Коментари - Какво знаем за очаквания нов дизайн на Windows 10 | IT.dir.bg
назад

Какво знаем за очаквания нов дизайн на Windows 10

За щастие промените няма да са големи, но ще обхващат менюто "Start", "Action Center" и наследения "File Explorer"

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Какво знаем за очаквания нов дизайн на Windows 10 | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не харесва промените да си инсталира апликации, които поддържат даже ако искате и XP дизайна.

Тъкмо свикнеш с нещото и хоп - променят ти го, подменят ти го.... ;-) Точно заради това имаше маса потребители (особено по-възрастните), които едва свикнаха с интерфейса на Win 10 и им трябваха години, за да се сбогуват с любимия Win 7, а сега, айде отначало...

Те и динозаврите някога тъкмо бяха свикнали и... БУХ. Еволюцията и естествения подбор не чакат никой да се накузми :)

Забавно е да слушаш критиките и претенциите към Уиндоус от технически неграмотни хора, които по всяка вероятност го и ползват нелегално. И не причини за критика няма -намаляването на достъпните Control Panel функции напр. Старт бутона, интерфейса...Ох , не ви е лесно, горките :)

fluent design се казвало тва дето не го знаеш как се казва . какъв е проблема бутона да си прилича на бутон ?

Пак ще уча дедо ми "къдя са ми голите снимки и филми ва чадо... Цъкам тука дет ми каза ама другои ми излиза"...

Който не му харесва, да си сложи Linux - дистрибуции колкото ти душа иска при това почти всички са безплатни. А може и да пораздрънка кесията и да отскочи до плод-зеленчука за ябълки... На мен и Windows и Linux и Android все и работа ми вършат, и пари ми носят.

Какво да очакваме от новия прозорец ли ? Ами нищо добро , ето това! Факт!

да ви пикам на смотания дизайн! всяка нова версия на тая индийска шитня носи САМО проблеми!

Не знам, но този монопол трябва да се разбие по някакъв начин. Искаш или не избираш Win, алтернативата е само Линукс. Дали ти харесва или не избор нямаш. При телефоните пак е същото, та дори и по зле. Там априори се съгласяваш да ти следят контакти, снимки и разговори. Пълен контрол от няколко компании на почти цялото население на Земята.

Ползата от това би била много по-малка от проблемите, които би предизвикало.

при преминаването ми на 10-ката първите две седмици псувах през час . следващият месеи и половина - по рядко

При пускането на всяка нова операционна система на Windows и все има недоволнu, които твърдят, че стараta си била "по-хубава". Същото е и по форумите с Андроид. За съжаление това е положението след като един корпоративен доставчик с 50 000 лиценза диктува положението. Не забелязвате ли, че същото е и с мобилните оператори. Голям праз, че някой е недоволен, нали стриже от още два-три милиона овце.

не е точно така . уиндоусите са скапани през един - четните ги оси.ат , нечетните ги закрепват. андроида обаче става все по-лаком на ресурси , при все това , че и нищо смислено не прави

варианти има безброй както за ОС така и за мобилен оператор (вярно в България са само 4, но нищо не ти пречи да отскочиш в Румъния, Гърция или друга държава в ЕС да си вземеш карта там и да я ползваш тук). ако смяташ че настоящия вариант не ти утърва и мислиш, че има нещо по-добро ми действай какво се мъчиш. ... въпроса е, че като оставиш на страна мрънкането, в общия случай ще се окаже, че някакъв Win или български мобилен оператор са най-удачните варианти. нали знаеш, трябва за нещо да сме недоволни и да мрънкаме иначе няма да сме българи. пп. аз пък съм на win10 и виваком и пък парадоксално на българската ми натура и съм доволен и от двете.

визуалните промени са доста дразнещи - имам предвид флет интерфейса , който не се разбира лейбъл ли е или бутон и разни гигантски квадратни бутони които само заемат място

И кои са тия "безброй" варианти за ос, бе колега?

Разликата между 10 и 7 за мен е в полза на 10 по всички критерии. На 99% от недоволните проблема им е в рутината и навика. А също съм доволен от 10, не разбрах как направи заключение за обратното.

беше тяхната епоха на Ренесанса. Win7 е техният реализъм, а Win10 е вече лудият символизъм. Всичко е символично и почти така работи. Стигнах само до реализма, повече не изтърпях и най-сетне и в офиса преминах на PCLinuxOS. У дома, още от далечната 2005 г. всичко винаги е било PCLOS, още от версия P.92, та чак до сегашната, 2020.1015. Професионално ми е нужна сериозна ОС и намерих своята. Желая на всички потребители и колеги, и те да открият своята и поне в тази област да не трупат стрес.

Господи, Боже мой! Колко идиоти има по белия свят!!!

Голям разбирач тоз Ганьо брех маа му, а аз си мислех, че е най малоумния народ след руския, разбира се.

Да го сменят, бе! Изобщо не знам как изглежда. Първата ми работа на Win 10 е да му сложа Open Shell / Classic Shell на Иво Белчев и съм обратно на Седмицата.

Лошо няма - но странно bg програмата няма .

който харесва по-стария интерфейс на Windows може да погледне - windows 10 classic shell.

Майкрософските педали ще ни подлудят тотално. Нетворкинга им е тотал щета, нищо не работи нормално в локална мрежа, всичко бави дори и на машина звяр.... разбирам олигофрените от Фейбук и Гугъл дето ни правят на маймуни, за да вдигат печалбите, но тези идиоти от Майкроософт не ги разбирам... стойте си мирно и си печелете милиардите, не ни равете на маймуни, защото започва народа лека полека да преминава на Линукс и ще го духате яко....

На тебе пък какво точно ще ти следят? Това май е мания за величие, съчетана с мания за преследване.

уф пак ще има стари приложения, които ще изглеждат невъзможно , шрифтовете ще са малки или ще са отрязани и какви ли не още чудеса

Потребителите искат следващият Windows 7, те непрекъснато ми дават проваления Windows Vista и Windows 8. В момента и безплатно да ми дават Windows 10 не бих си сложил и много съжалявам че исках да гледам напред и не избрах Windows 7вместо 10. По-унизителното за Microsoft че много хора предпочитат Linux Mint пред Windows 10, въпреки че и той има проблеми.

кои са тези "много хора предпочитат Linux Mint"? къде да ги намеря? около 50% от PC-тата днес са на Win10 (около 80% на някакъв Win), хората на някакъв Linux са едва около 1-2%. конкретно на Linux Mint сигурно са някъде в стотните и хилядните от процента. ако действително хората предпочитаха Linux Mint те щяха масово да са на Linux Mint не някъде на дъното на класацията. в общия случай някакъв Win е най-доброто което можеш да сложиш на РС-то си, разбира се в някои конкретни случаи това не е така, но изключенията не са определящи за пазара общият случай е определящ.

данните, защото грешо ги отчитат. В моята мрежа има около 26 виртуални машини и САМО ЕДНА е с Windows. Всичко друго е линукс, 90% само конзола. Някой брои ли ги? А, как мислиш???

типични майкрософски пиар бълвочи: нов дизайн, заобляме ъглите, сменяме местата на разни менюта, сменяме цвета, правил нови икони... и казваме, че това е по-нова проглрама и искаме повече пари. Особени се дразня,

Особено се дразня, като кажат: промени в СТАРТ-менюто/бутона. И после почвам да търся кое къде са скрили/преместили, за да ме затрудняват да го търся!

ИСТИНАТА

последната читава ОС беше ХР . ...после само бози

Аз още си ползвам WinXP на едния комп и Win7 на лаптопа, новия ми комп в win10 почти не го пипам.

Ако дизайна правеше операционната система.....

колкото фасадната боя прави къщата устойчива на земетръс

Браво! Супер! Жестоко! Моля само да уточните кога е празничният сезон на 2021, че това определение ("празничен сезон") за първи път го чувам.

Нова боза ще има пак

ъпдейте трябва да са нещо полезно за една система. по принцип... но бил гейс е безпринципен по рождение, както и целият му концерн... и все пак, ако сте имали търпението да поизключите малко от всички "служби", които контролират и следят дейността на потребителя на "уиндоус", то с изненада ще установите, че при поредния ъпдейт те отново са включени и слушкат най-прилежно... :-)))

Направих си програмка, дето проверява дали е включен сървиса за Update. И ако е включен - го изключва. Пуснах го на таска през 10 сек. да проверява. Еми вече една година никакъв проблем нямам. Е, преди това си пуснах DWS.

Имаше едни хак да сложиш на сървиса за оновяване гест акаунт и той непрекъснато да се проваля при опит да се стартира, от Мicrosoft бяха ядосани и го премахнаха. Аз използвам една скрита опция която ми позволява Windows 10 да си обоновява на месец и половина, аз си обоновявам на месец, това обикновено е достатъчно време да избягвам най-отвратителните обновления. Може би ще пробвам това което вие използвате.

А като слушкат, дали и не гледкат ...

Кога ще спре да се ъпдейтва сам аааа ?

като ви лепнат "новия" "дизайн" ("уиндоус" и дизайн. това трябва да е нещо като риба космонавт..) ще разберете, че най-новият ви компютър е безнадеждно остарял откъм ресурси и трябва да си купите нов... цялата история на "уиндоус" е такава... поддържа се и търговийката с компютри... :-)))

лаптопът ми е от 2013 и без проблеми върви с уин10

исползвам го на комп на 10+ години. Не е като да не е бавен но за у дома върши идеална работа

Промени в интерфейса... Хм... На някого пука ли му за интерфейса? Преди да мина на Windows 10 на всички инсталации сменях интерфейса на класически така, че да изглежда като Windows 2000/98/95 и премахвах всички анимации. Операционната система ми трябва за работа, а не да й се дивя на шаренийките и анимацийките. Windows 10 не позволява да се мине на класически изглед. Е, има някои теми, които могат да се инсталират за целта, но те са вързани към конкретен билд и общо взето повече омазват системата, отколкото да вършат работа. Върнете възможността да се минава към класически изглед бе, Microsoft!

осраха всичко. Върнете Windows 7 бе идиоти! Ние си купуваме компютри за да работят за нас. Не да работят за Вас. Използват ни техниката и ни шпионират по най безпардонен начин с подкрепа на продажните правителства. А цените на продуктите им са убийствено високи. За съжаление сме принудени да използваме техните програми. Няма спасение от тях. Това е възможно най циничен и брутален монопол в света! Помогнете!

Вижте ReactOS, но тя е в много суров вид или Linux Mint.

след последният "голям" ъпдейт компа ми взе да забива нонстоп... и дрйаверите си упдейтнах и програмите преинсталирах... дори когато стои без да работя на компа - в някакъв момент се появява син екран - устройството ви има проблем и ще го рестартирам... поне няма безумното питане - искате ли?

след последния ъпдейт 20H2 нямам никакви проблеми, инсталация на чисто.

Промени заради самите промени - гадост

Колкото и да е странно някои хора искат не да гледат анимации, а да свършат някаква сериозна работа. Е дано по-скоро бозата да остане само лош спомен от миналото.