Коментари - Учени могат да скрият Земята от извънземни | IT.dir.bg
назад

Учени могат да скрият Земята от извънземни

Учени от Колумбийския университ са измислили интересен и евтин метод, чрез който да скрият Земята от извънземни.

Обратно в новината

Коментари - Учени могат да скрият Земята от извънземни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Един въпрос към въпросните "учени" - какво става със защитата, ако дадена извънземна цивилизация или неин кораб е на огромно разстояние, напр. 100 000 светлинни години? Точно така, нищо не става. Ще виждат Земята такава, каквато е била преди 100 000 години. Демек, почти девствена, с идеални условия за живот и без човешки цивилизации, които да я съсипват. И какво ще стане ако могат да пътуват със свръхсветлинна скорост? Ами ще ни дойдат на гости и ще ни изтребят като хлебарки. А въпросната лазерна защита, въпросните "учени" могат да си я заврат на едно неогрявано от каквато и да е светлина място. Там ще свърши повече работа...

има малко логика само историята е малко завъртяна. извънземните които са ни променили по техен образ и подобие и са ни заробили преди много години са все още тук и искат да се скрият от добрите които искат да ни освободят. сега ще ходя да си сложа шапката от алуминиево фолио:))

Нещо не ми се връзва цялата история... Кой е казал от къде гледат извънземните?? Във всеки един момент земята е пред слънцето и го скрива. За да работи този лазер, той трябва да функионира 365 дни по 24 часа.

умните журналя, пак са превели дополовината или някой е написал какво е сънувал. И в двата случая глупостите са налице

той и щтрауса така мисли, като си зарови главата, ама му се отваря г...а.

AbuTalib

Най-удачното е дипломите на тези учени да се изгорят с лазер.

Не живеем на топка която се върти... Да не говорим че не сме стъпвали на луната.. Крайно време е хората да се събудят.

на какво живеем, на пица ли?

Какво означава "пред слънцето"? В каква посока са тези, които ни гледат? Моля ви, нищо не разбирам.

е как на къде бе напред нали кобрата го каза

Идеята че извънземните са лоши е несъстоятелна. Ако една раса може да пътува между звездите то със сигурност е надживяла агресията. Агресията е функция на недостиг на базови ресурси. А разстоянията между звездите са карантинна зона. Няма как една раса да се е разума толкова много технологично и да пътува в вселената и да е още агресивна. Вероятността да има нужда за своето съществуване от ресурс който е наличен само на земята е несъстоятелна.

Агресията не е базирана на оскъдица на базови ресурси. Това са си го мислели хората във феодалния строй - аристократите са мислели, че бедните са винаги лоши, защото нямат, това което имат те. По вашата логика един богат човек не може да бъде агресивен, тъй като неговите нужди от базови ресурси са напълно задоволени... Да се виждали наскоро мутра със скъпа кола? Или мислите, че високата интелигентност предполага, че едно разумно същество е благородно и добро? Не, просто знае да получи, това което иска!

Защото не можешда се отърсиш от "земния човек" в себе си. Техническата цивилизаци в никакъв случай не означава еволюция в положителен смисъл. Тъкмо високоразвитата тех. цивилизация е най-опасна за другите. Та ние дори и тук на земята имаме примери за това. Да остав и предсказаният на учените, че човечеството щяе се самоунищожи именно от прекалената технизация и машинизация на човешкото общество - нещо, което се извършва пред очите ни. (Да не би японците и китайците да са станали по извисени и по-съвършени от своя тех. напредък. Вж. статистиката на самоубийствата сред младите хора в Япония, а вече и в Китай. Техниката дехуманизира, ако се превърне в самоцел, с всички последствия от това.)

Съществуването е повече от несъществуването. В животът има смисъл, но в смъртта няма. Животът е възможен единствено благодарение на любовта и истината, които са основа на съзиданието и творчество. Те са възможни само при създания притежаващи свободна воля. Вселената е създадена и съществува заради животът в нея. Без живот нейното съществуване е безсмислено. От животът има смисъл само когато е вечен. Животът може да бъде създаден и поддържан вечен единствено от вечно всемогъщо свръх естествено същество, което наричаме Бог или Творец, чиито основни принципи са любовта и истината, утвърждавани чрез Неговата справедливост. Той е начало и край и от Него започва и свършва всичко. Но Творецът няма начало и край. Той има пълен контрол върху физическата среда в която живеем. Той е свят, което означава винаги справедлив и нетолерантен към грехът, който е несъвместим с живота. Еталон за правда и истина. Той има монопол върху тях и може да ги гарантира през вечността защото Бог не се променя. Той е абсолют по който се равнят всички останали. Той създава животът и условията за живот, законите и правилата в името на живота. Само такава система е естествено стабилна и може да пребъде във вечността. Тъй като животът създаден от Творецът разчита на първоначално установеният порядък във вселената, който се поддържа от прецизно настроените физическите закони, фундаментални сили и константи на физическо ниво и принципите на животът любовта, истината и свободната воля на духовно ниво, Бог иска да ни научи да живеем според тези принципи в мир и хармония със другите сътворени От Него създания през вечността. Това прави чрез Неговото слово записано в Библията. Доброто на Бог доминира безапелационно злото на сатана. Злото на сатана е позволено временно докато се пресее зърното от плявата, след което ще бъде осъдено пред цялата вселена и унищожено в името на живота.

извинявай ударих неколко бири и не мога да зацепа кво пишеш ама аз лично се интересувам от секс със женски хуманоиди. ако имаш познати свиркай

Поздравления за оригиналния ви коментар-изречение по изречение е напълно различно по изказ от подобни размишления. Самият аз съм атеист.

има някаква истина в това което казваш, макар и ти да не го разбираш напълно. Много етикети и клишета с които са ти промили мозъка. Библията както я наричаш е сборник от писания които са били често манипулирани, погрешно интерпретирани, а и много от тях са унищожени или обявени за ерес от хора самопровъзгласили се за посредници между създател и създание.

Доколко е вечен живота няма преки доказателства, но ако перифразирам Айнщайн, глупостта е вечна и затова има ежедневни доказателства !!!!

За какво да се крият когато никое разумно същество няма да стъпи на тази планета сред потънала в грях и не покайваща се заради безумието си човешка общност, натрупана за огън в Съдният ден.

гого, ти да не си мюсюлманин фанатик?

По глупава статия не бях чел. Ако е била за 1-ви април ОК, ама трябва да я махнете вече, че направо счупи тъпомера.

Когато част от земното население е напускало земята, тоя дето е създал Адам и Ева е бил блясък в очите на баща си.

Така не може да се скрие даже и от определена посока. Лазерът излъчва монохроматична светлина, различна от спектъра на небесните тела. Това веднага би направило впечатление на евентуалните извънземни. Вместо да се скрием по този начин направо си оголваме задните части.

Хем крият земята от извънземни, хем им пишат писма?!?!?!? Ти, ако се криеш от някой, ще му пишеш ли писмо?

НЛО-та посещават ежедневно Земята , от кой ще се криеш , ще се скриеш от майка ти.

Чък Норис и Брус Уилис остаряха и вече няма кой да ни пази от от лоши извънземни . . . .

ами наш Боко къде го забравяте? Не е рекъл и не е издухал тва там Чък, мък и сие!

Все едно да я скрият от себе си?!!

Чудя се кое е по-забавно, статията, показваща че научната общност винаги може да си намери как да усвои пари за щуротии, или разпенените коментари, за това как някакви мили и добри извънземни ще идват да ни осиновяват и бащински да ни поучават Да сте чували за хапчета от сушени жаби?

Това някой да идва с мир не означава, че е много хубаво ако е надървил х*я :)))

само ограничени или такива които искат да ни заблудят може да смятат че извънземните не знаят за съществуването ни и ние сме по напреднали от тях и сме едва ли не единсвени във вселената

zeddd

Това ми звучи като първоаприлска шега, на която преводачът се е хванал :)

кви лазери, кви 5 лева, да вземат мантията невидимка на Хари Потър

Te още не са имали контакт, но вече знаят с какви технологии разполагат извънземните, че да ги заблудят. Да не би да използват метода на щрауса? Или има пари за прибиране по проекти.

Учени от Колумбийския университ са измислили интересен и евтин метод Предполагам, че става дума за университет в Колумбия, съдейки по замисъла, не ми се верва американците да са толко прости Начина е голяма доза бело и всичко изчезва

Welcome to the University of the District of Columbia. Washington, D.C.

Tова някоя закъсняла първоаприлска шега на дир-а ли?

А как учените разбират кога Земята е пред Слънцето? Коя страна е предната и коя е задната? Ами ако извънземните наблюдават отстрани? Например хората много обичат да наблюдават отстрани и отзад. Тогава не трябва ли и лазерът да свети настрани?

На Алфа Кентавър 4 отдавна могат да скриват Земата от учени.

Да ще ни скрият с примитивна технология от извънземни, които идват от светлинни години разтояние.... беж коментар

Истината е тук: "За момента също така скриването на Земята не е потвърдено като надеждна отбранителна система, тъй като не се знае с каква техника биха разполагали извънземните."

Баси, за какви глупости харчат пари.

дкми

Хм. странно защо нашите "учени" мислят, че непременно за живота са нужни кислород и вода? Може пък да има извънземни, които дишат метан? Или такива, които изобщо не дишат. И нямат никаква нужда от кислород и вода...

AbuTalib

Най-удачното е дипломите на тези учени да се изгорят с лазер.

AbuTalib

Пращаме ракета с робот на борда.Роботът стъпва на Марс примерно и започва да изпълнява заданията едно по едно. Но му се изтощават акумулаторите и отива до ракета да зареди. Подобна е картинкакта с т.нар.извънземни. Това са биороботи или биокомпютри както ги наричам аз лично, така пригодени кам спецификата на природата тук, че зареждането с ток за необходимото им движение да става не от акумулатор, а от самата природа.Тоест, да може да приема вещества, които да преработва за енергия.Като изпълнят заложените задачи стават ненужни и се унижожават. Писанията, че имало катастрофирали кораби с извънземни директво обиждат науката: прекосили милиарди и милиарди кимометри за да катастрофират на Земята.Ама че баламско обяснение.Обида за космическта наука от наши примати в космологията!?

Е такава простотия не бях чувал наскоро.

Дали е възможно да гледаме на Вселената по абсолютно погрешен начин? Дали е възможно всичко което знаем и предстои да разберем за нея е просто плод на така нареченото "общо съзнание" което не разбираме защото сме част от него. И ако е така какво ли има извън него? Според мен допускаме грешка като се опитваме да разберем безкрайността. Това е като ония израз .... "Ох, отивам да търся себе си"...винаги ми е било изключително смешно като го чуя.

Малко ми е странно натискането на "минусчетата" при условие че само задавам въпроси и не твърдя нищо защото просто не знам. Но щом смятате че задаването на въпроси не е добре то тогава вероятно знаете всичко. ОК , значи сте с Вселената. Направо ви завиждам.

не знам за учените,дали могат да скрият земята,обаче за военните съм сигурен,само с натискането на няколко бутона,ще ни скрият завинаги.а статията ,така и не я прочетох.предполагам е от типа "дъра бъра"

браво

Противниците и заплахата за Земята не са извънземните, а земните отвъд океана!

и как австралийците са заплаха за нас?

Не този океан.

Най голямата заплаха за Земята е простотията ти!

И как точно ще знаят накъде да насочат лазера, когато минаваме пред слънцето спрямо съответната друга звезда ? И в същото време пък други извънземни, дето са перпендикулярни на нас (ще ни гледат отгоре или отдолу), ще виждат как святкаме с лазерчето нанякъде?

Значи много си прав! Ама това явно тия учените не им го е имало в конспекта гато са ги изпитвали на материала как точно да скрием земята по най-тъпита и най-безполезните начини!

Абе прав си ама първо дайте парите, а после ще мислим по такива въпроси. Може да дотрябват още пари после.

е как да не знаят на къде да го насочат - по линията Слънце Земя, нали това е линията на сянката. ПП то е ясно че новината е първаприлска, но все пак...

Нашият метод на търсене на планети е много ограничен. Той вижда планети, равнините на орбитите на които преминават през нашата система, т.е можем да наблюдаваме пасаж на планетата пред звездата. Учените предполагат същия метод у извънземните. Значи, интерес представляват онези звезди, сравнително близки, които са по еклиптиката на небето - видимия път на нашето слънце. Те не са чак толкова много. С елементарна геометрия може да се сметне към коя звезда кога и колко да светкаме. Идеята е лазерът да свети не с цвета и силата на слънцето, а в точната дължина на вълната, която поглъща кислородът в атмосферата. Така онези ще видят планета, както и ние виждаме, но спектърът й ще покаже, че е пустиня.

Преди да почнат да ни крият по този безумен начин, първо трябва да спрем всички ТВ и радио станции, всички радари, както и целият безжичен интернет, защото в момента излъчваме гигавати в съвсем друг честотен диапазон.

Кажи им го, ти дето си се писал "физик" трябва да разбираш много повече от тези от Колумбийския университет

Ти да не мислиш, че всичките в тамошните университети са с всичкия си? Ще останеш учуден от наистина шантавите идеи за които им е отпускат по няколко хиляди долара, за да си преследват безумията. Можеш да се поровиш по съответните интернет форуми. Все пак говорим за хиляди учени - не всички са заети да вършат нещо полезно.

Това с лазера изисква да знаем точно от коя точка ни наблюдават, за да знаем кога сме застанали пред Слънцето. А пък това със скриване на кислорода и водата няма да подейства за извънземни на друга химическа основа. И изобщо, това защо е в секция "Наука"? Оригиналната статия в ScienceAlert е публикувана точно на 1-ви април.

Да се поправя, все пак. Статията от ScienceArt е наистина от 1-ви април, но тя преразказва друга статия от 30 март, публикувана в Monthly Notices of the Royal Astronomical Society. Основното в онази статия е, че се показва технологичната възможност на метода, ако знаем в коя посока са наблюдателите ни (това изрично се споменава в оригинала). Но все пак изводът е не толкова как да скрием Земята от извънземните, а че извънземните могат да се крият по подобен начин и затова е нужно да се преразгледат отново архивите от наблюдения за следи от изкуствено изопачаване на сигнала. Но на самия финал на статията казват, че ако изкуственото скриване се приложи за Земята, неминуемо ще се получи деформация на излъчването при Меркурий. Затова съветът на авторите е при търсене из архивите да не се търси само за засенчване от планети подобни на Земята в благоприятната зона около звезда, но и за съседни планети.

вземането на пари за глупости не било български патент. и ако направят и тази простотия да хвърлят пари за въпросното "скриване" тип щраус, и да хабят енергия, която е толкова ценна и става все повече кът на земята ... това ще е върха на сладоледа.

кой е казал, че възнамеряват да го правят това аз разбирам, че просто са го измислили и пресметнали и е един вид възможна застраховка