Коментари - Ще оцелеете ли при ядрен взрив? | IT.dir.bg
назад

Ще оцелеете ли при ядрен взрив?

Outrider Foundation са създали интерактивна карта, благодарение на която всеки човек може да провери дали би оцелял при ядрен взрив.

Обратно в новината

Коментари - Ще оцелеете ли при ядрен взрив? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хе, няма; но поне не кахърим слушателите с глупави въпроси

Това е положението ! Едни ще умрете , други ще останем !

Ако Господа Исус Христос не се завърне на Земята за да спаси верните му хора които опазят докрай Божиите заповеди и вярата в Спасителят ни, не би оцеляла и една жива душа, защото когато грехът напълно се развие ражда смърт.

Ако Ицето има неблагоразумието да се завърне, този път изобщо няма да си играят да го разпъват на кръст, ами направо ще го нюкнат (препоръчително с "Цар Бомба"...

Да питат Литвиненко. Мир на праха му И без взрив не му беше лесно

Принципно разчета е 10 процента за оцеляването след ядрен взрив, но как точно е разпределен из световната карта знаят малцина... Едва ли въпросните ще Ви "светнат" по въпроса.... :)

Само си представете всички НАТО-вски точки в София, Варна и т.н. Живея на 1 километър от такъв обект. Единственият шанс е ако го ударят с високоточна ракета без ядрен заряд. Господ да ни е на помощ!

Щастливец е този, който се изпари на секундата при взрива или го разкъса ударната вълна - въпрос за части от секундата и всичко свършва. Останалите ще се пържат на бавен огън от лъчева болест, а който успее да избегне облъчването го чака рак от радиоактивното замърсяване. Добрата новина тук е, че радиоактивността стимулира мутациите и след десетина поколения може да се появи човешки вид, който да може да живее сред остатъците от уран, стронций, плутоний, цезий и всички ядрени прелести

Ама какви са тия ядрени бомби, нали демокрацията победи и светът се освободи от комунизма ?!!

Оцелелите при ядрен взрив може би ще завиждат на загиналите при същия..... Да не дава Господ, че май на оцелелите ще им е по-трудно да живеят.....

Няма "може би"... сигурно е, че ще завиждат !!!

Глупости. Който е далеч от летища и военни обекти ще оцелее. Седиш в мазето две седмици докато се разпаднат по-опасните изотопи и се разсее прахта и толкова. След това обаче е гладомор, и тогава става страшно...

Затова по стара българска традиция в мазето се слага винце, компотчета, сланинка, суджуци, малко праз боднат в пясък и т.н....

Повечко вино. Десет тона, примерно, че вода няма да има неопределено време. И въздух, под налягане, една цистерна.

Хей защо не ходите да се прегледате при някой психиатър може би по-умни въпроси ще започнете да си задавате !?

Гледам електоратът вече е обработен, готов за ядрена война.

Гледам електоратът вече е обработен, готов за ядрена война.

Доста глупав въпрос. И да оцелееш няма да е за дълго

след ядреното бум ще оцелеят само хлебарките и соросоидите, щот са от един вид. те за това соросоидите търсят повод за ядрена война, за да си останат сами с хлебарките на земята. за хлебарките не съм много сигурен.

един оловен хладилник от памтивека и се завирате вътре като оставате задника да стърчи та тия дето детонират бомбата да си поставят червеното бутонче в задника ви,и като го натиснат да знаете че сте оцелял

... после мутантите след ядрената война ви намират в хладилника и благодарят на предците каква вкусна добре опечена консерва за оставили на идните поколения.

Мокър бял чаршаф на главата, държиш калашника напред да не ти капе по краката и бавно вървиш към гробищата.

Ефективността на мощна бомба е малка, както се и вижда където го дават. По-ефекстивмно е взривяването във въздуха. Когато е в земята имало и повече радиация. Но сега не случайно ги правят с много по-маломощни глави. Руснаците на новата май с 24 слайдера. Не ги правят като на старите Сатана с една глава от 18 мегатона или 2 сумарно от 25 мегатона. Иначе средните им глави са по 750-800 килотона. Сатана е предвидено да носи по 10 от тях. На тези от подводници ги правят по 150 килотона. Само ядрено торпедо Статус-6 е с 100 мегатона, но то е за друга цел, включително просто да го взривят в океана и да направи цунами заливащо стотици километри на сушата в САЩ. Макар да е за военни пристанища. Зависи какво носи. Тук не дават много сравнения с руските ракети. На Цар Бомба са махнали урановата обвивка и заменили с оловна, за да няма тази радиация. Иначе уж трябвало да усили взрива 5 пъти. Измерено ударната вълна е обиколила Земята 3 пъти. Огненото кълбо е с радиус било 4.6км или 9.2км в диаметър. Била е с мощност 58.5 мегатона тротилов еквивалент.

Може ли да се пърди в епицентъра на трмоядрен взрив - може, ако си намериш задника

Аз ще оцелея. Нали правителството нареди да се проследи състоянието на бомбоубежищата по документи. Мисля че всичко е наред.

В епицентъра на взрива никой не оцелява. Диаметъра е около 80км. На картата дават много малък епицемтър.

Пробвал си с 300 килотонната бомба, която е по дефолт. А сега пробвай с TZAR BOMBA, която е 50 000 килотона - баш на 80 км. ми прилича - ударната вълна стига до Ихтиман, Ботевград, Враца, Етрополе, Дупница, Земен и Трън.

Не виждам Сеславци. Начи сичко е на ред!

Ако гръмне във въздуха, над центъра на София, имах предвид. Че ако гръмне на земята, е малко по-малък диаметъра.

Не гледай епицентъра в средата, показано е как до края на червения кръг всичко се самозапалва, разрушава и го отнася.