Изкуствен интелект проектира чипове по-добре от човек

Технологията вече е приложена от Google в разработката на процесор

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма никаква прилика с филма Терминатор. Заблуждавате се.

Сега очакваме новината "Изкуствен интелект проектира по-добър изкуствен интелект"

Аре глупости, писна ми на всичко да лепват етикет ИИ. Реален ИИ няма и няма и да има в скоро време, това е просто алгоритъм. Да не говорим, че чипове се проектират посредством CAD системи от бая време, защото ако трябва на ръка да редиш транзисторите няма как да стане. Но има един момент дето се нарича оптимизация и той се прави от хора, защото машината никога не може да изгради логическите схеми толкова оптимално.

Това беше факт. Проблема беше че част от работата му не можеше да се разбере от хората, затова го спряха

Това беше вярно преди 20 години. От тогава много неща се промениха. Приеми го че не си по-силен от багер и не си по-умен от компютър.

Не съм по-силен от багер, но съм по-умен от всеки компютър, защото едно сметало няма мисли, то си остава просто едно сметало. Дори и най-малката муха е по-умна от най-мощния компютър, защото може да оцелее в заобикалящия РЕАЛЕН свят и да се приспособи. Термина изкуствен интелект е малко подвеждащ и няма нищо общо с истинския интелект.

японците имаха някакъв проект преди повече от 20 години (може би и 30) , който го спряха

Колко ли време ще му отнеме да изкуствения интелект за да разбере, че най-големият проблем на земята са хората и тяхното консуматорско и деструктивно поведение?

Беше накъде в западна Европа. Някакъв си купил каравана, сложил я на АВТОПИЛОТ и отишъл....да си прави кафе. После съдеше производителя, че е поставил подвеждащ надпис за възможностите на возилото.

На това проведени на ИИ се нарича методика "папагал". Каквото чул, повтори,. Разликите само в тембъра. Или просто казано копи-пейст поваряемост. Същото го правят и т. н. редактор чета на сайтове. Та кое му е интересното не е ясно?!

Не е точно така за изкуственият интелект. Има тъй наречените неврони мрежи, които имитират човешкия мозък - май в реалността с токове в химическа среда. Там реално не се борави с предварително зададени условия. А на нива се сменят някакви тежести, за по подадени данни, да се получи желаният краен резултат. Като има процес на обучение по тези нива с тежести. Обучаваш да кажем най-просто 1+2=3, 3+7=10 и 4+2=6. Като постигнеш това обучение - смяна на междинни тегла, че да ги върне, се очаква с някаква грешка от приемливо примерно 5% да ти върне резултата за нещо незададено, като 5+4=9. Така например често се обучават от писаното от хората. Но се влияе от тях. И например ИИ на Майкрософт Тау го спряха след ден, че бе станал привърженик на Хитлер и коментирал, как феминистките трябва да горят в Ада. ;) Само че представата за изкуствен интелект се мени. Преди например да се оправя с грешки, а всъщност това се въвежда в браузера ИЕ за код на страници много отдавна. Неща които са приемани като ИИ, после не се приемат като такива. Но ИИ е едва ли не за една сфера, отклоняваш се и свършва. Аз само съм правил самоанализиращ се автомат, който избира избор по това какви са резултатите от от превключване на варианти. Да той го избира, но е по някаква логика, зададена от мен.