Коментари - Касини прелита на 50 км над Енцелад | IT.dir.bg
назад

Касини прелита на 50 км над Енцелад

Космическият апарат "Касини" ще се доближи днес на 50 км до южния полюс на Енцелад, един от естествените спътници на Сатурн.

Обратно в новината

Коментари - Касини прелита на 50 км над Енцелад | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще видят, че струите излизащи от океана се изстрелват от енцеладски кашалот :)))))

"Апаратът ще се движи със скорост 30 580 км/ч. " Относно какво? Енцелад, Земята, Слънцето....

путлер, това е новата отправна интергалактичновселенска точка (малка и "загладена")

Спрямо 2 точки и времето изминало докато се придвижи от едната до другата. Скоростомера на колата ти спрямо какво изчислява скоростта ти ?

Скоростомера на колата измерва скоростта спрямо земната повърхност и двете ти точки са неподвижни спрямо нея. Но Земята се върти около оста си с около 1600 km/h , около слънцето със средно 29,783 km/s, около галактическия център и т. н. В случая е важна единствено скоростта спрямо Енцелад. Стига да не превишава скоростта на светлината де, че ще го глобят ;) иначе.

1) Не се казва "относно", а спрямо !!! 2) Естествено, че спрямо Енцелад, щом в предното изречение се казва, че прелита покрай него !!! Някой като казва, че се движи по магистралата със 140 км/ч трябва ли да уточнява спрямо какво се движи с тази скорост?

На мен пък ми е интересно как определят кой е северният и кой южният полюс на този спътник.

Магнитното поле на Енцелад с въртящо се горещо метално ядро

пък едни други космически "колоси", 2029 ще изследват луната, мухахах, а енцелад веоятно 3029, ама като им погледнеш лидерите - кинта и пеесе ботксов комплексар и некъфф перхидролен улавец с насинено око, мухохохохохо, и ти става ясно какъв им е електората

"Ако съществува живот на Енцелад, той може да варира от бактерии и микроскопични водорасли до малки риби." Замириса на пържена цаца! Очакваме на Ганимед океан от шкембе чорба.

Не искам да те огорчавам, но цялото количество чесън на Земята ще стигне най-много за 2-3 кубически километра шкембе чорба.

Танас

Изглежда сега е моментът да се прицелим дружно в следващия Нобел с някое изследване за пазара на чесън и износът към Енцелад :)