17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От 2003 Скайп е в мрежата благодарение на група естонци. Програмата е продикт на швед и датчанин. Популярността му нарастваше стремително, до момента в който компанията на чичо Бил му сложи ръка. От там насетне се наблюдава упадък и свободно падане на популярността му. Моите лични наблюдения са разочароващи. То не бяха проблеми с картината, сетне със звука, който на всеки 20-30 мин почваше да пращи. Окастриха размера на файловете за трансфер до 250 МВ. Окепазиха интерфейса и от user friendly стана типично майкросовстски, подобно на W10. Това което най-често ползвах е скрито зад 3 подменюта. Държа го за служебни цели.

както доста хора споделят, ще се мине на друга програма след като скапаха скайпа. Не да не се е случвало, ICQ почти изчезна (препродадоха го), яху месинджъра го спряха, не съм фен на фацебука така че не го ползвам.. ще се търси алтернатива :)

Е, ще преминем към друга програма за връзка. И бездруго скайп съвсем го скапаха, вече е трудно използваем.

Някой от тези "разбирачи" по-долу, дето обясняват как Майкрософт разваляли всичко и щели да спрат да използват Скайп, може ли да обясни каква точно е разликата между "класическия" Скайп и "развалената" нова версия, че аз съм използвал "класическата", а от доста време използвам "развалената" и не мога да намеря особени разлики?... Също, интересно ми е какво друго са "развалили" Майкрософт, че нещо не се сещам?...

примерно класическата работи без проблем, развалената след 1 ден ползване ми изписва, че не поддържа операционната ми система, която е Вин7, платена, напълно актуализирана версия. Значи продукт на Майкрософт казва, че не поддържа друг продукт на майкрософт, който все още се поддържа от Майкрософт, и този проблем е от момента, в който пуснаха новата версия, т.е. момента, в който я инсталирах. От този момент съм изпратил поне няколко съобщения за проблема, а резултатът е никакъв. Освен това Майрософт са много добри да рекламират 15 лева на месец за обаждания до България - мобилни и наземни линии, обаче като си платиш ти става ясно, че не може безплатно да се обаждаш на мобилни телефони, а си плащаш допълнително и то не много евтино. И за това съм писал и получих един среден - все още се рекламира по същия начин. За това от мен имат един голям и тлъст БАН и всички, с които общувам там, общувах е точната дума, вече се преместиха в далеч по-нормални приложения. Да не говорим, че всичко във вайбер и whatsapp е криптирано, ако не включиш функцията за архивиране, докато скайп все още си правят пас. Но пък го нацвъкаха с икони и прочее боклуци, които никой нормален човек не използва.

Забравих да кажа, че след съобщението, че Скайп не поддържа версията на уиндоус, преинсталирам скайп, работи нормално за около ден и пак същото...

Може би искаш да кажеш какво друго Майкрософт не е развалил? Задай си въпроса защо има куп приложения в мрежата които да върнат интерфейса на W7 върху W10 примерно? Аз и до сега изпитвам досада като търся Control Panel, Computer или проверявам Network & Internet settings в 10-та. Наистина последната им операционна система ми стартира лаптопа за броени секунди. Но принудително ми ъпдейтва системата и всеки път трябва да чистя тлъстите остатъци по 20 GB с други приложения. За да спра автоматичния ъпдейт рових из мрежата доста време. Само тесен специалист може да го спре поне от 7 места без да следва указания. Колкото до интерфейса - не искам да го цапам с допълнителни маски и затова ми е адски досаден на моменти. Колкото до Скайпа виж поста ми горе. Не съм срещал някой дето не си е патил от Майкрософт. Е, има и позитивна страна, упражнява сивите клетки на мозъка да не атрофират:))

То само скайп да беше ... с мед да го намажеш. Как може във вградения в win 10 софтуер за сканиране на документи да няма функционалност за събиране на документи в един, а трябва да се ползват трети програми за целта ?! Булшит !!! Само глупости измислят !

Фирмен ама друг път...

До каквото се докоснаха му еб..а мамата. Купиха го за да го съгипят. Както много други неща.

Аз направо спирам да го ползвам - няма да им спъвам прогреса на микромеките

Каквото "пипнат" от майкрософт - умира.

едно класическо сбогом.... от Майкрософт...

Ами скайп си се използва, единствения корпоративен месинджър е скайп Каквочзначичдоволен, недоволен за мен интерфейса си е удобен Единственото ковто ме дразни е че все се опитва да и синкне контактите от телефона с тия на скайп

"класическия" за благозвучие ли го сложихте в заглавието? Щото 99% от потребителите му казват просто сбогом.

Гледам тук, че всички плюят по Skype. И на мен не ми харесват версиите след версия 6. Като сте се махнали от Skype, къде сте сега? На това - вашето новото - кое му е по-хубавото? Питам сериозно, тъй като всички други вече имат същия потребителски интерфейс като Skype - с кръгли икони, с големи пространства между елементите, направени като за мобилен телефон.

Chat на google, Slack, Viber, Telegram, Signal...

Отдавна вместо скайп започнах да ползвам Вайбър. Мога да си шервам екрана и да правя презентации и това е всичко, което ми е необходимо. Скайпа умря.

Аз все още го държа скайпа но в момента койтпо спре да работи старата версия приключвам с него.

Аз отдавна съм казал сбогом на Skype като цяло, независимо коя версия е.

Язък, убиха и това добро приложение. Всичко, което Бил Гей купи отива по дяволите.

Пепи, нищо не купува Били Лайното, а САЩ!

минал съм през много видове приложения за чат IRC беше много хубаво докато не го "модернизираха" и не спряха поддържка на "старите" версии заради ала WEB IRC, тогава масово минахме на ICQ което стана много популярно докато не го "модернизираха" и тогава всички видяхме колко прост и лесен е Skype. Сега явно е края на жизнения цикъл на скайпа и само трябва да се появи нещо ново което да е просто и удобно и хората ще минат на него и скайп ще отиде в миналото.

Тази програма, сега е модерно приложение да му казваме, приключи живота си в момента, в който попадна при батко ви Бил.

Сбогом на skype казахме още като стана собственост на малкомеките, но има мазохисти, които и до сега им вярват.

Ще взема да отворя едно шампанско! Пуснаха истинска ИТ новина в раздела ИТ!!!! Редакторите да не са с грип?