Коментари - Редактор с изкуствен интелект в Microsoft Word | IT.dir.bg
назад

Редактор с изкуствен интелект в Microsoft Word

Microsoft ще добави редактор с изкуствен интелект в новата версия на Word, като AI-то ще коригира не само правописни, но и стилистични грешки в текста.

Обратно в новината

Коментари - Редактор с изкуствен интелект в Microsoft Word | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Къде в текста Ви има правописна грешка ? "Както беше и до сега, думите с правописни грешки ще се подчертават с червена, но изкуственият интелект ще подчертава и граматичните грешки със синя линия".

Още едно потвърждение, че тези, които правят програмите не работят много с тях и не се консултират с потребителите. Щял ІТ да предлага. Е, и? Нормалният по-грамотен човек, пише обикновено изречения с повече от 5-10 думи. Когато започва да пише, той вече знае КАКВО иска да напише. Да не говорим за стила в езици, които са идиоматични. Замислете се за граматиката и частите на изречението в английския (който освен, че е идиоматичен е и е много точен език - за едно "нещо" може да има няколко думи, но всяка от тях си има свой нюанс) и ще видите, че в редица случаи вариантите, които ще ти се предлагат ще бъдат твърде много. От друга страна, сложните изречения (те често са по един абзац) ще бъдат непреодолима пречка. Вероятността да е досадно е голяма и ще накара тези, които пишат по-дълги текстове да изключат опцията. Подобно нещо вече го има при търсачките, но там е по-обяснимо и приложимо, пък и не става въпрос за цели изречения.

Тия програми ми крадат документите.Не ползвайте тези боклуци.

Аз съм късметлия да мога да изпробвам даденият продукт и съм сравнително доволен. Но за сметка на това в Office365 има липсващи Word функции добавени още от когато Win7 навлезе на пазара и затова като ученик от 9 клас, office пакета на 365 не ми върши добра работа при доклади, презентации, а за екселски таблици да не говорим. sigh Май ще трябва да пиратствам.

Вероятно ще е толкова досадно и безполезно, като оня "кламер" с очички, който беше в офис пакета на Windows 95...

Не ви трябват тези бози. Отдавна минах на най-елементарните текстообработващи програми като нотепад, вим, ви, нано и т.н. Ако си намеря отнякъде ще си инсталирам уърд 5.5 за ДОС. Най-добрата уърд.

И как ще отвориш актуалните в момента doc файлове? Никак.

За какво са ти "най-новите файлови формати"? Вярно, че българската администрация е за бой (на НАП половината файлове са docx), ама за лична употреба наистина не ти трябват чак толкова.

Абе направо си купи пишеща машина, за какво се главоболиш с някакви компютри?

И аз ползвам тези, плюс нотепад++. Уърд-а не ми е трябвал от години. Но отиди обяснявай на някой как се прави заместване на ви(м) тип sed и ще му стане лошо, и как се минава от режим на команди, към писане. Че като натисне x не му се добявя x, а трие символ. docx-а е май zip с разни xml-и и картинки.

Чудя се дали въпросният изкуствен интелект ще работи изцяло в офлайн режим (което ме съмнява), или вече и CV-то докато си го прави човек ще лети към Майкрософт.

Тъпа реклама!

А колко необходим е за ДИР поне един редактор с изкуствен интелект ...

Той Стуци Гогов е бот! Иначе нормален човек не би могъл да измисли чак такива гениалности, каквито от време-на време ни сервира той...

Според логиката на авторите на "новината" всяка компютърна програма е изкуствен интелект, защото е правена от интелигентни хора. Обаче защо ли никога не дават дефиниция на изкуствен интелект. Защот ше дтане ясно че твърденията им са обикновенн илъжи. Толкава са жалки в опитите си да ги внушават на хората насилствено по гьобелсовата рецепта. За тях не е важно дали една "новина" или твърднеие е достоверно или не. За тях е важно да бъде повтаряно милиони пъти, за да не го забравят хората и да им го набиват в съзнанието. Но тяхната сила е и тях на слабост.

Честно казано всяка програма наистина е вид изкуствен интелект. По-примитивен и не чак толкова в зависимост от програмата.

То и автомобилът значи е вид изкуствен интелект. И лопатата също. Така де, май стигнахме до едно мнение, макар и по различни пътища.

То затова Джордж Мартин използва компютър на 30 години и текстообработваща програма от онова време. Защото иска да напише точно това което иска, без автокорекции и т.н.

Тук не става дума за автокорекция, слава богу, а за предложение.

"...но изкуственият интелект ще подчертава и граматичните грешки със синя линия" - че, то, синята линия за граматиката я има от години в Word ?!?

А от къде се изключва?

ако преведе всичките документи на жената от карнобатски диалект на български език!

Бате по-добре недей, гледам ви по Софето как сричате...Това не е български.

"ам изкуственият интелект може да изпише не просто думи, а цели изречения, които са без стилистични, граматични и правописни грешки." Те американците не палзват правилен стилистичен и граматичен английски, ще поправят стилистични грешки. Дори сега смотаният им пруфинг държи да се изписват амриканизми, нищо че си го задал на UK.

колко точно си озаглавил поста си. Цяла група ли сте или за себе си пишеш в множествено число ?