отдавна и тов ане сте правили...хихи

И аз съм имал iPhone 4s а преди него Galaxy Y52нещо си. От първия сбях по-доволен но сегашната ми Lumia 920 е суперрррр.

Наблюденията ми са, че iOS работи по-стабилно от Android засега, почти не ми сее налагало да си рестартирам 5-цата, докато самсунга (S4) ми е забивал. Като защитеност на данните мисля, че iPhone е по-надежден заради затворената им система и ако не е JB няма как да ти крадат данни. Андроид е пък по отворен и ти дава повече свобода. Големият дисплей на самсунга е по-удобен за ползване на интернет и за работа, но пък не е удобен за носене (то и iPhone е също така неудобен за носене). Самсунг е правен с по-евтини пластмаси от iPhone. Синхронизацията на данните пък е по-лесна при Самсунг (iPhone направо ме нерви как са орязали експорта и импорта на данните - контакти, съобщения и т.н., както и ме дразни факта, че трябва да правя огромни гимнастики, за да си направя рингтон). И двата телефона заради големите дисплеи имат проблем с батерията - зарежда се ежедневно, което много ме нерви. Опитах се да направя някакво мое сравнение между двата телефона. С две думи май минусите и за двата са повече от колкото плюсовете - ако искаш телефон за говорене смартфона не е решение, а проблем. Пада му батерията, тежи и е труден за носене (пречи), шанса да забие съществува, по-атрактивен е за крадене, чуплив е. Плюсовете са, че можеш да си прочетеш пощата и да отвориш някой друг файл (т.е. да работиш с него реално). А най-големият му плюс, който важи на 100% в България е, че е ГЪЗАРИЯ - 90% от българите ги носят за престиж (непонятно за мен). Започвам да се замислям за Нокия с фенерче - говориш по 3-4 дни без де го зареждаш, издържа на удари и никой няма да гледа да ти го гепи. Хайде със здраве от мен.

И да добавя bluetooth на iPhone е "екстра" без реално приложение - поне при мен. Как са осакатили телефона от Aplle - аз не искам да им купувам техните устройства само, защо не са го направили универсален.

Щом искаш нещо универсално....продавам вибратор!

Реално не всички хора носят смартовете за "гъзария". Аз използвам моя по цял ден за работа, за информация в движение и дори за губене на време. Нокиа с фенерче не е опция в 2014 година.

Огледай се малко и пак ще си говорим - и аз го ползвам за работа и да си влизам в сървърите, но масата народ го ползват за FB и снимчици, които да качат във FB. Първо всички "мацки" са с 5-тици. И всички "яки пичове". Това, че ти не го ползваш, не означава, че други не го правят. Скъпият телефон за доста хора вече е задължителен аксесоар към скъпото облекло и по незнайни за мен причини се възприема като гаранция за престиж и по-високо положение в БЪЛГАРСКОТО общество. Това са мои лични наблюдения.

Ей куку-руку да те светна само... аз имам андроид HTC One M8 а Брат ми има гризната ябълка 5S и мога да ти кажа че 5S и iOS е пълен боклук в сравнение с HTC-то което е с андроид! Брат ми съжалява че си е купил iPhone... Навигацията им е пълна боза и на 2 пъти ни обърка в Лондон и пак андроид се наложи да се намеси. iPhone е за комплексарчета като теб, където са на принципа "телефонът му струва 1500лв а колата му 1000" Тук в Англия съм от няколко месеца и мога да кажа че не е нищо кой знае какво да имаш най-новия модел телефон на която и да е марка защото ги раздават без пари само при сключване на договор а също така можеш да сключиш няколко договора и да вземеш няколко телефона последен модел! Стой си в България и се прави на богаташ и на каймака на обществото!!!

Аз ще ти добавя малко материал да разсъждаваш върху него: Ако iOS може да се jailbreak-не, това се прави през същата дупка в системата, през която могат да ти откраднат данни, инсталират някаква програма и т.н.

Пробвай да го JB случайно и тогава говори. JB не е толкова лесно да се направи - закучват се понякога нещата (почти винаги).

Аз ползвам S3-ка, ако само говоря по нея, батерията държи по една седмица.

Комедианти...

мен

Двете теми много си пасват: http://it.dir.bg/news/iphone-dokument-tzunami-samsung-16519648?nt=13

нищо общо ..

Нормално - Самсунг е с по-добри характеристики и като цяло е по-добър от айфона във всяко едно отношение ! Този процент ще расте за в бъдеще !

ахаххахахааххаха

Коментарът е излишен,прочети заглавието!!!

Други 38% от потребителите на iPhone са имали Samsung. Така се въртят нещата от как е създаден света.

Да, така е :) Android става все по-обмислен и удобен, а iOS все по-бъгава и старовремска.

И аз до момента ползвах САМО IPhone и сега реших да пробвам Самсунг 5 - супер си е телефончето.

Май не можем да се изразяваме нещ. Да сравним заглавието: "38% от купувачите на Galaxy S5 имали iPhone" и по-надолу "38% от потребителите заменят телефон на Apple с последния знаков модел на Samsung - S5" точно толкова общо има колкото между: "Ще мина да те взема" и "Ще взема да те мина" Ако не е нарочно с рекламна цел.

мен

Колко от тези 38% са имали iPhone 5 или 5S, или сръвняваме пак круши с ябълки?

5 5S и квото да е все дърво е

Интересното е, че има (засега) 5 идиота, които не са разбрали какво си казал и за по-лесно са сложили минус :D

Съвсем нормално и аз минах от iPhone на Node 3 и съм супер доволен!

абе който обича джаджи си взема всичко, айфони-майфони, самасунги, берита, киндъли, падове и де що е модерно.

Ей сега вече ще разберат какво дърво са си взели.

Ай сега ще разберат какво дърво са ползвали. ;-)

Като не могат да си купят MAC и iPad да затворят екосистемата, по-добре Samsung S5 и синхронизиран Chrome на РС-то.

Онези които де факто си купуват iPaid само си мислят, че им е затворена системата. Освен ако чувстват компанията от Купертино за част от нея и още $1000 за някое устройство да не са проблем, защото парите остават в семейството.

Смях голЕм :) Смени си дилъраааа ! Виж телефони като note 3, one, k900, S5 и ги сравни с тоягата iPhone. После виж таблетите на Самсунг, скъпите модели лаптопи на Lenovo, Alienware и спри да се дрогираш.

и лайнарска екосистема...ама пък био викаш?)))))хи хи смехуран

Хубаво е устройството, но Андроид-а има повече трески за дялане по отношение на стабилността.

Уникална глупост. Андроид не е перфектен, но на ХУБАВ телефон е унищожително по-добър от iOS. Андроид е "бъгав" само на пръчките за по 300 лева, които масове се купуват в БГ-то. Но на тези подобия не телефони и извънземна ОС да им сложиш, все ще са тояги.

Жалко,че собствениците на Ай фон са толкова заслепени.....и аз не знам от какво толкова,че виждат малко по-напред от носа си....самонадъхват се и сами си вярват,макар да виждат накъде са тръгнали нещата.Тия дни си поиграх с едно ..."китайче....по-точно с Xiaomi MI-2".....за около или по-малко от 500 лева......не съм заядлив,но за Епъл мога да кажа само........Моите Съболезнования.......!!