Коментари - Изпиваме хиляди частици пластмаса с един литър бутилирана вода | IT.dir.bg
назад

Изпиваме хиляди частици пластмаса с един литър бутилирана вода

Наночастиците са по-малки от 1 микрометър и могат да влязат в кръвоносната система, в мозъка и сърцето, сочи научно изследване

Обратно в новината
| Редактор : Ива Капкова

Коментари - Изпиваме хиляди частици пластмаса с един литър бутилирана вода | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бутилките и шишетата са най малкия проблем. Я си погледни етикета на дрехите които носиш и колко от тях са 100% памук

За това се знае много отдавна. Проблемът е много сериозен и всъщност причината да няма все още конкретна информация за вредите на микропластмасите е защото не могат да вземат емпирични данни, тъй като няма точка на планетата, която да не е замърсена. Затова и бяха забраните в ЕС на някои единични пластмаси, затова много марки вода пуснаха отново стъклени бутилки и тн. Радвам се, че и в България, колкото и плахо, започва да се говори за това.

Нищо ново. Знае се отдавна, но големите корпорации блокират разпространението на тази информация. Цялата планета е наситена с микро и нано пластмаса. Пием я, ядем я, вдишваме я. Всичко започва преди 40 години и вече трудно може да се изчисти. И не е водата най-наситена с нано частици. Т.нар. миграция е много по-голяма при други напитки. Ако има упорити журналисти, могат да потърсят повече информация и да я публикуват.

Уау ! И сега всички ли ще омрем ? Или само ще ни обложат с данък "пластмаса" ? Kойто ще плащаме на ЕС за да оцелеят застрашените видове и фондации ? :D :D

Аз от трето отделение почнах да броя и все още не съм стигнал до 100 000. Някой пробвал ли е да брои, за да разбере какво се случва? Греши още на първия завой.

Еми да връщат стъклата навсякъде и във всичко, свързано с бита - вода, сода, газирани, бира, кис. мляко. Пак ще дойде времето на пълно за празно.

Няма лошо, но тогава траснпорта ще се оскъпи значитно и купуването на 4 големи бутилки вода, ще е по различно начинание. :)

_stankow

Не, няма да позволим връщането на комунизма ! :D :D

“Учените се надяват да имат възможност да тестуват чешмяна вода.” Изглежда смешно, но като се замислиш, не е. Това е една изключително трудна задача: да откриеш наночастици пластмаса в бъркоч от милиарди микрочастици боклук?!?!

Лъжат! Днес ги преброих в една бутилка - бяха само 98 765 наночастици. Само ни плашат с тия 100 000!

Затова пийте ракия от стъклено шише.

И в ника5ъв случай от пластмасово. Вредно е!

В коя държава е проведени изследването, след като там нямат дори чешмата вода??? В статията не пише поне държавата, какво остава за лабораторията провела изследването. Учените се надяват да имат възможност да тестуват чешмяна вода

Еххх, как се надявам да мога да тествам малко чешмяна вода. Дано ми се отдаде възможност!

Прав си, но трябва да се чете: ех, как се надявам някой да ми плати за да напиша поръчково нещо и за чешмяната вода.

Какво има да я тестваш, като ученик не си ли чел Менделеевата таблица. Цялата е вътре !

и шибна един шамар на Ива Капкова ще я навра в гъза на курвата Курвелия

Пийте си ракията и се не бойте, тя е в стъклени бутилки, ха ха

Дреме ми.

Дупе цедка няма

Е толкова ли е трудно да се намери чешмяна вода, че те се надяват да я “тестуват”. Научете се да превеждате грамотно скъпи Дир-ници.

Всеки интелигентен човек знае защо все повече хора са импотентни и със сърдечни проблеми. Вакс, Вакс и пак вакс. Сега трябва да се намери оправдание, нали? Но вие идете и се бустнете пак!

Ще те бустна теб - отзадзе.

Сигурен съм, че отдавна не ти става.... Все там ти акъла!

Последно - в сърцето ли влиза или в репродуктивната система? :D

Влаза, па от де е друга питанка.

По бай Тошо беха измислени едни стъклени бутилки.....ама новио режим наложи пластмаса... У Лидл 100г. салам са пакетирани в 50 сламки забранени за нашите деца де че ги ползват 6 месеца..... Ама поне почна тоя режим да си соли главата колко е тъп.

Стъклените бутилки са измислени още по времето на турските султани. По тошево време внедриха полиестерните, но само за минералната вода.

Така беше. Прясното мляко също беше в торбички от полиетилен. Имам някакъв смътен спомен, че преди това млякото беше в едни зелени, стъклени бутилки. Стъклените бурканчета за киселото мляко обаче помня много добре, отгоре бяха затворени с една тънка капачка метална май беше. По - късно въведоха полиетиленовите кофички.

че новите изследвания са правени с вода от бутилки произведени от рециклирана пластмаса;) Апропо, къде се затри изследователския екип дето откри скариди дето се скъсват да ядат пластмаса... че и се кефят при това?!

Въпрос. Ако “пластмасовите”-полиетиленови, полипропиленови или полиестерни бутилки отделят стотици хиляди частици “пластмаса”,колко частици отделят полимерните тръби, по които получаваме вода в дома си? Има и вариант с вода от кладенеца, но там миксът от частици не е познат все още на науката!

пиле не е 200-300 грлама пластмаса .

тя чешмяната вода може и да не съдържа пластмасови наночастици, но съдържа достатъчно тежки и токсични метали, както и хлор, който е достатъчно опасен. Живеем в свят, в който всичко е опасно - и водата, и храната, и въздухът...Да не говорим, че и много от хората....

А как да се спасим?

Затова пий ракия...

Ракия не се пие, ракия се жули.

В Хасково има и Уран!

Ядеш пластмаса - сереш пластмаса. Да не си я инжектирам тази вода.

Прочете ли статията?

А етернитовите тръби в половин София не са азбест и не са доказано канцерогенни преди още 40 години...

Муцка, 1 Български историк попита Българското общество (съчетание от някои човеци и тонове био отпадък/чалгари): - Ако България е създадена в 681 година, преди нея какво е било? - имало ли е България и от кога? Курвичката я контрира: - А преди плаСмасата, по-добре ли е било, и ако е ДА - защо?? По-умната курвичка пита пак: - А кога ни налагат плаСмасата - пак ли е било да пиемЕ милЯрди частици американски наложени, химически лайна??? Отоворът е ваш, чалгари!

Има микро пластмаса, от която правят брашно и много храни, които отдавна ги ядете и хабер си нямате. Пици, закуски, хрупкави бисквити, вафли, сладки, какво ли не вече е навлязло и се консумира, но никой не ви го казва, защото нямат интерес.

и ориз има от микропластмаса

Защо не го пишат на опаковките?

Колко неща не ги пишат... защото иначе няма да ги купувате и ядете, тоест производители и вносители няма да правят пачки. Кой го е грижа за овцете, да рупат ГМО и пластмаса и това е?

А защо просто не използват стъклени шишета?

Цена, тегло.

Е как да не ползват, елита пие Евиан, Фиджи и Аквапана само от стъклени шишета, 6лв. бутилката от 0.5л е в супермаркета. Наздраве.

Затова доктор Радева ми е забранила да пия вода. Когато сте жадни, пийте бира от стъклени бутилки.

А преди да я бутилират е прекарана в пластмасови бидони с бира :)))

И това разрушява У хромозомата