Коментари - Игрите ще станат смисъл на живота за хората | IT.dir.bg
назад

Игрите ще станат смисъл на живота за хората

Израелски професор твърди, че в бъдеще за много хора в смисъл на живота ще са се превърнали компютърните игри.

Обратно в новината

Коментари - Игрите ще станат смисъл на живота за хората | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И сега в България има многобройни безполезни хора и продължават да се множат. Някои от тях си запълват времето с телефонни измами, други с баене, трети с джебчийство. Все още нямат компютри и умения да работят с тях, но и това ще се промени.

Смисълът на човешкият живот е вяра и любов към Бога и послушание на Неговата свята воля, за да пребъдва през вечността в мир, любов, истина, радост, смисъл и хармония и да изследва и споделя чудесата на Господа. Безкрайно творчество и развитие в положителна псоока сред красота и хармония каквато око не е видяла и на ум не е дошла.

Бъдете убедени, че малцина ви разбраха какво им казвате... Плътски и земно привлечените хора не отбират думите ви... Спасение на душата и вечен живот с Бога след края на този свят... това е което остава на човек. Всичко друго е временно и нищожно.

Браво! Златни думи! Цял живот вярвам и се подчинявам на волята на бога и заради това когато умра, той ще ми осигури място до себе си в небесната зала! Слава на Один!

Заглавието на статията противоречи още на първото изречение. Изпусната (в заглавието) е думата "някои". Наистина има хора, които обичат игри и им е достатъчно интересно да се занимават с тях и нищо друго. Но са малцинство, на повечето хора (аз не правя изключение в това) им доскучава и става безинтересно доста бързо поради самия факт, че е наужким.

"Нулева зона" Херберт Франке, 1972 Господа редактори, моля четете книжки! Другия проблем е, че няколко програмисти много забогатяха :(. Или пък, че AI взе да се откроява над средното интелектуално ниво :(((

Така е технологиите променят света.Навремето над 90% от хората в света са били заети в селското стопанство.Благодарение на индустриализацията и машините,в момента 3% от световното население се занимава със земеделие и изхранва останалите.Изхвърлените от селското стопанство са заети в промишлеността и услугите.С развитието на роботите и компютрите ще станат безполезни.Какво ще правят не знам.Но явно тия,които дърпат конците в световен мащаб имат идеи и мислят по въпроса.

Идеи имат, но силно се съмнявам че могат да реализират такъв сценарий. А и време няма.

Малко е прекалил с научната фантастика. Лошото е, че има доста такива капацитети, които предричат края на света след 50, 100 или 1000 години. Аз пък съм казал, че ще е след 5000 години.

Гибелта на този свят ие съвсем близо. И това поколение няма да премине докато всичко писано не се случи. Софиний глава 1 "14 Близо е великият ден Господен. Близо и много бърза, - Гласът на деня Господен; Там ще извика горчиво и силният. 15 Ден на гняв е оня ден, Ден на смущение и на утеснение, Ден на опустошение и на разорение, Ден на тъмнина и на мрак, Ден на облак и на гъста мъгла, 16 Ден на тръба и на тревога Против укрепените градове И против високите кули при ъглите. 17 Аз така ще наскърбя човеците Щото ще ходят като слепи, Защото са съгрешили против Господа; Кръвта им ще се излее като прах, И месата им като нечистотии. 18 Нито среброто им, нито златото им Ще може да ги избави В деня на гнева Господен; Но цялата земя ще бъде погълната От огъня на ревнивостта Му; Защото ще довърши, и то скоро, Всичките жители на земята." Солунци "1 А за годините и времената, братя, няма нужда да ви се пише; 2 защото вие добре знаете, че Господният ден ще дойде като крадец нощем. 3 Когато казват: Мир и безопасност! тогава ще ги постигне внезапно погубление, като болките на непразна жена, и никак няма да избягнат. 4 Но вие, братя, не сте в тъмнина, та да ви постигне оня ден като крадец. 5 Защото вие всички сте синове на светлината, синове на деня: не сме от нощта, нито от тъмнината. 6 И тъй, да не спим, както другите, но да бъдем будни и трезвени. 7 Защото, които спят, нощем спят, и които се опиват, нощем се опиват; 8 а ние, като сме от деня, нека бъдем трезвени и нека облечем за бронен нагръдник вяра и любов и да турим за шлем надеждата за спасение. 9 Защото Бог ни е определил не на гняв, но да получим спасение чрез нашия Господ Исус Христос, 10 Който умря за нас, тъй щото, било че сме живи, или че сме починали, да живеем заедно с Него."

Айдееее...

Аха, значи евреите нагло въведоха понятието безполезна класа. Пък обвиняват Хитлер, че се е отнасял към тях по този начин.

Поредният тъпоглавец, обаче професор. И в момента има голяма група от зомбирани, за които игрите са смисъла в живота. А още Сократ е казал - в Атина има много безполезни хора, но най-безполезни са гимнастиците. А аз казвам, в 21-ви век най-безполезни са професорите като тоя тъпанар.

Чавка е изпила мозъка на професора. И в Атлантида са си мислили, че всичко са постигнали, и че няма Бог, и какво се случило - целия континент е потънал. А в бъдеще, дори повечето механични дейности да са роботизирани все пак си има (и ще има) специфични дейности при които човека няма как да бъде заменен. Отделно някой трябва да произвежда, настройва и поддържа роботите.

За това, че няма Бог са били прави от Атлантида. :)))

професоре бая време ти е отнело откритието.... познавам хора на които смисъла на живота им отдавна е игричките.... даже единия от тях жена му го напусна заради игричките....

пробелмът с прогнозата относно гемърството е че вече има световни първенства по електронни спортове и там много хлапета изкарват добри пари :) това е малко като да гледам комунист да се опитва да обяснява света през 21 век през призмата на тезите на маркс :)

да поясня относно безполезната класа според професора всички днешни футболисти и спортисти като цяло са де факто безполезна класа но дали те се чувстват така :) имат всичко необходимо и са звезди :)

Иван Петров

като има глупаци да им наливат милиони и други още по-големи глупаци да крадат милионите от тях, така ще е

Не съм чел реално нищо от Маркс. Но се спорило доколко е свързан с комунизма, а просто не го ползват. Че книгата му Капитал е като първия учебник за икономика, със събрани много знания и че се учела в САЩ, Великобритания, Франция, Германия и другите "стари капиталистически" държави.

Твърдението, че на Маркс има живот е само хипотенуза!

Айде, беше ред за редовната дажба sci fi помия! ИИ си е на все същото комично ниво, но затова пък елитът все по-трудно крие особено недобрите си планове за човечеството. Издава ги още преди да знае дали въобще може да ги осъществи. Само на мен ли ми се вижда как в цялата схема прозира една доста инфантилна нотка?

Професорът щеше да е прав, ако да освен да осигурят основен базов доход и игри им забраняха на хората да се занимават с изкуство, спорт и да учат. Вярвам, че базовия доход все ще може да покрие един четки и бои, едни маратонки и достъп до онлайн библиотеки... Това, че някои хора ще предпочетат да не правят нищо, да пият бира пред блока и да се оплакват, как живота е несправедлив е друг въпрос.

В началото описват мечтата на геймъра. ;)

Че то и сега има такива безполезни хора в Германия. Оцеляват също на подобно нещо като Безусловен Базов Доход.

Ако го е казал това този професор е голям глупак."Безумния рече в сърцето си - няма Бог". Живот без вяра в Бог и надеждата за вечния живот , която Той ни дава чрез любовта си към нас- жертвата на единородния си син - Исус Христос на Кръста ; такъв живот няма смисъл

Пак си ял странни гъбки Самуиле.

Чакай да видя дали разбрах - след като цялата продуктивна дейност се върши от роботите, според теб на нас ни остава да си проповядваме един на друг. Иначе животът няма смисъл, така ли?

Смисълът на живота е вярата в Този ,Който ти е дал живота. Ако може да споделиш за теб какъв е смисълът на живота ?