Коментари - Учените са пред създаването на изкуствен мозък | IT.dir.bg
назад

Учените са пред създаването на изкуствен мозък

Нов вид свръхпроводящ превключвател може скоро да позволи на компютрите да вземат решения подобно на начина, по който го правят хората.

Обратно в новината

Коментари - Учените са пред създаването на изкуствен мозък | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много хора се нуждаят, от това да им се имплантира мозък, най-после ще има резултат. Браво!!!

Да първо да започнат от бившата ми :) тя има нужда даже от два

Това е предназначено за хора, които и хабер си нямат за какво става въпрос. Всъщноат искат да кажат, че бързодействието на процесорите ще се увеличи и те ще могат да в границите на разумно време да изпълняват по-сложни програми. Което естествено не ги прави "мислещи" като човешките мозъци. То не че всички човешки мозъци са мислещи, но такава е приказката.

Всъщност, можеше да споделиш повече за невроморфните компютърни системи, а и за невроморфните чипове. Нама значение дали ще дадеш за пример когнитивните изчислителни системи на IBM или на изедователския център цитиран в статията. Сподели какво знаеш повече, щото тази статият е писана, както казваш, за хора дето нищо не знаем.

Дирниците,от кога взехте да четете вестник "Психо"?!? Пълни измислици и фантасмагории са това дето сте написали...

Ушанките кога ще сделат нещо и те, а не само да сеят смърт и да пият тоалетни химии.

един на Боко за начало и после по целесъобразност.

В биологичната лаборатория на НАСА, учените установиха, че в ядрото на една клетка от човешкото тяло може да се запише информация равна на 10 на 11 степен бита, а в морфогенетичното поле на всяка клетка може да се запише информация равна на 10 на 25 степен бита. Човешкото тяло има между 70-90 трилиона клетки. Нашите лекари даже и не знаят колко клетки има в човешкото тяло. Те не са напълно наясно с взаимоотношенията между клетките и системите в организма на човека. През човешкото тяло преминава информация за секунда над 1 терабайт. Който е писал статията явно се е предоверил повече на някои фантасмагории, а не научните потвърждения и факти. Джон Арчибал Уилър,САЩ е един от най-големите физици на съвременния свят и е казал: В моята ранна младост мислех, че всичко е частица. После пък стигнах до извода, че всичко е поле. Накрая обаче разбрах - всъщност всичко е информация. Айде, изтривайте публикацията да не би братята БЪЛГАРИ ДА НАУЧАТ НЕЩО ПОВЕЧЕ за себе подобните си!!!

Да се инсталира на британските учЕни, може и на Гогов.

Ако се инсталираше така лесно отдавна да си спрял с писането на глупости.

Не знам как работят невроните, то в детайли едва ли има някой да знае но тия хора явно знаят каквото се знае по въпроса. И от 50 "Hz" на 1 G"Hz" е невъобразимо огромен скок, а останалите параметри сякаш са съпоставими. Е предполагам ще му трябва бая охлаждане за да стои свръхпроводящ тоя "неврон" но като нищо може и оттук да дойде следващият ни еволюционен скок.

Аз предпочитам да го наричаме развитие благодарение на дадените ни от Бога съзнание, свободна воля и творчески дарби. Защото абсолютно невъзможната натуралната еволюция е свързваме с теорията на Дарвин, която е неадекватна на реалността, но се пропагандира с пълна сила от тези които искат за заемат мястото на Бога в живота на хората и да контролират чрез материалните блага и техните страсти, след като предварително са ги възпитали в материализъм и хедонизъм чрез техният социлане инженеринг. Количестврнот натрупване не води до качествени изменения както дърго време ни набиваха в съзнанието баш комунистите по душа рожби на масонската идеология.

Тъкмо родните ватници(AK-47, Горд Европеец и пр.) вече ще могат да се сдобият с мозък.

Аре бе, баш в техните объркани отвъд възможното глави и работещ мозък ако сложиш... тогава ще видим какво значи истинско объркване. Оня имбецил с негърската снимка тия дни сподели мечтите си да бъде надзирател в концлагер за бели хора, дай му и мозък и му гледай мечтите... На мене във всеки случай не ми стига въображение да си представя гротеската, в която би се превърнал такъв загубеняк :D.

Професор седи в стола,идва студент и сяда на неговата маса.Професорът казва:"Птица и свиня немогат да седят на едно място."Студентът-тогава аз отлитам.Професорът се ядасал много и решил да го скъса на изпита.В деня на изпита студента отговаря за отличен.Професорът му задава въпрос:"Вървиш си по улицата и насреща ти две торби едната с акъл другата с пари ти коя ще вземеш?"Студентът отговорил тази с парите.А професорът отвърнал а аз ще взема тази с акъла ако съм на твое място.Студентът отвърнал -к... кой какво си няма това иска.Професорът се ядосал много и му взел книжката и написал вътре Говедо.Студентът я взима без да я отваря и си излиза.Но се минали 2 минути и студентът влиза отново и казва на професора:"Извинете г-н професор тук само сте се подписали не сте ми написали оценка."

Типично ,за кенеф...

май и ти избра торбата с акъла драги щом не схващаш шегата

LOL, тия дето се напъвате с вицове нямайки и 10% от акъла нужен за да имате що-годе работещо чувство за хумор можехте да сте забавни ако не бяхте толкова усърдни.

и ти ли имаш нужда торба с акъл,поне си те знаем що за стока си

В едно дупе колко акъл да има, това е просто един виц и то добър, трябваше ли да се из----диш и тука?

Те винаги ще са пред създаването и никога няма да могат да прекрачат границата, която Бог е начертал.

ЗАМИСЛИ СЕ!!!Даже има филм на ББС по темата....бог в ...гаража

Един фатмак преди много години в армията ни овикваше по много начини, един от тях беше "недеей се мисли а работи" (ударението на първото "и" в "мисли").

Дупе глупак

Дано скоро това изобретение намери почва и у нас. Много българи имат нужда от такъв мозък, щото по принцип са се родили без такъв.

Вече очаквам да прочета, че компютър с изкуствен интелект си е поръчал проститутка по телефона.

Не му трябва проститутка. Трябва му човек, който да му дава команди, защото не знае какво да прави. Тези, които уж работят по "изкуственият интелект", вървят всички в една и съща посока, а тя е грешна. Това е причината да преглеждам статиите от време на време. Да видя кога някой ще тръгне в правилната посока. Все още няма такъв.

е не се притеснявай де, светни ни нас простосмъртните ква е правилната посока

Аз съм го казвал и преди... Единствено и само в човешкия мозък има достатъчно място и богата "хранителна" среда за да се създаде АИ... и това ме плаши. Момента в който успешно свържат машината с човешкото съзнание, учените ще получат повече отколкото са искали...

Да се инсталира на списвачите на тек статиите, може и на тези от лайфа.

Защо не съм учуден, че тези разработки се правят в Националния институт по стандарти и технологии (NIST) в САЩ. А не в някаква сибирска лаборатория за алкохолици.

Вервай си! Може и да хване дикиш. на

technews енанлог на блиц и пик в областта на техниката. Пише само недобре преписани глупости и го прави безз капка рабиране. Не разбирам защо трябва да се цитира насам-натам....