Израелски учени напечатаха живо сърце на 3D принтер (видео)

До 10 години технологията ще може да бъде използвана за всеки един орган

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Биологичните клетки се вземат от нуждаещия се от ново сърце т.е. те са плът от неговата плът,казано пообикновеному.Пробив в медицината несъмнено има,защото няма да се налага съвместителство между донор и пациент-сърцето няма да се отхвърля от имунната система,защото тя ще познае клетките,като свои.Проблемът засега е във втората част на задачата: след като сърцето пулсира ,а това е постигнато,то трябва да се научи и да създава необходимото налягане.Това е продължителен научен процес,който понякога е трудно постижим и за оригинално човешко сърце.Изисква се многогодишен труд за да се постигне синхрона необходим за едно жизнено способно кръвно налягане,за което 10 г. ми се струват доста оптимистичен срок.Която клиника или научна лаболатория постигне такъв резултат тя ще е истинския създател на второто собствено човешко сърце на пациент,след рожденното му- увредено.За това естествено са необходими усилия за финансиране,подходящи научни структори и екипи.След това е нужно технологично време за преминаване на всички медицински тестове за пригодност на създадения орган за действителна употреба,а и не на последно място ,ще има нужда и от преодоляване на съпротивата на тези на които ще е неизгодно това сърце,защото то би могло да засегне многомилиарден фармацевтичен бизнес,както и разбира се в по-малка степен ще е необходимо преодоляване на съпротивата на определени религиозни общности и формалното невежество.Така,че пробив има,но това е една малка крачка от винаги трънливия научен път. Йес!Даа...Да!

...лаборатория...Извинете!

По-добре така, отколкото да режат от други хора, но все пак и това ще предизвика масирана реакция на отхвърляне от организма на получателя. Човешкиято организъм е твърде автономна система и няма как да позволи "недоговорени" намеси отвън без да се съпротивлява.

Тук пише , че сърцето работело. Снощи по новините казаха , че сложността в бъдеще била как да го накарат да работи. Разликата е от земята до небето. Едното е макет на сърце , а другото функциониращо сърце. Ако може и да го направят тъканно съвместимо и с нормални размери ще е още по по най. Ех мечти , мечти. Засега.

Pulni gluposti! Iskat pari za proekta!...

Не вервам! Само мъничко да се наруши неговата цялост и функционалност, настъпва инфаркт, та някой ще може да възпроизведе туптящо сърце с цялята му сложност на мускулни влакна, нерви и съдове! НЕ ВЕРВАМ!

Човек да лети? Не вервам! Човек говори с друг човек в другия край на планетата? Не вервам!

Това е някаква измама. Както писах, ще искат финансира и ще изчезнат. Видеото е несериозно (горното вече изрязано). 3D принтиране, е разни пипала изсипващи пасти, които после се втвърдяват. Авсурдно ми звучи за създаване на клетки и връзки между тях. Тук е снимано уж някакво лазърче отгоре и или анимация или друг трик. Цялото накъсано и мигащо. Не са могли да закрепят една камера! Абсолютно несериозно нещо.

Да не говорим, че и треперенето на камерата е направено умишлено и заради това е плавно, а не накъсано в различни посоки. Това са избрани трикова за залъгване. Нищо чудно точно за това Ютубето да са спрели първото видео. После могат да спрат и второто. Примерно са разбрали, че е измама.

ли го напечатаха? И сега дори не знаят чие е... По-добре да го пратят да бере шит на Луната...

От сега заръчвам нов 3D хой

4D, че тогава вече не те знам какво ще правиш... Ще таковаш мацките изотвътре - през -тото измерение, без изобщо да се усетят откъде им е дошло...

ти и сега те не знаят че той ги такова :):) ... само марашепова знае , ама не споделя ...

Супер, още от сега поръчвам да бъбрека, че моите са на път да се разкапят, а хич не ща да почвам хемодиализа :)

Великани.

Абе да принтват всички органи да ги сглобят да сложат една батерия и да го пускат да бръмчи ...човек робот както искате го казвайте.

Дори и да стане някога, ще бъде достъпно само за ултрабогатите. Останалите ще са роби.

Сърцето е създадено/принтирано от живи човешки клетки,но втората част от информацията ясно е написано,че предстои да се научи да пулсира и сега ще се работи дълги години,докато се разбере точно,как да сработи,което е много по-сложно от самото принтиране на умалено копие на човешко сърце.Прочетете официалното оригинално презентиране на професора иначе се получава фейк.Йес!Даа...Да!

Уауауау по-полека със заглавието...първо въобще не е живо....и от това кратко видео нищо не се разбира....повече прилича на пластмасова играчка....и трето запомних датата...до 10г. технологията щяла да се използва....както някой щеше да каца на Марс до 2025г....тя наближава де.

Сайта за Коса, за който пишеше по- долу са го нарекли- Косопад.бг.. Обаче Тия са доктори от Турция които само си правят Реклама. Сложили са между другото и няколко имена на българи...Не знам защо тук пишат за трансплантации само в България и Турция. Всъщност, може да си присадиш коса в цяла Европа и дори САЩ. Особено ако пътуваш по работа в чужбина. Може да се присажда Естествена( собствена) коса и Изкуствена( от фибри) коса. Това което Никъде не казват, е че и двата вида коса е вероятно да опада до 5- 10 години, след трансплантацията, ако си имал проблем с косопада.При Изкуствената коса получава определена прическа, но може да получиш инфекция, дори и след 5 години , защото тя е чуждо тяло забито в кожата. Така че ще трябва да си приготвиш пари да си присаждаш коса през няколко години. От доктора който избереш, зависи Колко коса ще имаш 6 месеца до 1 година след трансплатацията. След това не зависи от доктора.. Колкото повече коса ти сложат при трансплантацията, толкова по- дълго ще имаш някаква коса. Присадената коса ще се запази за Постоянно, само при хора , които не са имали проблем с косопада, на място където никога не са имали коса..При другите, е вероятно да опада.Има хора, които само за да запазят косата, почват да ядат някакви отровни гадости, и от тях, тия се превръщат от мъже в някакви олигофрени- психопати- мъж който се мисли за жена..Все пак е по- добре мъж без коса, отколкото пидираз с коса.

Аз не виждам сърцето да тупти, както се твърди в статията

Това действително е голям пробив в принтирането на тъкани, но да не забравяме, че органите се състоят от различни по вид и функции тъкани. Така че до създаване на напълно завършен и самостоятелен орган доста години ще минат. Има доста постижения в създаването на сходни до естествените тъкани, но дали на практика ще могат напълно да заместят по-сложно изградени биологично системи, е много рано да се каже.

Кога науката в България ще достигне тези висоти?

Разни чужденци - доктори от Турция са направили сайт на български език и си правят РЕКЛАМИ че присаждали коса... ВНИМАВАЙ, щото заедно с туй може да почне да ти расте и Дупката на задника !!!

Евала на Българското тролство!!! Ако руски учени бяха направили това, тук във форума щяха да се леят дитирамби и хвалебствия, но понеже това научно постижение е на израелски учени, тоест евреи, тоест чифути, то то е фалшиво, без смисъл и принос. От тези органи не може да се прави шкембе чорба или дроб сърма и няма никакъв смисъл от тях. Нали така, скъпи родни тъпанари?

Забравяш един малък факт, че чифутите няма да ти го присъдят за без пари, нали така?

Ами всяко едно нещо струва пари бе ГЛУПАКО. Ти на лекарите и учените с лапад ли ще им платиш. А руснаците без пари ли ще го направят, бе тъпанар? Не е проблемът в парите, а защо любимите ти пияни ватници не могат да измислят нищо полезно за хората за разлика от малка 7 милионна държава.

алах вилик слет 5 года сви4ки 6те говори на6а изик алах акбар

Толкова си ТЪП , че дори не можеш да оцениш шкембе чорбата и дроб сърмата , така че единственното , което ти остава е да чакаш да принтират мозък !!!!

Трябва да видя откъде ги купуват тия принтери, да се сканирам и да си направя един клонинг който да работи вместо мен :)))

Айййде, кралицата стана безсмъртна, а ние ще се пенсионираме на 200 години....

Хубавите неща стават бавно ... стъпка по стъпка. Поздравления за професора и екипа му. Това не променя факта, че тези хора нямат право да живеят на земята, която са заграбили, и поради тази причина две трети от тях са извън нея. Дори и такова откритие не може да изплати мъката, която са причинили на света.

Ти луд ли си, или си просто прост?

Инженерче

В смисъл? Знаете ли ... интересен въпрос. Лудия не знае дали е луд. Нито простия, че е прост. Това е меродавно за всички. Но начина, с който върхушката на евреите се отнася с не-евреите е идентичен с този, който е прилагал мустакатия спрямо тях. Получава се някакво дежа-ву. Набеждават палестинците, че са терористи, а в същото време статистиката за убити и ранени показва друго. Биват държани в импровизирани концентрационни лагери и им се казва - или преклоняваш главичка и ти даваме трохички като ни работиш като роб - или в лагера. Това ли са ви кумирите?

Много са ти слаби познанията по история ИНЖЕНЕРЧЕ. Към момента няма смисъл да ти давам исторически доказателства по въпроса за конфликта на евреите с арабите, който е още от времето на Мохамед. Първо прочети малко по въпроса и пак се яви на поправителен.

Инженерче

Борисчо, Борисчо ... хайде сега си представи, че на наша територия се появят някакви преоблечени хазари и кажат - ние сме Траки и кажат - туй е наша територия. И си представи, че са толкова кръвожадни, че са склонни да избият 5% от собственото си население и да ореват света колко са неоправдани само и единствено с цел бъдещ просперитет. Това, разбира се, е съчетано със силни лобита навсякъде по света. Стана ли ти кеф? Ясно ли ти е защо и Филип Хубави и Едуарт I че и в наше време мустакатия не ги долюбват. От друга страна тази им не лека съдба ги прави адаптивни и силно сплотени. За второто приветствам, но начините, по които постигат целите си са нечовешки. И точно поради това ги очаква отново същата съдба, но и отново, Борисе, ще страдат невинните, а тези, забъркали тия каши ще стоят отдалеч и ще плачат с крокодилски сълзи!

Инженерче , инженерче, хазарите каква раса, а даааа позна - монголоидна. Евреите имат ли дръпнати очи - неееее. Това за евреите, че били хазари е толкова смешна и жалка псевдонаучна теория, че направо не си струва да я коментирам, така че чао и лека нощ. П.С. и си пий редовно хапчетата против конспиративни теории.

Аз , само за една по-голяма чурка чакам , друго не ми трябва !!!!

Аз пък за мъжлето една твърда, че....

''Твърда'' може и на 2D - всяка дръжка става !!!

Аз искам да ми принтират още пет-шест ц.ци, защото тези двете са ми стигнали добрадичката и няма на къде да ги увеличавам, искам да са ми като пояс. Казват, че и мозък можело да се принтира, но аз не искам, защото не се вижда и няма да ми се вижда визията.....коса, нокти, устааа си имам. Всички ми завиждат защото имам и миглии и перфектна визия.

Е.....когато напечатят мозък да се обадят на д-р Енчев, че то само с ц..ци и джуки нищо не става.

И на нас да ни изсипват десетки милиарди евра помощи всяка година и да ни подаряват без пари най-модерни оръжия да си бием циганите у нас и комшиите и никой нищо да не смее да ни каже, тука не сърца а клонинги щяхме да си принтираме.

Масоните си мислят, че с фалшиви "печатани" органи, ще продължат да са "живи" и да са "хора"! Абсурд! Изкуственото води със себе си изкуствено ...

прочетох цялата статия на английски - еми хората са си го написали с много условности и вяра в бъдещето. Ама нашите списвачи са прескочили половината и са наблегнали на сензацията.

stankow

Това добре, поздравления ! Но защо не се писа, че първият израелски апарат ("Берешит") към Луната се разби, не можа да кацне ? Или само вдигаме пушилка !? Не е хубаво това, пропаганда е ! Трябва честно да се пише ! Трябва честно да се оцени напредъка на израелската медицина и няма нищо недостойно да направиш опит да достигнеш космоса. Другият път ще стане. Но не така, не с пропаганда, не със заблуждаване на хората !!

BajMihal

Писаха приятелю, точно в този раздел. И как камерата снимала до последно преди да се разбие. Ама ти дори не си и читател, а най-обикновен трол, дето може само да плюе.

Това е началото на края на Човека!

Сумарния коефицент на ителигентност на планетата е константа! А населението продължава да нараства...

трябва да бъдеш ,за да повярваш на най-големите дяволи ,съществували в цялата история ?

Ех на това му се вика една голяма смешна фалшива новина. Освен за реклама това ''сърце'' за нишо друдо не става. Как някой си представя да се изработят и подредят по правилния начин стотиците милиарди специализирани клетки които състявляват едно истинско работешо сърце??? По-тъпа ''новина'' не бях чел скоро.

както го правят и другите клетки. организират се посредством електрично поле. така ти зарастват и раните. клетките се придвижват на там на където трябва с електрично поле. човека е биоелектрична машина

Да не забравиш да си изпиеш батериите след вечеря!

Когато тъканите зарастват оригиналната тъкан не се възстановява тя се замества от съединителна тъкан универсална за целият организъм което често е за сметка на функцията.

BajMihal

Ми не чети бре Ганьо!, Кой те кара. Те да се4 бяха допитали до теб преди това, щото си много компетентен. Баси малоумниците има в тоз форум

Това някакъв ташак ли е!!! Дори създаването на една клетка е непосилно за съвременната молекулярна биология тези пуснали някакво кратко измислено видео...по същия начин може да се напечата и от фекалии....но няма да е сърце

непосилно е само ако искаш да я създадеш без да използваш друга клетка....

Абе това не го ли направиха и в БАН, още преди 10 години

А подка куга?

подката се прави в БАН... тя е по-сложна , иска повече финансиране...

Ако мие и чинии ще инвестирам.

скъпо ще ти излезе , Геле. по-евтино си купи миялна машина...

Голяма работа , направили Израелците сърце. Вие да знаете Руснаците каква ракета направиха миналата седмица ....

Аве мани, ти да видиш ваще чираци миналата година колко ягоди убраха у калните еврниви!

Евала на израелците.

колкото аз крокодил .

А сега да си разпечатат един по-чепат и по-голям цолаж, че да си го заврат отзад т.н. учени!!!

Човечеството излиза извън рамките на нормалното и това ще му изиграе лоша шега, добре че някои няма да сме живи!

Ако това не е фалшива новина, ще си отрежа пикалото...

Този сюжет го гледах във втория сезон на руския филм "Нюхач"...Преди 2 години. Там беше с принтиране на човешко сърце.

Прилича на някаква измама. Сега сигурно ще търсят финансиране и после ще изчезнат. Не си представям как ще изградят връзките мужду клетките и как ще ги поддържат живи. То и другото принтиране май дава лоши резултати, а за жива материя какво да говорим. Виждал съм как правят къщи с принтер, все едно изсипват вещество на пластове, само че между тях имаше огрони дупки и неточнисти.

имах си аз да не е измама :))) . гугълваш Organ_printing и четеш за обща култура , има референции към трудовете на водещите учени в тази сфера ... не всичкона този свят започва с "сармат" и завършва с "посейдон" ... за мъка на гогов :)))

Може да не започва, но от тях може да свърши. Поне за човечеството. Краят на човечеството не е краят на света.

Няма друго определение за богоизбрания народ ако е вярно. Те ще решават кой, за колко и как ще живее ако заболее.

Рокфелер не доживя....и ритна минората с ПЕТО присадено човешко сърце. 5 човека са умрели за да живее лихваря.

6 сърца смени, чакаше седмото...

Според генетиката, такъв народ не съществува. Сбирщина от другите народи. Секта. Народ менте.

През годините съм гледал клипчета за изкуствени утроби, износващи бебета; ембриони с редактирани гени; хапчета за дълголетие; сега пък печатане на цели органи. Ако нещата са частично верни, както е представено, човечеството ще се раздели на две касти: заменими бачкатори/ пролетариат/, създавани по изкуствен път и елит от почти безсмъртни, генетично подобрени аристократи богаташи.

На ум ми идват филми като "Гатака", " Блейдрънър", както и антиутопията "Прекрасен нов свят".

И сега е така. Левитите са преки наследници по кръв на траките. Пазят си кръвта и не се кръвосмешават с черни евреи. Водача им лично благослови Иванка Тръмп при обявяването на Йерусалим за столица на Израел. Този равин е изключителен расист и смята за животни дори евреите от небял проезход. През 90-те имах съсед в квартал Левски в София женен за българска еврейка. Гиедон. Беше отворил месарница в квартала и мутрите го "застраховаха". Събраха си багажа с жена му и се върнаха в Израел. Та Гидеон разказваше, че в Израел го наричали циганин...защото си беше чист семит ....типичен арабин с черна къдрава коса, почти негроидни кожа, лице със смесени европоидни и негроидни форми. Единственият еврей който ме е поканил на масата си. Респект. Беше добродушен и грижлив Човек.

далеч от истината за хазарите .какви левити ,траки ви се привиждат ,когато става въпрос за съвсем друго .

На пчели работнички, пчели грижещи се за майката и майки c търтеи.

браво, гениално

Случават се такива неща в държавите подкрепяни от САЩ. Друго е в Украйна, Венесуела и северна корея.

tonk11

Не може до си чак такъв кретен. За пари е явно.

хмммм

Ами не думай, я вижпобедената, но възстановена от САЩ Германия. Я виж бомбандираната с АТОМНИ бомби Япония. Възстановена от сащ. В кочината ходят само такива като теб и затова ссср се разпадна.

stankow

Я виж победената и невъзстановена от САЩ България. Изсмуквана до смърт. То ако разчиташ, че някой ще те "възстанови" ...

Лично в Киев, на Майдана, Виктория Нюмън призна, че САЩ са наляли $5 млд. за да се случи Майдана. С тези пари колко homeless можеха да се нахранят и подслонят...в САЩ?

500 за една година

Жорето

Нюлънд (фък-дъ-И-Ю) се казваше онова с курабийките от Киев.

Естествено това е нагла лъжа на долен боклук. 5 милиарда са дадени от 1991 г на Украинските правителства по програми за утвърждаване на демокрацията и са похарчени от тези правителства много преди майдана.

блажени са вервующите!!

В "Петия елемент "напечатаха Мила Йовович.Може ли едно копие и за мен ? :)

Такову животну нема..