Коментари - Изкуствен интелект създаде своя игра | IT.dir.bg
назад

Изкуствен интелект създаде своя игра

Изкуствен интелект създаде своя версия на играта Super Mario.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект създаде своя игра | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Те игрите от последните години са като създадени от машинен интелект.

Тоест random? generator на WYSIWYG

За тези по-долу - в статията изрично пише че няма достъп до кода. Това от своя страна прави горната статия такава глупост, че чак не знам какво да кажа. Аз съм сънчо ида от горица, да ви кажа лека нощ дечица, че е тъмно вече вън, време е за сън, време е за сън.

Не е изкуствен интелект една програма да следи действията на друга програма или пише фрагменти софуер по предварително заложен алгоритъм, защото изкуственият интелект трябва да може да осъзнава какво правии да има свободна воля и творчекси подход. За експертните системи, които са обикновен софтуер, това не е необходимо. Но все пак новинарите ни информират доста натрапчиво за мита изкуствен интелект и е силно смущаващо че опозиция в техните среди няма.

Не се хаби ... няма смисъл. Преди 10-15г. нямаша ИИ и добри изгледи за него. После се появиха графични ускорители. Стана възможно да се разпознава говор в реално време и решиха изведнъж, че има ИИ. Няма фундаментално откритие просто Алекса може да каже нещо "оригинално" като й кажеш факоф. И затова всички са много "обнадеждени" ... автоматизацията никога не е била синоним на интелект - ама кой ти гледа в тая жега ...

Мда, ИИ вече може да прави по-сложни програми, отколкото някои пишман програмисти...

Само че и ти не можеш да обясниш какво означава "да осъзнава какво прави"? Може би да може да казва "да осъзнавам" :) ИИ е алгоритъм, който може да се самообучава как да реши конкретен проблем, толкоз. Думата "интелект" не го задължава да е нещо много специално (btw голяма нужда изпитваме ние хората да сме специални).

Хората сме специални защото сме създадени по образ и подобие на Бога като съзнателни, интелигенти, морални, рационални и целеви същества, с вроден стремеж към любов, истина, радост, красота, хармония, смисъл и бъдеще. Живеем на уникална планета обикаляща от уникална луна и обикаляща уникална звезда, намираща се в центъра на вселена според заснетата обемна снимка на микровълновата фонова радиация и червеното отместване на светлината идващо от по-далечните обекти във вселената, която е установена по свръхестествен начин. Първоначално установеният ред в нея в интерес на живота се поддържа от морални и физически закони, константи и фундаментални силови взаимодействия, уточнени от Създателят ни с точност десетки знаци след десетичната запетая. Наистина не се сещам кое не е специално в битието в което живеем.