Коментари - Какво представляват ракетите с твърдо гориво и защо Северна Корея разработва подобно оръжие | IT.dir.bg
назад

Какво представляват ракетите с твърдо гориво и защо Северна Корея разработва подобно оръжие

Те могат да се изстрелват без предварително планиране

Обратно в новината
| Автор: Хьонхи Шин от Ройтерс/ БТА

Коментари - Какво представляват ракетите с твърдо гориво и защо Северна Корея разработва подобно оръжие | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кими зарежи това твърдо гориво и ела кандидатствай за климатици от общината да се родиш.Слагаш им по един къндишън на тия хвъчила и си ток и жици.

едно координирано мероприятие на Южна Корея и Япония би успокоило прическата с коженият шлифер. При следващият учебнотренировъчен или тестов запуск след напускане на ракетата на въздушното пространство на Северна Корея да прихванат ракетата и да я сбият като заснемат сбиването за доказателство така Кимито ще проумее че неговите любими и мили ракетки не са бизсмъртни....

Аман! Верно, че тоя сайт е под контрола на ГРУ и шепа вербувани от руското посолство дърти сталинисти храчат под всяка статия, но по 3 допуски всеки ден за тлъстия дебил от Северна Корея, който прави ракети на въглища докато сънародниците му се хранят с трева е прекалено!

Има такава технология на въглищен прах -правопоточен двигател.Може да излети и да лети в открития космос апарат подобен на самолет (skoda kauba p14).Нищо чудно на този принцип да започен един ден колонизацията на космоса.

ако прочете статията неменуемо ще получи сърдечен удар. Та това е в пълен разрес със зелената идея.

Грета ще се мята като бясна,ще су гърчи като прегазена змия...медуза горгона в климаксен пристъп...неистов вой,ушераздирателни писъци,крясъци,мучене,квичене...то ще едно бясно тръшкане,гърчове,припадъци като бурсук га го дави дратхардтериер.......с една озверяла физионмия и пяна капеща от устата и като на бясно псе с налудничав поглед като на варена овча глава

Преводът и таксономията са обидно бледички!

върдите ракетни горива са смес от гориво и окислител. За гориво често се използва метални прах като алуминий, а ползваният окислител най-често е амониевият перхлорат, който е сол на перхлорна киселина и амоняк. Ако минат на въглища ще бъдат най-безопасни.

От въглища е в оригиналната рецепта на барута.Незнам дали се бъзикате но такъв прах и окислител няма да е лоша комбинация.Такава ракета ще доста по бърза от парен влак.

банановите републики малки държави гноми,джуджета като България. (икономически и социално изостващи,бавноразвиващи се икономически,социално и в направление сектор отбрана и сигурност).....нямат никакви шансове за оцеляване при евентуален кофликт с противник притжаваш ядрено оръжие........недостатъка на малка държава е че няма опция за кой знае какво стратегическо териториално географско разгръщане и фалшиви маневри за заблуда на противника както и за разполагане на войскови части в резервни полеви лагери и КПта на огромни разстояния...една речна(Дунав) и една морска граница с Черно Море липсата на излаз в Океан и на модерен ВМФ(ВМФ-ВВС и подводен флот) си е стратегическа инвалидност...в случая малки географски цели могат бързо и по-лесно да бъдат избомбени и унищожени(особенно когато липсва последно поколение въоръжение ПВО,РЕБ,АРТИЛЕРИЯ,ВВС,ФЛОТ,АЕРОКОСМИЧЕСКО..САТЕЛИТНО...РАЗУЗНАВАНЕ,МОДЕРНИ ФОРТИФИКАЦИОННИ СЪОРЪЖЕНИЯ И НЗта)тоест лесно ибързо могат да бъдат поразени с ядрено оръжия за разлика от от голяма по площ супердържава........ДРУГИЯТ ВАЖЕН МОМЕНТ ДОБИВ ОБРАБОТВАНЕ ТРАНСПОРТИРАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА РЕСУРСИ(ОТ А до Я) ИНФРАСТРУКТУРА(ПОДДРЪЖКА,ИЗГРАЖДАНЕ,ВЪЗТАНОВЯВАНЕ...ИНЖИНЕРНИ ВОЙСКОВИ ПОДРАЗДЕЛЕНИЯ)И ИНДУСТРИЯ КОЯТО МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА В ВОЕННОВРЕМЕННО ПОЛОЖЕНИЕ..ЛОГИСТИКА ТА СЪВРЕМЕНАТА И НАПРЕГНАТА БРУТАЛНА ГЕОПОЛИТИЧЕСКА И ФИНАНСОВОИКОНОМИЧЕСКА РЕАЛНОСТ БУКВАЛНО СМАЧКВА СУВЕРЕНИТЕТА НА ДЪРЖАВИТЕ И НАРОДИТЕ КОИТО НЕ ПРИТЖАВАТ ЯДРЕН АРСЕНАЛ.......ЗА СПРАВКА ЛАЛАДЖИТЕ ДАВОС

На въглища бате!

Има такава технология на въглищен прах -правопоточен двигател.Може да излети и да лети в открития космос апарат подобен на самолет(skoda kauba p14).Нищо чудно на този принцип да започен един ден колонизацията на космоса.

Плюс селитра и известно количество сяра, питай китайците, хахаха

Стигнали са там, където другите вече са били през 50те години на миналия век. Какво следва? Цветна телевизия?

презервативи

Братушките са им дали няколко стари Топола, тъй като те и без това ги свалят от въоръжение. Това отговора на загадката, как изведнъж КНДР се снабди с модерни мобилни ракети.

Руско-кирайското прокси бъзика САЩ и държи в напрежения Япония и Ю. Корея да внимават с Украйна..

и ние българете ще правим ракети с твърдо гориво,ще роним барута от кибритени клечки ш ще го тъпчем в кюнци за печки

Хубави ракети. Пожелавам ги на всеки!

Няма да се учудя руснаците да им дават технологии, защото само те използват далекообхватни ракети с твърдо гориво. Дори близките до тях силни страни като Китай, Виетнам и Иран предпочитат течното. Това, което повече ме учудва е какво прави тази статия в графата IT?

_stankow

Грешите, твърдогоривните ракети използват страните с по-развити ракетни технологии. Основната стратегическа ракета с шахтно базиране на САЩ е твърдогоривна - LGM-30 Minuteman. Основната стратегическа ракета за ядрена подводница на САЩ, и тя също - Трайдент-2. В статията е много объркано описано, но за военните по-лесно се обслужват и поддържат именно твърдогоривните.

Кога ли ще измислят ракета със зелена енергия.

Със сгъстен въздух...

След като гешев изобрети "дизелова ракета" покрай делото за КТБ Ким не остава по-долу.

Тъжно, но факт! След всичките приказки за демокрация и международен правов ред най-накрая се оказа, че единствената истинска гаранция за реална независимост и неприкосновенност на една нация е ядрения чадър. Може да имаш собствен. Може да си под нечии друг. Но единственото деиствително сигурно място е под него. Примери за това много. Можем да започнем от Куба. Там единстеното, което е възпряло САЩ да "демократизират" острова подобно на толкова други държави от Централна и Южна Америка е именно наличието на руски ракети с различен обсег на действие. Вярно ескалацията и Кубинската криза започват именно с разполагането им. Но именно наличието им възпира САЩ към така желаната от много от тях пълномащабна инвазия. И да продължим с примерите. Единственото, което предпазва Северна Корея от "спонтанно избухване на демокрация" е именно наличието на ядрено оръжие, както и технологията да го закарат поне до Хавай. И това (засега) спестява на тази страна съдбата на толкова други "недемократични" страни като Ирак, Либия, Сирия и т.н. Не че местния дерибей е цвете за мирисане. Всъщност съдейки по стандарта и начина на живот на населението, май ще се окаже, че е далеч по-жесток тиранин от Саддам, Асад и Кадафи. Но именно наличието на ядрено оръжие му гарантира неприкосновенност от "духа на демокрацията". И така какво се оказа? Оказва се, че няма значение колко е лош един диктатор. Единственото, което е важно е дали може да предизвика термоядрена експлозия на територията на САЩ. А Ким може. Вярно, почти със сигурност няма да е там, където е планирал. Но със сигурност ще е "някъде там". И тогава какво излиза? Че това, което те пази от "демокрацията" не са човешките права, върховенството на закона и другото от списъка. А това колко големи бомби имаш. Буквално! Е, ако това са "демократичните стандарти", значи имаме интересни стандарти.

В Източна Европа не бяхме ли под нечии ядрен чадър, та избухнаха спонтанно (или не) демокрациите? Ядреното оръже има смисъл САМО ако НЕ бъде използвано! До сега не съм чул САЩ, Великобритания, Израел или Франция да заплашват с използване на ЯО!

Да, те не заплашват, а го използват. За справка Хирошима и Нагасаки.

По време корейската война САЩ са използвали тактическо ЯО .

Поредните путлерастски тъпотии и лозунги. В Куба няма ядрено оръжие. Руслямците карат ракети там в края на 1962. Фидел Кастро взима властта 1958 г. САЩ Имат на острова База и ако са искали са имали достатъчно време да демократизират каквото и да било. Но не са искали. Оставил са кубинците да се оправят сами. Та като караш на руслямските опорки поне мисили мало, макар че това явно е много трудно при вас тъпаците.

Скоро такива глупави коментари не бях чел. Включително по-долу "дали са прочели каквото са писали"... ами вярно е. Транспортирането на течни ракетни горива изискава специализиран превоз, който лесно може да бъде разпознат визуално. Иначе идеите за твърдо гориво са от зората на ракетостроенето, но... твърдите горива имат основен недостатък, започне ли горенето, няма спиране. Това е проблем дори и при балистичните ракети, да не говорим за извеждащите такива. Конкретно за корейския свинчо, това не е проблем - където падне, падне, важното е да излети и да се тупаме в гърдите колко сме велики. Иначе предимствата са много, повечето са и описани, но най-важното е - няма възможност за теч, няма и взрив, каквито сме виждали не един път.

НЕ БЕ, НИЕ СМЕ МНОГО ПО ВЕЛИКИ- УСПЯХМЕ ДА НАРЕЖИМ РАКЕТИТЕ И С ТВЪРДО И С ТЕЧНО ГОРИВО

Твърдото гориво води началото си от фойерверките, които китайците са създали преди векове! Уникална древна източна технология. :) По-сигурни и по-трудни за прихващане ракети - абе, няма по сигурно от твърдото! Твърдото гориво и всичко твърдо носи удовлетворение без напрежение!

Ако Ким задължи всички корейци да пръднат в една капсула ще се събере гориво да откара ракетатат вън от слънчевата състема

така е, ама всеизвестно е, че се пърди, когато се яде нещо, а там чувам яденето малко кът. Яли хората треволяци, е каква пръдня да чакаш ...

значи ракетата е много твърда, за да гори повече.

А бе щом невръстната щерка на кимчи одобри, всичко е точно. Не е малко единственото охранено дете в държавата да ти се израдва на ракетата.

Разработват за да могат да ударят амглосаксонската чума и техните роби

Написано от компютър проектиран и произведен от англосаксонците :)

Англосаксонски компютър, който работи с ток от руска АЕЦ. Сега кое ще режем? Компютъра? Или АЕЦ-а? Явно можем да съчетаваме постиженията и на двете страни. Ако оставим флекса и помислим малко. Но то и за това акъл трябва. А къде акъл в ултраси?

Ток можеш да си направиш с произволен генератор, даже със средни технически познания и сръчност можеш и сам да го сглобиш. Ама с компютъра не е толкова просто устройство.

Първите реактори не са съветски, а руслямсите са продължение на съветските. Та за какви руслямски АЕЦ плямпаш. А в Северна Корея дори няма АЕЦ.

Атомна електроцентрала в Йонбьон, Северна Корея

Колко е полезно или не твърдото гориво, питайте твърдия електорат! Те обгазиха София и до момента се не диша!

твърдо горово = дърва и въглища! Браво на С. Корейцити, вероятно скоро ше започнат да изнасят тази технология за рашистан.

и гуано

Надявам се че това е някаква тролска ирония, ако ли не ... господи прибери си версиите

Няма ли нещо по-съществено от това да се говори за оръжия?

отколкото самите те да говорят. Оставям настрана, че на Ким пипето му стига колкото за един плъхондер.

" Често работата с тях е по-лесна и безопасна и е необходима по-малко логистична поддръжка, а това ги прави по-трудни за засичане и унищожаване от оръжията с течно гориво."-каквото и да се каже за редакторчето или преписвача все ще е комплимент:))))))))))))) дали са прочели изобщо какво са написали?

Твърдото гориво са дърва и въглища, които северна Корея има достатъчно. Преди полета войник пали кюмбето и ракетата излита. ако се полее и с малко течност за разпалване полета се увеличава с още 500 км.

отгоре на ракетата и си изпусне гълъбчето, лети още по-добре

Да брат с въглища е, даже и огняр има да ги хвърля в пещта с лопатата. Как ги измисляте такива?