Канада строи хидроцентрала за производство на водород

Първият елемент от Менделеевата таблица е горивото на бъдещето

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДГД БЕЛЕНЕ и други подобни !!!!!!

ДОГАН-Сопола нали за туй е станал ХИДРОИНЖЕНЕР вероятно е пътувал във времето с летящата си чиния и е видял та технология после се установява със сарай на МОРЕТО и започва електролиза на черноморска вода-водород -КИНТИ-ПАРИ

Един умен професор беше споменал, че използването на водород като гориво, не е екологично, тъй като при горенето му се свързва с кислорода в атмосферата и така кислорода в атмосферта опасно намалява. Това човеците докато ни дойде акъла в главата ще си унищожим планетата.

Надали е бил много умен :) При "производството" на водород (H2) от вода (H2O) се отделя кислород (O). При "изгарянето" на водорода (т.е. окисляването му, свързването му с кислород) се получава пак вода (H2O).

Знаеш ли каква е разликата между атомарен, молекулярен кислород и озон... иначе и в трите има буквичката О Биологичния живот на земята се поддържа благодарение на определено съчетание между кислород и вода при определен температурен режим. Това е крехка система. А знаеш ли, че свободния молекулерен кислород в цялата атмосфера е само около 1000 тона и е в основата на всики биологични процеси на планетата. Ха сега пердположи, ако човека се заиграе с този крехък баланс в атмосферата, какво го очаква...

Хахахах.....абе разбирач...водата съдържа 2 атома водород и един атом кислород...т.е. при електролизата получаваш водород и кислород....т.е. кислорода в атмосферата не ти намалява..дори може да се увеличи ако изпускаш получения при елетролиза

Промишленото получаване на водород и кислород чрез електролиза е най-не неефективния начин. Ама щом искат нека се пробват да си чупят главите.

Нощем имат свръхпроизводство на електроенергия и трябва да оставят водите да се изтичат ей така. Що вместо това да не правят ток за електролиза?

Щото молекулата на водата е най-яката молекула на земното кълбо. Разцепването и изисква колосална електрическа енергия. Икономически изгодно ще е само ако електроенергията идва от атомен реактор. Като искат да произвеждат ток може да го ползват за друго ама не и за това. Все едно да отопляваш стая с нажежен до бяло пирон. Промишлено водород се добива от природен газ чрез крекинг, а кислород от втечнен въздух.

Поне си сложи името и телефона, да може като видят как ги разбираш нещата, да ти звъннат да ги открехнеш.

Ама той ги е открехнал ве за ко да си туря и телефона. Даже им е оставил опция да си блъскат главите. Очевидно и тия в Канада искат да перат едни пари.

Умни канадци. А ние тепърва ще строим ядрени центали и блокове, които скоро ще бъдат забранени от ЕС.

И ние така, ама едни бандити с частни ВИК ни точат язовирите и не остава вода за пиене, камоли за такива проекти.

Забравиха тия Халифакс!

Какво за Халифакс? Ще блъскат в централата кораби натъпкани с експлозив ли?