Коментари - Илон Мъск и Марк Зукърбърг кръстосаха шпаги | IT.dir.bg
назад

Илон Мъск и Марк Зукърбърг кръстосаха шпаги

Илон Мъск нарече познанията на Марк Зукърбърг относно изкуственият интелект "ограничени".

Обратно в новината

Коментари - Илон Мъск и Марк Зукърбърг кръстосаха шпаги | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

фък ю Марк Цукърфък

Ако Мъск зашлеви 2 шамара на Зуки, оня ще се посере...

Напълно възможно е в определен етап от развитието си някоя компютърна програма носеща гръмкото име ИИ да реши,че хората като цяло са остарял модел с много дефекти,ограничен живот и недостатъци далеч надминаващи преимуществата им.Замислете се безстрастно от машинна гледна точка- не е ли точно така?В такъв момент програмата би могла да вземе абсолютно логичното решение да ни унищожи и да започне сглобяването и производството на роботи.За сега звучи нереалистично,но в бъдеще е напълно възможно.

болиме дедовия за гулденбург и мъсктията

Търговец и евреин седнали да говорят за изкуствен акъл.

Бях сигурен, че тук ще намеря отговорите на всички въпроси за ИИ и не само ... Благодаря ви! Жалко, че Мъск и Зукербърг не знаят за този форум - нямаше да си губят времето да спорят за неща, които не разбират.

Тук четат - а понякога и пишат - хора, които знаят повече, някои от тях много повече по въпроса от тях двамата. Това, че не виждаш какво има над балкона ти значи само, че не го виждаш, не че го няма.

ХАХАХАХАХАХАХА! АААХАХАХАХАХАХАХАА! ХАХАХАХАХАХАААА!

като ги е страх от изкуствения интелект д анаправят изкусен интелект....

Назначеният за собственик на разработената от службите мрежа за всеобхватно следене на индивида, в която той (индивидът) доброволно да събира, изготвя и публикува почти пълна документация за местонахождението си, действията си, познанствата си с други индивиди - частично и за тях, намеренията си и т.н. със собствени технически средства и усилия, положен труд, която чрез използването на рекламите е безплатна, ако не и печеливша и обхващаща много повече обекти, отколкото службите биха могли ефективно да следят, не може да бъде нищо друго, освен кукла на конци. Слушайте какво говори той, за да знаете какво мислят господарите на света. Както атомът първо беше употребен за бомби, така и ИИ, макар че наистина може да бъде шанс за благоденствието на човечеството, ще бъде употребен за пъклените им цели.

въпроса е какво е изкуствен интелект. дали този програмиран за вземане на комплексни решения - тогава зукенберг е по-прав. или това е самообучваща се машина и тогава може да бъде наистина опасно - защото самоубочението е и свобода на решенията, а сложното програмиране е просто програмиране

При всяка машина възможностите за самообучение са ограничение от алгоритмите за самообучение вложени от нейните създатели и паммета с която разполага. Творението никога не може да бъде по-голямо или равно по възможности на своят създател. То е винаги с по-малко възможности от него в съглавие с универсланият закон за причино следствената връзка, който гласи че няма следствие без и по-голямо или равно на неговата причина. Няма никаква опасност от компютрите. Те са само помощно средство и винаги ще останат такова.

Верно ли творението не може да бъде "по-голямо" като възможности от създателя си? Ти сигурно претендиратш, че можеш да изкопаеш повече от един багер, или да вдигнеш повече от един кран, или да смяташ по-бързо от един калкулатор? И това всичко успяваш благодарение на божията маса по божието ускорение!

Любен Попов

Цитат:"Творението никога не може да бъде по-голямо или равно по възможности на своят създател" - грешка, според вас излиза, че не сме по - големи от маймуните. Доколкото си спомням те са ни създали по метода на чифтосването

Да вкарам малко интрига. В компаниите и на двамата основни акционери са руски физически лица. Смятам, че този спор е част от борбата за власт между руските силови структури. Та, те така!

Разбира се, че Мъск е прав, може и да не му се получават някои неща, както той очаква, но поне прави нещо значимо. Зуки е ционист, нищо добро не би произлязло от него, заложено му е в гена.

Е Мъск опитва да прави неща, които друг досега не е, нормално е да не му се получава всичко от раз! И то иновативни идеи и сложни технлогоии - електрически автономни коли, влакове във вакуумни тунели, космически кораби, слънчеви панели от ново поколение. А на тоя Цукерберг постижението му е Фейсбук, егати.

Не ги прави, само ги финансира.

Някой знае ли мобилния номер на Мъск. Да го питам днес ли да пръскам със син камък или утре. Сигурен съм ,че има мнение.

Не Ви е необходим номера Ми. Аз чета всичко и навсякъде. Та на въпроса Ви: Пръскане на ябълките и крушите с бордолезов разтвор ( или син камък според Вас ) се извършва в момента на обособяването на пъпките, повтаря се след падането на цветовете и когато плодовете достигнат размер на орехче. Лозята се пръскат с бордолезов разтвор при поява на мана, а картофите - когато се появят първите петна от маната. Ако Съм Ви бил полезен - Just Click Like ;)

Изкуствен интелект няма и никога няма да има. Причината е лесно разбираема. Интелекта изисква съзнание и свободна воля. Нещо което никоя машина не притежава, поради това че не е живо същество. Разликата между машините и живите същества не е количествена, а фундаментална. Живите същества са задвижвани от жизнено дихание от нашият Създател, което оживотворява мъртвата материя и е директно свързано със съзнанието. Машините нямат такова. Те са мъртва материя и не осъзнават какво вършват. Програмата не е изкуствен интелект, а сбор от алгоритми и стуктури от данни, подичнени на идеята за реализиране на желатата от създателите и функционалност. Тя е рецепта как да се изпълнят автоматично определени действия в съответствие с желанието на позлователят и. Компютърът изпълнявайки тази програма не осъзнава какво върши и тука скоростта на изпълнение няма никакво значение. Който иска контрол създава страхове от нищото.

"жизненото дихание на нашият създател, което оживява мъртвата материя ..." не се обиждай, но малко си сбъркал форума. има форуми за религиозни беседи, теология и богослов. този не е такъв. а за втория ти абзац. спорен е въпроса до колко ние самите имаме "свободна воля".

Този форум е част от Земната реалност, а в нея като и в небесната реалност централно място заема вечният всемогъщ и свят Бог, който единствен има власт над живота и смъртта. Вашето отношение към истина не променя истината. Ние хората сме създадени от Творецът със свободна воля, за да можем да Го обичаме истински без принуда. Без свободна воля не е възможна истинска любов между живите същества. Любовтта е основен принцип на живота заедно със стремежа към истина и справедливост.

Цукърбърг е направил най-голямата машина за следене на хора в света. Затова е склонен да "подценява" заплахите, защото той е заплахата. Илон Мъск е гений.

ИЛОН МЪСК - РОДЕН В ЮЖНА АФРИКА В СЕМЕЙСТВО НА БЕЛИ СУПРЕМАЦИСТИ ЦУКЪРБЪРГАРА - ЦИОНИСТ :)) ... КАК ДА ИЗБЕРЕМ КОЙ Е ПО-ДОБРИЯ ?

Какви са мацистите?

Ония, дето като спряха да са на власт в ЮАР, държавата отиде по дяволите.

Както винаги и двамата грешат. И на двамата познанията в тая област са ограничени, което си е съсвсем в реда на нещата - те не са никакви учени а мениджъри. А изкуствения интелект е мижи да те лажем - средство за печелен на пари, както и квантовия компютър и куп други такива глупости.

Мъск е гений. Еврейското леке е късметлия. Толкоз по въпроса!

Мъск е поредното медийно протеже, което си афишира фантазиите. А ти поредният заблуден...

Това е да си гений, глупако! Да разбираш как работи света за да постигнеш това което искаш!!!

дкми

Афишира си фантазиите???? Виж Tesla Motors какви продукти правят (негова компания), виж и SpaceX какво правят - пак негова компания. Виж и PayPal.... А какво има Зуки? Един фейсшит... какво е направил то? Нищо: откраднал го е, службите са го финансирали и толкова.

Мъск е един пробутан "иноватор", колите му печелят от педалската аудитория на софтуерните инженери с повече пари, добре че има и космическа програма, която върши нещо реално, че иначе. Но само защото се занимава с cosmic transportation не означава, че може да разбира нещо и от ИИ. Само пълни вестниците с жълтини.

дкми

Илон Мъск, за разлика от зуки има акъл, и е човек, който е постигнал много както и създава продукти, полезни за хората. А какво е направил зуки? Един сайт... съдържанието на който се попълва от потребителите. И като добавим, че не го е направил той, а го е откраднал.... както и ако не бяха американските служби да финансират най-разпространеният шпоински софтуер на света, в който всеки си качва информацията доброволно - нямаше да има нищо. Мъск създава, зуки употребява. Това е разликата между двамата. Зуки е тъп като гъ_з, докато Мъск мисли около 20 пъти по-бързо от нрго, и прави много по-добри продукти!

Дано когато го създаде някой (ии) да не го пуска в интернет- тогава ще разбере че хората са алчни и войнствени ще ни приеме като реална заплаха и ще организира защита. Ще ни заличи за по малко от месец.

Шекерчето са объркАло...

Технологии срещу фобии... или пък обратното;)

някой очевидно се заблуждава,че Матрицата е екшън-филм...или просто не разполага с умствен капацитет да проумее предупреждението

Този, който се заблуждава за Матрицата и се прави, че не проумява предупреждението, може би е от другия отбор - този, който налага опасния ИИ.

Докато Илон Мъск и Марк Зукърбърг спорят за изкуствен интелект и високи технологии, Радо Потника ни навира в очите поредната сълзлива фотосесия - бос, по космати крака и гърди, а до него благоверната му Деса Фейсбука с широки панталони като помашаки шалвари! И за да разчувстват изфирявалите червени пенсии от Бузлуджа, за камуфлаж са изкопали и довлекли отнякъде две сополови деца Идилията е пълна. ха...ха...ха... Душата ми се къса от умиление. ха...ха...ха... "Лошите американци" умуват как да подобрят света, а масковската кремльовска шефка на Радо Потника - ботоксовата кокона на високи токчета - разпалва вражди, напада територии, краде Крим, строи огромни джамии в Масква и подпомога арабски деспоти като Асад. ха...ха...ха..., за радост на булгаристанските путеноиди с промит мозък, които не искат да се радват, а само да мраят, завиждат и оплюват. ха...ха...ха...

а щерев,пак ли изпълзя,явно си свършил парите и е време да заработваш пак......поне си вземай хапчетата редовно

Аз заработвам много по-големи пари на магистралата, но конкуренцията през лятото е голяма и се налага да ди просветлявам тук

Наш Ганьо и той вади малката си шпага, ама няма с кого да я кръстоса завалията. Много му разбира главнята, ама никой не го слуша сюрмаа Лазар.

Проблема е че изобщо плямпат хора нямащи идея по дефиниция какво е ИИ и какви типове ИИ има (пак по дефиниция). Ако има "ИИ за правене на пирони" както един се е изказал то това е ограничен ИИ или както може да се каже "дефинитивен ИИ" тои има оптрделена цел и разполага със стриктно дефинирана задача която го кара да търци начин да се усъвършенства в правенето на пирони по най-добрия възможен начин при текущите условия. Обаче ако имате свободно дефиниран ИИ със достъп до много данни и доста размита сфера на действие и цвобода да дефинира нови задачи за постигане на зададената цел - може да имате много , ама много интересни и неприятни междинни резултати по пътя към целта. Така че ... Мъск е прав. Представете си че колата ви има ИИ и той има за цел движението по най безопасна траектория за всички хора... това обикновенно ще доведе до спирането на тази кола за мноооого дълго време докато намери някакво решение... ако намери изобщо.

Оффф, става ми досадно. То няма ясна и точна дефиниция на интелект, те изкуствен сънуват.

значи у столипиново му вика на интелекта "шаро баро" - директен превод - големата глава , демек умен човек. а на другото му викат обикновен сиганин :) ... те това е интелект.

Младите и яки маймуни обичат да си мерят инструментите публично, пред хлапетиите, старчоците и самките ...

Тоя педал Тесла пред самките или пред самците се опитва да се фръцка не ми е ясно.

Ами аз съм пряко потърпевш от "изкуствения интелект" на Facebook и претърпях сериозни загуби. Някак си решиха, че не използвам реалните си данни в профила ми и го деактивираха. След като им приложих един куп официални документи, отговор не получих. Загубих много страници, контакти с приятели и клиенти, лични снимки. Така че Марко да не се прави на света вода ненапита, че кутията на Пандора ще се отвори точно през социалната му мрежа!!!

леле ... мъка!

ИИ е оксиморон. Точка. Дори и ние сме далеч от идеята за ЧОВЕК. Но пък ги разбирам, с кръстоването на "шпаги"...много фалическо звучи D

За съжаление или за радост, ИИ не е оксиморон. Но за една част от човечеството значи сигурно заробване и/или най-малкото елиминиране от пазара на труда.

оксиморон е Няма никъкв смисъл да създадеш нещо ,което има вероятност да те елминира в бъдеще. Много умно,няма що. Има разлика в мисленето с думи славо и числа. Второ не e живо. Каква би била целта на една " разумна" машина? Тя може ли сама да си дефинира цел? Безсмъртие?D

Разбирането на всички хора на тоя свят за изкуствения интелект е ограничено - още не сме го направили, само взеха да използват думата за щяло и не щяло. Има бая да се поработи докато успеем да скалъпим машина покриваща Тюринговия тест - който е приет за критерий за наличие на изкуствен интелект от много десетилетия насам. Вижда се светлина в тунела, ясно е, че е постижимо - но никой го няма направено, вряскат за изкуствен интелект за продукти в които са насипани купища данни и имат някаква адаптивност, но адаптивността е по-малка и от тая на насекомо в общия случай.

Поне от две години има ботове покриващи теста на Тюринг( половин час) . В момента се обсъжда да се увеличи до два часа. Вече има и създадени роботи. които се учат от други роботи. Най големият проблем е че няма да можем да определим кога изкуственият интелект е станал толкова съвършен, че вече не е под наш контрол. Най-гол

Що пишеш глупости? Последният път, когато бот "премина" теста на Тюринг беше наистина комично. Още се сещам за персонажа - момче от Украйна, обичащо хамбургери. Но така де, тестът на Тюринг не е мерило за постигане на ИИ - той просто иска да създаде максимално добра имитация на събеседник.

Отностно теста на Тюринг -най-важното е,че е преминат от компютър, дали и колко смешно зависи от гледната точка. Не твърдя, че технологията за ИИ е много напреднала, а че се развива много бързо т.е . Мъск е прав.Изгледайте в уoutube някоя лекция на Хасабис върху какво работят Deepmind създателите на Alphago и пак ще говорим.

Ами не, не е преминат. Явно един или повече от съдиите са били кретени, това е възможното обяснение; понеже си направих труда лично да си "поговоря" с въпросния бот и за пет минути успя да ме пита точно пет пъти какво работя.

Един интелект не може никога да бъде "изкуствен". Само човек може да има интелект. Всичко останало е математическа логика от машина.

h 1

Пиле, не си много наясно "за какво говориш" !!! Анадън-мУ ???-

Математическата обектна програмна логика на машината, която може да взима самостоятелни решения на база на анализ на входните данни, самообучава се и се развива е нещо друго, обаче.

Talk to the hand!

ще ми се да сум оптимист зато зукърбърг но надали . тоя има винаги накаква друга адженда. уж се борят с фалшивите новини в фб а катурнаха хилари по надолнището с фалшивите глупости че въртели канал за трафик на деца и секс робини от пицерия в вашингтон и други подобни глупости... американеца е мног тъп ( и българина не е по умен) и се връзва . понеже играя на табла на фб ( само за това го ползвам дори жена ми не знае че имам акаунт) всички саитове лъжат със зара за да ти вземата точките и после ти предлагат оферти 10000 точки за само $3.99 ... хора се оплакват има маса саитове които дебункват тая измама и от фб не правят нищо вече години . провалили са хубавата игра! вероятно самия фб ги върти тия фалшиви саитове. на нищо не му вярваите на тоя зукършмък! уж все подобрява, все се бори с нещо накрая потребителите все с късaта клечка в ръка остават...

к'во толко се бият в гърдите па тея - единия направил масов клюкярник другият още не е успял да направи кола самичка да се кара и да измине едно 700километра без зареждане седнали у бъдещето да гледат да умуват к'во щяло да стане изкуствен интелект ала бала ами то времето ше си покаже други ше ги въведът тея щуротии може и децата им да са ама тея 2мата к'во се надценяват немоа да разберем

AI ще направи това, за което е проектиран. Ако е проектиран да прави пирони - ще ви направи и вас на пирони. По-точно ще намери начин да ви направи на пирони и ще го намери много по-бързо отколкото вие ще може да се усетите на къде вървят нещата. Другия проблем е че AI може да се развива, т.е. може да е проектиран да чисти улиците, обаче може да се развие до там да търси първопричината за замърсяване на улиците и да я елиминира.

путанчо де ги четеш тея работи па ти :))) и аз бях гледал един филм артифишъл интелект ама да не забравяме че филм все пак ...а ти де си тръгнал да го дефинираш пбясняваш да се фукаш че знаеш как забивал пирони интьелекта и после как взел чука па правел к'вот си иска айде холан не се халосвай той Марку цукерберга и Елон Мъск незнаят още как кове пирони интелекта ти ше знаеш боонак със тебе

Ако е като на Майкрософт ИИ, току-виж стигнал до извода, че Хитлер е виновен за замърсените улици... всъщност не, този е по-вероятно да стигне до извода, че Путин е виновен.

Мъск почва да го тресен синдрома на свръхуспелия човек (успех--богатство): почва да си мисли, че е супер във всяка една област.

Така са всички богаташи и българските най вече, като направят пари , мислят за политика, стават недосегаеми от закон, велики и компетентни по всички теми, купуват спортни клубове и са по учени от треньорите. А има поговорка ум с пари не се купува, но богатите не я разбират, изпращат децата си да учат в елитни училища и смятат , че ще станат гении, , само че за гений се изискват гени - но не мутренски!!!

"Сблъсък" между двамата избранници на службите инвестирали милиарди в тях. Остава сега и третия "талант" Бил Гейтс да разцепи мрака с някоя мъдрост от сорта, че 20 мв хард диск е напълно достатъчен да съхранява информация в компютъра.

нали нали!?

Ти пък 20 МБ. Че то само Win-а изисква повече днес. Но помня нашия първи IBM с 10МБ диск, флопита и MSDOS. Сега са други времена.

Е да, но тези предвиждания ги правеше, когато първия уиндоус беше в прощъпулник и масовата операционна система беше ДОС 6.22, която се побираше на една дискета.

Бил Гейтс май не се изказва по теми с изкуствения интелект, даже скоро не се е изказвал по технологични теми въобще. Освен това нито Бил Гейтс, нито Торвалдс са лабилни педали като Тесла. Според мен Тесла е емоционално неуравновесен и за това ходи да реве по телевизиите като чалгарка. Което е прекалено. Другите хора поне като имат проблеми си ги решават у тех си, а не по медиите. :D Направо да се радва, че Зукърбърг му е обърнал внимание да му каже нещо, че то не е за коментар. Направо да го подлистнат на Sun и другите жълти медии... за истерични изблици на тема AI. Освен това според мен Тесла има проблеми от друго естество, но просто му избива да се оплаква на тема AI, сигурно нещата в личния живот не му вървят, сигурно поредният му го е напуснал и сега ходи да размахва китки в туитър и къде ли не, че лошия ИИ ще му срита задника и това е мнооого страшно. Ау, ужас. Абсолютни гейщини.

що за глупости са това, ИИ е просто специфичен начин на прогрмиране който е малко по близък до речта вместо формалната логика, независимо от интерфейса винаги се стига до три прости матемаически операции: "и", "или", "ако" , ... компютрите отдавна извършват операции идентични с мисленето, програмите с собствена обратна връзка които също се само-ъпрейдване въобще не са новост, ... единстената съществена разлика за сега е че не можеш да вкараш компютър в затвора

Като ти шибнат един такъв код който да управлява танк без екипаж тогава ще си говорим. И сега се писа, че и Гугъл и Фейсбук не разбират как точно си комуникират различни ИИ системи - т.е. езикът им е неразбираем за човека!

хехех папанчовци отде ги разбирате па вие тея работи :))) довчера пазарихте домати от женски пазар ся почнахте от кварталната била че по-близо и хоп разбирачи на изкуствен интелект , меринджеи с вас

"три прости математически операции"... "идентични с мисленето"... Е, как според тебе хем става въпрос за три прости операции, хем е 1:1 с реална мисъл? Иначе хубаво се ориентираш, че става въпрос просто за механизъм с малко по-сложни функции, ама малко стила трябва да си оправиш.

TtTtTt

Ако под изкуствен интелект разбират програма, която е в състояние да взима решения, базирани на определени модели, тогава проблемът не е по-голям от атомната енерия - използването ще е според идеите и морала на създателите. Ако, обаче, става дума за AI, способен да се развива, то тогава нещата могат наистина да излязат от контрол, защото няма как, анализирайки случващото се на планетата, в един момент AI да не достигне до идеята, че човечеството е вирус...

До идеята, че човечеството е вирус, който се самоунищожава бяха стигнали едни други американци, създателите на филма Матрицата.

До тая идея са стигнали много други хора , много преди Холивуд .Обаче не четете книги,стоите неуки и оформяте мироглед по глуповатото кино.

Аз съм реалист... явно същото се говорело и при измислянето на барута и тротила от Нобел, но... както може да строи мостове и пътища така и троитла може да убива. Има една поговорка... не ме е страх от отръжието.... а от този който го държи!

Aз пък си мислех, че Нобел е открил динамита, а се оказа, че било тротила....

СПОКО БАЦЕТА! изкуствен интелект нема и не е цел. програмисчетата така наричат сбоп от алгоритми, които........ ИНТЕЛЕКТА Е НАЛИЧИЕ НА ОСЪЗНАТ ИЗБОР И СВОБОДНА ВОЛЯ. ИСТИНСКИА ЕНТЕЛЕКТ НАПРИМЕР ШЕ Е ЧИСТА ОТРОВА. Щот нема да има ограничениата и хармониата на човешкото тело. не мож да му баде внушено да купува и като му требва нещо, просто ше си го зима. даже, нема да има морални скруполи пред убийството на хора. щот нема да знае кво е тва. примат да му пречи? земи тоз куршум, несъвършена твар. Споко, ИИ дори не се разработва. Просто, така наричат примамливо бъдещата машина за реклама и продаване на високо ниво. тъжен ден за приматите.........

Ти си позор за скотовете...

простак

Хазарите трябва да разберат, че всичките им беди идват от тяхната алчност и сектантската им амбиция да владеят света с помоща на парите.Ако продължават така Бог ще ги унищожи до един.

А дано , а дано и дано не е надали!!!

по-добре да измислят по-бързо ИИ за да си купим един да си го сложим за президент :)))) ако ще и по потник :)))

Да пробваме първо с теб, но едва ли ще има ефект...

целта на зукърбърг ,еврейска слуга на управляващите ционисти е да използват естествения и изкуствения интелект срещу човечеството и Бога . така ще са сигурни за мястото им в ада,което им е невъзможно да повярват . мъск е прав и ще получи по-голяма подкрепа,защото все още разумните хора са в повече от илюминатите,които мислят само за разбойничество .

А бе то и атомната енергия трябаваше само да подобри човешкия живот! Ама както знаем не стана точно така...

"... масово следене и анализиране на всеки отделен индивид" - което Facebook и прави всекидневно, естествено е Цукърбърг да не иска да му се налагат каквито и да било ограничения!

абе стига с тея глупости бе кой те кара да си във вб??? аз почти не го ползвам какво ще следят снимки на питки и рецепти за торти уските и всиякакви глупости гарнирани с руска и иранска пропаганда ???

тва беше прекалено бързо дори и за мен :))) ----------- абе стига с тея глупости бе кой те кара да си във фб??? аз почти не го ползвам какво ще следят снимки на питки и рецепти за торти уискита и всякакви глупости гарнирани с руска и иранска пропаганда ???

Ако не Фб. в някаква друга част на мрежата ще си за да комуникираш - телефон нямаш ли ? Всичката тази информация която трупа световната мрежа за теб, ще бъде анализирана от все по интелигентни алгоритми, които ще те опознаят по-добре отколкото ти самият се познаваш. Ще знаят лимита на твоите способности, твоите слабости - както компютърът те бие сега на шах, след време ще те бие и на всичко друго в живота, ще знае как ще реагираш във всеки един момент - например ще знае ако ти продаде развалена стока в магазина какво ще направиш. Всяка комуникация с държавната с-ма е вид игра в която ти ще бъдеш губещ.Ще има мониторинг на всичките ти опции за действие, и системата ще решава на кой какво е позволено и на кой забранено. Накрая Системата ще стане единствената ти връзка с реалността - тя ще решава какво ще виждаш и какво ще чуваш - и опцията ти да откажеш да се интигрираш със Системата ще се редуцира до "смърт".

ИИ никога няма да постигне истинско съзнание, колкото и да се опитва да го имитира външно, всяка комп. програма е ИИ. Това е най-голямата сила и власт която човекът е постигъл някога над-природата и в това е проблемът - както всяка друга сила и власт е била използвана от злата човешка воля за поробване на човека, робството чрез ИИ ще достигне най-чудовищната си форма.

зукърбърга е като бройчерче с ограничения си интелект

Това еврейче Зукърбърг е подставено лице, като много други по света... Други са истинските играчи, които редят доминото!

Илон Мъск-кмет на горна оряховица пожизнено