Коментари - iPhone 5S - безплатен с договор в Япония | IT.dir.bg
назад

iPhone 5S - безплатен с договор в Япония

Клиентите в Япония ще получават безплатно новия флагмански смартфон на Apple iPhone 5S, ако сключат двугодишен договор с най-големия мобилен оператор в страната NTT Docomo.

Обратно в новината

Коментари - iPhone 5S - безплатен с договор в Япония | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

много полезна информаця...... кои го ебе... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Ама тебе са те накарали с опрян в главата пистолет да отвориш линка и да прочетеш новината ?

koi e otvarial be mesir

След като Стиийв Джобс почина Apple започна да прави невероятни глупости с операционната система,дизайна и т.н!Според мен това ще бъде най-голямата боза правена някога от Apple!

Най-големите бози на Епъл са отпреди 20-на години в сферата на компютрите.

Безплатен .?.......?

И безплатен не бих го взел :-)

не бих ползвал никога услугите на тия шпиономани! сега това новото с отключването с пръстов отпечатак ми мирише на събиране на пръстови отпечатаци без грам шум да се вдигне

Параноик си. Щп коментираш в интернет тогава? Откриваем си,

Не бих плащал на епъл за услугите им, съответно не съм и купувал техен хардуер. Но това, че са посмели да пуснат първи продукт с 64 бита АРМ е сериозна крачка за индустрията, ако и потребителите да не видят ефекта от нея. Дано оцелеят, разнообразието на пазара е добро за всички. Не че ще им е лесно ама то никога не е лесно.

Почти си разбрал какво съм казал.. В момента магазина на Епъл предлагат само 5s, 5c и 4s (8GB), а в България предлагат 5 и 4s (16GB) та е трудно да направя коректната сметка. Затова ще се възползвам от цените които ти си представил: - цената в САЩ е $730 - незнам дали цената е с щатския данък продажба затова махам 9% -> около $664,3 - в левове (при курс 1,47 от първа страница на Дир.бг) това е около 976,53 лв. - добавяме ДДС 20% и получаваме колко би трябвало да струва в Български магазин -> около 1171,846лв. - Ако провериш колко струва в при нашите оператори без договор и еднократно плащане - цената ще е почти същата (незнам за кой точно 16GB модел си посочил цената, та няма как да ти посоча конкретната цена в български оператор)

и тук ще е безплатен ще има безплатна снимка с него :)

Щом са безплатни ще си купя цял кашон и ще ги продавам в България по 1000 лева парчето.

Тим КукУ не е за там! Ще осере яката фирма! То и който и да бъде - ще е така! Без двамата Стив, особено без Джобс, Епъл не е това което беше и им се иска на феновете и.

Тва е щото джапонците са по-бедни от нас!

Cheeseus

Всички модели на iPhone са безплатни в Япония. Първоначално се предлагаше от втория по големина оператор Softbank, после от третия - AU KDDI, а сега вече и от Docomo, но винаги безплатно, срещу сключване на договор, като договорите винаги са двугодишни. Принципите в Япония са доста по-различни от Европа и света. Там е невъзможно да се закупи телефон, който да не е брандиран от оператор и да не е заключен. Единствено Docomo отключват срещу такса, но пък всеки смартфон се следи по IMEI в мрежата и не се допуска ползването на данни, ако не е на съответния оператор, т.е. отключен Docomo телефон ще се закачи за мрежата на Softbank, но няма да може да ползва данни. iPhone се предлага безплатно, само срещу договор за услуги, за разлика от всички останали марки, при които освен това се плаща и самият телефон. Пример: Искаш най-новия модел на Sharp SH-06E от Docomo, сключваш договор (или подновяваш стария) и броиш около 80 000 йени (600 евро). В течение на двете години ти се правят отстъпки от месечната такса и накрая телефонът ти излиза наполовина. Искаш същия модел от Softbank (там се казва 206SH), сключваш договор и плащаш ок. 40 000 йени, но не получаваш отстъпки за срока на договора, т.е. накрая ти излиза същото. Искаш обаче iPhone - плащаш само за договора, нищо за телефона. iPhone успя да заеме първо място при телефоните (не при смартфоните) там едва тази година през май - и то само защото е безплатен. В момента iPhone държи 15%, Sharp държат 14%, Toshiba - също 14%. Всички останали марка са с много по-малък дял.

Браво! Благодаря! :)

Скоро имахме една бизнес среща с японци. Всички до един бяха с iPhone5 . Аз лично много за зачудих, но сега разбирам защо.

Шарп са пичове, дано скоро открият и България като пазар.

Cheeseus

Колкото и да ми се ще, май няма изгледи да стане. Бяха обявили в края на 2011, че имат планове за световна експанзия и пуснаха европейска версия на 3Д смартфона SH-12C - за Германия и Франция - под името SH80F. Мислеха да пускат и следващи модели, но... В Китай пускат доста модели, както и в Тайван. Миналата година пуснаха три модела и за Русия - там се радват на голяма популярност, защото има стабилна общност от "кейтай-фенове", т.е. хора като мен, зарибени по японските телефони, които намират начини за внос. А в България... тук като си покажа смартфона на Sharp и хората ме питат: "Ама те правели и телефони ли?" и като разберат, че е водоустойчив (снимам full HD видео под водата), прахоустойчив, 3Д, първата в света камера с оптична стабилизация 12 MP и пр. - "Искам и аз такъв!" :)

Не виждам проблем с цената. Който може да си го позволи и го иска, ще си го купи. За другите има други модели телефони. Разбирам тия да са единствените в света и сега да недоволстваме от произвола над пазара, няма такова нещо. Apple не са казвали, ще направим евтини телефони, за да има за всички. Тяхната цел предимно е пазара на богатите държави. Все едно да се сърдим на Ferrari, че автомобилите им са много скъпи.

Е аре посмали малко де... Епъл и Ферари...

Имам предвид, че както едно Ferrari е много по скъпо от едно Polo. Така и iPhone е скъп в сравнение с обикновен телефон, без всичките тези функции. Не сравнявам Apple с Ferrari. Мисли малко.

Dimitar Todorov

Точно така. Епъл е ферарито в ай-ти индустрията. Или може би лаборгинито... не съм много наясно с марките коли.

умц се ползва в страната и дяджите не могат да работят изван япан. няма и сим царти в дяджите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да им турят един слот за карта памет.

Безплатно ще ги дават да ама като съберат отпечатъците на всички това безплатно ще ти излезне през носа ! Това вече е много гадно с отпечатъка супер фен съм на Епъл и имам Iphone от както е излязал първия, но този с пръстовия отпечатък вече ми минава всякакви граници.

Сериозно? Чак сега ли ти минава границите?! Границите отдавна са минати...събират информация за нас чрез Google, Facebook, IP Адреса, E-Mail Account-a, Skype, подслушват ни телефона, следят sms-ите, могат да ни наблюдават през Web камерите, определят точно къде си, дори и телефона да е изключен, контолират ти парите, чрез банковите сметки. Ако поискат могат да ти вземат и отпечатъка, не е задължителни да имаш новия iPhone. И с тази, и без тази функция за "тях" си като отворена книга. Така че купувай смело, the damage has already been done!

Ми то няма нужда да искат отпечатъка, ай си извадил паспорт на мига си се простил с отпечатъците си... директно в шенгенската боза с данни. Както се казва сега когато си изкарваш паспорт, след време (май доста скоро) и за лична карта..

Супер.Взел съм си билет за Япония.Някой да иска безплатен телефон да му взема докато съм там?

А ще го донесеш ли тук тоя телефон? :)

АЗ, ам земи и един за жената... айде още два за децата, аааа и още един за внучето и още един за кучето, обади се кат се върнеш.,айде чау за сега

Огризването да започне сега!

sthefu

то и България е безплатен.... просто получаваш едни 50 лв. отгоре към месечната си сметка от 90 лв., но в момента на покупка си е напълно безплатен ;)

Очакваме мега офертата и в България: iPhone 5S 16 GB - "само" за 30-40 лв. на месец с двугодишен договор с такса около 70 лв на месец iPhone 5S 32 GB - на "изключителната" цена от 40-50 лв. месечно с гореспоменатата ултра изгодна тарифа. Гарантирано от - Ментел, Грабул и тозичиетоименетрябвадасеказва

Мани - тука 16 гб айфон 5 е по-скъп от 64 гб айфон от магазина на Епъл (официалния им сайт). Кат излезе официално преди година - в САЩ струва(и сега мисля) 670 долара, тука 1200 лв. И то промоция, която така и си остана с тази цена досега.

По-добре седни и сметни на ново... Имай предвид, че в САЩ няма ДДС обявено към цената, а тук е със въпросния данък. Та обърни цената в Епъл магазина от USD в лева, сложи 20% ДДС и ще получиш цена подобна на тази предлагана от нашите "оператори"

Тука мирише на скрита реклама. Скъсахте се да пишете за тези епъл.

В България закупили новия IPhone ще получават като бонус камион с нагризани ябълки-за ракия.

далавера си е

Много ме дразни тая мания да се казват цени на оператори за един или друг телефон. Това стана някаква световна напаст - навсякъде взеха така да говорят, а условията и какво плащаш реално дори и в същата страна не са ти известни, ако не си слуайно добре запознат именно с тоя оператор. Какъв е смисъла да кажеш половината истина по дяволите?

Ми като повториш много кратно две полуистини, то ще получиш една "истина"..

Дрън дрън.Дават ти го безплатно и след като изтече договора не можеш да си го отключиш тъй като японските оператори не отключват Хайфони(пример SoftBank) и опааа имаш си една заключена тухла после.

Cheeseus

Така е, но Softbank принципно не отключва никакви телефони (има само два смотани модела на ZTE от 2010) - засега още се циганят и не искат да приемат препоръката на правителството от 2011 г. за отключване на телефоните при поискаване и срещу такса. Само Docomo отключват (3150 йени), но даже и да си отключиш Docomo телефона, не можеш да ползваш данни в мрежата на Softbank, защото и двата оператора следят телефоните по IMEI. Но пък можеш да го продадеш в чужбина :) В момента ползвам SH-01D, на приятелката ми съм взел SH-10D, а на един приятел преди няколко месеца му помогнах да си вземе SH-02E. Пък охлювите нека търчат подир iPhone.

AU също отключват и само чужденци се възползват.

БАЛЪЦИ СЕ НАМИРАТ ВСЕ ПО-ТРУДНО!

Е хайде напънете се малко и напишете каква е стойността на месечните вноски за тези две години ! Естествено, че няма безплатни обяди ! Мисля, че това е правилният път от епъл да си върнат пазарите - да дават безплатно айфоните ! Първо с високи месечни вноски, после и без тях - важното е да се брои за продажба ! Само така могат да задминат конкуренцията по продажби ха ха

Подвеждаща информация. И в Англия можеш да ги имаш безплатно с 24 месечен договор, но плащаш месечно най-малко 40 паунда (включва дефакто неограничени безплатни минути и интернет 1 GB). Да но HTC One за същия договор плащаш 30 паунда и пак го имаш безплатно. Iphone се явява най-скъпия хандсет по договор. Дали е най-хубав е друг въпрос.

и какво са 40 паунда в англия - 2 часа работа. та това си е безплатно погледнато отвсякъде

Щом това е безплатно, значи за HTC One дори ти плащат... Така като се замисля върху това "съждение" май по-добре да ми плащат да ползвам нещо отколкто да ползвам за без пари друго. И двете вършат едно и също но с другото ще имам и аванта.

Еехх сега да бяхме се родили в япония си мисли българският нещастник. най-много фейсбук-българи нът е обиден на себе си. Щото сега можеше да е ехе-хе. А не е. Другите имат това-онова, а той нищо няма. Щото е голям пич. А големите пичове винаги са прецакани. Особено във фейсбук.

комплексите са сериозна работа...

Нищо не ти разбрах!

хахахахах 4-ти километър

А бе човек, ти да не танцуваш рап докато пишеш? Или си в тролей?