Киборгите и телепатията идват, но научната фантастика никога не е предричала розово бъдеще

Мечтата за директна комуникация с машините, чрез мисълта, изглежда вече достъпна за хората

Обратно в новината

Коментари - Киборгите и телепатията идват, но научната фантастика никога не е предричала розово бъдеще | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ми, извенете но то се вижда какво носи техническия прогрес. Живот в големи градове, най-строги регулации при излизане извън килийката, контрол чрез чипове, камери, дигитални пари, бази данни, мощни сървъри, регламентиране на всеки аспект от живота - кога да ходиш на лекар, какво и кога да ядеш и по колко, какво точно да правиш в отредената си килийка по кое време на денонощието, какво точно можеш да притежаваш, собствения транспорт ще стане недостижима мечта. Просто в кошера няма да ти е нужен, а извън него няма да ти е разрешено да ходиш. Планините и моретата ще станат частна собственост с цел да се предлага туризъм на кошера, то всъщност и и си пчеличка, която трябва да носи пари или добитък за заколение ако животът ти трябва да бъде жертван за нещо. Примерно за медицински опити или война с друг кошер. Пред такова бъдеще си предпочитам ранния капитализъм - там поне е имало истинска и реална свобода

Ще е ги заменят с велосипеди.

Махат тротинетките от улиците на Париж. Ще бъдат заменени с велосипеди!

Глупусти човека управлявя компютера.Примера е в шаха всичко се програмира от човека

Това не е вярно! Аз съм научен фантаст и предричам, че в бъдещето хората ще живеят много по-добре от днес и ще продължат успешното си развитие не само в технологиите и науката, но и в духовността. Неудачниците винаги са вещаели апокалипсиси, но реалността показва, че всяко следващо поколение е по-съвършено от предходното, а провалените хора вярват, че тяхното поколение е последното, което е ставало за нещо, но така е от както свят светува.

Поколението на новите евроатлантически отпадъци ли наричаш по-съвършено? Функционално неграмотни наркомани и проститутки, които знаят само да мажат по телефона.

Това поколение са лекарите, които те лекуват, проектантите на най-внушителните сгради, които в момента си строят и инженерите, които преземяват 3/4 от ракетата носител и покоряват Марс. Да, за тях говоря, дето от 10г. мажат по телефоните, правят приложения за тях и ги направиха 1 000 000 пъти по-мощни от компютрите, които им оставихме.

В голяма грешка си, технологиите напредваха и унищожаването на човечеството е реалност. Хитреци и тарикати управляват света и докато не ги подмени човек с други ценности, финалът е очевиден. След мен и потоп, ни съм го измислил аз. Сега е възможно да се реализира.

Техническия прогрес при капитализма се дължи на хора, притиснати до стената, които нямат друг избор освен успех. Или дъното, което те много добре знаят от обкръжението си

Стига плашихте хората, бе...

Когато технологичното развитие изпревари етичното с цели порядъци, се стига до абсурдна ситуация на шимпанзета с ядрено оръжие. Такова изкривено състояние е силно нестабилно, а както знаем такива състояния съществуват за много кратко до преминаване в ново устойчиво равновесие.

От както има цивилизация, технологичното развитие винаги е изпреварвало етичното. От първият признак на очовечаване - ножът, до ядрените и лазерните оръжия, тоест до днес. И както виждате ти и г-н Крайтън, човечеството още го има и е по-проспериращо от всякога, а хората никога не са живеели по-добре.

В Писанията е описан свят в бъдещето,в който хората няма да могат да умират,дори да го поискат,явно предстои постигането на технологично несмъртие след време,но то няма да е за доброто на хората,защото заради греховете,в които ще се вкарат народите тогава ще получат наказание от Бога и то такова,че всички ще поискат да умрат,но няма да могат... Пак според писанията,човекът е най уникалното творение на Бога и понеже Дяволът не може да направи по добро собствено творение от Господа,затова решава да подобри творението Божие,като направи от човека киборг,нещо между човек и машина. Тези фантастични герои,които гледаме на Марвел във филмите примерно,нищо чудно да ги видим и наистина в близкото бъдеще...

(подчертвам го, не говоря за роботите) за съжаление е свикнало да е обргадено от всякакъв вид електроника. Рядко някой си задава въпроса, какви са реалните цели на тези "помагала" на човека, и защо цените на договорите за интернет + телефон в най-развитите страни по света от доста време падат, т.е. са почти на безценица. Всички ние като крайни потребители служим за захранване на тия огромни системи за събиране на информация. Основният проблем са смартфоните, които даже когато не се използват активно от човека, пак пускат аудио + видео информация на поразия към концерна-производител. Същото важи и за супер модерните коли като на Тесла с вградени камери за шпионаж около колата и вътре в нея. Затова лично аз предпочитам такива "услуги" изобщо да не ги ползвам - информацията от тях се използва не за добро "зад кулисите".

На "научната" фантастика работата ѝ е да развлича, а не да предизвиква. Розови истории без драма никой не чете/гледа.

Го по опростено.Кхия путинокретен как ще го разбере