Коментари - Израелски учени направиха пробив в производството на зелена енергия | IT.dir.bg
назад

Израелски учени направиха пробив в производството на зелена енергия

Изследователите "електрифицират" ензими, а електродът осигурява енергията вместо слънцето

Обратно в новината

Коментари - Израелски учени направиха пробив в производството на зелена енергия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не на мен тия ! Нищо няма да постигнете. Голф 5 ца 1.8 бензин е истината.

В статията се твърди, че е постигнат "фотосинтеза" без слънчева светлина, а с електричество! Ето това би било революция - производство на храни "на тъмно"!, но няма нищо общо със замяна на досега използваните горива!

Не е зле Дира да даде линк към оригиналната публикация. Биокатализата е относитилно бавен процес и със сравнително ниска ефективност (напр. алкохолната ферментация). Авторите не са казали какво ще правят с отделящата се в процеса миризма. Може би ще озонират с цел да се освободят от нея.

такава ни е и журналистиката, журналиста няма понятие от физика или химия, гугъла не знае кво превежда, а се предполага,че и четеца нищо не разбира. някакви ензими разграждали водата на слънчева енергия и изведнъж електроди и електричество . ако се произвежда директно от слънчевата енергия се избягват фотоволтаици с евентуално 15 % ефективност,защото не всички вече са нови, загуби в инвертори, пренос .....

Козяшките гълтачи пак ще останат на сухо... Кеееф!

Урсулена и Аналена харесват това.

Моля Дира да започват деня със статии за Радев, Путин, Зеленски, някоя критика на капитализма от западен автор, украинската война и анализи за нея и да ги пускат през два часа. Не че някой ще чете ама поне ще държат лудите тролове заети и далеч от смислените теми. 10 статии на ден са ама подобряват значително хигиената

Щом е добив на водород значи са химични реакции, насочени към освобождаването му. Има две положение, или свързването на водорода е вложена енергия, при което освобождаването му е с енергиен добив, или е освободена енергия, при което при освобождаването му се влага енергия. В случай с водата се влага енергия, поне толкова, колкото се освобождава при горенето на водорода в кислородна среда(водородът гори в хлорва атвосфера също това за пример). При електролизата теоретичното КПД е към 70(освободената при горене енергия към вложената) процента така че няма начин и този процес да е кой знае колко ефективен, освен при надуването на надцеката при крайния европродукт (урунгелите от ЕС са решили да ползват водород като гориво вместо производните му на въглеродна основа както е отредил Господ, хахаха )

В Черно Море ПОД 140 метър е сама сероВОДОРОД със запаси за 300 ГОДИНИ напред Вода гази жаден и беден ходи но раболепно НАдупени на ЛУКойл и Газпром МОСКВА

И к'во са ти винвни Лукойл и Гаспром-Москва? Добивай си сероводород на воля и отсвири въпросните доставчици и търгаши! Космите му пречели, разбираш ли...

Статията е изключително зле преведена. Оттам и смешно-неадекватното ниво на коментарите.

Не е оттам. Русодебилният щатен врякалник наврещява винаги едно и също, тук и другаде.

Всичко това е много хубаво но няма ни най-малка връзка с климата и "опазването" му. Ако кажете като нормални хора, че нефта е по-добре да се ползва за пластмаси отколкото за изгаряне ще ви разбера, но тези климатични брътвежи си ги наврете дето слънце не огрява.

са намерили поредния начин да приберат едни пари... А колко от заявеното в статията е постигнато, и то в практически приложим вариант, е съвсем отделен въпрос...

Да добавя само, че евреите нямат равни на себе си да възвеличават евреи и да им правят световна реклама... Много се подкрепят взаимно, за разлика от нас българите, които ако някой си покаже главата над казана с катрана, другити отвътре ще го дръпнат за краката да се върне обратно в казана...

В света има много малко водород и много вода. Средната температура е 15 С, затова е така. Трябва много енергия за да се разложи водата, много пари. А екзотики има всякакви, но без приложение. Зелени дивотии

Но ако "екзотиките" са съветски, руски или поне китайски - а може и свернокорейски, в най-поне случай ирански - тогава може, дааа. Само да не идват от цивилизацията. Отде ви изравят бе.

Козяшкия гълтач - ходи да сереш в други статии!

Щом е само вода и електрод, значи може водорода да се произвежда на мястото, където ще се използва. С един такъв електрод колко водород се произвежда и с него километра може да измине една кола?

Първо трябва да стигне до колата :) магия някаква ще да е........

Вие да не очаквахте пробива да е от арабско-палестински учени:)Ще има да почакате.

Числата които ползваш, алгебрата, първите алгоритми - всичките са дело на арабски учени !!

Всъщност, цифрите (а не числата) са с индийски първоизточник и са преработени от арабите в нещо близко до това, което ползваме в момента. Затова и напоследък в литературата се говори за индо-арабски цифри.

все още няма технология която да е икономически изгодна при разбиването на молекулата на водата...затова всички тия дзилени енергии използват природен газ за да добиват великия си дзилен водород....т.е. при производството на дзиления водород пак се отделя СО2...ама той е дзилен щот се отделял малко...всичко е за едни манги...

през седмица слушаме все за някакви пробиви....и все същото

Как ще е все същото, ако пробивът е от руски или поне китайски или още по-поне севернокорейски, в краен случай ирански учени това е мноооого много жизнеутвърждаващо и важно за вселената. Отде ви зиравят все такива дебили за русодебили бе.

Пак dp, пак несвързани брътвежи и накрая пак го изби на руснаци, без значение какво е казал човекът. Не се наврещя. Откъде те изровиха, бе?!

Май ти се оказа най големия врякалник тука.Или не се усещаш?

да внимават с пробива да не изтече дзиленатя енергия от дупката

А могат ли от евреин да направят арменец?

Може даже и циганин.

Водород или по-точно водородни ядра (които представляват най-често един прост протон) се "произвеждат" при някои ядрени реакции от вида n--->p+e+неутрино. И след това протона си лови един електрон от свободните в средата и става водород.

Да пробват с малко бело..

Пълна шарлатания.

Зелената енергия е къръшък от жълта и синя енергии.

Нещо май в тази "технология" дава фира. Ензими, електричество, отделяне на Н2 нещо не се вързва. Ами скоро у нас беше защитен с патент метод за получаване на БРАУНОВ ГАЗ от един инженер и използван в много сфери на практиката, дори имаше и предаване в телевизия СКАТ, малко преди и след пандемията от Ковид. После нещата се замълчаха, човекът беше възрастен, какво стана с него и.т.н.....ТАКА, ЧЕ ИЛИЯ ВЪЛКОВ, ЧУКАНОВ И МНОГО НАШИ УМОВЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА, НО У НАС В ЧАЛГАРИЯ С ТЕЗИ " УПРАВЛЯВАЩИ И ЕНТИЛИГЕНЦИЯ" СМЕ ЗА НИКАДЕ.

мои, родни копейки, темата не е вашите плитки мозъчета.

Не може да стане разбира се. Нали не идва от Русия или поне от китай, в краен случай от Северна корея - от там, виж може. Даже и от Иран може. Отде ви изравят все такива дебили за русодебили бе.

Тъпанар, както винаги.

HHOH2

лабораторията "електрифицираме" тези ензими.

да оплюят това откритие. Просто за тях всичко което не е газ и нефт от Руската зомби държава не става.

Аз чаках дебилите дето никой не ги натиска да се разквичат срещу злите руски тролове Не съм разочарован

Всичко ще си кажеш в крайна сметка, и това кой те натиска ще си кажеш = не че не е очевидно ама само казваш, че някой те натиска.

Нищо ново. Това е руска разработка още отпреди втората саетовна. Точно като макаров, калашника и топлата вода

Произвеждали били водород? Може да.го добиват или извличат но да го произвежда може само Господ! Това е първият елемент от таблицата и най разпространеният във вселената! Но те трябва да го добиват по най сложният и скъп начин за да има печалби и като му лепнат етикета " зелен" ще стане още по скъп!

Нищо ново под Слънцето.Разбиването на водната молекула на водата H2O на водород го е направил Иия Вълков /Юл Браун/на водород и кислород преди 70г. ..,но са му скрили топката. Той още тогава е откриванеля на Брауновия газ.

От къде и каква енергия е използвал Илия Вълков за да отдели кислородния атом от водородните? Можеш ли да обясниш по подробно или говориш митове и легенди. Побързай че съм зает.

Напиши в Google brown gas и чети . Това е известно от години дори се използва като второ гориво за автомобили от години. Не разделят атоми а молекули или в случая водата на кислород и водород и се използва електричество.

Точно така е . Но при тази технология се използва много Ел енергия и обезсмисля до голяма степен нещата. Има вариант при който по химичен път става разделянето на водород и кислород но се пази строго защото е много евтин начин . Имаше един човек от Село Калояново, който направи Точно това по телевизията, мисля че беше 1989 г но изчезна веднага след това ! Още се носят легенди че ладата му вървяла с вода ...

Нали правиш разлика между - H2 и HHO? Юл Браун не произвежда водород, а Оксиводород. Имат и различни свойства. Проети малко повече.

88 год.служих като оператор на водородна станция която добиваше водорода от атмосферата и с него пълнехме метео балони.А станцията беше на 20 год.( Качена на един дърт МАЗ )Много са назад израелите.Да питат руснаците как става номера.

и я 50 годин синтезирам огнена вода от джанки и не мога да я задръжим пущинята, и капка не остава

Така преди 30 години се смяхте , че евреите използвали малки самолетчета да снимат палестинците, а днес виждате дроновете какво могат. Смейте се....

Където има грантове, има и израелски "учени".

Е бива ли така, цялата схема тука да разгласяваш!

Тази статия да не я писал или превеждал ChatGPT, а? Дано не е някое същество, ходещо на два крака, че то подобна неграмотност е направо плашеща. Такова двукрако със сигурност не само че не е отваряло учебници по химия и биология, ами със сигурност дори и не е влизало в час по тези предмети в гимназията.

"Водородът "се произвежда от ензими в микроскопичните организми, които получават енергия за това чрез процесите на фотосинтеза". "В лабораторията "електрифицираме" тези ензими. Това означава, че електродът осигурява енергията вместо слънцето." Буахахахаха, а сега да увеличат мащаба до 100 млн тона ... бая ензими и бактерии ще трябват! Подобни глупости за лаици, като Фон Лайнянката от ЕС може и да минават, да им вземете грантовете, ама като дойде до реално приложение в промишлени количества и всички се връщат отново да разработват!

Представяш ли си, вместо малки бактерии, да е цял организъм. Дървото на пример, взима "карбона" от атмосфертата и го прави на дървен материал, за горене. Простият му селянин отива и го отсича и го гори. Ако върне пепелта обратно в гората, всичко е точно и е нулева карбонова емисия, ако сече гората на своето село и използва превозно средство - кон! Може да има и филтър на сажди, ако това се иска. Та тези израелски учени, искат да ни кажат, че слънчевата светлина и фотосинтеза, няма да се прави от познатите ни видове, като акация и други, а от израелски бактерий, вероятно като на монсанто царевицата - патентована, ше ги ...