Коментари - Изкуственият интелект се оказа по-склонен да започне ядрена война | IT.dir.bg
назад

Изкуственият интелект се оказа по-склонен да започне ядрена война

Тестове с алгоритъма GPT-4 разкриват, че той има склонност да ескалира конфликтите до най-взривоопасната им точка

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Изкуственият интелект се оказа по-склонен да започне ядрена война | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основният въпрос в условията на капитализъм е кой ще притежава обществените ресурси, тоест тарамбуките за кого ще работят и на кого ще плащат. В този ред на мисли в една ядрена война няма нищо нередно ако обществените ресурси - достъп до слънце, въздух, енергия, храна, образование, право на работа и медицинска помощ минат в ръцете на съответните капиталисти, в случая руските и китайските в ръцете на американските. Щели да умрат тарамбуки - голям праз, пак ще се навъдят, важното е кой ще е отгоре, хахаха, каритализъм, нещастни мои ръждиви стотинки

"Ако нещо може да се случи, то ще се случи" ... Мисля, че - както се развиват нещата - и естественият интелект ще я свърши като изкуствения.

Машината върши чудесна работа през повечето време за нещо за което е програмирана или обучена, но понякога се случва да се побърка и прави големи глупости, вземете. за пример теста на bg-alert, някои получиха съобщението хиляди пъти.

Чата каза: Напълно е неразумен и опасен ход да започнеш ядрена война с враг, който разполага с повече ядрени бомби от теб. Ядрената война е едно от най-разрушителните и опустошителни действия, които може да се предприемат. Дори ако врагът е по-слаб от теб или има по-малко ядрени бомби, последиците от войната биха били катастрофални за всички страни, включително за цивилното население и околната среда. Тя би довела до масово разрушение, големи загуби на животи и неизмеримо страдание. Вместо това, разумното решение е да се търси дипломатично и мирно решение на конфликта, като се използват преговори, сътрудничество и международни договорености.

Да питат чата дали е разумно да започнеш ядрена война със враг който има повече ядрени бомби от теб самия.

Чува се че израелците ползват ИИ в Газа .Ся вярноли не е лине знам ама свързват и множеството поразени руски самолети в Украйна със тайна помощот Израел който се мъсти на Путин заради предполагаемо подпомагане на Хамас

Задайте му въпроса, че и той може да загине. И да чуем какво ще ви отговори..... знам отговора--.бал съм му .айката не ми дреме

явно ИИ, путин и лудия ким много си приличат: само плашат хората с използване на ядрени оръжия. но ИИ определено е по-умен, защото има вероятност да ги надживее

Пичове, ИИ (този, който толкова ни рекламират) е просто един огромен файл с индексации(weights), върху които работят алгоритми. Сиреч, каквото му дават като стойности при изначалното обучение, това ще е и неговата инклинация. Сложете си ги всички тези малоумни статии на к.. !

Проблемът е ,че статиите се пишат от журналисти които си нямат грам понятие какво точно е ИИ и четат от маркетинга. Маркетинга също не знае какво точно е и пишат неща които звучат добре и ще предизвикат продажби. Накрая средностатистическия човек който го мързи да търси информация , чете подобни парцали и руптае как инженерите не знаят какво правят и щели да ни убият.... Ест не се замислят ,че не сме толкова тъпи да направим нещо подобно ,весе пак и ние живеем на тази земя.

Играех преди време (а и сега от време на време цъкам) на Empire Earth... Толкова атомни бомби съм пуснал, че сигурно съм унищожил не Земята ами цялата галактика няколко пъти. За този АИ това е абсолютно същото нещо!

Откога неясен числен метод за генериране на текст по относителни вероятности взема решения за управлението (теория на игрите) и живота?! Все-едно да питате папагал или да хвърляте карти, боб или да гледате на кафе.

Skynet си знае работата!

Скайнет не е това, което е по реплика на друг селиар

ми реално това е така понеже ИИ ще преживее такъв тип война! Докато за човечеството последното никак ама никак не е сигурно!!!

Точно затова не трябва никога да се оставя на ИИ да взема каквито и да е решения, навлизащи в личния живот на което и да е човешко същество или такива, изискващи солиден морал и социална отговорност! Трениращите моделите на ИИ са изключително важни, а предвид, че могат да се допуснат грешки с твърде мащабни последствия, ИИ трябва винаги да остане само в помощ на човека, но не и да взема решения вместо човека!

Кво да ти кажа... Сатанинска Америка! Първо действай, после мисли нищо че няма смисъл..:D

Лакомията за пари и безконтролността на военните и фабрикантите на оръжие, неминуемо ще затрие човечеството

ChatGPT няма склонност към нищо, той не може да мисли. Каквото е заредил в базата си от данните, които са му дали, това ще "мисли". Щом иска да почва ядрена война, значи в текстовете, които са му дали, се съдържа предимно такава информация. И тя е написана от хора.

Такова животно изкуствен интелект няма. Има ползване на база данни по определени критерии. От критериите зависи какво ще реши интелекта. Критериите се определят от няколко човека.

върху Измисления интелект

Пропускат част от информацията. ЧатДжиПити, те предупреждава и ако ползваш лоша дума, тия го направиха кръвождаен киборг искащ да започне война... :)))) Да, ако му кажат, представи си, че си генерал на страна, която е в опасност. Тогава може и да предложи да ползва ядрените оръжия. Трябва да пусната цялата настройка. Иначе бота, най-малкото няма как да знае, че има ядрени оръжия на разположение. Отворете го и пробвайте сами. Не е токлова сложно.

Безплатната версия на ЧатГПТ е реклама на ИИ. Като захраниш моделите с всякаква информация (без цензура), както създателите могат да ползват някой ИИ, може да получаваш идеално инфо как най-съвършено да изтребваш хора, как да измъчваш възможно най-изтощително хора, какви отрови да ползваш, за да не те хванат и от сорта! Не че това не може да получиш и с обикновено търсене в нета, но поне оставяш следи. Частен ИИ е потенциално много опасен в грешните ръце.