Коментари - Как Boeing изгуби космическата надпревара от SpaceX | IT.dir.bg
назад

Как Boeing изгуби космическата надпревара от SpaceX

Първият пилотиран полет на "Старлайнър" е след дни, но проблемите преследват космическия кораб от години

Обратно в новината
| Автор : Стоян Гогов

Коментари - Как Boeing изгуби космическата надпревара от SpaceX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Там корупцията е на ниво Роскосмос май. Как да изкарат нещо работещо??

В Русия и САЩ вилнее един и същ марксизъм в големите фирми. В Русия буквално се краде по пладнешки, в САЩ големите корпорации се занимават със "социална" политика - на всички отговорни длъжности са "минорити" - черни, латино, транс, гей. Всеки ден се правят "социални" инструктажи за "социалния код", вместо да се пише софтуерен код. Докато Мъск събра съмишленици, които се чувстват между себе си като в геймърски клуб на чаша кафе. Те нямат ограничение на полета на творческите си идеи. Резултата е видим: от години летят кораби по разписание - до МКС, частни изстрелвания, НАСА, сателитите на Мъск. Днес Мъск изстрелва 80%. ОСЕМДЕСЕТ ПРОЦЕНТА от всички изстрелвания в Света. На Китай се падат 12%. Останалите са всички останали(изостанали).

Бойнг върви към забвение, има провали с изграждането изребители, технически пробелми по време на полет на пътнически самолети, сега и крах при космически кораби.

Когато Старшип на СпейсХ започне да лети регулярно без проблеми, това ще е края на всякаква конкуренция в космическата индустрия. СпейсХ ще е монополист за десетилетия напред

С малката подробност, че чичо Мъск не си спази обещанията за евтин транспорт и взима доста повече пари от Роскосмос за превозите. То е ясно, че САЩ предпочитат да плащат на Спейс Екс, дори да е тройно[1], щом парите остават в САЩ и не подпомагат Русия. Но, това не променя факта, че чичко Мъск обещаваше едни грандиозни неща, които не се случиха. [1] Освен, че Спейс Екс взима около $90 милиона на астронавт (въпреки, че уж официално са $55 милиона), са взели грантове за няколко милиарда от НАСА, и допълнително взимат сериозни, необявени суми от военните.

За сравнение днес НАСА дава по $90 милиона за превоз на астронавт на руски космически кораб “Союз”. “Крю Драгън” е много по-евтин – астронавтското място е $60-67 милиона. И ся ко? поредната путинофилска опорка се оказа лъжа... Путинофил говорещ истина е оксиморон.

Шило

Боинг се дънят и в самолетостроенето, очаквате нещо в областта на космическата надпревара да направят. Вече не са това, което бяха

Инженерите бяха заместени със счетоводители. Резултатите не закъсняха.

Научил се поп да яде боб. Свършил се боб, отучил се поп.

Ако не бяха изгубени чертежите от аполото...