Изследовател от IMEC и ИИКТ: Ще произведем в България спецификации за мозъчни импланти

Нова лаборатория в София ще изследва взаимодействието на мозъка с имплантирани електроди - как ще става и какво се цели, разказа пред Dir.bg и 3eNews създателят й доц. Димитър Проданов

Обратно в новината

Коментари - Изследовател от IMEC и ИИКТ: Ще произведем в България спецификации за мозъчни импланти | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ммм да от импланти може и да има нужда ....но малко трудно ще е да се създадат спецификациите за Българите

И Илън Мъск е ужасно закъснял, с 24 години.

Ей още е на линия щатният руски врякалник бе, наплескал е сума глупсти накуп пак.

Много започнахте да ровите и да се бъркате, където не трябва. Сега и в мозъка! Теоретични модели-да, но иначе едва ли ще направите нещо! Създавайте нещо, подобрявайте, но не се месете в Божиите работи! Това не ви прави по-умни, ясно е, че всичко го правитте за пари!

Спецификации и аз мога да напиша, не ми трябва цяла лаборатория да ми помага. Хванете се и направете нещо, от което да има полза.

Точно, но явно сега това е преоритет по европейски проекти, преди бяха нанотехнологиите, гмо и така. Хората го правят за пари и философстват с разни екперименти!

Сочни вГъзрождени, ваксинирани антиваксъри. Специална протеза за разни меки , къси копейки. Тва е компенсация за плоскоземците, след отпадането на референдума за еврото и посещението на Зеленски

Аз мога и без чип

Само така си мислиш че мислиш. Ние вече определяме, какво да си мислиш.

Най-после някой се вслуша в призива на Симеон Сакскобургготски "да сменим чипа"

Ето ивма и не менте хора като Киро-бозата търчи-лъжи таблетката!

Библията с изпълнява- идва краят на всичко! Откровение на Йоанна 13гл Бог идва да съди света. Света който отхвърли Неговата Божественост и воля! 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест.

стара новина! това вече го чуваме от хилядолетия, а бог още го няма никакъв да ни съди

Ще дойде- когато най малко го очакват. Има събития които трябва да с изпълнят още ... но не е далеч края...

"Аз чакам, чакам вече час ... " какво значи "не е далече"? довечера не ми изглежда далече? преди или след новините? питам да знам дали имам време за ракията след вечеря или направо ще ме съдят.

Абе, пусни си малко дет метъл!

В БГ-то почти всички са с безмозъчни импланти. Особено си личи по пътищата. Днес пак са се фраснали. Доценчето да не се хаби, щото файда нема...

Има ли някаква гадост на този свят ,където да не се опитаме да се набутаме първи

Искаш ли да си от първите хора на бъдещето.?. От малкото избрани да контролират и управляват света. Ако да - сложи си го сега,! "Ако сакате да ви клеца и баба Меца, без да има деца, нова марка Куробранка - Партизанка".

Петков, и Иванов имат нужда от импланти.

Аз мислех че спецификации се пишат, не се произвеждат. Представям си какви са учените ни, щом ще произвеждат спецификации.

Тук нуждаещи се кирчовци има много! Дайте имплантите веднага!

Вече нема да му се налага по 3 пъти на седмица да ходи до посолството! Па Денкоглу и Магарски ще са посточнно онлайн и "един глас ще им говори" какво да правят и говорят!...

Идеята за тези импланти не е никак нова и е отвратителна. Шарлатаните се възплзват и харчат огромни пари. Този доцент е един от тях. Може би под мозък-фантом разбира мозъка на бедни хора, готови на какво ли не за малко пари. Камоуфлажа с гела е само за заблуда.

И си мислите само как щели да ви "чипират" - кой му пука за мръшляци с 2 лева в джоба, то чипа е по-скъп от вас бе ! А сега сериозно - има деца с вродени заболявания, които с помощта на имплант ще могат отново да виждат, чуват, ходят и т.н. Ако е вашето дете - дали ще драскате тъпотии по форумите ?

Как бе, през пЛандемията доказаха, че са много "загрижени" за нас!

ама отгледан и отхранен биоробот, дето можеш да го пратиш навсякъде да бие и убива... БЕЗПЛАТНИ! Срешу Русия, срещу своите, срещи когото ти скимне! Пък с другото копче ако му спреш и усещането за болка... може да бъде много ефективен до самия си край!

Се обадиха !

Кого наричаш "тъпаци" бе, дебил? Червата на ламарината ли трябва да си видиш, за да разбереш колко си зле?

Какви два лева? Едно евро и 1 цент.

Всички сме идиоти, само ти светиш като ясна звезда в небето! Пращиш от акъл, аркадаш!

Го бива - питай майка си !

Питах твоята - каза ми, че е не повече от 7-8 санта..

А пък ти си полезен идиот.

Деен участник в Прайда като тебе !

Това беше към "всички сте идиоти"

И ти си идиот ,ще си дадеш ли детето за експеримент,без да знаеш какво ще се случи след няколко години?

Едно време имахме тежка индустрия, изнасяхме за цял свят. А сега някакви чипове. Срам.

Един кубичен метър съвременни върхови чипове струва повече от износа на България за която и да е цяла година от времената на соца. Южна Корея и Тайван според теб от какво са прокопсали? Ще подскажа не е от износ на консерви домати и чушки.

Въй! Какво крадене ще пада пак...

Ааа, това са консирациЙ!

Мъск, пази се ! България идва !

Аз спецификации мога да напиша за един ден. Въпроса е дали стават за нещо и дали могат да се направят. Да не говорим за етичната и моралната страна на въпроса. Но както е известно от използването на ковида за целите на бялата мафия, белите мафиоти нямат нито морал нито етика и Менгеле може само да им завижда.

и мозъчните ни импланти да са най-добри! Представям си каква мода ще тръгне сред силоконките и Азис...

Надявате се про100 киру да поумнее ли с тях? Една самоебачка с педали не е ли достатъчна?

да си заврете имплантите в задниците

спецификация е - да имат директен интерфейс към посолството!

Ще произведем спецификации!!!???? Според българския език спецификацията е описание на нещо!!! Един вид ще назначим няколко секретарки да наберат на компютър описанието в удобен за четене вид! Това е сигурно грандиозно наше научно постижение! Думичките: "мозъчни импланти" след описанието на това което ще правят като дейност е само за авторитет! :)))))

От вас чиповете, от нас раята.