Кафето може да "поправя" увредени ДНК нишки

Любимата ни сутрешна напитка помага за справянето с някои болести

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Яжте чубрица за отскок!

Няма

Хвърлянето на боб, предсказва бъдещето както и гледането на кокалчета

Кафето, в умероно количество е страхотн и подпомага организма. За съжаление много малко кафете предлагат кафе, да не говорим за истинско. ВБългария се купува кафе III и IV качество за масите. Имам и I и II, но е много скъпо и трудно се намира.

пия до два литра кафе на ден... всеки нов обект, който продава кафе го тествам.....горе долу в 2% става за пиене. след това само от там си пазарувам... в годината я попадна на някое ново заведение, я не. и да уточня - лаваца капсула не е най хубавото кафе! - да това е безопасният избор... почти няма как да го сбъркат. но там трябва да избираш - или силно, или ароматно, или с каймак... а едно хубаво кафе трябва да има всичко това!

Добро рекламно текстче!

Такова е - но не е непременно за зло. Оня ден гледах някаква статия в BBC за производители на кафе дето са пред фалит защото - при всичките затворени кафенета - консумацията е паднала драматично. Едва ли някой иска да настане криза в снабдяването с кафе - а нещата вървят към такава доста стремително.

Да се чуди и мае човек, как тези предварителни, непотвърдени резултати, са достигнали широката публика.... :-) Истински учен, непотвърдени резултати никога няма да публикува. Никога.

Преди години вредно сега полезно, като при свинската мас преди вредна сега полезна...

"Пийте кафе и ще живеете вечно." И правете търгоеците на кафе неприлично богати. Дали нормалните хора вЕрват в глупостите написани в тази статия.

Хайде, сега пък кафенета мафия в действие.

Който плаща, той поръчва музиката! :)

Може да се каже, че търговците на болести и лекарства са нбедили кафето за вредно. Също както и алкохола, тютюна и може би марихуната... Рабира се всичко, което е полезно в определени дози, може да бъде опасни и дори смъртоносно, ако прекаляваш с дозите.

Прав си! Sola dosis facit venum - Само дозата прави отровата. Дори и витамините в големи дози са вредни. Тук има друг проблем. Дали някой знае колко е полезната доза? Ти колко кафета пиеш дневно? Колко кофеин приемаш? Дали е безвредна доза? Кофеина е пристрастяваща субстанция, също като никотина, алкохола, канабиноидите. Често пристрастените не осъзнават колко приемат.