Коментари - На Земята е имало кислородна катастрофа | IT.dir.bg
назад

На Земята е имало кислородна катастрофа

Учени са установили кога Земята е преживяла кислородна катастрофа.

Обратно в новината

Коментари - На Земята е имало кислородна катастрофа | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Странно е някой "учени " да твърдят че проби от Земята са на милиарди години, когато милиони факти навсякъде около нас разкриват младата и възраст. Истинската наука ни открива по чуден начин делата на нашият свят Създател. Митохондриалната ДНК, която се наследява само от майката, ни казва, че възрастта на човешкият род е само няколко хилядолетия и в основата на родословното дърво на човечеството стоят само един мъж и една жена - Адам и Ева. Кометите са всеивестни космически обекти. Те бързо губят своята маса при приближаване до слънцето, когато започват да се изпаряват летливите елементи от техният състав, която формират тяхната опашка. Неколко века астронимите наблюдават тези красиви обекти и са натрупани много данни за тях. Интересното е че техният живот е кратък. Не повече от няколко хилядолетия. Това е проблем за еволюционистите, понеже ние все още можем да наблюдаваме тези обекти, въпреки че не е известно да имат постоянен източник. Затова те твърдят таткъв постонен изтоник е въображаемият облак на Оорт намиращ се според техните гадатели на разстояние от 50000 до 100000 астронимически единици, който никой никога не е виждал, но вярват че съществува. Бивш инженер от НАСА е направил в екип с други изследователи един интересен документален филм за слънчевата система и това което не са ни зали за нея. Engineer Spike Psarris -- Our Created Solar System: What You Aren't Being Told

Нещо не си разбрал. Бог няма да спаси никого притив волята му и в греховете му. Бог ще спаси от греха тези които го пожелаят в сърцето си и изповядат Божият Син като свой единствен Спасител. Това са хората със честно сърце , които търсят Божията истина и я намират навсякъде около нас и в Неговото слово записа в Библията и никъде другаде. Спасените ще бъдат малцинство, но това не е изненада за по-наблюдателните и честни хора, които са търсили и отстоявали истината, независимо от мнението на мнозинството. Те са библи малцинство през цялата човешка история изпълнена с нассиле и кръв зарад бунта на горделивите, суетни и покварени хора против Бога и неговият справедлвив, животворен и живтоподдържащ порядък.

Някой разбра ли какво точно е кислородна катастрофа?

2000 милиона години, после четем 2 милиарда години ... бе придържайте се към едното. Пак добре, че още не сте почнали да пишете в инчове и футове, макар, това да е вече друг тип грешка.

Ами то 2000 милиона са си 2 милиарда

Избора каква религия ще изповядваш е лично твой. Ти си избрал религията на покварата атеизма отчаяяно се опитваш да се само самоубеждаваш в нея. Защо го казвам? Защото не същестува научен метод с който да се възстановява минало без директни свидетели и документирани от интелигентни същества свидетелства. Всички методи за които говориш не са наука а гадателство и всички те изискват приемането на смели спекулации за истина. Но истинската наука не работа по този начин. Защо Земята не може да е по стара от няколо хилядолетия? Заради магнитното и поле, чиито интензитет спада твърде бързо. За последните 100 години със 6 %. Заради ерозията на континентите. Имаме възможност да се убедим в реалната скорост на ерозията в различни места по света. Тя е директно свързана със солеността водните басейни, а те имат сравнително ниска соленост. Заради топлината в недрата на Земята и на многобройните спътници в слънчевата система с малък обем и активна вълканична дейност. Примерите са многобройни. Слънчевата система ни дава ярко доказателство за Свръхестественият и произход. Защото тя не може да бъде формирана благодарение на действащите физични закони. Те имат функцията само да я поддържат в порядък за известно време.

"Обвиняваш" някой че гадае, а самият ти започваш да гадаеш за свръх естествения произход на вселената ;-)

Тая статия е върха! Имало кислородна катасртофа преди 3 милиарда години. Абе вие знаете ли преди 3 милиарда (МИЛИАРДА) години земята на какво е приличала и какъв живот е имало, та да говорите за "кислородна катастрофа". То самият кислород горе долу тогава се е появил, те за катастрофа ми говорят.

В статията чета че някакви анонимни учени твърдят че изследваните от тях проби са на милиарди години. Но основният проблем на такова странно от гледна точка на науката твърдение, се състои в лесно проверимият факт, че изотопните методи са безполезни в това отношение. За да работят тези методи е необходимо да бъдат изпълнени едновременно три условия: 1. В момента на формиране на пробата не трябва да има дъщерни изотопи. Или с други думи изотопният часовник трябва да стартира от нула. 2. Пробата трябва да е херметична по отношение на външната среда. Това означава че всички родителски и дъщерни изотопи трябва да останат в нея до момента на иследването и. Тя трябва да е изолирана от химическото въздействие на околната среда. 3. Скоростта на полуразпад на родителските изотопи трябва да е константна във времето и да не зависи от физическото въздействие на околната среда върху нея - топлина и йонизиращи ления основно. Това означава че дори ако апаратурата с която правят измерванията е чуствителна до ниво регистрация на отделни атоми, тя не може да бъде полезна за определянето на реалната възраст на пробата. В реалността тези три необходими условия не са изпълнени поради естеството на природата в която живеем. Тези факти правят изотопните медоди напълно безполезни. С този медот и модерна апаратура могат да се установи точното съотношението между определени видове изотопи в изследваната проба, но това по никакъв начин не може да ни каже колко е реалната и възраст.

За някои неща може и да си прав, може и да не си. Но хайде обясни ми как топлината влияе на ядрения разпад!

Внасянето на енергия в ядрата на радиоактивните елементи (чрез електромагнитни вълни) ги прави по нестабилни и ускорява скоростта им на разпад.

Новината е нормална за нюз-портал който все пак трябва да има и научни новини. Истински фрапиращо е обаче нивото на превода от андлийски на български, като куца именно българския. Пример - "тектонски" процеси вместо тектонични. Предполагам преводача си мисли че има и тектонски рицари (за сведение те са тевтонски). Да не споменавам за невероятния научен - не е ясно какво - датиране по уран-олово. Благодарение на познанията си ние допускаме че става въпрос за "метод" - дума която липсва в това изречение. Можеше да се напише и "урано-оловно датиране" или да се споменне че е "радио-изотопно датиране чрез отчитането на урано-оловна трансформация"... Може и да не е идеално от научна гледна точка но от правоговорна "датиране по уран-олово" си е направо безсмислица. Мога само да пожелая ДИР да си образова екипа или да плаща повече за да има образован екип.

Фири

Начи темата е интересна с това, че свободен кислород в атмосферата се дължи на живите организми. Естественото състояние е той да се свързва примерно с въглерод или нешо друго и тогава имаме атмосфера от въглероден диоксид като на венера и на марс.Наистина поне на мене ми е чудно ако всичко е било покрито с лед от къде се е взел кислорода? Гледал съм доста филми по еволюцията на земята и сички обясняват свободния кислород с бактерии и водорасли.

Голям праз, че датирането се разминава със 100 милиона години. Колко пари са прахосани за глупости. Или статията е просто индиректен намек, че ни се готви нова "кислородна" катастрофа, но този път с липсата на елемента?

Тъпаци бе, измервания ще ми се учат да правят. Да бяха дали парите да се похарчат за храна и разплод на орки-агитатори, тамън да има кой да им дава акъл после.

Освен това си и русофилче и гледаш редовно Слави, нали?

Какъв е смисъла?!? Има ли особено значение дали е било преди 2,45 милиарда или преди 2,35 милиарда?!? Колко ли пари са потрошили тези учени за да изследват едно нещо, което е станало преди милиарди години? :-)

Колкото и да е странно,има хора,чийто интереси не свършват с едното ядене

За да добием някаква малка представа кои сме, защо сме и какво ни предстои, ние хората гледаме в миналото и се опитваме да го разберем и свържем с настоящето и бъдещето. Информацията за миналото е доста ценна. Само помисли - например, знаеш че всяка година в последните незнам колко много в България между октомври и март (грубо) има зима. Студ и сняг и по-малко слънце. Даже и без да имаш някакви научни познания за да си обясниш явлението, тази информация ти е доста полезна, нали? И без едни учени преди едни стотин години, сега щеше да мръзнеш навън. За съжаление, информацията ни за миналото е доста доста малко, доста неточна и далеч не достатъчна да получим отговори на важни въпроси свързани с бъдещото ни оцеляването и, евентуално, развитие. Парите ти от данъци са по-добре инвестирани в ръцете на хората, които евентуално могат да дадат бегла представа за това от колкото да плащаш заплати на политици или пък да се развива военна дейност. Знанието цена няма. Информацията от проучванията на тези учени в статията ще помогне на следващите да дадат повече яснота. И така, може би след 50-100-200 години, ще имаме по-добра представа за това кои сме, защо сме, от къде идваме и къде отиваме. Ако ти избираш да се ограничиш само със своето съществуване в настоящето, без любопитство или мисъл за бъдещето, живей си така. Но не пречи на останалите да помогнат за напредъка на човечеството.

Връщай се в пещерата и чакай да падне светкавица, че да имаш огън.