Коментари - Какво знаем за китайския стелт J-20 (снимки) | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за китайския стелт J-20 (снимки)

На авиосалона в южния китайски град Чжухай Пекин представи за пръв път пред публика своя стелт J-20. Какво знаем за самолета?

Обратно в новината

Коментари - Какво знаем за китайския стелт J-20 (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

каква ли ще му е цената в аликспрес

Пилота трябва доста бързо да върти педалите че да мине свръхзвуковата бариера, браво!

Китайците имат богат избор на пилотски материал, както и имат богат опит в допинга. Преди 2-3 години гледах китайски гребкини на живо... тва имаше гръб колкото три пъти моя и бицепс като бедрото ми... а аз не съм от най-слабите! Като миниатюризирани Батманки от анимацията бяха!

За котайския стелт трябва да знаем, че на втората седмица се чупи. :)

тази държава Котай? За пръв път я чувам.

Има няколко учители по Български език и литература в сайта и денонощно следят за правопис и пунктуация. Третата световна могат и да я пропуснат, но запетайките, пълен/непълен член и тайпо-никога. Open your mind, брат'чед.

Не ти стигна акъл да видиш, че буквите са една до друга на клавиатурата и човекът е направил обикновено typo - ама да се обадиш можа.

Само ако купуваме изстребители, трябва да гледаме и цената на час. Някакви даваха на Ф-22 Раптор, че била 58 000 долара на час. Не че на нашите някой би продавал Стелт-ове.

Не че се продават, а и едва ли някога ще продадат ф22, ама къде пък ше купим ние, че за 2-3 такива, ще трябва да си продадем АЕЦа, то цената за чужда държава на такъв самолет би била 2-300 милиона, никой не би си купил

Dimi

Те не само не се продават, ами и от има няма 5 години изобщо не се произвеждат... произведени са няма и 1/3 от планираните бройки...

спиртосан- ясно,че няма да си купят боинг, а си купуват Еърбъз , и собствено произведените Сухой 100-суперджет и МС- 21.Това не елоша новина за рашките а лоша за боинг щото губи пазар.

Смях в залата - Сухой 100 суперджет (кво му е супер, при условие че е малък самолет за къси разстояния...) е създаден с огромно участие на външни западни фирми, включително БОИНГ! Двигателите са също ЗАПАДНИ - френски. Руснаците НИКОГА не са умеели да създават - могат само да крадат и напасват... до някъде. От пияни алкохолици кво да се очаква.

пълен смях, че кво му американско на боинга, то въобще кое е американско на пазара.Даже едните им ГМО храни са с ембарго от 2/3 от света и забрана за внос. Както заяви Бил Гейтс неотдавна в т.н.им конгрес "късно е за връщане на читавите компанини в америка-нико образовани кадри има нито данъците отговарят на нещо реално.Така е от 40 години.

Знаеш ли колко е 'руското' в СуперБюджет? Не много..

Знаете ли, че преди няколко години рашките се хвалеха, че щели да бъдат едни от първите, които да си купят Боинг 787. Сега обаче се оказва, че търсят на кой да препродадат правото да купят първите 22 бройки :D Явно деньги ньету! Рашките няма да пътуват вече в чужбина с луксозни лайнери! А иначе Рашка, викате, била по-добре от всякога!

за китайския вече знаем,а какво знаем за наште мигове?

аз знам, че такива вече нямаме, а ако има няколко останали, те не летят... от 12год летят само американци и натовци над главите ни... пръскат с химикали, вируси... а генералите ни са генерали на себе си и на жените си... а инак буквално на 20хил. пишман войничета дет' са там за едните 400евро ... инак генералът реши да стане политик:) пенсионира се и взе малко над 100бона ... така и така не летят пилотите ни, и не са никакви летци вече, ам' бърем да вземат да печелят манги от политиката... 'щот' там са мангите от европрограмите:)

За миговете не знам ама за тебе знаем, че си поредният посран руски агит трол.

точно ти си трола, виждал съм те и друг път, а човека е прав. Какво знаем за българските телефони или автомобили? Та ние чесън внасяме от Китай заради такива нищо не можещи плямпала като теб

Продължавам да се чудя какво му е стелт на самолета с тези огромни и изнесени толкова назад след открити сопла?!?

Ако говорим за намалена радиолокационна видимост - соплата са си екранирани отпред и отстрани. Отзад няма чак такава нужда от екраниране. Иначе инфрачервената видимост, предполагам, е на старото ниво.

Както обикновено, в коментарите под постна статия ври от информациите на всезнаещия български анонимник.

Не баш. Под другите 3 новини в раздела няма и един коментар. Пуснали са руските агит тролове под тая новина с идеята да сеят недоволство ("кво правят китайците а ние къде сме" и подобни тъпотии) и ей ти коментари. Съответно се намират и хора да се обадят в отговор на агит селениите им.

какво знаем? знаем че те имат, а ние - не. знаем също че там няма грантоваци и американски нпо

Много знаеш бе, брей. Отде ви изравят бе.

Ти не си ли живял през соца? Беше пълно с такива тикви! Идваха по училищата да ни говорят за партизани, за дружбата със СССР. Яко промиване на мозъци!

Искаш да кажеш, че там няма руски путалясници, защото още Мао им би грамаден китайски шут в отзад!

На тиквите да се обясни: 1. Невидим самолет няма - има самолет, който трудно се открива от радар. 2. Когато самолета си отвори люка за бомбите - му се променя профила и вече не е чак толкова неоткриваем. 3. F-117 е първият по рода си самолет и при това стар. 4. F-117 не е свален от въоръжение, а е в запас. 5. F-117 общо взето печели няколко войни срещу съветско въоръжение. 6. Полковник Дани Золтан, който е свалил F-117 е УНГАРЕЦ - не е сърбин! :) 7. Подполковник Зелко, който е управлявал сваленият F-117 не е заловен от Юго-армията! Демек американците са си се разхождали из Югославия като у тях :)

откъде знаеш че няма невидим самолет след като не вижда?????

Я сега Стояне , да обясниш тука , до стеничката, откъде ги знаеш тези работи, а ?

Какво има да знаем, както обикновено, китайците са крали като изтървани цигани при проектирането на самолета.

крали били и кво? от мен да зависи отбраната на Китай и аз ще крада от всякъде откъдето успея. Всички крадат! И Американци, и Руснаци, и Англичани, и Китайци, и Французи ... и който се сетиш, всички крадат! Дори днес "супер напредначавия" САЩ би дал милиони само да надникне във военните лаборатории на "изостаналата" Русия. пп. с изключение на Северна Корея те нищо не крадат, щото техните технологии им се спускат свише от божествения Ким Чен Ун. Той знае всичко.

жълтите, и ватенките. САЩ се возят на Раптори от 1997ма, че то тая технология за 5то поколение изтребители остаря бе, егати 20 години, чудя се защо пишете още тия глупости! От поне десетина години се мисли и работи засекретено по 6то поколение. Тия се сетиха да правят ПАКФА и този адски смешен и тежък китайски боклук едва сега, а ще влязат, ако въобще влезе на въоръжение напълно поне след 10 години още. И оставете Ф35, той си е създаден за пушечно месо, за самолетоносачи, държави от 3тия свят, балъци да го купуват и т.н.

да бе гола вода са то от толкова холивудски филми и фантазии ,ватенките взеха и пазара на бойни самолети и хеликоптери под носа на краваристан в последните 2-3 гонидии.А за великите раптори -фира след фира и спиране.Обаче си глътнаха по поръчките едни 10 млрд.долара.Така се прави корупция .А бе въобще като невидимите ф-117 само те си знаеха горките че са невидими и някоалко пъпчиви тинейджъра в киното пред поредната шкембе-бълвоч холив.драма-екшън

Ф117, кретенче лети с под 1000 км скорост и нито сърбите нито иракчаните можах да го видят. Добре че американците предупреждаваха къде ще бомбардират та сърбите успяха случайно да свалят един, след като преди това избиха хиляди птици. Руснаците продават един самолет 3 пъти по-евтино от американците и само на тоталитарни и корумпирани правителства. Така че никакъв пазар не са взели. Рапторите си летят всеки ден над Сирия и Руснаците не могат да засекат дори и един, а те в сравнение с Ф-35 са като слон пред мишка за радарите. Подробността е, че те пък от своя страна за радарите са като мишле спрямо руските слонове.

Dimi

С малката подробност, че рапторите така и не навлязоха масово на въоръжение... оказаха се капризни и прекалено скъпи машини и съответно са спрени от производство през 2011 година... произведени са само 160 бройки от тях...

Е как да не са на въоръжение бе, пич, че те заедно със Страйк Игъла са гръбнака на авиацията им, колко да построят като в света няма аналог, няма държава с такава флота, за чийй ..., освен да се бият марсианците? Над 200 бройки имат, е и в уики пише че са около 190, кой знае колко са, няма какво да се строи при положения, че пакфа е в няколко бройки, а това дето му гледах сега видеото джей20 (одрало кожата на раптора), че то е кютук.

СЪС ТОЯ САМОЛЕТ Щ МОГАТ ДА СЕ СВАЛЯТ САМОЛЕТИТЕ ТАНКЕРИ ЗА ПРЕЗАРЕЖДАНЕ НА САМОЛЕТИТЕ И ТАНКЕРИТЕ ЗА ЗАРЕЖДАНЕ НА САМОЛЕТОНОСАЧИТЕ ... САМОЛЕТИТЕ ВСЕ ОЩЕ ХВЪРКАТ С КЕРОСИН ... И ТРЯБВА НЕКОЙ ДА ГИ ЗАРЕДИ .... :)))

Треперете кравари...

Aбе краварите са далеч, ама рядко населена и впиянчена Русия е близо

САЩ може и да е далеч от Китай, но военните им бази са доста близо.