Коментари - Apple погребва SIM картата? | IT.dir.bg
назад

Apple погребва SIM картата?

Новите таблети на Apple идват с универсална nanoSIM карта, която позволява софтуерно превключване към различни оператори, без замяна на самата карта.

Обратно в новината

Коментари - Apple погребва SIM картата? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Може би нещо не разбирам,но как ще мога да си сменя устройството особено временно като остана със същия номер?

Абе ей дребни хорица, айде пораснете най-после. Поне започнете! То бива черногледтсво и подигравка, ама вашето надминава всички норми! Ако няма какво умно да напишете - не пишете! Ако не сте запознати с този вид технологии и съответния бизнес - не пишете ругателства и обиди! Не стигат писаните ви глупосри, ами започвате един друг да се надхващата, да се правите на разбирачи. Посмислете, че мъж може да се прави на жена, но да се прави на мъж - не става, нали? Не се правете на разбирачи, личи кой какъв е :) Айде смирете се, четет повече и не пишете глупости! Сос здраве! :)

колега вместо да пишеш глупости вземи ти прочети малко че в Kорея и Япония например Самсунг и LG преди работиха без сим карти, но май разбраха че тая система не е толкова добра и отскоро преминаха на сим карти.

хаха apple пак откриха топлата вода, Самсунг и LG отдавна бяха без сим карти но смениха системата и сложиха сим защото явно това не беше толкова добре

Само на мен ли ми се струва, че по-малката SIM карта няма да намали особено размера баш на таблетите? Да беше телефон или часовник, чийто обем не е твърде много по-голям, щях да го разбера.

Телефон от Епъл, батерия от Епъл, SIM карта от Епъл... Скоро и интегрираният пръстов отпечатък ще е от Епъл.

Дай руския аналог на Apple Да не би да е ЗИЛ или УАЗ

3евзек

Руската милиция е технологично изостанала и още не е достигнала до такива мащаби на следене.

В скоро време като отидеш по голяма нужда, ще гледаш резултат - епъл!

То всичко на което пише Apple е made in China assembled in China или made in Korea... Да са живи и здрави китайците и корейците, че без тях няма да има продукти с логото Apple...

КИТАЙСКИ ТАБЛЕТ С 2 СИМ КАРТИ ПОСЛЕДЕН МОДЕЛ - 200 ДОЛАРА НА АЛИЕКСПРЕС ... ЕЙПЪЛ ТАБЛЕТ С ЕДНА КОДИРАНА КАРТА - 700 ДОЛАРА С 2 ГОДИНИ ПЛАН ... ... ЗА КВО МИ Е ЕЙПЪЛ КАТО ЗА СЪЩИТЕ ПАРИ МОГА ДА СИ КУПЯ 3 КИТАЙСКИ И ЩЕ МИ ВЪРШАТ ПАК РАБОТА - ДА ВЛЯЗА В ИНТЕРНЕТ :))

Стар москвич или жигулка също върши работа, вместо ново пежо, хеле пък премиум немска марка.ама гледам нещо жигулки и москвичи не се карат напоследък Та и твойто сравнение с китайския таблет е нещо подобно.

Може да се купи и от Amazon .de в различни версии (все пак Amazon .de е европейски продавач с добри гаранции и няма нужда от плащане на мита). Има различни марки и версии както и обзор на youtube, например марките Onda, Odys ... Хубавото е, че имат добър дисплеъ, 8/4 ядрен процесор, microSD до 128GB и Android 4.4.

Хората са казали: - като не знаеш кое е по-хубаво, виж кое е по-скъпо.

Това не важи за Шитнята, тъй като това е единствената, поне на мен, известна компания, която е аномалия - да продава боклуци на космическа цена.

сега всички хейтъти на епъл ще коментират ;) браво не епъл! Смел ход!

не се маха батерията, не се маха картата ... сещай се сам колко "тънко" ще е следенето

Кой пък ще си губи времето да следи баш теб?

А ти си доста глупав, ако си мислиш, че гугъл не знае какво си акал.

голям праз, виртуални сим карти има откатко има СИМ карти изобщо. Пак ''иновация''

jizast

То и тъчскрийни имаше преди Епъл да направят първият си смарфон, но имено те го направиха стандарт.

никой не отрича,че могат да продават! Отрича се, че са иновативни обаче

jizast

Епъл са пак пред всички останали. Ако някой може да развърже устройството от конкретния доставчик на услуги то това ще са Епъл.

Дай да видим първо как ще се справят потребителите с разплащанията дето ги въведоха, а ? Ама само да е посмял някой да писне, че се е издънила някоя транзакция или му гепили паричките 3:) При Епъл такива неща не стават. Е, разбиват им облачните услуги ама ...

И какво в случая са напред че нещо не разбрах? Мъчат се заради проблеми с минимизацията на устройствата им да спестят от SIM и минават на стандарт който още не се е наложил масово и не е тяхна разработка. А не се е наложил масово поради проблеми с операторите а не че производителите на телефони не могат да го внедрят.

Хм - май сега гнилата ябълка ще си намери майстора. Понеже всъщност прецаква монопола на телекомите. А те са доста силни и едва ли ще гледат как им се изплъзва властта над клиентите.

Че то в Япония още през 2002 ползваха такива и docomo и au.

val55

Не ми стана ясно, колко оператора едновременно може да обслужва картата, чрез новият софтуер. При банкиране дали картата, ще се издава от определена банка. Възможно ли е да има два чипа от двете страни на картата, но един слот. Дали номерът на абоната, ще е един и същи за всички оператори. Батерията може да не се сменя, но да е от новата, която е в пъти по мощна, и ще издържа около 20 години. Тя може да се зарежда за максимум до 5 минути на 100%. Понеже това може да стане след 2-3 години, то сега е по-практично батерията да може да се сменя от потребителят при необходимост. Практиката го е доказала поне досега..... Има, още, но производителите са много оскъдни на информация, а ние само гадаем. Не ни дават възможност за перспектива...Ех, тая....

Нищо ново под слънцето. Руснаците изкараха патч за S-gold и New-Sgold платформите на Siemens за софтуерна емулация на до 12 SIM карти, без реалната още преди 8-9 години. Епъл пак изостават ...

jizast

Не пиши глупости момче, кажи ми някой който ползва точи пач и тогава коментирай по форумите. Руснаците както винаги са направили едно голямо нищо.

Смея се с глас:) Apple открива мобифоните...като се развали сим картата, просто си купете нов ай-пад:))

Малеееее, колко си ,, оргинален'', просто къртиш....

проектът Синият лъч на НАСА в действие!

Каза го първият облъчен-Лъчко

което е за "браво" си е за браво :)

Защо ли не сложат и microSD слот за до 128GB карта, ами карат феновете си да им купуват прескъпо версии с повече вградена памет? Достатъчно си измъчиха феновете с 4" смартфони...

Има iCloud за тази цел

И това нещо велико ли е?

Я питай холивудките дали ще ползват пак iCloud-а :) Че нещо има навика да изтича откъм голи снимки.

Ако имаш Интернет!!! Мобилният Интернет е с неголям лимит и е скъп! Повечето други производители като Asus, Samsung също предлагат Cloud пространство, но също предлагат и microSD card slot до 128 GB. Версия с 16GB не е толкова много за 40-50 apps и например offline карти за навигация, малко книги, аудио/видео материали, и т.н., необходимо е поне 32/64 GB microSD card допълнително.

Имам един въпрос. Предвижда ли се възможност като ми свърши батерията да си ползвам номера на друг телефон? Благодаря за отговорите! А като изгори мога ли да си поръчам безплатна първа или втора за 12 лв смяна от мобилния оператор?

Батериите на Apple смартфони са несменяеми и траят 2 пъти по-кратко време от Sony Experia Z3 compact например... Samsung имаше добра антиреклама на Apple по тази част...

Мечти, мечти...Батереията на 4-ката ми кара 4 години без проблем при 100 % експлотация, продадох я и тя продължава да си работи. Намерил си с тъпи телефини да сравняваш... Я си прави снимки в легена...

Дано не си мислиш, че някой от Apple влиза тук и ще ти отговори.

Имат и патент, нали? Да патентоват оная ми работа - никога няма да си купя техен продукт.

Апъл си го местят от единия джоб в другия понеже никога няма да си купиш техен продукт.

Колко и да ти е мъчно, дреме им. И за тях сиренето е с пари!

Колко пъти да ти обеснявам, че Apple сълзи ронят, че поредният прошляк няма да си купи телефин от тях.Карай със самшита с 2сим карти, да ти е по -евтинко:)))

На ТЯХ хич не им дреме дали ти, аз или бай Танас ще си купим това или онова! За ТЯХ са важни прцентите! А световното зомби, като му кажат от рекламите боговете ,че ТОВА е добро и трябва да се купи - и то дърпа кредит и купува! И това се отнася не само до тея за които е статията...

SIM картата е "прост" идентификатор. Няма никакви проблеми тя да се препрограмира (като всяка смарт карта). Проблемът идва от това, че операторът трябва да позволи достъп до ресурсите на мрежата за съответната карта. Когато тя е отделен модул, няма никакви проблеми да се сложи в друго устройствео, но ако е част от устройството ще се наложи да се прехвърлят доста данни от едното у/во на другото. И само да подчертая, това не е никаква новост. Подобни архитектура имаха мобифоните.

Съгласен съм, не е новост - тази функция е широко застъпена във всички съвременни смартфони......, а след една година и в тези на Самсунг....

Според мен, няма как да стане без широко съдействие от страна на мобилните оператори (голяма инвестиция в софтуер). При това без да се гони някакво подобряване на услугата. В случайя най-вероятно става дума за някаква журналистическа глупост. Някой открил, че SIM картата може да се "препрограмира" и решил да блесне с творчество.

всъщност СИМ - картата съдържа частният ти ключ/сертификат, с който се идентифицираш в мрежата. Много подобна картите за универсален цифров подпис. На теория те трябва да са защитени от неоторизиран достъп до информацията (особено предвид напъните на мобилните оператори да пробият в банкирането/разплащателните операции). Много ми е любопитно как точно Епъл ще реализират тази защита. ... Ама кой съм аз да поставям под съмнение "великите" плодчета.

Малко по-сложно е. Затова горе сложих прост в кавички. В картата има криптопроцесор, който борави с ключът. Има и зони в който се записват различни данни (и публичния ключ, който се ползва за изготвяне на сертификат/цифров подпис). Реализирането не е никакъв проблем (контролерът който представлява картата може да бъде поставен в друг корпус). Проблемът е, че данните трябва да се синхронизират м/у две различни устройства а това води до доста услужнения. А работата с разплащането няма много общо с операторите. Просто едно от приложенията на NFC, в/у което почна да се шуми след като apple почнаха да правят апарати с nfc (другите производители имат подобна функционалност от години)

Това би било много добре. Наличието на такива елементи за вкарване на картата прави конструкцията на корпуса много по-сложна и дебела. Колкото по-просто, толкова по-добре. Стремежа на Епал е да се освободят от всякакви механични елементи и карти и др и да създадат много тънък телефон с монолитен корпус. Даже са си патентовали някакво стъкло което капсулова телефона и по този начин го прави много тънък без болчета, гайки и крепежни елементи.

Да е тънък, колко да е тънък - докато почне да се огъва :)

огъва ти се мозъкът

Ако картата стои под батерията, тогава няма ненужни елементи за вкарване. Стига батерията да се маха де...

Е, тя батерията не се маха защото е читава и не създава проблем, а не като твойта дето загрява, та можеш и яйца да си пържиш :)