Коментари - Чакаме отговор от извънземни през 2042 година? | IT.dir.bg
назад

Чакаме отговор от извънземни през 2042 година?

Човечеството изпрати сигнал до извънземни цивилизации и очаква отговор към 2042 година.

Обратно в новината

Коментари - Чакаме отговор от извънземни през 2042 година? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Между хората винаги има предатели Сега СЕТИ ще ни предадът на извънземните. имаме 12- 13 години живот ако е свръх развита агресивна цивилизация след получаването на сигнали ще и е необходимо около седмица да ни унищожът

И аз чакам дедовите ми, ама не смея да кажа какво.

И що пък да ни отговарят? Или пък има некви дето си мислят, че веднага като се свържем с извънземни, ония щели да ни дадат всичките си тайни, включително как да правим междузвездни пътувания.

kpetkovski - Ще ти пиша в твоя стил: Виж ся, до 2042г. шанса да си умрял и да си нахранил червеите е доста много пъти по-голям от това да получим някакъв отговор на тоя сигнал. Затова, докато си жив, вместо да осираш интернета с безсмислени коментари, ходи свърши нещо полезно, та поне децата ти (ако имаш такива) да живеят малко по-добре от теб.

Че тя работата да не е заек, че да избяга? Какво е човек без мечти и идеи? Едно теле като тебе което е тъпо като гьон и няма никакви мечти идеи, интереси, едно тъпоумно животно за което последния модел таралясник или тилифоня са цел и смисъл на жалкия му и безполезен живот на религиозен скот:))))))

извънземните си викат: баси нахалните органични! я, шибни магнитна аномалия, смени им полюсите и им издухай атмосферата. това - за забавление и за да ги погледаме как се гърчът, алчните плъхове................ идеалното съобщение за тех.

Полюсите се сменяват през определен период от време. до сега са се сменяли многократно и това не е довело до някакво масово измиране на видове.На Венера има 100 пъти по плътна атмосфера,а практически няма магнитно поле. Така, че и издухването за сега се отлага:)

Колко остроумно, леле.

Малко е вероятно извънземни да дойдат с кораб поради ограничението на айншайн за движение със скорост по-голяма от светлината,а дори да с близка техническите проблеми са огромни (примерно "неподвижните" спрямо кораба преди да се ускори частици когато той се ускори ще предизвикат убийствена радиация). Фатката е друга.Информация може да се предава мигновенно на каквито искаме растояния.Чрез устройства работещи на принципа на сплетени частици.Така, че с подходящ "3д" принтер би могло да се прионтира пълнмо копие на човек, извънмземно, машина и т.н.Просто ние сме толкова тъпи, че не можем да конструираме такова устройство, когато това стане ще можем да пътуваме при другите видове и те при нас.

dp ( нерегистриран ) 19.11.201717:35 И за каква суровина ще пътуват през девет галактики в десета дотук дето няма да я намерят и по по-разумен начин.Аааа, човекоядци гадни ще са, разбирам. Умират от глад на планетите си дето правят хиперпространствени двигатели и се налага да половуват двуноги на земята та да хапнат и те нещо." Не съмубеден, че хиоерпространствен двигател съществува и ,че може да съществува.Но при 20-50% от скоростта на светлината посредством кибернация илибърз растеж от ембрион с последващо "програмиране" на мозъка могат да дойдат не много по-развити симпатяги с далеч не добри намерения.също и роботизиран флот на който нито времето нито пространството не му пречат щото може да си бие шът дауна и да се включи след 500 000 години ни лук ял ни лук мирисал.

Те хората допреди само няколко века масово не бяха убедени, че земята е кръгла. Дори не сме започнали да разбираме колко малко разбираме.

Crazy Space

Не знам дали си забелязъл колко десетилетия вече не могат да направят термоядрен реактор.Там проблемите са наглед много прости- как с магнитни полета да се удържа плазма която никой материал не би могъл да удържи.Така, че едно е формата на земята,а съвсем друго да направиш нещо което не се допуска от физичните закони.

Всъщност, още древните гърци преди 2000 години са били наясно с факта, че Земята е кръгла. Спорело се е само за размера. Това, че едва ли не Колумб е доказал, че е кръгла са некви измислици.

А конкретно на "страховете" ти - ако нямат хиперпространствени кораби а дойдат дотук с конвенционален такъв силите няма да им стигнат доникъде за да ни колонизират.

Извън земни...ха ха ха.Ще умра от смях.Кога ще проумеете,че няма и няма да ги има никога?

Специалист бе, как не се сетиха да те питат тебе да не се чудят.

Мноу си тъп Саше ако си мислиш че си единствения индивид в целийо космос

Я се връщай в пещерата и да чакаш някоя светкавица да подпали дърво, че да си вземеш малко топло. До оня ден човечеството умирало от страх, хората ще припадат, ако влаковете се движат по-бързо от галопиращ кон, днес некви имбецили се изказват, че нямало извънземни. Понеже изобщо не са наясно, че ние можем да засечем само някой в изключително малък радиус. Нещо от сорта на 0.000001% от галактиката.

Какво разбира Дъг Baĸo под нападение. А и как овчарят си напада овцете.

Те са тук на земята,сигнали неса нужни.

Отговорете, защо продължавате да рисувате извънземните като къпани котки?

Ако се наложи да манипулират така както с тероризма, колко му е да фалшифицират един такъв сигнал? После ще има "нова заплаха" с която да лъжат глупаците години наред. Разбира се дотогава методите за налагане на "правилно мислене" можеби ще са станали доста по-сериозни. Това разбира се е един от вариантите.

Защоъо си глупак, но ако наистина искаш да разбереш, просто попитай нормално, а не предубедено

Защоъо?! Първо се научи да пишеш троле.

Всъшност като се замисля по-сериозно знаейки, че само в тази галактика има над 100 милиарда звезди и както откриваме практически около всяка има и планети и за сега виждаме само най-големите с размери колкото Юпитер, та мисълта ми е, че ни сме се пръкнали в някакъв забутан заден двор и още не знаем кой е шефа на квартала а и той явно предвид маймунското ни развитие не ни е и збаелязвал та сега след този сигнал може и да се покаже и да разберем къде ни е мястото? Оредставяте ли си това САЩ това Русия кви смешници ще се окажат ако се изпука някой кораб колкото Тексас на орбита и ни приветства хайде не така мрачно като в предишните ми реални сценарии но все пак величесвено и заповяда на мушмороците Путинчо и Тръмпчо до 1 седмица да се проведат общоземни избори за 1 земен губернатор и 1 земен парламент щото с толкова безсмислена и разнородна пасмина от близо 200 кочини не му се работи и комуницира? Ебаси шоуто би било:)))))))))))

Бе всъшност кви глупости говоря, от къде на къде ще владее демокрация? Може директно да ни спуснат генерал-губернатор, да ни чипосат всичките като кучета с чип който ако го махнеш умираш а ако не го махнеш знаят всичко което правиш и можеш да бъдеш ликвидиран о всяко време където и да се намираш:)))))))

И какъв е смисъла на такава операция? Ей така от безделничене ли да го правят?

Организацията е SETI, а не METI както сте я представили

Страшен коментар:)))))))))))))))Тия СЕТИ не бяха ли да улавят сигнали от извънземни? Слушаха, слушаха и като не чуха нищо явно са решили да им спрат финансирането и тия за това са форсирали работата излагайки на риск всички хора от земята да бъдат направени на сапун от извънземен агресивен колонизаторски вид?

Еми не са ли поне 95% дебилите? е гледайте няма с кого човек да си поговори за извънземни, космос и т.н.Ако беше старт на някоя ракета оле майко ела да видиш трол до трола а тука понеже се изискват известни знания и нема никой.. некви вяли религиозни дегенерати и тва е...мъка...

Не са 95 нито 80%, 85% са по моя преценка. И всеки от тях си мисли, че е част от останалите 15%.

Абе да ви кажа ако едни по-тъпички извънземни в смисъл някакви мафиоти в смисъл не особенно мощни за да ни довършат окончателно ама достатъчно за да направят големи поразии дойдат и ни прочистят наполовина мисля, че това ще бъде доста здравословно поне в две направления. Земята ще се сплоти като цялост и освен това ще почнат да се дават достатъчно пари за реалнио космически изследвания.Не е нормално НАСА да има б'джет само 41 милиарда долара а тия шушумиги от Епъл да имат 35 милиарда да не говорим за разни храбнителни вериги или други далеч по нетехнологични компании като разни амазони, гугъли, фейсбуци и прочие глупости,

Всъщност човешката глупост не почва с лунните камъни които за щастие се оказаха без вредни бактерии. Японците докараха на земята прах пт астероид.Ами ако тоя астероид е долетял от чужда слунчева система и е бил изхвърлен от там преди милиард години наблъскан със смъртоносни вируди тоест чужда цивилизация си е изхвърлила боклука? Ще кажете какви неекологични извънземни? Е да ама ако знаете какво е на ниска земна орбита??? Летят степени на ракети, слънчеви батерии части ит соътници тонове токсично неизгоряло гориво абе... мани мани...

" тилифон ( нерегистриран ) 17.11.2017 16:59 Не знам защо се приема за дадено, че евентуални други форми на живот, ако има такива, ще имат нещо общо с земния. И че, извънземните "бактерии" непременно ще се нуждаят от това, което изгражда земния живот." Значи тия ептен висшите които нито можеш да ги видип, нитто да ги чуеш нито да разбереш по нещо, че ги има са безполезни понеже са инвриантни спрямо нас.Обаче предвид, че има доста планети като нашата има огромна вероятност да има милиарди панети на които щъка нещо с манипулатори, дзъркели (може и сонар като прилепите не е проблем) и малко акъл.В различна фаза на еволюция и технология - много по напреднали, малко по-напреднали, на ниво каменен век и т.н.Фалт е, че земята е на 4.5 милиарда години а вселената на 14.7. демек вероятноста да има някпои цивилизации които вече са на милиарди години е огромна.

Акотоя тъпунгер който е изпратил сигнала знаеше български и беше прочел коментарите ми...сигурен съм, че нямаше да изпрати никакъв сигнал.Ама като е глупав сега на всички ни видя сметката....

Друга процедурка ако са спецове по тераформирането- бам един подходящ антиматериен снаряд в определена точка от слънцето което предизвиква мощно изригване от гама радиация и протони и електрони точно в посоката на земята.Факт е, че ще изгине почти всико живо което не е на атомна подводница, а тия ще изпукат като излязат все няйкога да вземат храна.Даже няма и да разберем, че са извънземните в смисъл ще са ни осигурили приятната смърт на бройлера нали се сещате може да имат законодателство за хуманно умъртвяване на кокошки.

Някой може да се запита: Ок ама ако дойде мъничък кораб? Ами тука има много варианти. Развива си база да кажем на Луната и там построява кораби които да обхванат земята в решетка.Друга опциоя е първо да затрият само хората с вирус,а после на спокойствие на самата земя да построят неитронни генератори като в мрежа и да пуснат даже и в земята защото доколкото знам на 3 километра надолу има микроорганизми. също и по морското дъно. Факт е, че не унищожат ли всички микроорганизми до един може да изгинат като пилци ако случайно го вдишат.

Всъщност знаете ли,че и ние хората обеззаразяваме доста от продуктите със слаба радиация за да не плесенясат, гранясат,мухлясат при дълъг превоз с кораб? Извънземните ще обеззаразят земята от нас;) в името на своя просперитет и добро храносмилане:)

Колко гадно звучи обаче да не мислите, че на бактериите които гинат от лъчева болест им е особенно радостно? Разпада им се ДНК то буквално и малкото сладко белтъче завира в цитолазмата!Къде са екоактивистите?????

Освен това може би го описах прекалено грубо, след мощната неутронна радиация няма да останат трупове а мазни петна като от пържени картофки:)

Група извънземни, минали до Земята и проверили какво мислят за тях земните, попаднали в коментарите на дир-а, видяли брътвежите на kretenkovski-абеве включили двигателите на космическия кораб на маскимална мощност и отлетяли със скоростта на светлината....

Не, те се появили на ниска орбита, кретените като теб наизлезли по площ адите, радост, цветя, музика, танци" Не сме сами, не сме сами, добре дошли, добре дошли" на всичките земни езици.. и изведнъж мощна неутронна радиация облива земята при което е ликвидирано всичко живо, толкова прецизно, че даже труповете не се разлагат на жаркото африканско слънце.....

Crazy Space

Е кой сега ми постави минус? Предполага се, че ще ритнем камбаната бързо и безболезнено. Факт е, че може и доста по-гадно- да вкарат в атмосферата някакъв болестотворен вирус но предвид това, че за тях са опасни всички земни вируси и бактерии ще действат кардинално и добре за нас, както казват поне няма да се мъчим:)

kpetkovski, не се ли умори бе, човек!?!? Ама как може цял ден да бълваш глупости и недоносчета. Дори се учудвам как съжителстваш сам със себе си, без да се изнервиш от присъствието си?!?! Човек, такава каша е в главата ти, от всичко прочетено, всичко изгледано, но без да е минало синтез, просто наблъскано като кодове информация в главата ти... Ти си клиничен случай. Дори не е интересно да се спори с теб, защото ти видно не се занимаваш с наука и това личи, ти си едно голямо плямпало с много късчета информация, която е събирана като разпилян от вятъра роман. Слушай повече, чети повече, коментирай по-малко. Да си странен в съжденията си е едно, да си невеж е друго, а да си напълно объркан човек, трето. Ти си нещо ме/у 2 и 3. Почивай и дишай.

Давай по темата бе религиозен психопат, напротив много си ми е интересно със себе си, второ очаквам старта на Фалконя нощеска към 2:25 и там сега беседвам с руснаците в чата:)Чакай, че ми избяга мисълта нещо се сетих по темата ама кво беше.. тука много слабо, обичайните религиозни практиканти кастанедци, пълна скука, даже тоя уж християнина много вяло, откакто се затворихте в черупката си направо дегенерирахте :)

Това с "избягалата мисъл" не ме учудва... Те твоите всичките са тази категория. ХОди си чати с другите малоумници,че на нас ни писна от тебе. Цялата тема я умириса.

През 2042 г. ще съм на 69 години, а това е пълнолетието при извънземните. Ще се ослушват извънземните до 2042 и тогава ще дойдат да ме оплодят.

Трябва много да са я закъсали за да оплодят точно тебе:)Виж всички нас така може да ни рендосат с някаква радиация да изчистявт планетата от мухъл и плевели преди да засадят своите микроби, тикви и т,н, :)

Ми, закъсали са, ми! Не чу ли? Щели да идвали насам!

Това е нейде когато Русия ще построи самолетоносачите. И за какъв чеп ще и са тогава.

Извънемните ще прихванат и "Спутник" и може да станат фенове на Путин и да унищожат американските оръжия и да го направят цар не само на русия,а на цялата планета. е тогава ни се ева майката:)

мисля, че точно тук стъпа на криво

Всъщност от вас колко са религиозни? При данните които имаме за историята, развитието и механизмите на земята, вселената животните и въпреки това човек човек да вярва в дивотии наистина това е някаква дегенерация, то не случайно сега проблемни са резаните идиоти но странното е, че и в уж най-голяматъа демокрация повечето хора са религиозни кретени.

Така , последно да искоментирам извънзевмното от снимката.Горкото е от някаква сумрачна планета иначе нямаше да му трябват такива големи зъркели.Климата е нито студен нито топъл понеже ноздрите му са малки.Яде нещо като лешници или семки понеже устата му е като на катеричка доста малка:)

И ако прави френска любов ...

Всъщност има една врътка с квантовата механика.Как бяха там някакви спрегнати кванти които мигновено се променят ако единия се промени се променя и другият.ако имаме две такива джаджи бихме могли да си лафим онлайн не само на 11 ами и на 1 милиард светлинни години растояние.

Те са тук от стотици милиони години,на всички е ясно,ама нали имаме официална история,какви сте циркаджии!

Казах ти. Ако са тука само ни наблюдават без намеса като един зоодоктор който снимаше как умря един лъв със счупен крак без намеса за да не наруши естествения природен ритъм на нещата.Демек смисъла от тях е никакъв, нито ще ти помогнат, мито ще ти навредят, нито ще разбереш, че са тук:)

Относно глупостите на Петков с розетския камък. розетския камък е дело на една примитивна религиозна цивилизация където всичко се гради на митове легенди и други религиозни идиотизми. Няма как извънземните да "хванат" радиосигнала ако не са измислили радара.Няма как да са измислили радара без математика.Другостта на математиката им би била само до названията на цифрите и до там.Но пак казвам, че даже и на 11 светлионни години "разговор" от този тип е безсмислен. Може би опознавателен от типа "Здравейте мушмороци". Трябва да се изпрати поне една флашка с цялото технологично и културно развитие и те на нас и ние на тях и да се разучаваме подробно.Комуникация в смисъл на разговор е доста неудобна при 22 години разлика от въпрос до отговор.

значи тука "замислен"макар и да е религиозно типче и да вярва в глупости поставя едни доста логични въпроси и подтиква към сериозен размисъл.Случайността има много голямо значение. Ако метеорита не беше избил всичко на сушата по-тежко от 20 килограма бозайниците никога не биха се превърнали в доминиращ вид животни.Така е и с извънземните. 50 на 50 ще са добрички или зли кръвожадни ксенофобски уроди:))))

"При някой инфекциозни заболявания резистентните процеси на организма променят генома и това се предава през поколенията". Как резистентните процеси в организма мога да променят генома? Можеш ли да обясниш в детайли как става това? Какъв е механизма да се запазват хипотетичните положителни мутации, а тези които са с отрицателен ефект да се отхвърлят от генофонда на вида? Очевидно е, че за да е възможно развитие в положителна посока с добавяне на нова фунционалност, напълно съвместимна със старата фунционалност бл;агодарение сдамо на естесвените процеси в природата, или случайните мутации в ДНК трябва да имат повече положителен отколко отрицателен ефект върху живите организми, или трябва да има ефективен механизъм тези мутации с хипотетично положителен ефект да се запазват в генофонда на вида, а тези с отрицателен ефект да се отхвърлят от генофонда на вида. На практика обаче повечето мутации имат незабележим ефект върху живите организми и ако бъдат предаденни на следващото поколение (което е много малко вероятно), процесът на естествен подбор не може да ги види и селектира. Когато теси мутации имат сериозен ефект върху живте организми те са свурзани с разлчини маформации, сифунции и ракови заболяевания и индивиде които имат такива обикновенно не могат да оставят поколение. Така тези мутации се изичетва по естествен пъ от генефонда на вида. На практика естественеят подбор намалява скоростта на генетичната ентропия и не може да бъде полезен на хипотетичната еволюция а забавя натрупването на промени в генефонда на видовете. Защото оригинала винаги е най-добър.

Да разглеждаш еволюцията без пром,ените на околната среда е като да разглеждаш телевизор без електронни елементи.90% от видовете не могат да издържат някаква рязка промяна на климата или по хранителната си верига, метеорит, космическа радиация и т.н.10% са унищожени понеже са изместени от по съвършен вид. Кой според теб изби неандерталците, вид по=силен физически и сповече мозък от хомо сапиенс?

В историята на Земята има само една глобална криза свързана с глобалният потоп при който оцеляха само 8 човека. Но той не беше следствие на някакъв самоволен природен катаклизъм, а на волята на Създателят ни. От тогава големи катаклизми овешката история не познава и Земята продължава да обикаля около своята кротка дори за нейният звезден клас звезда на идеалното растояни от нея, под точният наклон на собсвената и ос за да има четири сезона, стабилизиран от точният по маса , рамер и растояние спътник, който е така разполежен, че в определни моменти да можем да се любуваме на уникалният за цялата слънчева сустема феномен "Пълно слънчево затъмнение". Имаме четири на брой газови гиганти разположени на много голямо растояние от слънцето , последният от които се върти около оста си, разположена почти успоренод на равнината орбитата му около слънцето. А самото слънце се върти около остта си , която е наклонената на близо 7 градуса спрямо перпендикуляра към орбиталните равнини на планетите в слъчевата система. Нашата звезда система се намира на точното растояние от центъра на галактиката в рядко населена зона, където космическата радиацията е много по-слаба отколкото в жентралната зона на галактиката. Нашата галактика се намира в центъра на вселената според червеното отместването в спектъра на светлината идваща от по-далечните обекти във вселената, което не се променя плавно с нарастване на растоянието до наблюдаваните обекти, а стъпаловидно. Интензитета на това отместване формира концентрични сферични зони, в центъра на които се намира нашата галактика. Нашата специална позиция във вселената се потвърждава и от 3D снимката на космическата фонова радиация, където можем да видим линията на симетрия. А учените натуралисти поддръжници на теориите за химическата и космическата еволюция, които се опитва безуспешно да ни обясняват вселената и нейният произход без нашият свръхестесвен Създател, наричат тази ос на симетрия "Axis of evil".

Айде чакам отговор????Защо изчезнаха неандерталците? Защо е изчезнал европейския лъв? Мислиш не е бил достатъчно "съвършен" в сравнение с магарето или дивото прасе?

Неандерталците са изчезнали от срам, че не са успели да се пригодят към новия свят. Прекалено силно са вярвали на парчето камък стиснато в шепата... :)

Не мога да ти отговоря, понеже не е от моята компетенция. Не съм от хората които се праскат с цитати от Уики. Само казах, че има промени в генома които могат да бъдат разгледани с положителен знак и други с отрицателен. Както и че двата вида могат да бъдат предадени в следващо поколение. Лично аз си мисля (без да налагам на никого собственото си мнение), че Еволюцията има стъпалообразна форма, като всяко следващо стъпало е именно мутация. Във времето тези ключови мутации стават все по-финни и днес най-вече оказват влияние върху начина на мислене. Няма да има Х-мени (въпреки че и сега има индивиди които смайват света с физическите си способности), но ще се раждат все по-умни хора. В миналото, преди да опитомим средата сме разчитали на своите мускули, но сега е време за развитие на умствения потенциал. Пожелавам ти лека и спокойна вечер :)

Фундаменталния проблем пред теорията на самоволното зараждане и развитие на живота е, че природните процеси в природата, коит се подчиняват на първоначално установените физичекси закони не могат да внесат нова информация въсв физическите системи, която е в основата на тяхната организация, фунция и начин на взаимодействие с другите системи. Физическите закони не могат да съществуват отделно извън контекста на физическата среда за която са предназначени и не могат да предизвикат физическите процесите в нея. Те са само настройки на тази среда чрез които се ограничават начините по които могат да протичат физическите процеси в нея във времето и пространството. Нямат потенциал да създават нова информация защото нямат съзнание, воля, и духовни и физически нужди. За да е възможно същестуването на живата клетка тя трябва да има определена базова фунционалност свързана с нейните основни фунции, които не са прости за реализация на молекулярно ниво. Тази клетка трябва да има ДНК и механизмите за четене и транслиране на инфомация записана в нея във вид разбираем за другите клетъчни механими. Клетката не може да същестува без ДНК и тези механизми, а тези механизми, които са взаимозависими и обусловени не могат да съществуват извън клетката. Те са много неустойчиви на влиянието на кислорода, ултравиолетовата светлина и други химически агенти намиращи се във външната среда. Белтъците например се разпадат дори само действие на водата. За да работят тези механизми се изискват прецизно подаване на енергия. Не е случайно че учените не са в състояние да синтезират изкуствени белтъци от стандартните 20 на брой само ляво ориентирани аминокиселини без участието на живи клетки.

Мисля също, че религиозни филми като "Аватар" много лъжат хората.Аз например какво бих направил на оная планета? Неутронна радиация и после заселвам нашите бактерии, дървета и животни.

Оки токи крийте ми мненията. Оставете петков и розетския камък:)Е за това тая държава е пропаднала. На всякъде където трябва да се вземе някакво решение е сложен дебил:)

Обръщам се към модераторите на форума - До кога ще се толерирате бръщолевинията, обидите и арогантноста на един видимо душевно болен човек? Не осъзнавате ли, че по този начин отблъсквате от дискусия останалата част от аудиторията? Вече можете да скриете, този коментар с щемпел "не е по темата или съдържа спам" (боже как цинично звучи думата "спам" специално за тази тема)

Ако се отблъсйкват религиозни дебили като теб това е само от полза за дискусията.Всъщност да си дойдем на думата. Религията когато е проста, тъпа и ограничена може да се хване само за инквизицията.

Да ви кажа аз и с развитието на изкуствения интелект не съм много убеден, че може да се развива без биологичен вид. По простата причина, че той няма цел различна от тая която му се набие в кухото канче.Биологичния вид има задача да оцелее, да той може да създаде изкуствен интелект който може да му види сметката но съвсем не съм убеден, че после този интелект ще оцелее в смисъл ще се саморазвива а няма да запецне на едно ниво и до там което значи да загине,Така, че съсвем не съм убеден, че нашата планетка е толкова безинтересна и не е много сладка хапка дори и за много напреднал биологичен вид.Защото колкото и да е напреднал на него му трябва планета или нещо подобно на планета със всички екстри. И едва ли ше може да си "прави" планети колкото и да е напреднал.А като не може да си прави не му остава нищо друго освен да завоюва готови такива,

Ето гледайте ние сме още такива мизерници технологично "летим" в "космоса" с ютии на газ за ламби и вече има няколко филма как "завоюваме" пригодни за нас планети които ни "трябват" по една или друга причина в бъдещето.Въобще не съм убеден, че при извънземните ще е различно. ама никак не съм убеден.Наречете ме ограниченм тъп както щете ама не съм убеден. и както ние не сме реално мили и добри а безжалостни и егоистични завоеватели така и нямам нито една причина да мисля извънземните за някакви добри и мили същества. Няма как да не са огромни и неспасяеми егоисти за които всичко и всички се въртят около тях, тяхното оцеляване или цели в съществуването им.

Кое да оцелява, след когато вече същестува в природата и няма да бъде изгубено? Защо да оцелява ако животът се е появил по случайност, няма смисъл и няма да бъде вечен? Защо животът който няма да бъде вечен да се развива, ако всичките усилия, познания и стремежи на живите същества ще бъдат изгубени? Кой може да осъзнае че има нужда от оцеляване? От къде идва информацията за организацията и фунционалността на живите организми, която е комплексна и взаимосвързана с много нива на йерархия.Не само в отделният организъм и между различните видове организми в живият свят за да се осъщества ефективна симбиоза и баланс в жизнената среда. Има неразривна връзка между всички организми на планетата.

"Как ли би се справил със задачата да добави нова фунционалност в непозната за него машина със завързани очи, без да познава частите с които раполага, без да може да осъзнава тяхното евентуално предназначение и без да знае какво иска да постигне? Какво ще се случи с тази машина след няколко негови опита?" Ми ако си дадеш труд поне една вечер да видиш едно клипче в тубата колко "машини" са излезли от уппотреба поради негодност да се справят или конкуренцията ги е убила.. вместо да четеш малоумните брътвежи от няма и хиляда години за създателя...

Давам ви ясен пример. Опитайте се да сглобите машина със завързани очи без да осъзнавате какво правите, каква е целта ви и за какво могат да се използват частите с които разполагате? Ако на мен не вярвате попитайте някой програмист каква е вероятността да създаде работеща програма ако започне от нулата да пише случайна комбинация от цифри и букви със завързани очи без да знае какво иска да постигне.

Crazy Space

Еволюцията не е това което описваш. Еволюцията има цел- оцеляване и подобряване на вида.Така, че не е на съвсем случаен принцип.Има цел, задача. Оцеляване.Става бавно сравнено с човешките мерки от порядъка на стотици хиляди години.И има много грешки и пропаднали проекти.Виж само колко видове са измрели или унищожени от други. Един неандерталец който е 200 пъти по умен от едно малоумно шимпанзе е умрял. а шимпанзето не е.

Интересно, но в гугъл няма никаква информация за такава звезда. Или е изписана погрешно, или това е фалшива новина.

Боли те фара.глей филма по книгата на дъглас Адамс, може не целия само началото как вогоните "разчистват"земята щото им пречи за "магистъралата" демек първите 10 минути. след което си носи новите дрехи и се радвай на живота. И без това не е много дълъг:))))))

Ми да! Представете си свръхнаселена планета от земен тип.Заселили са и слънчевата си система където може. Обаче едно е да се мандахерцаш в Космоса на станции или да живееш като къртица на Марс или на Луната и да не можеш да излезеш без скафандър да се разтъпчеш а съвсем друго на готина планетка която лесно можеш да "разчистиш" от навлеците които по някаква случайност живеят там!Планетата е РЕСУРС! Много по ценен от диаманти, сухо злато и брилянти които да съгласен съм може да си произвеждат в такива количества, че за тях да са загубили ценноста си и да струват не повече от стиропор за изолация!

Да вземем една Япония. Страна която не е държала на това да се меша с извънземни. Страна която винаги е развивал своите собствени сили. Фалт е, че това е единствената неевропейска страна нестанала колония на европейците или американците.Запазила своята култура.Единствената им грешка беше, че тръгнаха и те да завладяват и им избиха зъбите доста жестоко при това ама и те нямаха милост.

Гледам, че нищо съществено никой не е казал по темата. Аз съм убеден, че с вид на подобно или по=високо ниво от нас НЯМА ДА ИМАМЕ КОМУНИКАТИВНИ ПРОБЛЕМИ.Просто трябва на един път да се изпраща голям обем от информация. Целия материален и духовен и технологичен опит на цялото човечество се събира на една флашка!Проблемите за истинска комуникация от типа ало Пено как си Киро са че между въпроса и отговора могат да минат и 500 години. За това се изпраща цялата флашка и кой разбрал- разбрал.

Даже се фащам, че изпадам в гениалност от време на време!Ето да излъчим целия си опит като човеци в космоса пък след това може и да ни унищожи астероид или извънземни:) Информацията ще пътува из цялата вселена и все на някой може и да му се четат и глупости:)))))))

Предлагам да изпратим теб! Пък може и на извънземните да им се отще да идват да ни трепят!

"( нерегистриран ) 17.11.2017 15:55 Свърши ли!? " Последно:) Дип, че тука не могат да се копират линкове ама мога да пусна клипове как се бупи Луната, Марс, Венера и титан, демек всички планети където е кацнал апарат от човека.Ако някой може да ми гарантира, че нито един микроб не е останал по бургията, вътре в робота или по неговия корпус-ок ще се съглася, че напето любопитство не е опасно за живпота на тия планети ако въобще го има. А ако някой ми докаже, че извънземни поради едното любопитство не могат да ни затрият с някой техен микроб ще му кажа евала пич успокои ме:) Извънземните и контакта с тях е много сериозна работа и трябва да се вземат много сериозни решения на планетарно ниво иначе ще изядем дебелия всички заради някой умопобъркан глупак:)

бупи да се чете буши :)

А буши как се как да се чете?

Преди няколко часа ти написах, че се изходи по темата, ама ти верно си я осрал!!!!!

Crazy Space

Трай бе малоумник. От тебе разбрах само, че извънземните има шанс да са толкова различни, че да не ни разберат.Ама шанса да са подобни е понеже няма как от планета подобна на земята да се пръкне нещо толкова различно.Бушмени, пелмени- е кво не се ли разбираме с бушмените?И с най за;лупения човекоядец в амазонка и по островите на тихия океан са се разбрали, на ти герданче, е ти мръвчица:)

Да конспектирам, че ме обвиняват в многословие: 1. Няма гаранция кой ще гепи сигнала. Добрички извънземни приятели които са 1:1 като нас и даже българския там е планетарен език или свръхгадни уроди с единствена цел да ни ликвидират бавно и болезнено или бързо и безболезнено. 2. Дори да са мили и добрички пак 50 на 50 е дали такъв контакт няма да ни погуби или да погуби тях. Като тегля калема има 25% за нещо добро на този етап от комуникация с извънземни и 75% вероятност да е нещо мегагадно:)

Свърши ли!? Че може и някой, който има нещо смислено да каже по темата да иска да го направи, а то сили не ни остават да прочетем само написаното от теб?!

Точно пък теб да обвинят в многословие! Да не ти пука, пиши си свободно.

Куцо смяташ. Щото може да има и 50 на 50 шанс да искат да ни ликвидират, да дойдат и... да не им се получи, понеже хората сме гадни копелета. Че даже може и да им гепим технологиите за придвижване между звездите. Като тегля калема вероятността, както я смяташ, си остава 50 на 50 да ни се случи нещо хубаво от такъв контакт.

значи доказано е експериментално, че едни бактерии държани с години отвън на алумина на международната космическа станция, във вакум, на радиация, температури от -150 до +150 градуса са остъанали живи.А ние ще пращаме сонди да пробиват в чужди океани и планети, да търсят живот. ами само една малка колонийка от тия бактерии ако попадне в чуждия свят това може да го измори буквално за един месец целия.Ето защо казвам, че всеки вид е невероятно егоистичен.Само за да разберем има ли живот там можем да го унищожим целия и то без да го искаме.А защо смятате, че другите извънземни няма да са като нас? Да ни пречукат от едното любопитство:)))))))))

Значи едно разбрах: За теб СОНДИРАНЕ = ПРОБИВАНЕ НА ДУПКА...

Crazy Space

Ти гледал ли си поне едно филмче какво прави робота кацнал на друга планета? Вади бургията и почва...А на тая бургия или в самия апарат не може да няма поне половин кило бактерии. Просто няма начин.

Ти си живо доказателство, че има платени тролове. Не е възможно, човек (даже не казвам "Нормален") да пише толкова много под една или повече статии и да е на работа или дори в къщи. За това ти плащат, а какви са скритите помисли дори не ми се мисли. Надявам се всичките тролове да умрете от мистериозна смърт.

Просто човекът е влязъл във филма и няма как да се оправи сам и да излезе. Това е! Това с троловете не ми се връзва, а и ако ще плащам на някой да троли, ще си избера някой умен, а не някакъв объркан мозък, който е зациклил в своите представи и пише ли пише, сам си отговаря, а после отговаря на отговора си и пълни глупости!

Crazy Space

Темата ми е интересна и не съм виновен, че пишете от една страна бавно а от друга повечето сте пълни тъпанари по темата:)Аз за тилифончета и пачаври не пиша щото не ме интересуват:)Обаче за космос и извънземни ехааааааа:)

Тези пък са едни учени. Всички знаят че 10+10=100