Коментари - Още две нови пушки от ”Калашников” (снимки) | IT.dir.bg
назад

Още две нови пушки от ”Калашников” (снимки)

Оръжейният концерн "Калашников" представи още две нови карабини, които са предназначени за специалните сили на Русия.

Обратно в новината

Коментари - Още две нови пушки от ”Калашников” (снимки) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На открития шумно преди няколко дни в Москва паметник на руския оръжейник Михаил Калашников се оказа изобразен и чертеж на немски автомат StG44. Тежкият гаф станал причина компрометиращият чертеж да бъде заличен с шлайф, а отговарящите за изработката и поставянето на монумента са били привиквани от спецслужбите в Москва, за да дават обяснения как се е стигнало до скандалната ситуация и кой е провокаторът. Кремълската идея бе да се въздигне в култ създателят на легендарният автомат Калашников и неговият създател, но вместо това лъсна една дълго премълчавана истина - оръжието е измислено от немския конструктор Хуго Шмайсер за произвеждания в Третия райх автомат StG 44 (Sturmgewehr 44 MP 43/MP 44). След края на Втората световна война Шмайсер е отвлечен от руснаците и държан 10 години в СССР, докато признае, че неукият мужик, прост войник Михаил Калашников е "измислил" този легендарен автомат. В социалната мрежа почитатели на руската научна и техническа мисъл с ирония коментират, че руснаците пак ще им се наложи да пилят и изрязват въпросния паметник, защото на скулптурата са изобразени и триъгълник и пергел, а това са основните символи на масонството, обвинявано за всички злини в Русия и по света.

А ти си доразвитие на едноклетъчно!

Руските изверги - убийци се хвалят как могат да убиват.

Да направят един хладилник като хората и тогава да се хвалят.

Защо ДИР не се интересуват от новостите при западните производители на оръжие? От Хеклер и Кох, Глок, Зиг Зауер и много други. Какво ни занимават само с руското оръжие?

По причина подобна на тая поради която блокираха постването през TOR но не блокираха цъкането на плюсове и минуси. Зорът е да отчетат "уникални" посещения, а някои от руските агит орки като почнат да цъкат - опресняване за всяко цъкане - ей ти "посещения", после и някой като мене като почне да им неутрализира простотиите ей ти още "посещения" и готово. Кога ли ще ги хванат тия с рекламите, че мамят.

Защото за умрелите се говори само хубаво или нищо. В случая - нищо.

СпеТциален или спеЦиален???!!!! Душевно болни идиотиии!

Шмайзер! Крайно време е ватниците да платят на Германия за откраднатия и използван "Щурмгевер".

НИЩО ОБЩО няма немеца с АК47. Автоматът е доразвитие на АК46 на Булин, който пък е доразвитие на ZH-29 на чехът Вацлав Холек. Повтарянето на една и съща ЛЪЖА хиляди пъти няма да я направи истина.

Нов бардак със стари курви... Всеки ден гледам в Дир-а поне по една велика новина от Русия - то не бяха нови Калашников, Волги, Лади, роботи бегълци и прочее дивотии... Айде поне един път нещо за нова болница, нова магистрала, нови жилища, нова социална и образователна система??? Ама нъц... Що така бе Дир-а...?

У бардака не я ли намери???!!Я виж на лъвов мост!

Руските слуги освен проза и/или поезия с химически молив по стените на обществените тоалетни нямата в главите си, ей.

И от селските стрелбища по панаирите НЕ ги искат. От 4 м орех не могат да улучат. Да ги преправят за пеинтбол, но пък ще трябва да внасят топчета с боя от Китай.

Дори сляп и кривоглед ще улучи от такова разстояние. Ясамо ми е , че си някой пиклю дето автомат си виждал на картинка или навремето си скатал казармата.

и безплатно за американското разузнаване. Всичко им казах! Стига ми тая награда.

Мене ме интересуват полетите на СпейсХ а не пушките на Калашников. Един автомобил не можете да направите като хората ана една камара реклами на руските пушки, топове и ракети.

VenkoGrig

Абе МАЛОУМНИТЕ РЕДАКТОРИ, какво общо има IT темата с железата на Калашников?

и къде я видя тая "IT" тема?

Всички заимставт технически решения. Някои открито ги крадат. Но когато откраднеш нещо най-добре си мълчи. Прави го, печели пари, но не говори глупости. По времето на СССР имаше мания да бъде издигана ръководната роля на работническата класа. А интелигенцията да бъде натикана в калта. Думата "интелигент" беше използвана като обидна дума. По тази линия полуграмотни екземпляри като сержант калашников бяха представяни като велики изобретатели. Около тях стада инженери, но те са тъпи и нищо не мкогат да измислят. а работникът е умен и е най-великия изобретател (да се чудиш тогава за какъв чеп са обучавали инженери). Но това не е всичко. Съветският работник е най-умния. американци, германци, японци - трев ада пасат. Нищо не могат. И работниците и инженерите. Особено инженерите са много тъпи. Но ВСВ свършва и руснаците пленяват много нови технологии (не само руснаците, всички). И се оказва че някои от нещата са толкова авангардни че те не могат да разберат за какво служат. Еле пък как се използват. За производство въобще и приказка не може да става. Прототипа на АК-47 те го знаят добре - това е МП-44 на Хуго Шмайзер. Имат огромен брой трофейни образци. Както всяко ново оръжие и то си има недостатъци. Но так, както е просто те не могат да го докарат. И затова закарват хер Хуго Шмайзер с целия му екип в СССР. Този екип разарботва леко стрелково оръжие чак до 1953 г. - осем години. Приказките че Калашников бил изобретил нещо са за малки деца. В детската градина. След като екипа на Шмайзер е доизкусурил всичко ги пускат в ГДР (той си е от източна Германия). И вместо да му признаят заслугите както се полага лъжат като дърти цигани. Американците поне честно си признават че единствено благодарение на полковника от СС Вернер фон Браун са кацнали на Луната.

Калашников е очебийния пример, но имат и други- като Корольов, който също се прославя на гърба на германските инженери отвлечени в Русия. Не случайно двигателите и ракетите им са от преди 50 години с нищожни доработки. Първо карат на двигатели на базата на РД-101 от Фау2. После на двигатели на базата на германския KS-59 Lilliput та досега. Германците са работили и създавали, а поставени руснаци като Корольов, Глушко, Исаев обират лаврите.

ВБА

След ВСВ, както руснаците така и американците, но те в много по голяма степен от руснаците използваха постиженията на германските учени, военни и разузнаване. Доскоро, тоест преди години, все още при тях работеха учени и то от най известните. Американците имаха спецназ, който при края на войната прибраха най известните германски учени и не само, а и нацисти, които са пролели реки от кръв, но американците това въобще не ги интересуваше, а съвсем друго в името на "националната им сигурност", както е и сега. Така, че когато се казва А трябва да се стигне до Я. Вие гледате само от вашата камбанария, но трябва да се знае, че тя не е само една. Така, че истината във вашия случай не е само една тоест вашата, но като пишете поне бъдете реалист независимо, че времето е друго.... Между другото времето не е константна величина, и колелото на...винаги, ще се върти, колкото и да не им се иска на някой...

дрън- дрън. 11% от инженерния състав на Интел е от руснаци (даже не - от руски граждани, а от РУСНАЦИ). Що тъй бе, копеленце диво?

А я да попитам аз защо, аджеба в Интел ще работят руснаци? Нали в Русия всичко цъфти и процъфтява. като с епееше в еднапесен"Аз друга такава страна не познавам, където толкова свободно диша човек". И тия идиоти, вместо да си стоят в хубавата Русия бягат. Къде ли не - в САЩ, в ЕС, в Канада, в Израел, само и само да не са в тази кочина. Аз никъде не съм казал че руснакът е тъп или глупав. няма такова нещо. Но милиционеро-социализЪма ги е скапал. За 100 години болшевизъм руснакът е затъпял до такава степен че може да с ерзвива само извън Русия. Те за 45 години успяха да съсипят страна като Германия (бившето ГДР), да не говорим за такив акато нас. А тези 11% руснаци в Интел, дето са се отказали от руското си гражданство са основния проблем на Путьо и путьовците в Кремъл.

АК - автомат калашников е маркетинговото име ма продукт направен от германец модифицирайки вече съществуваща немска щурмува пушка

най-голямото постижение за руснаците е че са арестували хуго шмайзер а той е направил АК

Просто руснаците са ненадминати в проектирането ма машини. Само една огромна война им попречи да са световни лидери - 28 милиона убити, разрушена държава - жилища и пътища, три поколения да се възстанови - нямаше мъже. Сега на русофобите им остава само да лаят.

жалко подобие на човек винаги лъжещ винаги манипулиращ 2СВ беше световна война не руска! германия беше срината издигна се от пепелищата и просперира а и АК е направен от шмайзер който е бил пленен от руснаците дори калашников го призна!!! как така нация толкова добра в проектирането на машини не можа да направи един автомобил! и ладата и москвича са скапани копия на западни автомобили! а калашников е бил един некадърник назначен за изобретател

Сбъркваш ли се от яд, копеленце? Шмазер е работил по ТЕХНОЛОГИЯ, а не по автомат в Русия. По времет на Москвичите, западналяшките коли бяха същите трошки, така че нищо не е крадено. А пък Калашников е известен в цял свят, а ти - само на майка си, която те издържа.

дир.ру става супер смешен! всеки ден нещо за АК?!?!? в раздел технологии?!?! щели да си правят сайт!?!?!? сайт?!?!?! вие не сте нормални хора!

За да ти стане по-ясно, виж кои са в борда на директорите на дир. Дир никога не пишат за Американската бойна техника (която като размер сигурно е 100 пъти повече от руската), или за техните иновации, които са всекидневие. Но за руските сволочи не пропускат да пишат.

Нищо не си разбрал от този живот, малкия. Дир пишат за руски технологии, за да активират русофобите (които знае, че са малко, но са безработни драскачи по форумите и киснат 24/7). Всичко е, за да има кой да пише коментари и да им се въртят броячите на посещенията. Много сте ми семли горкичките!

Тия на Арсенал са доста по-добри. Руснаците направо да си купуват от нас: AR-SF 5.56x45 mm and 7.62x39 mm Много по-добри са Верно тежат малко повече - 3 кг, но за сметка на това са с далекобойност 1100 метра с по-големи патрони. Заглушителят е опция предвидена в конструкцията. За по леко оръжие може да използват Автомата-пистолет Шипка и по лек и по тих и с малки удобни габарити. Абе изобщо що ни занимавате с некадърниците от Калашников, като имаме много по-добри оръжия. Това реклама и опит за пробутване на тези боклуци в България ли е?

Не бе. Имат си таргет да пускат определен брой статии месечно. Не им обръщай внимание. Шипката е голямо дърво, между другото.

Последният вариант "Борд" си е железен и в преносен смисъл.

За подобряване на жизнения стандарт средства няма, а за оръжия (пособия за убиване) - имат! Това е "хуманизмът" на Путиняка!

И днес изпълнихте нормата със статии за Раша!