Коментари - Изкуствен интелект ще се бори с троловете | IT.dir.bg
назад

Изкуствен интелект ще се бори с троловете

Google създава инструмент с изкуствен интелект за борба с троловете.

Обратно в новината

Коментари - Изкуствен интелект ще се бори с троловете | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а кой ще проследи да не се налага цензура? свърши със свободата!

ще пукясам от смех...

Ако ги намира и ги унищожава физически ще е най-добре

Споко тролетарят! Още няма версия на български. :)) Копейките ще продължат да капят.

Ако това стане половината матрял на дира не ще се побликува.

Това, ако го пуснат тука, първо ще блокира всичките "редактори", за въпиюща неграмотност и простотия:-)

Не бой се бе - то ще е настроено "обратно" по соросоидиотски - ще пуска мазните, долни, неграмотни лъжи, пък ще спира нормалните мнения и коментари. Нещо като електронно dp.

Какво е това ,,трол"?! Човек на който му е платено от някоя политическа партия да подкрепя едни и да пише против други? Или обикновен човек на който никой нищо не е плащал а просто обича да си излива омразата навсякъде т.нар. по американски ,,хейтване"??!!

Тия дето агитират за пари под формата на фалшиви коментари писани уж от човек не са баш тролове (ако и да виреят в тролеферми), те са орки на съответния господар. За това какво е "internet troll" има изписано достатъчно от десетилетия насам.

не се ли усещаш, че си личиш от спътник бе червей жалък? Голяма занимавка си намери да щракаш + и - цял ден. ЕПМ олигифрен!

Демокрация по американски хаха.

Е като я предпочиташ по съветски заминавай за Северна Корея или Русия, какво ЧАКАШ. Според мястото ще те премажат след даден брой забранени коментари, няма да има за каква "демокрация" (която НЕ Е синоним на свобода) да се косиш.

И двамата сте тролове, сега Гугъл ще ви изтрие.

Абе защо са тия глупости? И защо ще закриват коментарите към статиите? Нека хората си пишат каквото искат. Все пак това е тяхна зона. Не съм трол и не защитавам троловете но нека има свобода. Нека си пише всеки каквото иска. Какво ги бърка сайтовете какво си коментират хората, че ще закривали коментарите към статиите си? Статията нали си я има...има я, който иска си я чете, и коментари си има който иска или не иска да чете или да не чете. Зоната на потребителите да не се пипа. Нека хората си коментират. Който не иска да ги гледа да не ги гледа, да си чете само статията. Дали ще се коментира в сайтове за Формула 1 или новинарски сайтове, нека има свобода в коментарите и хората да си обсъждат. И без налагане на регистрация. По лесно е и ще има повече коментари така. А от там и по голям трафик и печалба за сайтовете. Аз лично коментирам само в спорните сайтове. Политиката не обичам да бистря. Особено нашата. Защото разбрах че ние никога няма да се оправим. Обичам да коментирам и в сайтове за здравословно хранене, освен спортните :) И винаги по темата или близо до темата. Никога с обиди или нецензурни думи.

Нещо май не си наясно. Естествено че е добре хората да си коментират. Но не е добре, когато едни хора "коментират", зашото няKой им плаща да "коментират" и те коментират с опорни точки, които са им спуснати отгоре. Това вече изобщо не е коментар, а манипулация и деформация на истинските коментари. Това е информационна война, а не нормални коментари. Та затова става дума.

Ако има растяща омраза в нета, то значи има причина за това. Като увеличаваш цензурата не значи, че намаляваш омразата. Така увеличаваш лицемерието, а това води до по-голяма омраза. По този начин омразата нараства, остава скрита и още по-опасна.

Има причина разбира се. И тя е злоупотребата с достъпа до по-широка публика от разни зли господари, начело е кремълският Саурон. Преброй само постовете на орките му тук в дир, над 90% са все техен грак. Но съм по-скоро съгласен, че няма нужда от промяна. Нека си грачат, хората свикват и добиват имунитет срещу поредното зло хвърлено насреща им.

казано просто, усъвършенстване на цензурата. И това се обявява открито.

Всъщност никой не те спира да имаш свой сайт и да пишеш в него каквото искаш, струва под 100 лева годишно. Ще им се да спрат тролските злоупотреби с публични сайтове - което не е баш цензура. Не вярвам да постигнат много така или иначе, нито има нужда много да се прави. В зората на масовата мрежа примерно usenet групите бяха пълни с глупости, троления и т.н., днес хората с опит в тях просто не забелязват простотиите.

По-лошо от изкуствения интелект е естествената простотия :) А тука я има в изобилие - не ни лишавайте от нея :)

Пищете тролове безполезни !!!

martin

Я овцете в кошарата! И да се забранят думите:калашник,протест,национализъм,недоволство,самозащита...изобщо-овча работа

А бе думите може да не се забранят ама да се пресуши блатото хранещо ей такива тролове като тебе ще е от полза за всички.

Браво, големите ит специалисти не могат един читав алгоритъм за регулиране температурата в една сграда да измислят, а тръгнали ИИ да правят.

То дир-а ще остане с празни форуми ако го пуснат тука...

"Изкуствен интелект ще се бори с троловете" = тотална цензура в името на евроГГГейските ценности

Ще познаете трола по това, че ви отклонява от темата и ви въвлича в безсмислени спорове. Така ги учат. За това им плащат.

Българският речник е доста богат на цветушти фрази. Гугъл нема да може да се справи. Има много думи, които са многозначни. ПРИЕМР: ТИКВА ТИКВЕНИК ТУПАН ЦЪРВУЛ ГАЛОШ БАСТУН и мн. други

Мисля много подценяваш лингвистиката. Ако бастун, галош и другите са използваи като обръщение, то или си трол, или за специализирано здравно заведение.

Тука в коментарите има такъв изкуствен "интелект". Но освен, че трие, се включва и с идиотщини в коментарите. Познава се, че не е човек, щото 50% от репликите му са "руската тролеферма" и още 25% някакви подобни. За маскировка има и 25% човекоподбни "разсъждения" по темата. Познайте от първи път под какъв "ник" върлува тука. Познай под какъв ник върлува и офунтява коментарите.

Забелязвате ли как в последните година се увеличи количеството публикувани мантри за "изкуствен" интелект на вавилонските шамани продуценти на масови фобии? Тези хора са откровенни лъжци и насилници садомазохисти роби на греха, погазващи правото на свободен избор на хората. Те искат да дуктуват ка да живят те според техните свръхегоистични интереси и спорд принципите на хаосът с които се самоунищожават по най-глупавият начин. Те мразят Божията светлина, защото делата им са тъмни, ходят в сенките и искат да осъществяват своята суетна мимолетна воля над мнозинството чрез беззаконие. Те са релииозни фанатици, които разумните аргументи не ги спират, защото в тях няма любов към Бога, ближният и истината. Няма и стремеж към разум. Те са заменени с неадекватни гордост, суета, егоцентризъм идиви плъткси страсти. Безумието ще продължи до самият край и неговият интензитет ще нарастне до крайност. Защото когато грехът се развие напълно ражда смърт. И ако Бог не се намеси точно навреме за да спаси светиите, не би оцеляла и една жива душа за радост на сатана. Но Бог контролира всичко. Той победи света за радост на живота през вечнотта.

Бръмммм, бръм, бръм, бръм бръъммм.... Коментарът ти е добър пример за религиозен комунизъм. Посредствеността, пречеща на хората да осмислят свободно идва от религите...

Бе да ти кажа право Иво, из интернет има всякакви новини. Повечето- лоши, тревожни и всякакви подобни. Но най-гнусни и неприятни от всичко наистина са една доста голяма част от коментарите под тях. По-противни са и от най-лошата новина, лъхащи на злобен нихилизъм, омраза, мракобесно черногледство, нечистоплътно политиканстване под всяка тема, даже и когато няма нищо общо с политика (примерно новини за космоса, за наука, любопитни факти и други подобни, и тях не пропускат да ги осерат с противна политика). Така че не знам за шамани и вавилонци, но определено нямам нищо против да трият помията и лайната, която някои изливат под новините. Никой не се интересува от тях, само губят времето и са наистина гнусни. И определено не са "Божия светлина", която както казваш, искали да трият. Напротив- нека трият :)

Няма следствие без причина и по-голямо от неговата причина. Това е отправната точка от която трябва да тръгнем. Ти може да не знаеш за вавилонскте шамани, но аз съм ги наблюдавал отдавна и са ми ясни техните цели и мотиви. Известен е и техният оглушителен провал, който предстои съвсем скоро. Н дотогава ще се опитват да потъпкват всяка истина която води до свободата на хора. И техните недии ще всеят всяка заблуда която моеж да отклони човекът от Божията истина защото друга няма. Просто роби необичаща свободата и свободата и човек, към който изпитват завист, страх и решаншистки чувства.

Да живее първата поправка на великата конституция.

Най обикновен bot и го наричате "изкуствен интелект"? Това да не е някаква шега какъв изкуствен интелект има тук?

Половината от коментаторите са тук вътре за да излеят душата си - според мен е по-добре да изливат в коментар злобата си от колкото на улицата. Ще останат само сайтовете, които не приемат подобно ограничение.

FuckTheEU

На това му се вика цензура, и то такава, че и Сталин би завидял. Скоро хората няма да могат да пишат по форумите, че герб са мафиоти защото няма да бъде "по темата". Само забележете къде се тестват - НЮТ - една от главните фейк нюз медии!

Ти пък си най-големият трол и те е яд, че ти взеха рубладжийския бизнес

Да бе - кой не скача, е "червен", кой не слуша обонго, е "диктатор", пък кой не е зомби на соросоидиотските медии, е "руски трол". Дебаолигофренитедеба нещастни.

Оставаш без работа.

Да бе, вярно, по сталиново време как волно си пишехте и говорехте каквото си искате където си искате. Лъжливи гадини.

Какво да очакваш от големия систър гугл? Или от микромеките? В смисъл нормално е. Виж, нещо полезно да направят, нещо да улеснява живота на хората - опа. Освен реалните грехове (пред Всевишния) вече ще има и виртуални грехове (пред скрипта). Разбира се, кой ще прави скрипта и кой ще дефинира греховете - ооо, ма той се бил само-обучавал, това хич не е по волята на хората. Това си е направо един божествен скрипт (щото някой само му е пуснал тока и той вече 'сам' си прави всичко). И за да поприкрият богохулството вместо божествен скрипт го кръщават изкуствен интелект. Фън отсекъде.