Коментари - Къде да търсим развит извънземен интелект? | IT.dir.bg
назад

Къде да търсим развит извънземен интелект?

От “Харвард-Смитсониън” са установили, че някои места в нашата галактика определено са по-благоприятни за развитието на извънземна цивилизация. Кои са те?

Обратно в новината

Коментари - Къде да търсим развит извънземен интелект? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В момента не ми се търси извънземен интелект.

Божията сила = божията маса * ускорението Всичко друго е ала бала

По-добре тръгнете на училище.

Novae

Вместо да търсим извънземен разум, не е ли по-добре да усъвършенстваме нашенския си. Вярвате ли, че по някакъв начин извънземният разум ще премахне завинаги преподаваното тъпоглавие из училищата? Поне в близките 14 ооо години това не може да стане с този разред продажни политици.

Обонго да не би да си търси вече спокойно местенце за старини?

Как къде ще ги търсим? Разбира се по FOX от 24-ти Януари -- X-files Reopened... :)

Мммм, прекрасно. Има логика

Ми ако насочим радиотелескопа към звезда с планета на 2000 св.години от нас и не засечем нищо, това означава, че ПРЕДИ 2000 години, оттам не е излъчен сигнал. Ами ако точно в същия момент ония вземат, че стигнат нашето ниво от началото на 20в и почнат да разпръскват радиосигнали? Значи ще разберем чак след още 2000г, и то ако пак проверяваме точно тая звезда в точния момент. Като това, че в момента не засичаме нищо от дадена планета не означава, че там вече няма живот. Не забравяйте, че всичко дето виждаме в космоса е така, както е било преди години. Най-близката звезда е на 4 св. години от нас. Ние в момента я виждаме, както е изглеждала през януари 2012. Ако тая звезда вземе, че поради някаква причина гръмне (примерно, не, че се очаква) през юни 2016, ние ще разберем чак през есента на 2020-та, щото чак тогава ще видим експлозията. Същото е и с радиосигналите - те пътуват със скоростта на светлината. Ако засечем нещо идващо от 14 хиляди св. години - то е много вероятно вече да не е там. И ако пратим отговор (поради някаква причина), още 14 хиляди години докат стигне дотам ...

За това, ние търсим по-стари планети, които са по-развити от нас, където гъмжи от радиозамърсяване в следствие на технологична дейност или най-малкото не следват естествените шаблони на радио-активност на планети без разумен живот. По интересното е, че ние излъчваме голям спектър от радиосигнали, но само от около 100-на години, което онзачава, че дори и да има живот в близост до нас (на няколко хиляди светлинни години) ще трябва бая да си почакаме преди да бъде открити, освен ако тези цивилизации не следят други шаблони, като например дали планетата изглежда възможна за живот.

у народното събрание и у правителството колкото сакаш интелект,за кво ние да одиме по другите планети и държави

Защо извънземен интелект? Такъв няма. Той е на земята, но е необходимо повече да се чете и учи както е казал Хенри Кисинджър.

Кълбовидни купове - световни глупости на куп. Тука на земята сме за наказание и отвреме на време минават на оглед, нямаме необходимите средства за да се измъкнем, просто трябва да изтече времето.

Ти па отде си толкова сигурен?

Гьоре, он знае. Он си чува документо.

Тъй като Земята е много по-далеч от тези купове, на нас не ни върши работа, нито като комуникация, нито като създтели. Е, само според професора де!

Не знам,не съм чул--пеленаче да търси майка си или баща си.Ако ме разбирате какво искам да кажа.

Баща си - не, но майка си - непременно. Въпреки това разбрах какво искаш да кажеш.

Защо никой не се сеща да ги търси тук на Земята?

Защото трябва да са извънземни.

Че какво пречи да са си извънземни, а да са в командировка на Земята?

Навсякъде, но не и в партията ГЕРБ.

Айде стига с тази патологична страст към политиката. Новината е на съвсем друга тема, къде пак все се намира някои да намесва... някакви си политици??? Не е нито смешно, нито остроумно, досадно е. А иначе конкретно по тази новина: според мен този професор може и да има право донякъде, но от друга страна в тези купове вероятно и радиацията би била доста по-висока- поне така съм чувал от други източници. Което пък май се оказва проблем за съществуването на живот подобен на земния.

Древните, стабилни звездни популации, в които разстоянията между звездите са съвсем къси, биха позволили на потенциалните цивилизации да пътуват и да създадат предни постове за сравнително кратко време, обяснява ученият, цитиран от Фокус. Интелигентите същества във вселената изобщо нямат нужда от космичекси кораби за да пътуват между звездите и галактиките. Техните нетленни тела са така устоени, че могат да пътуват в космическия вакуум без защитни средства. Самата физическа среда се подчинява на волята им. Структурата на космическият вакуум ги носи като на гребена на вълна със скорост многкратно по-висока от скороста на светлината.

"... нетленни тела", викаш? Силно!

Спред вас Божиите ангели как се придвижват във вселената?

ТИ имаш ли нужда от космически кораб, за да пътуваш между звездите и галактиките? Ако ДА, ти значи - не се обиждай, но не си от "интелигентите същества във вселената". Кажи "не" - всъщност каква нужда те гони да пътуваш там ... Голяма?

От близо 35 години чета единствено и само фантастика, но винаги с мярка... Щото става страшно ако човек смеси литературата с реалността :)). Препоръчвам ти да смениш жанра за известно време... Между другото най-готиното пътуване между звездите е описано в последната книга на Хиперионите - вслушваш се в Песента на Сферите, разпознаваш планетата и чрез Празнотата Която Обвързва се прехвърляш там. Няма гребени, няма вакууми и други недодялани неща... така че ако има ангели, то най-вероятно така се придвижват.