Коментари - iPhone 6 ще има само 1 GB RAM? | IT.dir.bg
назад

iPhone 6 ще има само 1 GB RAM?

Според информация, публикувана от китайската компания за поправки GeekBar, iPhone 6 може и да има само 1GB RAM - колкото имат iPhone 5 и iPhone 5S.

Обратно в новината

Коментари - iPhone 6 ще има само 1 GB RAM? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Експерти потвърдиха начална цена от 1999 лв

А моят Note 3 е с 3Gb :))) Да се надяваме, че до края на века айШитнята ще му настигне параметрите от 2013 година. И сега понеже зомбиеаните няма да има какво да кажат пред фактите ще започнат да ни обясняват колко добре бил оптимизиран айФоня и как изобщо ама не са му нужни чак път такива мощни технически параметри. Ама само да им напомня, че когато играеш някаква 3D игра точно Рама и мощността на процесора са най-важни и тогава оптимизацията е без никакво значение, а само ресурса, който дърпа играта. Да не коментирам, че с такова портативно екранче дори и да беше мощен смартфон пак няма да видиш какво точно играеш :)))

Хахаха, такъв майтапчия не бях чел скоро. "АйШитнята" отвява ноута ти от раз, ти си се кефи на параметрите, нали си андроидаджия, разбираш ги нещата, как иначе ще си рутнеш пластмасата, та да почне да работи що годе нормално.

Ами ако беше малко по-умен да погледнеш тестовете от бенчмарка на Note vs iShit 5s щеше да видиш, че точно Ноте отнася айшитнята като гладно прасе блажен вестник

За игра на игри горещо препоръчвам конзола или мощен компютър. А относно телефоните - и едните и другите са добри. Има потребители, които предпочитат iOS платформа, има и потребители, които предпочитат Android. Моите лични впечатления от двете платформи са, че в момента Android има какво още да работят по сигурността и не ми харесва, това, че масомо безплатните приложения трупат данни, които не са им необходими при работа. Например на един будилник за какво му е достъп до контакти, снимки, сторидж и т.н.? Аз телефона си го ползвам основно за работа и ме интересуват 3 неща: 1.Сигурност 2. Да му издържа батерията - нещо, което е голям проблем при всички смартфони 3. Да прави добри снимки, което е също голям проблем. Единственото странично нещо, което правя с телефона си е да снимам, защото не ми се носи фотоапарат. Снимките с повечето телефони са пълна трагедия.

Аман от дървени философи в тази държавааа !

Ареее, 1 гига, 2 гига... Да го пускат вече, че моя стария взема дава!

Заменям iPhone5s за nexus 5 моля за сериозни люде само!

Подарявам Нексус 5 и иПхон 5ес ... Изпращам по куриер за моя сметка.

RAM паметта е по-евтина, а цената на устройството няма да намалее. Поредният трик на компанията от Купертино да прибира повече пари. Елементарно.

Ех, че ги разбираш, значи. От такива разбирачи като тебе, аман в тая страна.

3евзек

Не живея в САЩ, затова няма какво да ме обвиняваш за разбирачеството, което ти точи джоба.

Малко помощ за обременените от Андроид мозъци - големината на използваната памет е пропорционална на използваната енергия, т.е. по-голямата консумация води до по-бързо разреждне на батерията. В обемите в който работи Apple, 1 или 2 ГБ РАМ са разлика от центове.

Че по кой друг показател айфона не изостава от конкуренцията, та за RAM паметта са се притеснили - абсолютно всичко му е по-слабо като хардуер и абсурдно ограничено като софтуер ! Може да е само 1 GB, но е 1GB i-памет - някак си е иновативно да си с най-малко RAM памет ! И сега i-зомбитата ще започнат - че то за какво ви е повече ... Тъжно ...

Лекувай се! Ба*и човека си, честно! Как пък не пропусна една новина за Епъл без да пишеш простотиите си!

Важен е крайният резултат - без значение какви са едните и другите компоненти, факт е че след като си взех iphone забравих какво е да рестартирам забил телефон, да ми излиза черен екран когато звъни, примерно, да ме изхвърля от приложения и пр. Не виждам и от какво ме ограничава iphone, след като имам всички приложения които искам и до едно работят безотказно. Наскоро дори ми се случи да предложа едно приложение за кино на приятел с андроид и макар да са на един и същи разработчик, на андроида половината неща просто не работеха или даваха грешки. Както казах - за мен лично е важен крайният резултат :))

Гледам до момента всички коментират размера на паметта и дали била достатъчна или не. Никой не спомена 64-битовия процесор с който е оборудван 5s и какъвто (64 битов) вероятно ще бъде в 6-цата. За мен лично звучи не логично да напъват 64 б. процесор само с 1 ГБ РАМ. Или информацията не е вярна или Епъл наистина не виждат реален смисъл да увеличават паметта, от което само би пострадала тяхната чиста печалба. А до вчера ни обещаваха как важно било оп. система на телефона да е вече 64-битова. За информация на незапознатите - при 64 битова ОС адресирането на паметта изисква доста повече обем, понякога двойно. А 32-битова може да адресира до 3 ГБ (грубо). Честно казано моя Нексус-4 с CyanogenMod РОМ при 2 ГБ РАМ си работи супер и нямам никакви оплаквания или нужди от 64 битова ОС или повече РАМ. Андроид е много разтегливо понятие и не може да съдиш по някои калпави РОМ-чета като цяло за Андроид. Все едно да кажеш че Уиндоус е боклук в сравнение с др. ОС. И да, и не. Има си и сполучливи версии. А като му нахакате разни приложения от криворъки програмисти после ми разправяйте, че ОС-а е боза.

така си е. Най-често си вземат нискокачествена евтинийка за 140-340лв., натресат и какъвто им скимне софтуер, игрички и с тях един куп спайуер и прочия боклуци, телефона се сгъбясва и се почва "Оф, бъгавия Андроид ми забива". Как пък на мене не ми забива? Не ми забива, защото съм будалата дето дава 900-1200 лв. за телефон и се е научил как да си го настрои и поддържа. И представете си - с Андроид, дето според "разбирача" със забиващата джаджа бил Бъгдроид. Е, защо на нас, будалите не ни забиват телефоните? То не е и само да го вземеш, трябва и да почетеш малко, да си го настроиш или да го дадеш на някой, дето реално разбира повече, а не само да претендира, да ти го настрои. Никой не се е родил научен и ние сме се парили, но като цяло винаги вземай качественото. Като удариш чертата накрая то ти излиза най-евтино. Проверено качество, а не претенция за такова.

Цената оправдава по-мижавите параметри на който и да е по-евтин смартфон. Но iPhone води винаги в класациите за най-скъп смартфон. Не е редно супер скъп iPhone да има 1 GB RAM, колкото смартфоните под 150 euro! Не е редно да има двуядрен процесор (да такъв ще е процесора на iPhone 6), щом телефоните под 150 euro имат 4 ядрен, а по-скъпите смартфони имат 8 ядрен процесор. iOS не можела да ползва 4-ядрен процесор и multitasking -- да се научи тогава!!! Не е редно да има 16GB памет без възможност за разширение, при положение, че телефони под 150 euro имат възможност за микро-SD карта до 128GB ! Между другото, всички последни процесори за смартфон/таблет вече са 64-битови и това вече не се води предимство на iPhone/iPad. Обикновено се сравнява бързодействието на графичния процесор, когато става за Full HD и повече разрешителна способност на дисплея.

Абе щом i-то казва значи RAM не ви требе! Значи то те казаха, че и батерията не требе да се смения тъи, че намокри ли се телефонут фургаш и новаи 1500 и кусур лева за друг (по възможност същия)! После казаха, че и допълнителна карта с памет не е добре да има епа щом са казали кат ти свърши паметта и може на тефтерче да почнеш да си пишеш и записваш нещата ко те спира!? Добре, че засега оставят екрана и говорителя, че без тех веке не знам как ше се оправиа човек, ма то щом i-то каже значи нема да ви требет и без тех може да се мине нема да се плашите! :)

Дреме ми и ифон 78 да излезе пак няма да си го купя!

rado_7_6@

И един гигабайт е много предвид това, че айфоните реално са лъскави играчки за глезени фръцли и комплексирани индивиди от третия пол. Сериозният бизнес, професионалистите, техничарите, природно интелигентните хора, всички ползват самсунг с андроид. Тва е положението скъпи ябълски зомбита.

Не се бях смял скоро толкова :) Най дамската фирма за телефони - за професионалисти и техничари:)

Ако представата ти за дамски телефон е нещо с размери 5-6", то е лесно да се сети човек с какви "дами" излизаш. От типа с 20см. к*итор.

Ще ти дам 3 причини да си ползвам Лумията за бизнес а не Самсунга: 1. МС Офис 2010 - да имам го и на Самсунга ма не е същото; 2. Server for Exchange с офиса и в завода; 3. Безплатната навигация на Here Maps с български глас на недоклатена мадама. Айде сега ми дай ти 3 причини с кое Андроида Ти е по-добър от Андроида Ми и от Винфона МИ?!

rado_7_6@

M$ въобще няма какво да ги коментираме, това е сбирщина, рекетираща правителствата на подтиснатите от тях народи с цел да печелят поръчки за лицензи и после някоя тьотка да цъка на лицензирания комп пасианс докато обслужва неучтиво гражданите. На андроида имам хубав голям екран, мейл, чатове, емпетройки и въобще всичко, което е необходимо за сериозен бизнес, но най-важното - купертино и редмънд не подслушват в реално време бизнес стратегиите ми. Това се осигурява понеже андроид е базиран на Линукс и Джава, което дава сигурност и не може да ме подслушват.

Ползвам служебен Айфон и личен Самсунг от едно поколение. Разликите: Самсунгът лови вифи-то от 7м по-далеч от рутера; Айфонът обаче през слюдата на екрана (нося си ги по джобовете, заедно с ключовете и не им робувам с калъфи) е по-чувствителен при управление. Тествал съм пощи, нет, еднакви приложения - еднакво "мазно" вървят. Другото е ала-бала и излишен кич.

И аз съм така с два същите и си мислех, че всичко могат докато един приятел ме "тури" в джоба си с някаква нокиика. Доста мазно й вървеше вина и си управлява през него цялата къща барабар със сървъра в офиса му. Не знам за андроид и айос има ли такова приложение ама беше супер яко.

Аз пък освен сървъра оправям дистанционно и работните станции през Note-a си - оня ден бях на вилата и се обади една колежка - и хоп - през 3G-то - стана супер. И за Андроид си има доста добър софтуер за целта и върви както трябва.

Аз съм си написал приложение за Lumiata за управление на всичко вкъщи. Не съм го постнал в Stora че още го тествам с вентилите на радиаторите. Има и за Андроид което работи и съм го постнал, но web servera под Windows работи по-добре ии по-сигурно та за това го развивам за Winphona. А на iphona повече от 1гб рам не му трябва!

Боли ме фара...

Всички разбрахме, че панелните комбайнери от бул-стан не харесват Ейпъл. Няма смисъл да коментирате повече

Колко сте тъпи журналята. То на иФон, ББ и Винфон не им трябва РАМ за разлика от недоразумението Андроид, което смуче яко, като ЗИЛ 131.

приателю,има и зил 133 ,е той яде наистина много!!!!

Епъл е жумел и това твърдение няма нужда от аргументация защото е факт.

Щом Apple са казали, че ми трябва телефон с характеристики от преди 2 години... значи е така. Всичко в iOS е оптимизирано, iOS написана от богове, приложенията за iOS също ги пишат богове, а не пъпчиви тийнове с 2-3 години "опит" като програмисти. Та... с две думи... щастлив съм ! Отивам пред магазин на Епъл да се бутам с другите полуидиоти от сектата !

Защо полу? Самата концепция на Апъл е да се създаде прост прдукт за прости и комплексирани хори и след това да се напарфюмира по такъв начин, че да накара ограничения човек да си почувства щастлив и изключителен. Засега това работи.

Абсолютно си прав . Айфона е за хора който искат да имат телефон без да знаят как работи колко рам има и какъв е процесора.Затова в щатите са номер 1

Погледни бенчмарковете на 5s - слага в джоба си по производителност всички топ андроид телефони.С 1 Гб РАМ и двуядрен процесор

Личния ми бенчмарк изхвърли iPhone преди години. Най-хубавото нещо, дето съм правил. :)))

Ами ей на, гледай: link По 4 показателя Самсунг бие шитнята, а тя само по един бие Самсунг

И ще се сглобява в Китай, като ВСИЧКИ останали марки, обаче собствените му ще викат, че бил американски ....

Еми китайците като направят сами такъв дизайн, тогава ще викат, че е китайски. Въпросът е не да произведеш нещо, а да го измислиш, проектираш и произведеш прототип със съответните блупринтс. После всяка що-годе добре оборудвана фабрика може да ти го произведе. Ако България имаше фабрики, които могат да дадат по-добра цена от китайската, Епъл и другите щяха да се преместят там.

Имат. Справка: последния модел на Xiaomi

За какво проектиране става въпрос, когато всички части се произвеждат от други фирми? Проект на четириъгълна кутийка и съдене до дупка с другите смартфони, които имали също четириъгълна кутийка? Щом процесора, паметта, дисплея се правят от други фирми със защитена от патенти технология, какво остава тогава? Само името на свръх-скъпата търговска марка с евтино производство и надута цена в много пъти...

1G RAM е ужасно много за свястна система на съвременно ниво - ако има HDD. Нито една от познатите на масовата публика системи на пазара не е такава, разбира се - както можете да се досетите по първата си реакция. За телефон, който има само флаш 1G RAM може и да му е малко. Повечето нормално би отишъл за RAM disk (под една или друга форма), но масовата размазаност на днешния софтуер (100+ пъти раздут над нормалния обем за това, което прави, често 1000+ пъти) може да им обърка сметките и да не остане за "диск", браузърите да няма много къде да си кешят каквото кешят и т.н.

Айде, айде, те Епъл от небето падат, та няма да им излязат сметките. Все едно от вчера правят подобни системи и приложения за телефоните си.

Не съм видял производител да няма продукт, дето да не са му излезли сметките. Не всички сметки са прости, понякога - както е в случая - просто няма данни за смятане. Какво ще има намазано като софтуер след някй-друг месец, какви масови навици ще добие публиката ползваща им продукта и т.н. и т.н.

Че айФон лети в сравнение с Галакси С5 например, ако Епъл са преценили, че за новото поколение не са нужни повече от 1 ГБ, значи е така. Андроид е страшно неоптимизирана система, харчи карто луда, затова там производителите се съзтезават да показват параметри, Епъл никога не са се вълнували от подобни "надпревари". Същото е като при компютрите - един неинформиран чоек ще каже - "Ей, как може тоя Мак да е толкова скъп, като параметрите са му слаби" ама не знае при ползване, че е много по-стабилен и пъргав от уиндоуския си еквивалент.

Че андроид е омазаност на колкото квадрата се сетиш е така, но това е валидно и за епъл. Разликите са минимални, не си струва да се коментират. Като си купува човек телефон просто трябва да гледа по-добрата сделка - оператор, дисплей, достатъчен живот на батерията, цена (включително абонаменти налагащи се с купуването на нечие устройство).

Глупости.

Ами че да - как лети от десетия етаж iPhone направо не е истина. :))))

Двете ОС са различни и харуерът им не трябва да се съпоставя пряко. Все си мисля, че е доста по-важно да помислят върхи бързия разряд на батерията.

За ядосаните и обезумели андроидаджии, нека го кажа по простичкия начин. Има една приказка от годините на първата космическа надпревара между САЩ и Русия. И понеже знам, че в България има много големи русофили, дори сред андроидаджиите, ето историята. При осъществяването на по-продължителни космически полети, астронавтите очевидно се нуждаят от нещо да пишат. НАСА инвестира огромни средства, за да разработи специална писалка, която да работи при микрогравитация. Руснаците просто са използвали молив. Поуката? Не винаги многото РАМ и огромният процесор означават, че устройството е по-добро. В крайна сметка този хардуер е предназначен, за да поддържа и да се използва от софтуер, който комуникира с потребителя на устройството. Устройствата на Епъл имат добра оптимизация и Айфоните по принцип имат по-"лоши", както биха казали андроидаджиите, конфигурации. Винаги е било така. Но в крайна сметка, устройствата работят стабилно, аз лично използвам Айфон (не на "ваучер" и не в България) от много години. Част от работния ми процес е и нямам никакви оплаквания. Не ме интересува какъв процесор и колко РАМ има, интересува ме как работят приложенията, които използвам. Много хора забравят, че разсъжденията им и омразата към Епъл е базирана на българската действителност. В други държави цената на Епъл телефон е 1/4 от месечната заплата, толкова струват и топ-моделите на Самсунг, така че е все тая какво ще вземеш от двете - въпрос на лично предпочитание. Това, че за някои Айфон струва цяло състояние, означава само, че този същият човек не може да си позволи топ Галаксито, защото то струва горе-долу същите пари и съответно работи с по-нисък или по-стар модел... което обезсмисля цялата помия. Като не ви харесва - не купувайте. Никой не ви кара на зор.

Остави ни да се мъчим с бързите Андроид устройства. Ти си купи Епълска тояга и бъди щастлив. А това за молива е мит. Прочети малко, преди да пишеш :)

Много добре знам, че е мит. Не случайно написах "история", а не факт. Но има истина в това, че определени компании се фокусират върху ненужни неща. Да, ще си купя новата "тояга" с огромно удоволствие и ще съм напълно щастлив. Усещам, че при теб нещо щастието е на изчезване с този негативизъм. :-) Има едно правило, което важи на всякъде сред цивилизованите хора - уважавай избора на другите.

Ако ще и 1/10 от заплатата да е, пак ще ревеш поне малко ако ти го откраднат, счупиш го или накиснеш във вода.

Какво значение има колко му е RAM-a? Все едно вършите някаква супер важна работа на тия телефони.

Ами да... някой вършим. А да питаш защо ти е RAM e просто несериозно.

Мале мила ще да е тая "сериозна работа" дето я вършите с телефони ама как да е :D .

Няма значение какви параметри ще има. Нали е най-новият айфон. Колеги, ще се видим на опашката пред магазина...

Колегата по-долу е прав. Ако са го оптимизирали, сложили са му некво супер управление на паметта, с изчистване, буфери и т.н. и естествено самата ОС е оптимизирана за да ползва минимално количество памет - не е проблем. Това е телефон все пак. Колкото повече РАМ толкова повече батерия заминава, а бетерията все пак е важна за телефоните. Уиндоус и Андроид са ОС които имат проблем с управлението на паметта. Работят всякякви знайни и незнайни процеси и гълтат от батерията.

Колкото и да оптимизираш ОС, един масив от 2 мегабайта в приложението си е масив от 2 мегабайта и в следващата версия е по-верятно да стане по-голям.

Като помислиш реално за какво са им повече от 1 гб РАМ - нямат уиджети, мултитаскинга им е много примитивен а на бакграунд работят много малко неща.IOS e системата на стабилноста не на функционалноста:)

Бегай бегай виждали сме я тая стабилност.Стабилен когато го ползваш като телефон за другото не питай.

Виж сега те пак да я направят оптимизирана ама да е 2Гб.А не да ми казват на мен какво ми е необходимо.Такива номера нашия софтуер е толкова оптимизиран че може да работи и с 1мб памет да ми ги разправят на оная ми работа.Софтуера винаги може да се оптимизира, но не можеш да си увеличиш паметта на телефона.А и кой казва че всеки пише оптимизиран софтуер за техните телефони. Ай сиктир от тук с този ламтеж за пари.Най вероятно ще продават същия телефон в нова опаковка.

Винаги може да забраниш на Андроид да не държи нищо в background.

Затова си root-нах телефона, почистих го от bloatware и т.н. ненужни стартиращи процеси и сега хвърчи с 1GB RAM. Но в процеса установих, че определено си струва да са не 2, а 3GB, каквото и да ме убеждават разни разбирачи. През годините работа с компютри съм научил и по трудния начин едно нещо: не пести от качествено захранване, качествена дънна платка, процесор и RAM, вземай задължително качествен твърд диск. Направиш ли компромис още на следващата година се усеща, че не работи както трябва, защото новия софтуер си иска своето. Смартфоните ни реално са миникомпютри. И винаги ще си струва да вземеш нещо с повече RAM. А относно i-феновете: вземете и разберете какво означава телефона ви да си изгълтва батерията за един ден и да ползва страшно много интернет трафик.

Значи не му трябват повече.Епъл не пасат трева

Мдааа имаше преди една такава фирма дето и тя така мислеше.За какво му били на клиента по голям дисплей или за какво му била нужна повече памет... май се казваше Нокиа.

conservator

Новите нокии са страхотни. Аз не знам какво няма или не може Нокия 630 в сравнение с Самсунг S5 освен камерата.

Ползвах известно време Нокия с Уиндоус Фоун 8.0 - по стабилен терефон не съм виждал .И е бърз.С 512 мб РАМ.

Da, никой не казва, че Епъл пасат трева, а потребителите им!!!