Искат откуп от над 200 компании след поредната хакерска атака в САЩ

По данни на "Блумбърг" зад атаката стоят руски компютърни специалисти, а размерът на исканата сума е 44 900 долара за всяка засегната машина

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Баси! И аз тука редовно съм атакуван от руснаците, ама не съм се оплакал! Значи единия ден чичо ми от Конго починал, да си пратя личните данни, за да го наследя. На другия да съм кликнел на някакъв линк, за да си оправя акаунта в банка, с която нямам нищо общо. На третия ме снимали как съм се барал пред компютъра и щели да пратят на колегите ми видео (нищо, че нямам камера на компютъра), ако не платя. Няколко пъти печеля и от лотарията и да съм си прател данните да ми преведат парите, ама аз съм богат и не ми трябват парите им! Та, все си мислех, че това са простотиите на Нигерия, а то да излезе, че те руснаците се дегизирали като нигерийци!

Погледайте на ht tps: // threatmap .checkpoint . com и ще разберете от къде идват атаките

Тъпите, пиЕни ватенки, ей тъй за разнообразие, се гъбаркат с "най-великата" демокрация, във "великата" Хамерика. Месят се в изборите им, карат ги да си наливат гориво в найлонови торбички, да пият белина и дезинфектанти, и тем подобни щуротии, от житието и битието на "най-великите". Не ми се мисли, обаче, ако ватенките изтрезнеят, и вземат по на сериозно нещата, какво ли би им се случило на the best among the best....

ДО ПРОКУРАТУРАТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ ДО ПРОКУРАТУРАТА НА ЕС ДО ПРОКУРАТУРАТА НА САЩ БЕЗСРОЧЕН ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТ "Живеем в много странно време и с удивление отбелязваме, че прогресът върви ръка за ръка с варварството." Зигмунд Фройд В чл. 39, ал. 1 от Конституцията на РБ и Директива на ЕС се установява - правото свободно да се изразява и разпространява (чрез различни изразни средства) мнение. Свободата на изразяване на мнение и правото на живот е фундаментална човешка ценност в ЕС, и нейното зачитане и упражняване е условие за съществуване на демократичната държава и ЕС. Администраторите на dir.bg всеки ден от няколко години нарушават основни права на гражданите, като им се блокира IP адреса или заличават умишлено коментарите на гражданите в dir.bg - обществен форум. С това администраторите на dir.bg ограничават умишлено основни права на българските граждани, за което администраторите на dir.bg носят индивидуална наказателна отговорност без давност. Чия собственост е сайта и от кого се финансира. Днес в България се нарушават постоянно основни човешки права - право на живот и правото свободно да се изразява, и разпространява (чрез различни изразни средства) мнение. България е част от ЕС. Следователно, неоспоримо е, че прокуратурата на ЕС носи цялата отговорност при умишлено нарушаване от медиите и други, на основни човешки права и то всеки ден в България - ЕС.

МАНИПУЛАЦИЯТА ВИНАГИ СЕ НАЛАГА ВЪРХУ ТЕБ ЧРЕЗ ДУМИ И ОБРАЗИ "Повечето хора в действителност не искат свобода, защото тя предполага отговорност, а хората се страхуват от нея." Зигмунд Фройд За човешките същества вербалните конструкции са се превърнали в нещо ТОЛКОВА значително, че едва ли нещо друго МОЖЕ да им съперничи. Ако някой сред тълпата изкрещи: "БОМБА", самата дума ще ПРОМЕНИ останалите хора ВЕДНАГА. Може да няма никаква бомба, ала едва ли някой би ПРОДЪЛЖИЛ да прави това което е правил. Изведнъж и без НИКАКВО усилие, хората ще спрат това което са правели и ще се затичат насам-натам без посока. Въображението им ИЗЦЯЛО ще бъде ПОДЧИНЕНО на думата "БОМБА". Хората ЧЕСТО се влияят от ДУМИТЕ, макар те да НЕ отразяват НИКАКВА истина. Човекът НАУЧАВА думите от ДРУГИТЕ, той не се ражда с тях. Научавайки езика на ЕДНА държава, човекът се ИЗПЪЛВА с МНОГО предразсъдъци. Думите са ПОСРЕДНИК, чрез който НАУЧАВАМЕ от другите за държавата, законите, религията, митовете, трупаме култура, информация. Ако се вгледате в живота си, ще ВИДИТЕ колко неинтелигентно сте постъпвали. Прочитате някоя книга, НАТРУПВАТЕ знание и ЗАПОЧВАТЕ да си мислите, че: "аз ВЕЧЕ знам". Научили сте думата "държава" и/или "религия" и си мислите, че познавате "държавата" и/или "религията". Готови сте да спорите, и не само да спорите, ГОТОВИ сте да убивате и да бъдете убити в името на "своите" вярвания. Колко хора са избити за нещо, което просто са ПРОЧЕЛИ в една книга и са се ПОДЧИНИЛИ на някакви: идеологии, закони, йерархии, бюрокрации, задължително "образование" (задължително ти програмиране чрез вербализации - "държави", "религии", безсмислени йерархии и бюрокрации), заповеди и религии, наложени върху теб ВИНАГИ от ЛИДЕР, двоен стандарт - господар и роб, лидер и останалите. Това са изключително глупави хора. Един се бие за религията, друг се бие за държавата, трети се бие за закона. Вие се биете за някакво ВЯРВАНЕ: за книги, за идеали, за закони, за идеологии, за религии, за йерархии и бюрокрации, и убивате, тук и сега живи хора, жертвайки това което ти си реално. Какво ти правиш, ЗНАЕШ ли това.

как тази разорна изостанала страна умираща от глад икономическо джудже МОЖЕ ДА СИ ПОЗВОЛИ НА АТАКУВА НАЙ- ВЕЛИКАТА НАЙ-ОБРАЗОВАНА И НАЙ-ПРОСПЕРИРАЩА СТРАНА . Това звучи като .... Група аборигени атакуваха американски спец части и ги обезоръжиха !...... Тези са пълен смях!

Абе нали бяха технолигичен лидер според някво докладче, недостижими на върха у а а то дупка до дупка майнольо. То едно е да пишеш софтуеър дргуо е да напишеш хубав такъв ....

на тия се руски, китайски, корейски или ирански акери им се привиждат копи пейст от Гьобелс

ша почнат война с русията в черно море ли?

Дааа, амеркинаските натовски кораби навлизат в Черно море, а се оказва че САЩ не могат да се защитят в интернет, откъдето техните компании взимат най-големите си печалби! Да, май имат мнооого-слабо място!

Е нали бяхте нъмбър уан миналата седмица...най добрите били в САЩ...е като сте толкова добри що все Ви .... и как сте разбрали че са руснаци.

Как може диваците, дето ядат шишарки и живеет в землянките, да хакнат фирмите на САЩ? Трябват ми нови инструкции. Нещо се обърках.

Още санкции за азиатските диваци. Накарайте ги да ядат камъни.

Всяка една хакерска атака или каквото и да е лошо което се случва в САЩ , е обявено за Руска намеса преди даже да се е случило.

Това че са руски хакери кога го разбраха. Преди или след атаката?

Останалото е хайли лайкли

Старите американски автомобили знаеш ли защо ги правили навремето по 300, 400 коня? Защото, когато ограбиш парите от банката да можеш да избягаш на полицията!

Щото тя полицията е карала москвичи.

Сметката на която трябва да се преведат парите е на името на Владимир Путин

_stankow

И да се прати копие от банковото нареждане на адрес info@PetrovAndBosharov.ru :D Иначе - никакво отключване ! :D

Тва май, нарочно определят веднага, че са руски хакерите. Ами ако са С. Корея ко прайм. Техните не са по-лоши, пък и им трябват пари ...

Още преди да са започнали разследване,съобщават,че са руски хакери. Не са допълнили,че са позвластни на Путин !

Аха. Подгряваме за Cyber Polygon май :) А пък искрено щях да се учудя, ако не бяха руски хакерите. Е, ще видим другия петък какво да чакаме. С предната симулация 2019 така стана.