Коментари - Кибератаки засягат 6000 IP адреса дневно у нас | IT.dir.bg
назад

Кибератаки засягат 6000 IP адреса дневно у нас

Всеки ден в България биват атакувани по около 6000 IP адреса.

Обратно в новината

Коментари - Кибератаки засягат 6000 IP адреса дневно у нас | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бе те да цъкат на всеки прикачен файл в имейлите и на всяка картинка/линк дето им се пуска в чата във фейса и скайпа без да си правят труда даже да видят какво пише, пък после "ауууу, що стана?"

VPN

И как точно го правят този доклад?

Можете ли да си представите що за операционна система е това опрозорченото нещо, щом има 430 милиона пострадали щайги за една година? Това само затвърждава мнението, че тази ОС е разделена на принципа - за потребителя картинки и лека танцова музика, а за Майкрософт всички останали операции!

Благодарим на M$ за инфото. Очевидно ОГРОМНИТЕ заплахи са причината М$ джам 10 да идва с вграден keylogger, на практика неизключваема телеметрия и всичките ти ключове автоматично ги качва в облака си. Защото М$ не могат да вършат ТАКИВА неща като хакерите, НЕ могат да предоставят "безплатно" на NSA и т.н. данните на потребителите си и съхраняват ВАШАТА информация на СВОИТЕ сървъри от чиста филантропия. :))) Явно никой не чете история: Tideo Danaos et dona ferentes. И между другото данайците НЕ са гърци.

М$ дали може да обясни как точно "лицензирания" е по-сигурен от крадения??

Лошия хакер преди да хакне добрия юзер, се обажда първо на бате БИЛ (да се слави името МУ). И чак тогава хаква компа на юзера....Ако му се разреши отгоре де...

службите могат да работят независимо... / не се обаждат на Бил / - но се отчитат $...

горчивата истина е - 90% от заразяванията са дело на грешки на потребителите най лесния начин да се реши проблема - микрософт ползва системата на Сталин - има юзер - има проблем...

Тъй, тъй, първо плашат, после идват като спасители и предлагат услугите си. :-) Много добра бизнес стратегия на МС. Ако нямаше вируси, нямаше да има и антивирусни програми, които да ни продават. Дано ме разбирате, какво искам да кажа, без да го пиша. хахах :-)

Прав си,но само донякъде.Да крадеш през компа даже е по-лесно и доходоносно отколкото чрез джебчии.А знаеш че чрез джебчии се печели много ...

Ал

"Microsoft препоръчва на потребителите и бизнеса да се насочат към облачни услуги и решения, които предлагат високо ниво на защита." И, разбира се, случайно, МС предлагат точно такива облачни услуги и решения... Та след като статията е всъщност скрита реклама, чудя се колко са верни цитираните цифри - атакувани адреси, загуби и т.н.?

по-лесно е да следят централизирано а не да ти бъркат в компютера

Какво и е скритото на рекламата, съвсем явна си е. MS са отчаяни, търсят варианти да продължат да продават нещо. Алтернативите на пазара - андроид, нормален линукс - не са ги достигнали по използваемост от масовия потребител (настрана от телефоните) но ги доближават и скоро просто няма да могат да продават софтуер в достатъчен обем, ще трябва да продават услуги. Това е целият напън.

А според мене има пряка зависимост между ползването на виндовс и липсата на сигурност.

е рекъл баш-майстора

"Според Microsoft, съществува пряка връзка между зловредния софтуер, пиратските и нелицензираните продукти." А дали е така кой кой ще ми каже???

Явно си рядко плосък, че да не може да схванеш нещата, айде като на бавно развиващ да ти го обясним: 1. Качваш си нелицензиран софтуер - игра, офис пакет, програма за даунлод ако щеш. Ти си от тарикатите които искат винаги последните версии, щото видиш ли интелектуалното им равнище е толкова високо, че не могат да преглътнат да не са с последната за която има вече множество сериини номера, ти си тарикатче и търсиш "крак"-че, естесвено си го сваляш от торент или там да не казвам от къде и си свиркаш, хей гледай какъв голем спец съм, че си отключих програмата и ония собствениците пиха студена вода. Да ама е прав ония дето казва, че в интернет безплатен обяд няма, компютъра ти се заразява с вирус/руткит и понеже експертите като тебе най-вероятно са с безплатна АВ програма или още по-лошо хакната, без файъруоу или такъв който не е настроен и представа си нямаш какво излиза от компютъра ти. Ами що пък да не те хакнат, да вземат от ИП-то ти да пращат спам или да задръстят корпоративни мрежи, ти така и няма да разбереш щото за такива като теб "знаещи" ще го усетят най-вероятно като им намалее скоростта на сийда...

кибер-престъпници има в една фирма около пловдив-много нагли хакерчета,които се издирват от анти-хакер алианс.да се задеистват мафиотите!