Коментари - "Киберпартизани" твърдят, че са проникнали в мрежата на беларуския КГБ | IT.dir.bg
назад

"Киберпартизани" твърдят, че са проникнали в мрежата на беларуския КГБ

Групата е децентрализирана общност от анонимни хакери, която се появи за първи път през септември 2020 г.

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - "Киберпартизани" твърдят, че са проникнали в мрежата на беларуския КГБ | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази статия ми изглежда като изсмукана от пръстите. Атака от преди 2 години в отговор на по съвременни събития. Дадена е задача да се плюе по врага на запада и всеки който не им играе по свирката и те изпълняват. Хубаво е че има доста будни Българи съдейки по коментарите. Какво разбираме от статията че хакери кръстили се анонимните но въпреки всичко си имат неанонимен говорител казват че са хакнали официалният сайт на Беларуското разузнаване и дават доказателство със списък на администраторите. Трябва да си доста невеж за да незнаеш че сървърите с критичната информация са в отделна и подсигурена мрежа както са и банковите сървъри на банките. Те казват че са ги хакнали и тях но за това доказателство не са дали. В същото време президента на Беларус обвинява групата в атаки по критична инфраструктура на държавата. Хакерите не само не го оспорват това но и се хвалят че са хакнали и са взели контрола върху системите за сигурност на държавният завод за торове. В една западна държа подобно действие би се осъдило но същото действие в Беларус се хвали. Лицемерието на запада в последните години стигна нови висоти.

/

Добре де, група от "анонимни", ама имат поименен координатор на групата, за която се знае , че е "говорейки от Ню Йорк...; нещо не мога да схвана тук...

А мене снощи Специалния проникна три пъти перанално ..беше неверояштно...

Беларуското КГБ разчита на компютри с интернет... все си мислех че всяко уважаващо себе си разузнаване държи такава информация само на хартия, като дори и "хартията" е разпределена в няколко папки съхранявани на различни места. То нали това се оказа основния проблем, когато трябваше да се издирят агентите и информаторите на КДС у нас;)

Аман от специалисти.

Чети вестници и ти ще станеш специалист, в България постоянно изскачат агенти на ДС защото информацията за всеки един от тях е била разделена в три различни масива... същота е историята и за ЩАЗИ, по същата причина в Румъния и Чехия въобще се откзаха да ги търсят пак по същата причина, тъй че не е необходимо да си специалист за да си помислиш че и в Беларус използват подобна схема, айретен че за такава малка държава няма нужда са прави "мрежа" до която всеки има достъп.

А най-напредначивите разузнавателни служби си изчукват информацията на каменни скрижали и после ги съхраняват там където се пазят и скрижалите на Мойсей с десетте Божи заповеди. Визирам ФСБ (формация студио балкантон)

стрити на прах и събрани в изчезналия кивот-)

новина стил дойче зеле... само за магарета без мозък... и кой идиот ше поверва че досиета на хиляди служители седят на същата машина дето е сайта им??? да сринеш някакъв уеб сървър не е нищо особено.... а ако верно са стигнали до данни защо не публикуват поне едно за доказателство.... дойче зеле

Как така атаката е извършена преди 2 години ама е отговор на нещо случило се тази седмица ????