Коментари - Япония ще помага на САЩ да кацне на Луната | IT.dir.bg
назад

Япония ще помага на САЩ да кацне на Луната

Япония ще участва активно в американските планове за Луната.

Обратно в новината

Коментари - Япония ще помага на САЩ да кацне на Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре, де! Нали американците кацнаха без чужда помощ. Преди 50 години. След 50 години развитие имат нужда от японска помощ за да кацнат отново и космонавтите да не ги опече радиацията. Ми да извадят старите чертежи и да сглобят Аполо отново. И готово! Или тези чертежи случайно са били унищожени?

Първо: Руснаците първи кацат на Луната, но без хора. Първи кацат и на Венера, за Марс не помня, но и там като че ли техните апарати бяха първи. Представяте ли си в 1969 г. двама човека да кацнат на Луната, че и да се върнат обратно на Земята. Без чужда помощ - невъзможно. Затова са и теориите на конспирациите, защото шансът е 1 срещу девет. Голям (късмет) са имали, ако е така. Или пък - вече ги няма тези велики учени, които правеха чудеса, преди 50 г. Сега екипи от мижитурки ли са, че не отиват там, извънземните или подземните ли, не им разрешават да милитаризират естествения Ни спътник?

ако от лъжи можеше да се оплете въже, щяха да си имат лифт до луната,не да търсят японците,руснаците и германците

Производството на супер тежки ракети поглъща голяма част от бюджета на НАСА. Една Супер тежка ракета е средство , а не цел на космическите изследвания. Falcon Heavy е алтернатива . Една модифицирана Ариана 6 също. Боеинг има пазарна ниша в производство на пътночески и военни самолети. Но това са американски проблеми.

Ако се създадеWest Union може да се очква East Union - CHina Русиа и Индиа. Конкуренцията винаги е полезна.

Е щом и японците ще помагат тоя път може краварите наистина да кацнат на Луната, освен ако под помощ не разбират нови камери за холивудското студио на НАСА.

Само да помогнат малко и на руснаците, че с електроника с части от алиекспрес само им се взривяват ракетите.

Аз пък,муцки,кацнах снощи,на девер ми на.....метеорита.Зриви ме от вътре,направо ме изпари.

Японска МОДЕРНИЗАЦИЯ на Снимачното Студио МОХАВЕ. Малко да намлят Десния Вентилатор, че ще отнесе знамето със се колецо

LOL, айде пак го отвързаха тоя.

Божеее.... Американска космическа програма - Излита с Руска помощ, каца с Японска.... Като гледам Света на какъв хал е ... горките американци освен да се осират, друго сами нищо не могат да свършат....

А горките руснаци нито излитат, нито кацат. Само се взривяват понякога.

САЩ първо да започнат отново да пращат хора в орбита и тогава да говорят за Луната и Марс...

Така е. Затова говорят за 2021-2 г. а не за 2018.

Голям разбирач се извъди, та даваш акъл.

Жанр: anime Герои: roundeyes

Япония е окупирана от сащ от 45-та насам. Естествено, че ще помага, просто няма избор.

Какво слагаш минуси бе, клепар неук. Я разгледай историята и сегашното положение. Аман от малоумници.

Тъпунгер, окупирана беше България от СССР, като тука имаше няколко секретни БЕЗПЛАТНИ бази до които достъпа беше строго забранен. В Япония САЩ плащат за базите си. По тъпата ти логика И Куба е окупирана, щото САЩ имат и там база, пък Фидел не мислеше така цял живот.

Чудесна новина! Две от водещите световни демокрации и икономики ще разработят Луната докато идиотите алконавти изстрелват спътници на дъното на океана :))))

Prости сметки показват , че Европа може да осъществи такъв полет с две ракети по 1000 тона стартова наса . Първа степен 3 ускорителя по 160 тона с 20 тона структурна маса + интерстаге. или лн ( 1000/580) x 2.55 = 1.38.9 км/с Втора степен 2 ускорителя 160 тона структурна маса + 15 тона лн( 520 /230)x 2.88 = 2.349 км /сек . трета степен лн( 200/60)x 4.23 = 5.09. Четвърта степен лн( 45 / 15 ) x 4.55 - 4.998 или 1.389 + 2.349 + 5.09 + 4.998 = 13.826 - 9.6 = 4.226. км /сек тази скорост е достатъчна за достигане на ниска лунна орбита около 10 тона товар . Един път за орбиталния кораb и втори път за спускаената ракета. Всички елементи са от бъdещата ариана 6 и ако ариана 6 4 струва 90 милиона евро тези ракети би трябвало да са по 100 милиона

Както европейците , така и японците дават по малко пари за разработване на супертежки ракети. Та една кооперация между USA с Falcon Heavy , Европа с модифицираната Ариана 6 , пилотирания кораб Драгон и спускаеният модул примерно на Германия и Англия, а роботите и станцията от япоnци , корейци и тайванци, може да е основата на едиn West Union за Луната и Марс. Смисълът е, че целта е с обединени усилия да бъдем first. Не е ясно какво знаци това за България. Дали кабелите и проводниците , ще се произвеждат у нас за по евтинo или пък някой дозиметричен прибор , ще е наш.

Може и не само за прости дозиметри да се преборим, сериозната ядрена спектрометрия е много силна в БГ.

Когато става дума за частни проекти да бъдеш first е от жизнено значение по голям пазарен дял. едно кооппериране е възможно , ако конкурентът има предимство в определена област. Ако е на държавно ниво, то там винаги има смисъл , ако не е свързано с политически проблеми. Защото , както по силната страна , така по слабата пеечелят от намаляванe на разходите. За по слабаtа страна допълnителен , бонус е че един продукт получава държавно финансиране и оцелява.

За Б-я ще оставят пак тоалетната, защото хранителни технологии вече няма, БАН са на изживяване, електрониката ни е китайска, но тържествено показахме, че тоалетни вече можем да правим

Има няма още 20-30 годинки и може и да се доближат до луната. Интересно как излъгаха всички 69та, че са стигнали, че и върнали до Луната, като те до тогава нямаха нормално облитане на земята.

Това че си тъп е ясно, ама вземи нещо да прочетеш. Примерно романа "Идиот". От руски автор е, така че действай. 100% ще увеличиш коефициента си на интелигентност поне хиляди пъти до към стойност близо до 1.

Да беше оня изтървания да се усмихне човек на тъпотията ти и толкова. Но ти си шибан руски трол напъващ се да излъже когото може - отказах те от доста наглости, и от тая с напъните ти да излъжеш децата за мисиите Аполо ще те откажа.

Как ще излъжеш гладните, че са сити? За луната и кацанията е ясно, колкото и да е тъжно!

Ами ще помагат японците! Няма ги вече германците, които янките прибраха след ВСВ и които им направиха космическата програма. И да се стяга Калъмбия пикчърс, че ще трябва да прави нов филм за кацането на луната. Нещо като нови серии на Star Wars!

Май не си гледал Iron Sky - нацистите създадоха тайна база на тъмната страна на Луната през 1945 г., където се скриха и възнамеряват да се върнат на власт през 2018 г.

Ха-ха! Това е яко като идея! Ще се гледа! Остава и чичко Адолф да се е хибернирал и да дойде да ни реши циганския проблем...

За другото не знам, но наистина си тъп. Американците кацат 6 пъти на Луната. Срещат там извънземни апарати и архитектурни обекти. Има и прихванати разговори от радиолюбители - "Хюстън - не сме сами, огромни обекти..." преди да преминат на секретна честота. Ограмоти се малко за Луната и какво има там - има много литература в нета

Няма извън земни. Това е измислица.

Американците кацнаха на Луната през 1969 година, помня много добре. Останалото за извънземните са измислици за малоумници като теб.

КАК СЕ Е ИЗКАЗАЛ - ЯПОНИЯ ЩЕ ПОМАГА НА САЩ ДА КАЦНЕ НА ЛУНАТА !!!!! ИМА ЛИ ГИ ОЩЕ ТЕЗИ СЕЛСКИ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИ ФАКУЛТЕТИ ??

Не "помага", а с руски акцент "пАмага" "Япония ще пАмага на САЩ да кацне на Луната"

филолог...

Интересно - преди половин век, времето на най-голямото развитие на науката, техниката, технологиите, материалите... американците ходиха, кацаха, връщаха се, джип закараха, филм снимаха... хоро играха ли, не играха ли... Пък днес, японците ще им помагат, да обикалят около Луната. Що тъй!?!?

Извинявам се, "ЩЕ" с главни букви.

ЩЕ с главни букви се отнася за руските некадърниците, които сама могат да ЩЕ-кат. В случая обаче става въпрос за Япония, а там ще си е нормално.

И кое им е "ЩЕ"-тио на руснаците??? Първи изстреляха ракета в космоса, първи заведоха живо същество там, първи изведоха човек там, първи изведоха изкуствен спътник на земята... а ти се седиш малоумен и подсмърчаш.

Ще помагат за да излезне по-евтино и за да имат дял от печалбата, затова.И да получат изгода от новите технологии.

Ще помагат с добре обучени, т.е. облъчени Тайконавти-Камикадзета.

Тайконавти са китайците. Няма как Япония да помага с такива

Ех, значи онзи игрален автомат от 80-те, с космическа престрелка, на който пишеше тайкун, джапан... е бил китайски.

След 50 години бурно развитие на технологиите САЩ ще се опитват "отново" да стъпят на Луната.

Но за 15-20 пъти по-ниска цена.

Този път картинките от там ще са манга. ;)

БРЦК

Абе как така преди 50 години успяха сами, пък сега не могат?

И сега могат, Япония ще помага по нейно желание. Ти кво предлагаш да откажат предлаганата помощ?

БРЦК

И като могат що за толкова време не го направиха?

И при секса е така. Преди 50 години моят го можеше, ама сега - не.