Коментари - Почина един от астронавтите ходили по Луната | IT.dir.bg
назад

Почина един от астронавтите ходили по Луната

Почина американският астронавт Едгар Мичъл, един от 12-те души ходили по Луната.

Обратно в новината

Коментари - Почина един от астронавтите ходили по Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тоя ли беше търсил и кивота или беше друг от "ходилите" по луната, превъртял също, но по друг начин.

Беше ми интерено да ви изчета....много логика има и в двата лагера. Всъщност.... така се върви напред! Бъдете здрави и четете!

Стига сте спорили за земята македонска.

Пффф. Всеки знае, че кацането на Луната е инсценирано.

Всеки освен тебе знае че е по-добре да замълчиш вместо да се излагаш.... Но давай развесели ни...

няма как да не злобеете, защото американците са наистина 50 год напред в космонавтиката !

Понеже много се изговори за това били ли са американците на луната да кажа и аз! Възможно би било да излъжат за първия път, но за всичките останали, просто няма как! НО ДА ВИДИМ ДРУГИТЕ ДАЛИ СА ЛЪГАЛИ! Първия човек в Космоса! За да се счита за успешен първия полет на човек в "Космоса" е трябвало излитането и кацането да се проведът без напускане на т.нар. космически кораб( но всъщност капсула)! А ТАКА ЛИ Е БИЛО НАИСТИНА! НЕ, НЕ Е БИЛО ТАКА! ЮРИЙ ГАГАРИН КАТАПУЛТИРА НА ВИСОЧИНА ОКОЛО 7-8 ХИЛ. МЕТРА, КАЦА С ПАРАШУТ НА ЗЕМЯТА, ПРИДВИЖВАТ ГО ДО МЯСТОТО НА ПРИЗЕМЯВАНЕТО НА КАПСУЛАТА, ВКЪРВАТ ГО ВЪТРЕ И ЕДВА СЛЕД ТОВА ПРАВЯТ ЗАСНЕМАНЕТО НА "ОТВАРЯНЕТО" И ИЗВАЖДАНЕТО НА КОСМОНАВТА! СПОРЕД ПРАВИЛАТА ТОВА НЕ СЕ ВОДИ ЗА ПЪРВИЯ ПОЛЕТ НА ЧОВЕК В ОКОЛОЗЕМНА ОРБИТА! ДА НЕСЕ ЗАЧИТА ЗАЩОТО Е КАТАПУЛТИРАЛ, А НЕ СЕ Е ПРИЗЕМИЛ КАКВИТО СА БИЛИ ИЗИСКВАНИЯТА! ТАКИВА СА ФАКТИТЕ! КРАДЕЦА, КАКТО ВИНАГИ ВИКА "ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА"! Така, че на московската пропаганда могат да се връзват само червените бабички и изкукуригалита русофилистици!

Гагарин изобщо не е летял и не се е катапултирал. Набутали са го в капуслата и са снимали как излиза. Само това е вярно. Малко след това го убиха за да не проговори. Докато от 50 американски астронавта летели и някои стъпвали на Луната нито един не е умрял набързо. Всички са дълголетници за ужас на путлерастията

И двамата сте трябва да взимате лекарства: едното срещу луда крава , а друго срещу бяс. Пяна от естата просто блика

"Всички останали" са в сравнително малък интервал от време. Вс пак са били вложени средства по програмата и горките астронавти от следващите групи са се нуждаели и те от шанса да пообиколят около земята, а маскарадът с мнимото стъпване на луната още малко да попродължи.

Човечеството не случайно не успорва космическите постижения на Индия, Китай, Европа, Русия и т.н. Просто, за разлика от американците, всички тези имат неуспорими доказателства. Уви, американците нямат. За това и има съмнения. Ако някой можеше да види знамето, или лунохода, както се вижда плочата на СССР (дори от земята), това щеше да е доказателство. Но уви. На скоро една голяма американска телевизия иска от НАСА 10-те часа филми от луната, за да докаже, че е кацането е истинско. От НАСА им казаха, че НЕ МОЖЕЛИ ДА ГИ НАМЕРЯТ. Тогава от телевизията им искаха само тия известни 4 минути видео, но с оригиналното качество. И тях не можели да намерят... Ами пораждат се въпросчета, да. Всъщност въпросите не са само за веещият се флаг, а са над 100. Кой от кой по-интересни. Вече и самите американски граждани са наясно, че кацането е холивудски филм. Също както новият им Холивудски филм за кацането им на Марс.

Много ясно, че са изчезнали филмите, днес дигиталната техника е такава, че веднага би разконспирирала измамата. През шейсетте и седемдесетте години е нямало средства за такова разконспириране, затова филмите все още са били налице. Що се отнася за телевизионното излъчване, то обяснимо е безобразно некачествено и следователно и днес има какво да прикрива с оправданието "лоша транслация" или "първична техника". Пак да повторим за любознателните: прочетете книгите на дузината суперспециалисти по космическа техника и технология, които оспориха фалшификациите на НАСА! Не си оставайте само на полето на идеологията!

И на всичкото отгоре почти всички от тези специалисти са американци. Да няма пак "руска пропаганда". Американска е "пропагандата" за фалшивото кацане.

Баси боклука! Сам пише тъпотии и после си отговаря. Тъпунгер нещастен Китай, Индия и Русия нямат никакви успехи в космоса. За какво да се оспорват и от кой? Само тъпак може да Успорва упорито очевадни неща. Нормалния може да Оспорва. В случая обаче това което си написал НЕ Е ВЯРНО. НАСА още 2009 г намери оригиналните филими и оттогава публикува филмите с чудесно качество. Всички въпроси за които си мислиш имат съвсем просто обяснение в 99% от случаите. За другия 1% трябват повечко знания и обикновенните тъпанари като тебе е нормално да не са наясно.

Те имат най-непобедимата Армия ! Те са кацали на Луната ,на Марс на Слънцето и на други галактики.Американците владеят "силата"! Американците са измислили всички научни открития. Американците са победители във всички войни които са водили и най вече в гражданската война.Американците са победители в Първата и Втората световни войни и ще са победители и в Третата. Американците победиха ИД в Сирия също и ще победят кюрдите в Турция също.. Американците са най -богатата страна. Те имат много долари. Американците имат също ракети, самолети, леки коли ,кораби и други превозни средства ,такива които другите хора нямат. Американците имат най-много петрол и злато в света. Никой не може да стигне американците, дори и Тодор Колев не можа.

На Слънцето са кацали само Севернокорейците. В Сирия американците не водят бойни действия и няма как да победят там ИДИЛ при това положение. Та между истините си набутал тези две глупости.

Само две ли съм набутал. Нито едно от това не е вярно, Разсмя ме явно си на не повече от 10 години или си олигофрен като повечето соросоиди тук.

Какъв цирк. Колко са жалки американците.

За тъпите путлерасти. Могат да напишат в Гугъл Mythbusters Moon Hoax Flag Flapping и да гледат видеото, и как флаг "се вее" при липса на атмосфера и въздух.

Могат да гледат и Mythbusters Moon Hoax Retroreflectors

Космическата радиация е толкова силна, че ако наистина беше ходил на Луната, този нямаше да доживее до такава достолепна възраст! Няма как просто при такива дози погълната радиация.

Да да да поредния "учен" си ти явно..... Ако не знаеш към днешна дата човекът, прекарал най-много време в космоса, е руснакът Сергей Константинович Крикальов. Прекарал е над 800 дни и още е жив и здрав.... ама с пилешкия ти мозък е непонятно да го разбереш това..... За справка кифлите дет ходят през ден на солариум са изложени на много по опасни лъчения..... Наистина ли забравяте да мислите като ги пишете тея глупости..... трагично е трагично....

Не, че нещо ама и двамата сте ебати специалистите. Що не вземете да почетете малко нещо извън форумните глупости по темата преди да се изказвате? Руснакът Крикальов колко дни бил изкарал в космоса...ако беше прочел малко информация предварително щеше де си наясно, че всички космически станции са на ниска орбита, която е защитена от магнитното поле на Земята от космическата радиация. В същото време на другия умник мога да му кажа, че да, космическата радиация е доста силна и опасна, но има начин макар и ограничен да се предпазват астронавтите по време на полет - в космическите кораби има специални помещения с по-висока защита, където астронавтите се събират, когато има силно излъчване на слънчева радиация, космическата радиация не е някаква константа и т,н. Четете преди да пишете глупости.

За всички жертви на теориите на конспирациите - искрено мога да ви съжалявам.... Самите руснаци които имат най-голям интерес да разобличат САЩ не отричат кацането на Луната.... ама някви форумни драскачи тука дето елементарна представа от физика нямат се правят че разбират повече.... Не мога да повярвам че има идиоти които още използват като аргумент това че знамето се "веело" за да твърдят че не били кацали на Луната.... това нещо е многократно доказвано че е възможно и дори е правилно така да изглежда знамето на снимката....

що направиха филм Аполо 13. Кат са ходили що не направиха барем една рисунка на луната с лунохода дет се вика. Кат са ходили кво донесоха от Луната а ? Ка т са ходили и изхарчиха 22 милиарда долара, що не помислиха как ше докажат аджеба че са били там? Не са ходили щом не могат го доказа. има поне 100 въпроса на които не могат и досега да отговорят. Защо само глупости говорят за паранормалност и НЛО видели ,не видели. Руснаците барем такива тъпотии не приказваха, а МИР летя бая време в космоса.

Пародия

Трудно е да обясня на простак кат тебе защо е простак....

Това че си тъп не е проблем на другите, а лично на тебе, бе путлераст нещастен. Няма нито един въпрос на който да не е отговорено. Само коне с капаци дето не искат да чуят отговорите продължават да повтарят някакви лъжи за въпроси. Руснаците на повече от 400 км от земята не са пращали човек, а космическа апаратура на повече от 36 000 км нямат. Дори Китайците вече са по-напред в това отношение.

Всички отговори ги има в интернет - на 5 мин търсенка и 20 минути четенка!!!

Хората от руската космическа програма са нормални учени и не подставят под съмнение, че американците са кацали на луната.

Точно така, но е безсмислено да им го казваш. Те не се интересуват кое как е, а целта е да се замърсява всяка тема с пропаганден спам.

Безсмислен спор на хора, които са явно безработни и явно бездуховни. И възхваляващите Русия и другите дето пеят "Осанна" на САЩ сте еднакво задръстени. Навремето, през годините на социализма БКП чрез всякакви възможни комуникационни канали промиваше мозъците на хората. Днес, 25 години по-късно виждам, че и без БКП робските духом човечета успешно си само-промиват мозъците, забравили са, че са българи и припяват възхвали към чужди държави на които им е през оная работа за припяващите. Как не ви омръзна да мърсите всяка тема във всяка рубрика с тъпите си псевдо-политически словесни диарии, дребни робски душици?

Как да им омръзне като им се плаща за този "спам" - я в рубли, я в долари...?!

"другите държави ни помислиха за луди когато ние посочихме с пръст луната. да, точно така, ние бяхме там. и знаете ли какво стана? стана но скучно...и си тръгнахме. закарахме там кола и оставихме ключовете вътре. знаете ли защо? защо сме единствените които ще се върнат на луната, ето за това!"

Глупости, закарали кола... Даже и кОла със знамето им, дето се вееше, няма да го откриете там.

Знамето си стои там и трябва да е спряло да се клати - всъщност трябва да е спряло някой-друг час след като са го сложили. Във вакуум няма какво да му пречи да се клати като махало освен триенето от огъване при хорисонталната пръчка, която го държи - а то е няколко хилядни от това от въздушно съпротивление като на Земята, т.е. вместо няколко секунди се е клатило няколко часа, колкото тия с алуминиевите шапки да цъкате с език.

Главата на русофилистика/руснака е пълна с какви ли не конспирации, митове и легенди. Типично за един беден, неук и смазан от пропагандата на Путин човек, какъвто е българският панелник-социалист и руския алкохолик-мужик. То не бяха белите следи на самолетите, хаарп, плана ран и ът, Сорос, илюминати, ванги, кашпировски, джуна, суперпутин, руски мега войници, руски мега танкове, руски мегасамолети .... разни руски безаналогови чудесии. А като погледнеш в реалноста се оказва, че Русия е една държава 12та икономика света, държава с убито предприемачество и свобода. Държава на олигарси, държавни "фирми", държава-бензиностанция с огрома армия от наборници-пехотинци в окъсани униформи и ядрен арсенал остатък от времето на СССР. Аз лично не виждам нищо специално и безаналогово в сегашна Русия. Освен ПРОПАГАНДАТА им. Виж на нея и Гьобелс би могъл да завиди.

Я да се включа и аз в тази толкова интересна дискусия. Добре, хамериканците са снимали кацането на Луната в студио и за това знамето се "вее". Е какво е това филмово студио, където духа вятър, бе мама му? Или те нарочно са пуснали някое вентилаторче да подухва така, за по-голям драматизъм? Някоя ватенка може ли да отговори?

Студиото е в пустинята, декорите не е задължително да са в сграда. Ако пък са в сграда, полъх отвсякъде е възможен. Понеже американците са си глупави и горделиви, обичат си пряпорците. Затуй именно знамето ги издъни, защото те очевидно нямат въображение да измислят нещо по-умно, което няма да ги издаде. Например можеха да нарисуват знамето си на една платформа, а и защо им требваше изобщо да развяват байряци. Ама пуста атавистична фукливост, генотипно унаследена още от древните диваци!

Остава да обясниш защо смяташ, че вятър вее знамето а не се клати защото е поставено малко преди да бъде снимано.

Тъпунгер, вятъра за такова веене е поне 50 м/сек или 180 км/час и щеше да отнесе астронавта със скафандър като платно.

"полъх отвсякъде е възможен." една кокошка отвсякъде може да долети ..

вентилатора пуснат заради жегата в студиото,а може и да е необмислено решение на режисьора,защото човек е свикнал да вижда знамената,веещи се

Мир на праха му. Той проповядваше, че има извънземни и ми се струваше, че не беше несериозен само за сензацията.

Така и така си загубих сума време днес да гоня дежурния руски слуга тук, нека обобщя. Понеже Сатурн-5 е видяна да изнася на орбита нещо изглеждащо/тежащо като Аполо в посока Луната - това не може да се скрие, агит-конспираторите го приемат като ги притисне човек - то до Луната е ходил.... макет на Аполо без хора в него. Построили цялото нещо, донесли проби от Луната - доста по-трудна работа без хора отколкото с тях - ама не пратили хора а направили серия филмови постановки за всяка от мисиите.... КОЛКО умствено изостанал трябва да е човек за да съчини подобна тъпотия бе, кой руски гений реши, че има агитационен хляб в таква безсмислица та я пусна в оборот.

Няма как да съм сигурен нито за едното, нито за другото, но не съм съгласен с обобщенията и мотивите! През 60те се води ожесточена война - студената. През цялото време се правят провокации и разпространяват пропаганди. САЩ и СССР се съревновават, без да щадят средства и похвати. СССР изпраща първия човек в космоса. САЩ са ДЛЪЖНИ да направят нещо по въпроса, но дали са в състояние технически да го изпълнят? В това е големия проблем и води до какви ли не теории на конспирациите. 45 години по-късно НИКОЙ не е повторил този експеримент. Скоро няма и да се случи. Русия, поне временно се отказа от проека да кацне на Луната през 2029 година. Сами правете сметки, колко е лесно и технически изпълнимо. Колкото повече време минава и никой не е в състояние да повтори опита толкова повече хората ще се питат дали това не било театър(кино) от страна на САЩ!? Някой попита - защо Русия мълчат? Факт е, че на база цялата постановка от подготовката, през излитатането и връшането на земята е напълно възможно както американците да са кацнали на Луната, така и всичко да е било едно хубаво кино - в крайна сметка, чисто математически - версията с киното е по-лесна за изпълнение отколкото отиването на Луната, при това през 60те на миналия век! Руснаците, както и другите държави не са имали нужната техника, със сегашните резолюции и прецизност за да могат да твърдят на 100%, че САЩ са кацали на Луната. Няма друга държава, показваща собствен запис от телескоп с който да потвърдят стъпването на човек на Луната. Русия би могла да изкаже съмнение, НО ще станат за смях в случай, че САЩ действително е стъпвала на Луната и може да докаже, с непоказвани материали, че наистина са били там! Русия или която и да е друга страна би оспорила този полет, само ако може да го докаже. За това и мълчат. За това и Русия иска да отиде там и да построи база - да потвърди или отрече стъпването на американците.

Напротив, американците трябва да докажат, че са стъпвали на Луната, а не руснаците да доказват, че не им вярват. Те са претендентите за първопроходство/първооткривателство и затова трябва да са безупречни, а те не са. Все още убедителни доказателства (освен изфабрикувани) американците не са дали.

Недейте така с лека ръка да отхвърляте теории, които върлуват дори сред самите американци. Не е толкова трудно човек да помисли и да разбере защо съществуват толкова съмнения, при условие, че един такъв полет е много труден в днешно време и почти невъзможен през 60те. Това само трябва да ни радва, какво невероятно постижение са направили американците или пък може би измамата на века?

Простотията в САЩ е като силно заразен грипен щам. На никого не прощава и се разнася по радио-телевизионен път.

Е да. Толкова пъти САЩ праща хора на Луната и според тъпите панелни русофилистици всичките пъти е било тееатър. Колко е жалко да си тъп комунист-путлерист. И Хъбъл ли е лъжа, путлерасти? И вседеходите на Марс ли са лъжа? И снимките от Плуто ли са лъжа? Светнете ни моля, другари чебурашки?

Явно dp нищо не разбира от нищо.Това е поредния чикиджия който кисне в нета денонощтно и не се къпе с дни. Можете да си ппедставите на какво вуни спарената му стая. Та относно лунния американски театър всички го знаят че е една тлъста ГМО Лъжа .А човекът който е починал е просто един добър актьор .

Днес не ти е писано да те оставя на мира, да. Загубих вече час, може би два да надвиквам заглушителите дето руските слуги сте пуснали. И си прав, по цял ден съм пред екрана - пред няколко екрана, на които работя - но рядко ме прихващат да гоня до дупка поредния умствено изостанал руски слуга както днес те гоних тебе. Но имай едно на ум, може и друг път да ти се случи - най-добре си мирувай под шапката от алуминиево фолио, че виж се как стана за смях пред хората.

Какво стана с путиновия кораб "Гагарин", мурзилки? Кога ще лети до Луната? ГА ми цъфнат налъмите, а?

Две могат да са причините засега да не лети: 1) липса на технология; 2) липса на пари. Има и една трета евентуална: невъзможността да се преодолее космическата радиация, дори и в скафандър. Само че руснаците са скромни и не лъжат, за да спечелят на всяка цена едно съревнование за първенство. Докато американците са психично болнина тема лидерство, затова и излъгаха човечеството, че още през 1969 г. са имали технологията за пилотируем полет до Луната. При съвременните технологии и най-вече средства за космическо наблюдение обаче не опитват пак, защото знаят, че веднага фалшификациите им ще бъдат разобличени.

Две може да са причините да си толкова тъп. 1. Путлераст си 2. Главата ти е куха , а има и трети вариант - просто си тъп кухоглав путлераст

И аз да се изкажа. Вижте как "тупна" човека когато скочи от пред-предпоследното стъпало на стълбата. Такова "тупване" не може да има при 6 пъти по-малка гравитация. То си прилича точно, като си се скача на земята. Дори човека да е по-тежък от скафандъра и облеклото то не би трябвало така яко да "тупне", та чак краката му се подвиха. Знамето в горния хоризонтален край има пръчка, която да го даржи изпънато, но долния десен край си се вее на воля.

"И" ти да се изакаш за поне десети път тук днес, да. Заповедта е да не се отказвате, тъпи но послушни руски слуги. За кой път днес постваш все същата тъпотия, аман от жалки клоуни. Вернер фон Браун никога не е конструирал Сатурн 5, къде ти, нищо никога не е правил. Хилядите свидетели на изстрелването на Сатурн-5 - можеща да носи повече от всяко нещо правено от човек досега, дори от совалките, които вдигаха до 27 тона ли беше - са ги приспали и са сънували това, което са видели, нали така. Нагли умствено изостанали руски слуги, ей.

Лично аз за първи път се изказах. А ти престани да беснееш, а погледни фактите, които показват хората. Мисля че отдавна е доказано, че човешки крак не е стъпвал на Луната и престани да се заяждаш ами прочети нещо по въпроса.

Днес (а де факто никога) американците не притежават ракета, която да има възможност да създаде тяга, за да изведе човек на Луната. Защо преждевременно спират програмата за Сатурн-5 и я изпращат в музея? Защо днес нямат ракета с мощност, подобна на руската "Протон"? Защо ракетите им "Атлас" изнасят товари с голяма маса единствено с помощта на руските двигатели РД-180? Ако американците биха имали свой достатъчно мощен грузоподемен двигател, защо използват руски технологични разработки, и то имайки предвид почти налудничавата им гордост и високомерие именно спрямо руснаците. Защо санкционната им политика напоследък не обхвана въпросните свръхмощни руски ракетни двигатели? Няма разумни отговори на няколко серии от въпроси, има само мънкане и измъкване с безпомощен хилеж.

Ако американците бяха стъпили на Луната, отдавна щяха да са я обявили за своя, щяха да са летели след това още сто пъти до нея и до сега щяха да са я разкопали цялата, в търсене на някакъв келепир....

Защо днес нямат ракета с мощност, подобна на руската "Протон"? Ракетата Протон извежда 23 тона на ниска орбита и 6.8 на ГТО , а ракетата DELTA IV (американска cамо с американски двигатели на кислород и водород) извежда 29 тона на ниска орбита и 14.22 на ГТО. Ама руската я продават някъде около 100 милиона ,а американската 375 милиона. И американците казват колко получава един американец и колко един руснак. Излиза ни по евтино да купуваме руски ракети и двигатели. Ако не вярвате влезте в гоогле и друга търсачка и се информирайте. Но Elon Muskк шефа наSpacex е намерил начин да преодолее това. Неговата идея е следната да прави малки двигатели и да ги произвежда серийно и по този начин да смъкне цената. Ако влезете в сайта на компанията може да намерите данни за цената и мощността на ракетата . 53 тона на ниска орбита и над 21 на ГТО. 2.3 - 3 пъти пвече , а цената само 40 % повече. Американците имат компютърна автоматика позволяваще да предотвратява инциденти своевременно , което е важно при много двигатели и което руснаците не можаха да направят при Н1 i respektiwno da stignat Lunata

Днес (а де факто никога) американците не притежават ракета, която да има възможност да създаде тяга, за да изведе човек на Луната. Това не е верно . ДелтаIV Heavy може да се използува за тази цел - 2 ракети минималистичен вариант и 4 нормален . Но цената на ракетите само е 750 1500 милиона долара.Falkon Heavy може да се използува за тази цел една ракета минималистичен вариант и две нормален. При това цената е 135 милиона ( 2013 ) долара една ракета. При това, ако спазят мащабите на Сатурн 5 могат да изведата не 53 , а 70 на ниска орбита и 17 + на ниска лунна орбита и да използува само една ракета , която бi bила по скъпа с 30 40 милиона или 170 180 милиона. Съвсен добра цена. S nalichni sredstwa.

Остави тая суха статистика, тук става дума за национална гордост, а не за нещо, което е два пъти по-скъпо. Виж, ако е за пропаганда, ще платят като попове янкушките, за да лъжат простолюдието, че са ненадминати, обаче за едни ракетни двигатели се циганят, и то по време на санкции. Айде не на нас тия, знаем ги, че са непоправими майстори на стъкмистиката! Чувал ли си за хамовото семе? В Библията пише, че туй семе е от баща дявола, затова и лъжат както никой друг, и не търпят възражения, когато става дума за първенство.

пич, тая делта има ли други, освен американците, дето са я виждали и летели на нея? Хората, които са компетентни и се съмняват напр. твърдят, че няма! И накрая какво излиза, че ми изтъкваш само финансови причини американските супер ракети да не летят. Ами айде тогава американците да се превъоръжат с руско оръжие, понеже напр. програмата за един ф-35 днес е шест пъти по-скъпа от руската програма за ПАК-ФА? Да не говорим пък, че руските самолети летят, за разлика от американските... С икономика няма как да оправдаваш технологична немощ, дай да гледаме реалностите, а не виртуалните алабализми, ракетите не са борси, нито параметрите - банкови котировки, че да се вързваме на тая манджа с грозде, дето янкушките ни я предлагат не само в в икономиката, ами и в техниката. Аман!!!

Излязоха велики книги на много езици, разобличаващи лунната афера на американците. И до днес не е създадена технология за стъпване на човек на Луната. Най-много се изложиха американците с невъзможността днес да създадат ракета, която да повдигне повече от 15 т товар - дори само до МКС. Какво да говорим, ракетата Катурн-5 е била двустепенна бутафория, създадена на основата на Сатурн-1М - най-добрата американска ракета в историята. Добра, ала за сравнително незначителни товари, и само двустепенна. Намерете в мрежата изключително разобличаващата книга на руския физик Попов. Аргументите му са жестоки и разобличаващи американската лъжа. Лъгали са и продължават да лъжат, както винаги!

Заповедта е да не се отказвате, тъпи но послушни руски слуги. За кой път днес постваш все същата тъпотия, аман от жалки клоуни. Вернер фон Браун никога не е конструирал Сатурн 5, къде ти, нищо никога не е правил. Хилядите свидетели на изстрелването на Сатурн-5 - можеща да носи повече от всяко нещо правено от човек досега, дори от совалките, които вдигаха до 27 тона ли беше - са ги приспали и са сънували това, което са видели, нали така. Нагли умствено изостанали руски слуги, ей.

Ракетата е конструирана от ВфБ, разбира се, ала отвътре е бутафория - обширни части от работните и товарните й отсеци, декларирани с определен тонаж, де факто са били напълно празни. Освен това бутафорна се е оказала и третата степен, от която именно е зависело отиването на екипажите до Луната. Т.нар. "доказателства" за нейното съществуване, са напълно неубедителни! Астронавтите са оставали на околоземна орбита, целият пърформанс по "кацането" е в студио на Холивуд - до Луната са можели да се доберат само автоматични спускаеми апарати с незначителен тонаж. Лунният грунт не е никакво убедително доказателство - на химически лаборатории за изследване в чужбина американците са предоставяли само проби от десетки грамове, а не килограмите камъняк, както неосведомените и, разбира се, НАСА, твърдят.

27 тона ракетата на шатъла знаеш ли кога ще вдигне? Когато в околоземна орбита се качи най.много на 65-100 км, не повече. До МКС полезният товар се съкращава на 12 тона и то само при специфични градуси на приближение. А за Луната нагрузката на такава ракета сметни си колко пада - я може, я не може да закара до Луната едни 500 кг. Цялата легенда на американското "кацане на астронавти на Луната" се крепи на вярата в обявените от НАСА параметри на ракетата Сатурн-5 - наистина "най-мощната и голяма ракета в историята", която незнайно обаче защо от 1972 г. не лети. Дали защото не е бутафория на основата на Сатурн-1М, както големи изследователи-скептици с основание предположиха?

А защо няма мужик-алкохолик ходил на Луната?

По същата причина, поради която няма и американец, китаец, пакистанец, бразилец... Просто още никой не е ходил на луната.

Вижте само как се вее американското знаме в условие на безтегловност!!!???--няма начин да не се е разхождал 9 часа на Луната.

На луната няма безтегловност. На Земята няма по-тъпа сган от руските слуги с кьопавите им напъни да излъжат някого. Котето ни беше по-интелигентно от всички ви накуп, то като искаше да ме излъже да му дам храна се сещаше да претендира, че иска да го пусна навън за да ме накара да стана.

На Луната има гравитация!!! Какво общо има веенето с гравитацията? И за последното изречение - ко речи?

Отиде си един добър актьор... Мир на праха му!

Прочети поста ми най-долу, имате нужда от свежи идеи. С повтарянето на загубеняшки конспиративни теории дето и дете не можеш излъга с тях доникъде няма да ви стигне агитацията, тъпи руски слуги.

Какви руски слуги? Какво общо има Русия с холивудската продукция за луната? Той собственика на студиото е американец. И си каза човека кое, колко, кога... Пази си и част от реквизита, която е успял да скрие от държавните агенти.

тук не става въпрос за съветска пропаганда а обективни факти -не може знамето да стои така изправено като отлято при отсъствие на атмосфера и вятър а то на всичкото отгоре и се вее от време на време за уж по -убедително-освен това технологиите тогава не са били толкова напреднали като сега и това прилуняване без съвременната електраника е напълно невъзможно и не на последно място защо никога повече това не се повтори ако е факт и никой повече не можа да отиде до там?

Покрий се обратно в дупката си бе, обективни факти. Вместо да упорствате с повтаряне на тъпотиите, които ви спускат това руските слуги докладвайте нагоре, че тия дето ви измислят програмата са сенилни тъпаци. Не че много ще помогне, при днешните комуникации пропаганда нямаща истината на своя страна е обречена.

защо да не може "знамето да стои така изправено"? Аз мисля, че със знамето всичко е наред

Сигурно има пръчка да го държи. Иначе макар и 6 пъти по-малка гравитацията ще го дърпа надолу. Тъй като има нищожна атмосфера. Почти я няма, то не може да има вятър. Вятъра е движение на въздуха/ атмосферата. Тук тя липсва.

От тук видето, изглежда че знамето отгоре има пръчка, която да го крепи. Но наистина има моменти на развяване, които са трудно обясними. Няма атмосфера или е твърде малка, за да има вятър. Вятъра е движение на частици (въздуха), а при липса на атмосфера, то те липсват. Като вятъра се определя и отземната повърхност и нагрявания. Там е много по-равно май, за да се получат такива размествания на топли и студени маси. Някой твърдеше после, като обаснение, че го били вързли сигурно долния край на знамето за въженце и го дърпали. Другото странно е, качеството на образа. То е много по-чисто от да кажем началните и крайни кадри, където макар и цветни, всичко е размазано. Онези са все едно с HD резолюция спрямо тях. ;)

Проста физика. Това е не веене, а трептене. Долния край на флага поради липса на съпротивление на въздуха се мята максимално. Такова плющене на флаг от вятър става при буреносен вятър, а астронавта седи до флага и ураганния вятър го заобикаля така ли?

Мурзилките изпълзяха от тъмните си дупки и започнаха да повтарят техните си небивалици. Иначе, поклон пред астронавта. Дано в бъдеще и други да минат по неговия лунен път.

ОТ КЪДЕ ПРЕПИСВАТЕ ТИЯ ИЗМИШЛЬОТИНИ БРЕ ?

Първо никой човечец все още не е ходил на луната, второ дреме ни на нещата че некакъв палячо е умрел

Ficho

Хайде стига с това. Ако никой не е стъпвал на Луната, как обяснявате, че лунни образци са донесени и раздадени на всички страни, които са поискали и до момента няма нито една научна институция, която да твърди, че те са фалшиви. Как ще обясните, че на Луната има инсталирани отражатели, с чиято помощ се следи прецизно положението на Луната спрямо Земята. И може би най-важното - в ерата на Студената война, как си представяте, СССР да не осмее САЩ, ако има най-малко съмнение в това постижение. Не разбирам, кому е нужно да се разпространява тази измислица. Всички аргументи в подкрепата и са лесно оборими, някои дори са смешни. В крайна сметка, това е постижение на човечеството, не просто на една държава. В екипа, качил хора на Луната, участват учени и инженери дошли от всички краища на света, включително България. Трябва да се гордеем с това постижение на предишните поколения и да се радваме, че ние също в рамките на живота си можем да станем свидетели на нещо подобно - първото пилотирано кацане на чужда планета.

шефче

Руснаците не са пращали хора на Луната, но лунни проби са донесли на Земята!!!

Развятото знаме ги издъни, Фичоооо, развятото знаме!?

човечецът "Никой" определено не е ходил по Луната, ама Нийл Армстронг, Едуин Олдрин, Чарлс Конрад, Алън Бийн, Алън Шепърд, Едгар Митчъл, Дейвид Скот, Джеймс Ъруин, Джон Йънг, Чарлс Дюк, Юджийн Сърнън и Харисън Шмит са ходили.

шефче

Ходили са в сънищата си.........................!!!

Ходили са до студиото в Холивуд. Да поразвеят американското знаме, и да покажат лепения с тиксо "Аполо". :) Това си го каза не кой да е, а продуцентът на филма. И от цялото ходене до луната, където уж имало 10 часа филми, има само 4 минути видео, и 1-2 снимки. Къде са другите? И защо наличните са с кофти качество, при условие, че заснетите материали уж били с много по-високо качество? Отговор: Понеже декорът в студиото не позволява заснемане на 10 часа "разходка по луната", и понеже на записите с добро качество по-лесно се намират манипулации, като тиксото на Аполо. И най-важният въпрос: Къде са знамето и стъпките? Защото съветската плоча и луноход се виждат и от земята. Но знаме не се вижда и от космоса. Няма такова. Тоест има, но е при реквизита в Холивуд.

Това упорито слабоумие намирисва повече на вкиснала съветска пропаганда отколкото на вяра в откачени конспиративни теории, прекалено еднообразно и повтарящо се е а авторът не е един и същ, няколко са сякаш. Тъпо измислено разбира се, тя цялата съветска агитация/пропаганда се мъчи да работи по съветските методи - ако и да са Русия вече - а те са само смешно-жалки при днешната комуникационна обстановка.

шефче

Уникално си СМЕШЕН и ПРОСТ!!! И внимавай от тъмното да не изскочи някой съветски комунист и да те изяде.............................